ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ: Σε συνέχεια της ανάρτησής μας ΕΔΩ, «ΤΑ ΝΕΑ» ετοίμασαν έναν οδηγό με ερωτήσεις - απαντήσεις αποκλειστικά και μόνο για τις αυξήσεις και τα αναδρομικά του νόμου Βρούτση που θα καταβληθούν τον επόμενο μήνα (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ). Το ιστολόγιό μας το μετέτρεψε σε κείμενο (όπως κάνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των) με σκοπό την ενημέρωση των Αναγνωστών μας. Τονίζεται ότι για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα. Καλή σας ανάγνωση:

Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων -με την πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου -σχεδιάζεται να δοθούν αυξήσεις και αναδρομικά 16 μηνών σε όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

Τον επόμενο μήνα και πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων με την πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας να καταβάλει σε 190.000 συνταξιούχους - που έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη - τις αυξήσεις στις συντάξεις μαζί με τα αναδρομικά, που απορρέουν από την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου.

Τονίζεται ότι τις αυξήσεις και τα αναδρομικά 16 μηνών από 1/9/2019 θα τις πάρουν σε μία δόση οι συνταξιούχοι σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, με ημερομηνία εξόδου μετά τις 13/5/2016 (δημοσίευση νόμου Κατρούγκαλου) οι οποίοι έχουν περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης. Οι συνταξιούχοι αυτοί θα πάρουν ολόκληρη την αύξηση, ενώ όσοι έχουν προσωπική διαφορά θα πάρουν την αύξηση επάνω από το ποσό της προσωπικής τους διαφοράς. Δηλαδή οι παλαιοί συνταξιούχοι που έχουν αποχωρήσει πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου θα έχουν σε μεγάλο βαθμό μόνο λογιστική επίπτωση στη σύνταξή τους, καθώς η δικαιούμενη αύξηση θα απορροφηθεί από την προσωπική διαφορά. «ΤΑ ΝΕΑ» για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών τους ετοίμασαν έναν οδηγό με ερωτήσεις - απαντήσεις αποκλειστικά και μόνο για τις αυξήσεις και τα αναδρομικά του νόμου Βρούτση που θα καταβληθούν τον επόμενο μήνα.

ΕΡ.: Γιατί θα δοθούν αυτές οι αυξήσεις και τα αναδρομικά σε 190.000 συνταξιούχους;