ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Για Ιεροψάλτες με μεράκι

Ο Άγιος Βαλεντίνος δεν μνημονεύεται πουθενά στο ορθόδοξο εορτολόγιο. 13Η Φεβρουαρίου η Εκκλησία τιμά την μνήμη των Αγίων ΑΚΥΛΑ και ΠΡΙΣΚΙΛΛΗΣ


BLOGGER. "  Σήμερα και αύριο 14-2-2015 θα μιλούν και θα γράφουν για μία εορτή που στο ορθόδοξο εορτολόγιο δεν υπάρχει.

 Γιατί άραγε τόσο μεγάλη έμφαση ; 

Ποιοι κατευθύνουν ; 

Σκεφτείτε και αναλογιστείτε λίγο. 

Πιστεύω με αυτά τα λίγα λόγια ίσως κάποιοι σκεφθούν σοβαρά. 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΟΡΤΗ 



Στην συνέχεια θα υπάρξουν και άλλες αναρτήσεις με αυτό το θέμα αύριο 14-2-2014 ώστε να είναι επίκαιρο.



Zoom in (real dimensions: 600 x 377)Εικόνα

Ο Άγιος Βαλεντίνος δεν μνημονεύεται πουθενά στο ορθόδοξο εορτολόγιο και, όπως ήταν φυσικό, η ορθόδοξη Εκκλησία ποτέ δεν τον παραδέχτηκε. «Ο άγιος αυτός είναι για μας ανύπαρκτος. Είναι μια μυθοπλασία δυτικής προέλευσης», δηλώνουν άνθρωποι της Εκκλησίας. Με τη σειρά της και η Καθολική Εκκλησία στην αναθεώρηση του γενικού εορτολογίου της το 1969 υποβίβασε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε τοπική εορτή, επειδή δεν γνώριζε σχεδόν τίποτα για τον βίο του, παρά μόνο ότι ετάφη στη Βία Φλαμίνια της Ρώμης στις 14 Φεβρουαρίου.


Όταν, όμως, ο ξενόφερτος άγιος άρχισε να μπαίνει για τα καλά και στη ζωή των Ελλήνων και η ημέρα αυτή να καθιερώνεται και στη χώρα μας ως η ημέρα των ερωτευμένων στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 με πρωτοβουλία των ανθοπωλών, εκπρόσωποι της Εκκλησίας πρότειναν οι Έλληνες ερωτευμένοι να τιμούν και να γιορτάζουν αγίους που υπάρχουν στο ορθόδοξο εορτολόγιο.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει τους δικούς της Αγίους του έρωτα. Μπορεί η Καθολική Εκκλησία και επιχειρηματικά συμφέροντα να επέβαλαν τον Άγιο Βαλεντίνο, αλλά στις 13 Φεβρουαρίου τιμάται η μνήμη των Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρισκίλλης, που θεωρούνται προστάτες των ερωτευμένων, ενώ υπάρχει και ο Άγιος Υάκινθος για τους ερωτευμένους του καλοκαιριού.

Τόσα χρόνια κανένας κληρικός δεν είχε ασχοληθεί με τον άγιο του έρωτα. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, σε μια προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή των νέων προς την ορθόδοξη πίστη, πρότεινε στους ερωτευμένους να γιορτάζουν την αγάπη τους την προηγουμένη του Αγίου Βαλεντίνου, δηλαδή στις 13 Φεβρουαρίου, που η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης.

ΕικόναZoom in (real dimensions: 229 x 750)

Ο Ακύλας και η αγαπημένη του Πρίσκιλλα ήταν σκηνοποιοί και ασπάστηκαν το χριστιανισμό κατά πάσα πιθανότατα όταν κατέφυγαν από τη Ρώμη στην Κόρινθο τον 1ο αιώνα μ.Χ. για ν' αποφύγουν τους διωγμούς του αυτοκράτορα Κλαύδιου. Εκεί γνώρισαν τον Απόστολο Παύλο, ο οποίος μάλιστα τους μνημονεύει σε τρεις επιστολές του, και τον ακολούθησαν στην Εφεσο ως συνοδοί.

Οδήγηση με αντιολισθητικές αλυσίδες - Τοποθέτηση και σωστή χρήση

1111111111 Rating 3.88 (4 Votes)



Αν για τον μέσο οδηγό οι αντιολισθητικές αλυσίδες κατά τους χειμερινούς μήνες είναι ένα ακόμη αξεσουάρ του αυτοκίνητου του, γι' αυτόν που ταξιδεύει συχνά το χειμώνα, ακόμη και σε δύσκολες διαδρομές θα πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι.

20 πράγματα που πρέπει να έχουμε πάντα μέσα στο αυτοκίνητο

1111111111 Rating 3.88 (4 Votes)



Για πολλούς από εμάς, το αυτοκίνητο είναι κάτι σαν δεύτερο σπίτι! Γι’ αυτό είναι σημαντικό να το εξοπλίσουμε κατάλληλα για… παν ενδεχόμενο!

Γιατί στην Ορθοδοξία δεν έχουμε γυναίκες κληρικούς;


Posted: Φεβρουαρίου 12, 2015 at 11:37 πμ, Last Updated: 
Η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Παράδοση αποκλείει τη χειροτονία των γυναικών:
Α) Για ιστορικοθεολογικούς λόγους και κυρίως γιατί ο Ιερέας είναι τύπος του θεανδρικού (Θεός+άνδρας) προσώπου του Ιησού. Ο Κληρικός κλήθηκε όχι να καταλάβει μια βιοποριστική εργασία, αλλά για να είναι μέτοχος της Ιερωσύνης του Χριστού.

Τί είναι και τί συμβολίζει η Τσικνοπέμπτη;


Posted: Φεβρουαρίου 12, 2015 at 11:22 πμ, Last Updated: 
Του Πατρός Νικολάου Λαγουμτζή
Η τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου και για την φετινή Αποκριά, την γιορτάζουμε την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου. 
Οι άνθρωποι προετοιμάζονται για την μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής και δίνει την ευκαιρία στα νοικοκυριά να καταναλώσουν με εορταστικό και χαρούμενο τρόπο ό,τι κόκκινο κρέας τους έχει απομείνει πριν από τη νηστεία της Σαρακοστής!

Oδηγός Επιβίωσης: Tι θα πρέπει να έχετε αποθηκευμένο στο σπίτι σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης!

Posted: Φεβρουαρίου 12, 2015 at 10:22 πμ, Last Updated: 
Ένα ενδιαφέρον άρθρο από το βιβλίο «Οδηγός επιβίωσης για το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε», για όσους ενδιαφέρονται να αποθηκεύσουν τρόφιμα για διάστημα ενός έτους.
Όλοι ετοιμάζονται για την κρίση που έρχεται και δεν μιλάω για την οικονομική κρίση που έχει «χτυπήσει» την χώρα μας, αλλά για την παγκόσμια διατροφική κρίση που είναι στα πρόθυρα να ξεσπάσει.
Tι πρέπει να αποθηκεύσετε στο κελάρι σας;

H ιστορία της πόλης που ισοπεδώθηκε, για να μην ζουν μαζί λευκοί και μαύροι ~ εικόνες


Posted: Φεβρουαρίου 12, 2015 at 9:37 πμ, Last Updated: 
Η Σοφίαταουν, στα προάστια του Γιοχάνεσμπουργκ, ήταν κάποτε γνωστή για τον μποέμ τρόπο ζωής και τη μουσική σκηνή της. Ομως, πριν από 60 χρόνια η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής αποφάσισε να διαλύσει αυτή την πολυφυλετική περιοχή, μετατρέποντάς την σε γειτονιά μόνο για λευκούς.

Παραδοσιακή Τσικνοπέμπτη στην καρδιά της Αθήνας!


Posted: Φεβρουαρίου 12, 2015 at 8:53 πμ, Last Updated: 
apokries3
Η Πλάκα γιορτάζει φέτος την Τσικνοπέμπτη και στις 12 Φεβρουαρίου  μετατρέπεται σε μια ολοήμερη ζωντανή αποκριάτικη γιορτή με πρωταγωνιστές τη μουσική, τους αποκριάτικους ρυθμούς, αλλά και καρναβαλιστές που θα δημιουργήσουν ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα.

Ποιες είναι οι Νηστείες της Εκκλησίας μας; Γιατί νηστεύουμε;


Posted: Φεβρουαρίου 12, 2015 at 1:08 πμ, Last Updated: 
Νηστεύουμε για τον Χριστό. Κάνουμε υπακοή στην Εκκλησία Του. Νηστεύουμε χωρίς να απολογούμαστε.
Δεν το κάνουμε για να χάσουμε κιλά, δεν το κάνουμε για το «καλό της υγείας μας», αλλά για το καλό της ψυχής μας. Νηστεύουμε γιατί το πρότυπο μας είναι ο Χριστός και οι Άγιοι μας. Υπήρξε Άγιος που δεν νήστεψε; Υπήρξε κάποιος που δεν ωφελήθηκε με τη νηστεία;
Η νηστεία δεν είναι μόνο αποχή από την τροφή. Είναι αποχή από τα πάθη και τις αδυναμίες μας.

Δείτε με ποιες 5 παθήσεις συνδέεται η ημικρανία και γιατί…


Posted: Φεβρουαρίου 12, 2015 at 12:21 πμ, Last Updated: 
Εάν ανήκετε στα εκατομμύρια των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται από ημικρανίες, ξέρετε πολύ καλά πόσο ενοχλητικός είναι ο πόνος που προκαλούν.
Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι ο συγκεκριμένος τύπος κεφαλαλγίας συνδέεται και με αρκετές άλλες παθήσεις. Έτσι, η πρόληψη και η αντιμετώπιση της ημικρανίας δεν απαλλάσσει μόνο από την τρομερή ενόχληση αλλά αποδεικνύεται ευεργετική για την υγεία γενικότερα.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΙ...


- Γιατί οι ανύπαντροι είναι πιο αδύνατοι από τους παντρεμένους;

- Γιατί οι ανύπαντροι μόλις γυρίσουν σπίτι βλέπουν τι έχει στο ψυγείο (τίποτα) και πέφτουν στο κρεβάτι,

Ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ, Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΒΑΡΚΑ

Ήταν ένας φυσικός, ένας μαθηματικός και ένας γιατρός σε μια βάρκα με το βαρκάρη.
- Ξέρεις φυσική; λέει ο φυσικός στο βαρκάρη.
- Όχι, απαντά αυτός. 

Μάθημα γεωγραφίας



Μάθημα γεωγραφίας σε μια τάξη με ξανθιές. Η καθηγήτρια δείχνει ένα σημείο στον χάρτη: 
- Μπορεί κάποια να μου πει ποια χώρα είναι αυτή; 
Απόλυτη σιγή στην αίθουσα. 
- Ελάτε κορίτσια, θα σας βοηθήσω, είναι μια μεγάλη κομουνιστική χώρα της Ασίας. Έχει δισεκατομμύρια κατοίκους. 

Η εκπληκτική ιστορία της κόκκινης Alfa Romeo της φίλης του Μουσολίνι

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Η εκπληκτική ιστορία της κόκκινης Alfa Romeo της φίλης του Μουσολίνι
Ηταν πεταμένη σε έναν αχυρώνα επί 21 χρόνια

    Στο σφυρί βγήκε η εντυπωσιακή Alfa Romeo που έκανε δώρο ο Μπενίτο Μουσολίνιστην ερωμένη του Κλάρα Πετάτσι και μάλιστα είχε ιστορική αξία, γιατί σε αυτήν συνελήφθησαν όταν επιχείρησαν να διαφύγουν από την Ιταλία στο τέλος του Παγκοσμίου Πολέμου.
    Η 6C Sport Berlinetta, η οποία βρισκόταν παρατημένη σε έναν αχυρώνα στην Αμερική για 21 χρόνια από το 1949, βρήκε την παλιά της αίγλη όταν αναπαλαιώθηκε καισυντηρήθηκε, πιάνοντας σε δημοπρασία το εντυπωσιακό ποσό των 2.100.000 δολαρίων.
    Ωστόσο εκτός από την εντυπωσιακή της όψη, η συγκεκριμένη Alfa Romeo, είχε ενεργό ρόλο στην σύγχρονη ιστορία. Στην προσπάθεια διαφυγής τους μετά το τέλος του πολέμου, ο Μουσολίνι συναντήθηκε με τηνΠετάτσι στη λίμνη Κόμο και στη συνέχεια είχαν σκοπό να διαφύγουν με την συγκεκριμένη Alfa Romeo και να ζητήσουν άσυλο στην Ελβετία.

Δέκα απολαυστικά σοκολατένια επιδόρπια στον κόσμο.

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Δέκα απολαυστικά σοκολατένια επιδόρπια στον κόσμο.
    Η σοκολάτα αποτελεί το βασικό υλικό της παρασκευής τους και αυτά λιώνουν στο στόμα προσφέροντας μοναδικές δονήσεις στον ουρανίσκο.
    Επιδόρπια από σοκολάτα από διάφορα σημεία του κόσμου δεν περνούν απαρατήρητα σε όποιο τραπέζι κι αν σερβιριστούν…
    Το μόνο που μένει είναι να διαλέξουμε ποιο θα δοκιμάσουμε…
    Κι αν δυσκολευτούμε, υπάρχει λύση! Μπορούμε να τα φάμε όλα!

Οταν τα ελληνόπουλα μεγάλωναν ως Ελληνες κι όχι ως κάτι άλλο…

Μετά την μεταπολίτευση,όταν άρχισε η δήθεν…..εκπαιδευτική  ψευτομεταρρύθμιση (αλλαγή βιβλίων,μονοτονικά κλπ),μερικοί διετύπωναν  το ερώτημα…. «πώς θα είναι άραγε η Ελλάδα μετά από 40 χρόνια»;
 Και χαρακτηρίζονταν ως  λίαν συντηρητικοί ή  και ως ….Μεσαίωνας,ακόμη.
Τώρα  συγκρίνουμε την Ελλάδα εκείνη ,της Ελληνοχριστιανικής,τουλάχιστον.Παιδείας,με την ΣΗΜΕΡΙΝΗ !! Και έπεται συνέχεια στον κατήφορο.
Διαβάστε για περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο.
ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, 


http://politika-gr.blogspot.gr/2011/12/blog-post_2996.html


Μια ματιά στα αναγνωστικά και στα αλφαβητάρια που είχαμε εμείς (οι άνω των 40) με τα αντίστοιχα μετά την μεταπολίτευση αρκεί για να καταλάβουμε τον αφελληνισμό της παιδείας των Ελληνόπουλων.

Μπορεί να κατηγορούμε τις τελευταίες κυβερνήσεις αλλά το κακό άρχισε πολύ νωρίτερα. 

Απο το 1975-76 ξεκίνησε δειλά-δειλά ο αφελληνισμός και ο αποχριστιανισμός των σχολικών βιβλίων του Δημοτικού σχολείου. Δηλαδή της πιο τρυφερής και βιωματικής ηλικίας των παιδιών μας. Σας προτρέπω φίλοι μου να πάρετε τα σύγχρονα αναγνωστικά (Γλώσσες όπως λέγονται) και να τα συγκρίνετε με τα αναγνωστικά προ του 1974.

Και η μομφή μου αυτή μην φανταστείτε ότι αφήνει υπονοούμενα για την παιδεία της δικτατορίας (η οποία πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν εθνική και πατριωτική) αλλά αφορά και όλα τα προηγούμενα χρόνια από την σύσταση του νεοελληνικού κράτους.