ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Αληθινή ιστορία: Το συγκλονιστικό γράμμα μιας μαμάς στους γιους της για την επιλόχειο κατάθλιψη


Posted: Φεβρουαρίου 24, 2015 at 11:22 πμ, Last Updated: 
Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι μία ασθένεια που δυστυχώς βιώνουν πολλές νέες μαμάδες στις μέρες μας. Το γράμμα αυτής της μαμάς αποτυπώνει τις σκέψεις και τα συναισθήματα που κάθε γυναίκα νιώθει σε αυτήν την περίπτωση.
Η επιλόχειος κατάθλιψη δεν κάνει διακρίσεις, μπορεί να τύχει σε κάθε νέα μαμά και τις περισσότερες φορές δεν προειδοποιεί. Η Ελίζαμπεθ Μπρόαντμπεντ, μαμά δύο αγοριών και συντάκτρια στο scarymommy.com μοιράζεται τη δική της εμπειρία στο blog που αρθρογραφεί. Βρήκε το θάρρος να γράψει ένα γράμμα στους γιους της και να αποτυπώσει στο χαρτί όλα αυτά που αισθάνεται και σκέφτεται.
«Αγαπητά μου παιδιά,

Αυτό είναι το μυστικό για να κρατήσετε μακριά την σκόνη αρκετές μέρες!


Posted: Φεβρουαρίου 24, 2015 at 10:57 πμ, Last Updated: 
Εμείς οι νοικοκυρές έχουμε συνηθίσει όταν μαζεύουμε το σπίτι επί καθημερινής βάσης να ξεσκονίζουμε τα έπιπλα και τις τηλεοράσεις λόγω της σκόνης.

Όσκαρ 2015: Ποιος βροντοφώναξε στην τελετή απονομής «Ζήτω η Ελλάδα»;


Posted: Φεβρουαρίου 24, 2015 at 10:11 πμ, Last Updated: 
Όσκαρ 2015:
Ποιος βροντοφώναξε στην τελετή απονομής «Ζήτω η Ελλάδα»;
Περήφανος για το Όσκαρ που μόλις είχε κατακτήσει, θέλησε να τιμήσει με αυτές τις τρεις λέξεις τα πάτρια εδάφη και τις ρίζες του…

Καρύδια για την υγεία των αγγείων, την καρδιά, την μνήμη, την χοληστερίνη, τον διαβήτη, τον καρκίνο, τον ύπνο και την αντρική γονιμότητα


Posted: Φεβρουαρίου 24, 2015 at 8:37 πμ, Last Updated: 
karidopsixa_0
Είναι μια κατά βάση πρωτεϊνική τροφή. Περιέχει ω3 λιπαρά οξέα, ορισμένες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες,
καθώς και μέτρια ποσότητα ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου και ψευδαργύρου…
Το Ελληνικό καρύδι παράγεται στην Ελλάδα με φυσικούς τρόπους. Η συγκομιδή γίνεται τέλη Σεπτεμβρίου, διαρκεί περίπου 15 ημέρες ακολουθεί μετά τη συγκομιδή η πλύση με καθαρό νερό και η ξήρανση στον ήλιο χωρίς χημικούς τρόπους, και έτσι μένουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που μας παρέχει η μάνα γη. Οι καρυδιές ζούνε πάρα πολλά έτη και το ύψος τους ανάλογα με το είδος μπορεί να φτάσει από 30 έως και τα 60 μέτρα σπανιότερα.

Tο Τυπικό κατά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή


Posted: Φεβρουαρίου 24, 2015 at 7:24 πμ, Last Updated: 

Στην περίοδο αυτή πραγματοποιούνται πολλές και σημαντικές αλλαγές. Δηλ. στις πέντε νηστίσιμες ημέρες της εβδομάδας, (Δευτέρα έως Παρασκευή), δεν εφαρμόζεται το καθιερωμένο τυπικό: Το πρωί ακολουθία του Μεσονυκτικού και Όρθρου με ή χωρίς Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ή ακολουθία του Εσπερινού.
Αιτία των αλλαγών είναι οι νέες ακολουθίες που προστίθενται στην περίοδο αυτή: Η Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, που συνήθως τελείται Τετάρτη και Παρασκευή, οι Χαιρετισμοί και το Μέγα Απόδειπνο. Έτσι παρουσιάζονται οι ακόλουθες περιπτώσεις: α. Το πρωί της Δευτέρας, Τρίτης και Πέμπτης τελούνται:

Σοκολάτα τέλος το 2020!!


Posted: Φεβρουαρίου 24, 2015 at 1:05 πμ, Last Updated: 
​Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής σοκολάτας προειδοποιεί: καταναλώνουμε περισσότερη σοκολάτα από όσο..
παράγουμε!
Σύμφωνα με τους μεγαλύτερους παραγωγούς σοκολάτας παγκοσμίως, την Mars Inc και την Barry Callebaut AG,η ζήτηση της σοκολάτας ανεβαίνει συνεχώς, ενώ η παραγωγή μειώνεται!

Γιατί στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή νηστεύουμε το λάδι και τα ψάρια αλλά τρώμε ελιές και αυγοτάραχο;


Posted: 
Ἀπαντᾶ ὁ ἀείμνηστος καθηγητής τῆς Λειτουργικῆς Ἰω. Φουντούλης
Ἡ παλιά καί ἀληθινή νηστεία συνίσταται στήν πλήρη ἀποχή τροφῆς ἤ στήν ξηροφαγία. Ἐπειδή ὅμως αὐτή δέν εἶναι δυνατόν νά τηρηθεῖ στίς μεγάλες περιόδους τῶν νηστειῶν τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ ἔτους, λόγῳ δύσκολων συνθηκῶν ζωῆς ἤ ἔλλειψης ζήλου, ἔχουν στήν πράξη ἐπινοηθεῖ διάφορες διευκολύνσεις, ὥστε νά εἶναι δυνατή ἡ ἐφαρμογή τῆς νηστείας ἀπό ὅλους τούς πιστούς.
Στήν ἀρχαία ἐποχή οἱ χριστιανοί μετά τήν ἐνάτη ὥρα (3 μ.μ.) τῶν νηστήσιμων ἡμερῶν κατέλυαν μόνο νερό καί ψωμί. Σιγά-σιγά ὅμως ὄχι μόνο ἡ διάρκεια τῆς ὁλοκληρωτικῆς ἀποχῆς ἀπό τροφή περιορίστηκε στά συνηθισμένα καί στίς ἄλλες μέρες ὅρια γι᾿ αὐτό μετατέθηκαν καί οἱ Ἑσπερινοί τῆς Τεσσαρακοστῆς καί οἱ Προηγιασμένες τό πρωί ἀλλά καί ἄλλα εἴδη τροφῶν ἄρχισαν νά χρησιμοποιοῦνται, ὅπως οἱ καρποί, τά ὄσπρια, τά ὀστρακόδερμα, τά μαλάκια κ.ο.κ.

Ο σκληρός σας χάλασε και χάσατε όλα τα δεδομένα; Κανένα πρόβλημα! Ζητήστε ένα αντίγραφο από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής (NSA)


Posted: Φεβρουαρίου 23, 2015 at 9:22 πμ, Last Updated: 

Τον γύρο του κόσμου κάνουν δημοσιεύματα σχετικά με ένα τεραστίων διαστάσεων πρόγραμμα παρακολούθησης της NSA, η οποία φέρεται να είχε βρει τρόπο να κρύβει spyware (λογισμικό παρακολούθησης/ κατασκοπείας) σε σκληρούς δίσκους της Western Digital, της Toshiba, της Seagate και άλλων κορυφαίων κατασκευαστών, δίνοντας στην υπηρεσία τη δυνατότητα να παρακολουθεί την πλειονότητα των υπολογιστών του κόσμου, σύμφωνα με ερευνητές και πρώην εργαζομένους της.
Όπως αναφέρει το Reuters, η δυνατότητα αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προγραμμάτων κατασκοπείας που ανακάλυψε η Kaspersky Lab. Ειδικότερα, η γνωστή εταιρεία ασφαλείας, με έδρα τη Μόσχα, αναφέρει ότι εντόπισε PC σε 30 χώρες που είχαν μολυνθεί με ένα ή περισσότερα από τα κατασκοπευτικά προγράμματα, με τις περισσότερες περιπτώσεις να εντοπίζονται στο Ιράν και να ακολουθούν η Ρωσία, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, η Κίνα, το Μάλι, η Συρία, η Υεμένη και η Αλγερία. Οι στόχοι περιελάμβαναν κυβερνητικούς και στρατιωτικούς φορείς, εταιρείες τηλεπικοινωνίας, τράπεζες, εταιρείες του χώρου της ενέργειας, πυρηνική έρευνα, ΜΜΕ και ισλαμιστές ακτιβιστές, σύμφωνα με την Kaspersky.

ΟΙ 20 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ


Posted: Φεβρουαρίου 23, 2015 at 7:23 πμ, Last Updated: 
Είναι αποτελεσματικά τα σιρόπια για τον βήχα;
Όχι. Το 2006 η αμερικανική ιατρική ένωση συμφώνησε πως η πλειοψηφία των σιροπιών δεν είναι αποτελεσματική επειδή περιέχουν πολύ μικρή δοσολογία των συστατικών που καταπολεμούν το βήχα. Τα μόνα σιρόπια που ανακουφίζουν από το βήχα είναι εκείνα που περιέχουν αντισταμινικά.

6 ιατρικές συμβουλές για υγιεινό τρόπο ζωής

Posted: Φεβρουαρίου 22, 2015 at 9:12 μμ, Last Updated: 
Ακολουθήστε τις συμβουλές των ειδικών και διάγετε έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής. Με μερικές απλές και εύκολες συνήθειες, ενισχύετε το ανοσοποιητικό σύστημα, αποτοξινώνεστε, διατηρείτε τη νεότητά σας και φροντίζετε για την καλή κατάσταση του σώματός σας.
Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο και οι γιατροί κάτι παραπάνω γνωρίζουν, από …τρόπο!
1. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό
Χρησιμοποιείτε κάθε πρωί, ρινικό διάλυμα με θαλασσινό νερό, το οποίο ενυδατώνει τις ρινικές οδούς και αποσυμφορεί την περιοχή, απομακρύνοντας αλλεργιογόνα και άλλα στοιχεία που προκαλούν ερεθισμό. Έχετε ακόμα υπόψη σας πως οι ενυδατωμένες ρινικές μεμβράνες λειτουργούν σαν πρόσθετο προστατευτικό ενάντια σε ιούς που προσπαθούν να εισβάλλουν.

Εντυπωσιακές εικόνες από τη χειμερινή διαβίωση ανερχόμενων Υπαξιωματικών


Posted: Φεβρουαρίου 22, 2015 at 8:23 μμ, Last Updated: 
Χειμερινή εκπαίδευση, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, πέρασαν οι σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών με έδρα τα Τρίκαλα.

Βάλτε ταχίνι στην διατροφή σας. Κάνει καλό στην καρδιά, την χοληστερίνη, τον διαβήτη, την αντιγήρανση, τον καρκίνο (tahini)


Posted: Φεβρουαρίου 21, 2015 at 11:09 μμ, Last Updated: 
της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr
 
Το ταχίνι είναι φυσικό προϊόν και παράγεται από σπέρματα διαλεγμένων σπόρων του σησαμιού (Sesamun Indicum), περνώντας από τη διαδικασία της αποφλοίωσης και της ξήρανσης. 
 
Το σησάμι είναι φυτό με ύψος 100-120cm, το οποίο αναπτύσσει απλά ή διακλαδισμένα στελέχη. Τα φύλλα του φύονται στους κόμβους εναλλάξ ή αντικριστά. Ένα σε κάθε τρία άνθη, μήκους 4-5 cm, γονιμοποιείται και αργότερα αναπτύσσεται ο υποδοχέας που φέρει τους σπόρους.
 
Το ταχίνι το παρασκευάζουν από φρυγμένα στο φούρνο σπόρια σουσαμιού. Εμφανίζεται ως πολτός, ως ελαιώδης κρέμα, αλεσμένου σησαμιού. Η ρίζα της λέξης βρίσκεται στην τουρκική γλώσσα και σημαίνει σησαμόπολτος.
 
Το ταχίνι είναι 100% αλεσμένο σουσάμι και για τις ιδιαίτερες γεύσεις του προστίθεται  κακάο, πορτοκάλι ή μέλι. Περιέχει σημαντικές ποσότητες μικροστοιχείων απαραίτητων στην καθημερινή διατροφή του ανθρώπου. 
 
Το ταχίνι καταφέρνει και συνδυάζει όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά, που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Καταρχάς, αποτελείται από μία σημαντική ποσότητα φυτικών πρωτεϊνών, υψηλής βιολογικής αξίας. Θα μπορούσε να γίνει υποκατάστατο των ζωικών πρωτεϊνών, ειδικά αν συνδυαστεί με όσπρια ή ξηρούς καρπούς.
 
Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορος, σίδηρος, ψευδάργυρος, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε και άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες είναι μερικά από τα ευεργετικά του συστατικά.

ΕΠΙΚΟ: Να γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες!!


Posted: 
perierga.gr - Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες!
Οι γυναίκες τείνουν να ζουν περισσότερο από τους άντρες και… οι επιστήμονες έχουν μια σειρά από θεωρίες σχετικά με το θέμα που αφορούν σε βιολογικούς παράγοντες, που βέβαια δεν είναι επί της παρούσης να τους αναλύσουμε. Το θέμα μας άλλωστε δεν είναι επιστημονικό αλλά… χιουμοριστικό! Τι σημαίνει αυτό; Μα όταν δείτε τις ακόλουθες φωτογραφίες θα διαπιστώσετε γιατί οι άντρες ανά τον κόσμο ζουν λιγότερο από τις γυναίκες…

Έτσι μας τα παίρνουν!!!11 ψυχολογικά τρικ που εφαρμόζουν τα εστιατόρια για να ξοδεύετε περισσότερα χρήματα!!


Posted: Φεβρουαρίου 21, 2015 at 10:56 πμ, Last Updated: 
Μη σας φαίνεται περίεργο που βγαίνετε για φάτε κάτι πρόχειρο και καταλήγετε να δίνετε μία περιουσία, χωρίς να καταλαβαίνετε πώς την πατήσατε
Σύμφωνα με το Business Insider, πίσω από τους καταλόγους των εστιατορίων υπάρχει ολόκληρη μελέτη από ψυχολόγους και συμβούλους, που έχουν σκεφτεί πολύ προσεκτικά πως θα διαμορφωθεί το μενού ώστε να είναι πιο θελκτικό στον καταναλωτή.

Προστατευτείτε και πείτε αντίο στο κρυολόγημα αυτόν το χειμώνα με το δικό σας τζελ απολύμανσης


Posted: Φεβρουαρίου 21, 2015 at 2:06 πμ, Last Updated: 
Αντίο στο κρυολόγημα αυτόν το χειμώνα με το δικό σας τζελ απολύμανσης
Η σημαντικότερη αιτία που μεταδίδονται οι ασθένειες του κρυολογήματος και της γρίπης κάθε χειμώνα είναι το γεγονός ότι μεταφέρουμε τα μικρόβια με τα χέρια μας σχεδόν σε κάθε τι που ακουμπάμε.

Πόσο επικίνδυνο είναι το Wi-Fi για τα παιδιά;


Posted: Φεβρουαρίου 21, 2015 at 12:56 πμ, Last Updated: 

20630669_shutterstock_231126460.limghandler
Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Microscopy and Ultrastructure, μας επισημαίνει πόσο επικίνδυνες είναι οι συσκευές που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων για τα παιδιά μας!