ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Λάρισα.Πολιτιστική πρωτεύουσα

Λάρισα: Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα με όνομα βαρύ.

Αρχαίο Θέατρο ΛάρισαςΜε όνομα βαρύ.
8.000 χρόνια ιστορίας του τόπου μας, ίσως είναι αρκετά για να δώσουν ισχυρό προβάδισμα στη Λάρισα  για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής πρωτεύουσας 2021.  Από το βουνό των θεών μέχρι το γιό του Ωκεανού, τον Πηνειό που στις όχθες του έπαιζε την άρπα του ο θεός του φωτός ο Απόλλωνας.

Στο μαγικό αυτό τόπο η ενέργεια πηγάζει αδιάκοπα. Το αισθάνθηκαν  ίσως και οι πρόγονοι μας αυτό, όταν την 6η χιλιετία Π.Χ. διάλεξαν αυτό τον τόπο για να ζήσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι έκτοτε η πόλη δε σταμάτησε ποτέ να κατοικείται, αντίθετα η Λάρισα δεχόταν νέες μετακινήσεις πληθυσμών.
Στο σήμερα.
Η Λάρισα δεν σταμάτησε ποτέ να δημιουργεί και να εξελίσσεται. Οι άνθρωποι της πάντα ανήσυχοι και πάντα πρωτοπόροι οδήγησαν την πόλη στο 2015 να είναι ίσως η πιο σύγχρονη πόλη της Ελλάδας. Ομορφες πλατείες, υπερσύγχρονα κτήρια, ευρωπαϊκούς πεζόδρομους, τεράστια αγορά, σύγχρονα μέσα μετακίνησης, καινοτόμες ιδέες και έντονη πολιτιστική, οικολογική και αθλητική δραστηριότητα.
Τα »μείον».
Τα αδύνατα μας σημεία είναι το ανύπαρκτο σχέδιο πόλης, που είναι αισθητό κυρίως στο κέντρο το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την ανυπαρξία ελεύθερων χώρων στάθμευσης. Ενα μεγάλο μειονέκτημα είναι και η έλλειψη αεροδρομίου, με το κοντινότερο να βρίσκεται στην Αγχίαλο και για το οποίο δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση.
Η διαδικασία.
Τα χρονικά περιθώρια υποβολής του φακέλου από τον Δήμο Λάρισας είναι οριακά και γιαυτό το θέμα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Μεγάλη Τρίτη.. Ο φάκελος έχει προθεσμία κατάθεσης  τον Οκτώβριο του 2015, ενώ η προέγκριση των υποψηφίων πόλεων θα γίνει την άνοιξη του 2016. Η τελική επιλογή, από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2016. Αν η Λάρισα επιλεχθεί ως υποψήφια πόλη της Ελλάδας, τότε θα πρέπει να θεσπίσει αρμόδιο όργανο.
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου