ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗ : Πότε αρχίζει η Παραγραφή; Όλες οι εκδοχές...Κ.Λ.Π.

ΠΗΓΗ : "   http://apostolospapaparisis.blogspot.gr  " 










Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης
Καλώς ή κακώς για πολλούς από εμάς η αναμενόμενη συνεδρίαση του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του ΣτΕ και η απόφαση περί της συμμόρφωσης ή μη της κυβερνήσεως με την αρχική απόφαση του ΣτΕ, θα καθόριζε και τη στάση μας σχετικά με την πρόθεση μας να καταθέσουμε αγωγή προκειμένου να διεκδικήσουμε το υπόλοιπο 50% που δεν μας αποδόθηκε. Δυστυχώς το Τριμελές Συμβούλιο του ΣτΕ ανέβαλε τη συνεδρίαση από τις 28 Νοεμβρίου 2014, για τις 9 Δεκεμβρίου 2014 και τώρα για τις 9 Ιανουαρίου 2015, ενώ καθυστερεί και η δημοσίευση των αποφάσεων της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Παράλληλα μας προβλημάτισαν και οι πολιτικές εξελίξεις σχετικά με την εκλογή του ΠτΔ. Μοιραίως άρχισε και πάλι να συζητιέται αν και πότε αρχίζει η παραγραφή των αξιώσεων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ.
Η συζήτηση περί παραγραφών, άρχισε σχεδόν από την ημέρα που εκδόθηκαν οι αποφάσεις του ΣτΕ με τα δικηγορικά γραφεία να δίνουν το καθένα την δική τους άποψη. Αυτά στα οποία συμφωνούσαν όλοι είναι η διετία που απαιτείται για να αρχίσει η παραγραφή και ότι η παραγραφή γίνεται μήνα με το μήνα. Εκεί που υπήρχαν διαφορετικές απόψεις ήταν η έναρξη της διετίας, όπου υπήρξαν τρεις διαφορετικές εκδοχές.
1η εκδοχή: Έναρξη την 1η Αυγούστου 2012, από την ημέρα δηλαδή που άρχισαν οι αναδρομικές μειώσεις των μισθών και των συντάξεων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ, αντίστοιχα. Ήταν θέση των περισσότερων δικηγόρων. Πρόκειται για την χειρότερη περίπτωση πλην όμως η ασφαλέστερη. Μία πολύ καλή ανάλυση περί παραγραφών μπορείτε να δείτε (ΕΔΩ) από τοmilitarylawoffice.gr
2η εκδοχή: Έναρξη την 1η Ιανουαρίου 2013, μία εκδοχή που υποστηρίχθηκε κυρίως από την ΠΟΕΣ (Δείτε ΕΔΩ), η οποία υποστήριξε ότι "δεν τίθεται θέμα παραγραφής των αξιώσεών μας, σε κάθε δε περίπτωση δεν παραγράφονται οι αξιώσεις με την 31-7-2014, τα όποια δε έγγραφα διακινούνται και υποβάλλονται σε φορείς τίθενται εν αμφιβόλω και δεν εξασφαλίζουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Ο Ν.4093/2012 με τον οποίο περικόπηκαν περαιτέρω οι μισθοί και τα επιδόματά μας ψηφίστηκε τη 12-11-2012 και τέθηκε σε εφαρμογή από την 01-1-2013. Η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, που ακύρωσε η Ολομέλεια του ΣτΕ, με την ανωτέρω απόφασή της, εκδόθηκε τη 14-11-2012 και τέθηκε σε εφαρμογή την 01-1-2013." Έτσι εξηγείται γιατί καλούσε τα μέλη της να καταθέσουν αγωγή μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2014, οπότε και εξέπνεε η διετία και άρχιζαν οι παραγραφές.

Γυναικείες ορμόνες

Τις προάλλες καθόμασταν με μια παρέα σε ένα τραπέζι και κάποιος ισχυρίστηκε ότι η μπίρα περιέχει γυναικείες ορμόνες. 
Αρχικά γελάσαμε αλλά σαν επιστήμονες που είμαστε είπαμε να το ερευνήσουμε το θέμα. Ήπιαμε ο καθένας από 10 μπίρες (καθαρά για επιστημονικούς λόγους). 

Δωρεάν μαθήματα πληροφορικής του ΟΑΕΔ για όλους τους ανέργους...



Πρόκειται για μία πρωτοβουλία για τη δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες, την οποία υλοποίησαν από κοινού ο ΟΑΕΔ και η Microsoft και χάρη στην οποία, όσοι από τους εγγεγραμμένους ανέργους το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ακόμη προσόν στην προσπάθειά τους για (επαν)ένταξη στην αγορά εργασίας. 

Ξεσηκώνονται οι Απόστρατοι του Κάμπου και της Λάρισας και καταθέτουν Αγωγές!

ΠΗΓΗ : "  http://veteranos.gr/  " 

Ενημερωτική Σύσκεψη εν Αποστρατεία Στελεχών των Ε.Δ και των Σ.Α στη πόλη της  Λάρισας για  την Κατάθεση Αγωγής

 Κατόπιν και της «Εκ νέου αναβολής της συνεδρίασης του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του ΣτΕ»πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα, 9 Δεκεμβρίου 2014, ενημερωτική συγκέντρωση εν αποστρατεία στελεχών όπου ο δικηγόρος Αθανάσιος Γεωργακάκης και ο Σχης ε.α. Απόστολος Παπαπαρίσης παρουσίασαν – σχολίασαν την δημιουργηθείσα νέα κατάσταση.
Επακολούθησε συζήτηση και λύθηκαν όσες απορίες ετέθησαν. Για θέματα σχετικά με παραγραφή αξιώσεων θα υπάρξει νέα ανάρτηση, πιθανόν και σήμερα.

Τὸ μυστήριο τῆς ζύμης

ΠΗΓΗ : " pentapostagma    " 

Posted: Δεκεμβρίου 7, 2014 at 11:23 πμ, Last Updated: 
Μιὰ γυναίκα ἀναδιπλώνει τὶς χειρίδες (=μανίκια) τοῦ ἐνδύματός της, σκύβει ἐπάνω ἀπὸ τὴ σκάφη καὶ βυθίζει τὰ χέρια στὴ ζύμη. Διαδοχικά, τὸ ἕνα μετὰ τὸ ἄλλο, σὲ γροθιὰ σφιγμένα, καὶ πάλι καὶ πάλι. Συνεχῶς τὸ ἴδιο μοτίβο. Γιὰ ὥρα πολλή. Κουράζεται κάποια στιγμή· ἀνασηκώνεται γιὰ λίγο· κι ἔπειτα ξανά…
Ζυμώνει.

Μη βιάζεσαι ποτέ να κρίνεις

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,    " 

Posted: Δεκεμβρίου 7, 2014 at 9:23 πμ, Last Updated: 
Ο χειρούργος  μπήκε βιαστικός στο νοσοκομείο, αφού δέχτηκε κλήση για μια επείγουσα και δύσκολη επέμβαση. Φόρεσε γρήγορα τη ρόμπα του και κατευθύνθηκε προς το χειρουργείο όπου στην αίθουσα  αναμονής συνάντησε τον πατέρα του παιδιού που θα χειρουργούσε.
 
Εκείνος μόλις αντίκρισε το γιατρό του φώναξε με αγωνία:
 
«Γιατί έκανες τόση ώρα να έρθεις; Είσαι εντελώς ανεύθυνος; Η ζωή του γιου μου κινδυνεύει. »
 
Ο γιατρός τον κοίταξε στα μάτια και απάντησε:

Το σεξουαλικό ένστικτο και η αλόγιστη χρήση του

ΠΗΓΗ : " pentapostagma,    " 

Posted: Δεκεμβρίου 7, 2014 at 8:58 πμ, Last Updated: 

Η περίοδος της εφηβείας είναι η πλέον συγκλονιστική για τη ζωή του ανθρώπου. Γίνεται μέσα
του μια επανάσταση απ’ τις ορμές, που τον ξαφνιάζει, τον αιφνιδιάζει και τον προβληματίζει. Ένας δυναμισμός ασκεί τεράστια επίδραση στις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές δυνάμεις και λειτουργίες των νέων.

To Άφθαρτο Τίμιο Πόδι της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και ενδόξου Βαρβάρας.

ΠΗΓΗ : " pentapostagma  " 

Posted: 
leipsano-agias-varvaras
Βίος της Αγίας Βαρβάρας
Η Αγία Βαρβάρα αποτελεί κόσμημα των μαρτύρων του 3ου αιώνα μ.Χ. Ο πατέρας της ήταν από τους πιο πλούσιους ειδωλολάτρες της Ηλιουπόλεως και ονομαζόταν Διόσκορος. Μοναχοκόρη η Βαρβάρα, διακρινόταν για την ομορφιά του σώματός της, την ευφυΐα και την σωφροσύνη της.

Μνημόσυνο Πεσόντων εν Ώρα Υπηρεσίας Πυροτεχνουργών Σώματος Υλικού Πολέμου

ΠΗΓΗ : " pentapostagma,    " 

Posted: Δεκεμβρίου 7, 2014 at 12:19 πμ, Last Updated: 
Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε το Μνημόσυνο Πεσόντων εν Ώρα Υπηρεσίας Πυροτεχνουργών Σώματος Υλικού Πολέμου, στο Στρατόπεδο «ΓΕΡΑΚΙΝΗ», στη Μαλακάσα Αττικής.

Πούτιν εναντίον ΗΠΑ: Η χώρα μας δεν είναι ομοφοβική, αλλά προτιμά την «υγιή οικογένεια»

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,   " 

Posted: Δεκεμβρίου 6, 2014 at 9:48 μμ, Last Updated: 
Πούτιν  εναντίον ΗΠΑ: Η χώρα μας δεν είναι ομοφοβική, αλλά προτιμά την «υγιή οικογένεια»

H Ρωσία δεν είναι μια ομοφοβική χώρα, σε αντίθεση με ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπενθυμίζοντας παράλληλα τη βασική αρχή που υποστηρίζει: «μία παραδοσιακή οικογένεια είναι μια υγιής οικογένεια».

Θαύματα του Αγίου Νικολάου κατά τον εικοστό αιώνα!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Δεκεμβρίου 6, 2014 at 6:50 μμ, Last Updated: 
b3c3689e9848cdc0a-
1)Θαύμα σε αγιορείτικο μοναστήρι «Τι κάνετε»; ρώτησε ο άγνωστος ιερέας.
Μόνο αυτό το αλεύρι σας έμεινε;

Οι πατέρες του αθωνικού μοναστηριού απάντησαν ότι μόνο αυτό το αλεύρι τους είχε μείνει και δεν μπορούσαν να αγοράσουν άλλο εξαιτίας της γερμανικής κατοχής.

Αφού ο γάμος είναι αδιάλυτος δεσμός, γιατί η Εκκλησία επιτρέπει το διαζύγιο;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,    "

Posted: Δεκεμβρίου 6, 2014 at 5:32 μμ, Last Updated: 
Ο γάμος είναι μυστηριακός δεσμός. Ο Παύλος τον παραβάλλει με τον άδιάλυτο δεσμό Χριστού και Εκκλησίας (Εφεσ. 5,32). Όπως ο Χριστός είναι δεμένος με την Εκκλησία του σε μια μυστηριακή ενότητα αδιάσπαστη και αδιάλυτη, έτσι και οι σύζυγοι ενώνονται σε μια ένωση δια βίου, αδιάσπαστη και αδιάλυτη.

Σας ενδιαφέρει: Δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ! Πότε και ποιοι το δικαιούνται;

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,     " 

Posted: Δεκεμβρίου 6, 2014 at 8:17 πμ, Last Updated: 
Ο ΟΑΕΔ δίνει κάθε χρόνο στους επιδοτούμενους άνεργους Δώρο Χριστουγέννων ίσο με
το ποσό του μηνιαίου επιδόματος ανεργίας.

Απόφαση σοκ! Τέλος στις εγχειρήσεις σε καπνιστές και υπέρβαρους

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,    " 

Posted: 
unnamed (57)
Τέλος στις εγχειρήσεις ρουτίνας βάζουν τα νοσοκομεία στο Ντέβον της Βρετανίας, σε καπνιστές και παχύσαρκους εκτός κι αν αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, προκειμένου να μειώσουν το κόστος τους.

Οι σχεσεις των παιδιων με τους γονεις

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,    " 

Posted: Δεκεμβρίου 5, 2014 at 9:23 μμ, Last Updated: 

Οι σχεσεις των παιδιων με τους γονεις

Του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου
Αγ. Βαρβαρα
ΣΗΜΕΡΑ, ἀγαπητοί μου, εἶνε ἑορτή. Ἑορτάζει ἡ μεγαλομάρτυς ἁγία Βαρβάρα. Ὡς ἀστέρι πρώτου μεγέθους λάμπει στὸν οὐρανὸ τῆς Ἐκκλησίας. Ἂς ποῦμε λίγα λόγια γι᾿ αὐτήν.

* * *

Ἡ ἁγία Βαρβάρα ἔζησε σὲ ἐποχὴ διωγμῶν, στὰ τέλη τοῦ τρίτου αἰῶνος, ἐπὶ αὐτοκράτορος Μαξιμιανοῦ. Πατρίδα της εἶνε ἡ Ἀνατολή. Πατέρας της ὁ Διόσκορος, ἕνας ἔνδοξος πλούσιος, ἀλλὰ φανατικὸς εἰδωλολάτρης.

Κρανίου τόπος: Πώς είναι το Τσέρνομπιλ σήμερα, 28 χρόνια μετά

ΠΗΓΗ :     "   pentapostagma,    "

Posted: Δεκεμβρίου 5, 2014 at 8:38 μμ, Last Updated: 
Πέρασαν 28 χρόνια από το πυρηνικό δυστύχημα που προκλήθηκε από τον αντιδραστήρα Νο 4 του Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας στο Τσερνόμπιλ.Παρά το γεγονός ότι στην περιοχή η εικόνα έχει αλλάξει, πολλά είναι τα σημάδια που μαρτυρούν ακόμη και σήμερα ότι οι περιβαλλοντικές ισορροπίες διαταράχθηκαν και μόλις τα τελευταία χρόνια υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης.

ΦΡΙΚΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Σπάνιο σύνδρομο έκαψε το ΔΕΡΜΑ αυτής της κοπέλας από μέσα… [photos]

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,     " 

Posted: Δεκεμβρίου 5, 2014 at 6:45 μμ, Last Updated: 
Μια έφηβη κοπέλα στην Αυστραλία ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο την ημέρα των γενεθλίων της, μετά από τοξική αντίδραση που της προκάλεσε φαρμακευτική αγωγή για την επιληψία…
Το δέρμα της Ντάνικα Χερόν άρχισε να καίγεται από μέσα προς τα έξω, μετά το φάρμακο για την επιληψία που πήρε και το οποίο πυροδότησε μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, το σύνδρομο Stevens Johnson (SJS) και TENS (Τοξικό Σύνδρομο Επιδερμική Νεκρόλυση).