ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Πρόστιμα έως 250 ευρώ για 385.000 ανασφάλιστα οχήματα




Πρόστιμα έως 250 ευρώ για 385.000 ανασφάλιστα οχήματα
    Σε νέα ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων για να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα προχώρησε στις 30 Απριλίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Εντοπίστηκαν περίπου 385.000 φορολογούμενοι οι οποίοι φέρονται ως κάτοχοι ανασφάλιστων αυτοκινήτων και δικύκλων.

Συμβουλές για έναν υγιή εγκέφαλο: 7 συνήθειες που πρέπει να αποφεύγετε



Η υγεία του εγκεφάλου μας εξαρτάται από ποικίλες συνήθειες όπως η αρκετή ξεκούραση, η σωστή ενυδάτωση και η επαρκής οξυγόνωση. Μάθετε περισσότερες συμβουλές για έναν υγιή εγκέφαλο!

Τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε έναν υγιή εγκέφαλο;
Οι ασθένειες που επηρεάζουν την υγεία του εγκεφάλου τείνουν να εξαρτώνται από γενετικούς παράγοντες, προχωρημένη ηλικία ή κάποιου είδους τραύμα.
Ωστόσο, η συνεχής εξάσκηση ορισμένων συνηθειών μπορεί επίσης να δημιουργήσει ανεπανόρθωτη ζημιά εάν πεθάνουν οι νευρώνες ή μειωθεί η δραστηριότητά τους.
Παρότι, η απώλεια μνήμης είναι παρενέργεια της φθοράς του εγκεφάλου, η οποία συμβαίνει λόγω μεγάλης ηλικίας, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που μπορεί να χειροτερεύσουν τα πράγματα ή να επιταχύνουν τη διαδικασία.
Το πιο ανησυχητικό απ’ όλα είναι ότι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να αγνοούν αυτές τις κακές συνήθειες. Συν, ότι ίσως να μην γνωρίζουν ότι έχουν την τάση να παράγουν αρνητικές παρενέργειες σ’ αυτήν την περιοχή του σώματος.
Επιπροσθέτως, η ζημιά συνήθως λαμβάνει χώρα σταδιακά και είναι δύσκολο ν’ ανιχνευτεί όσο βρίσκεται στα αρχικά στάδια.
Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τις ανθυγιεινές συνήθειες και να λαμβάνουμε μέτρα ώστε να τις αποφεύγουμε.