ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου;


Posted: 25 Mar 2015 12:13 AM PDT




















 Ως έθιμο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου καθιερώθηκε και ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά. Κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, η Εκκλησία επέτρεπε στους πιστούς να φάνε ψάρι μόνο δύο φορές, του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων.

Αναρτήθηκε και ξεκίνησε η διαβούλευση για το σχέδιο πλαισίου έργων ανάπτυξης λιμένα Ναυπλίου


Posted: 25 Mar 2015 01:11 AM PDT
 Από την Δευτέρα 23/3/2015 αναρτήθηκε και θα παραμείνει αναρτημένο έως και την Κυριακή 30/3/2015 στο site: masterplan.participation.gr το σχέδιο πλαισίου έργων ανάπτυξης λιμένα Ναυπλίου ( master plan) για τυχόν προτάσεις και παρατηρήσεις.

Η κακή χοληστερίνη ευνοεί τον καρκίνο;


Posted: Μαρτίου 25, 2015 at 7:42 πμ, Last Updated: 
 i-kaki-holisterini-eynoei-ton-karkino
Η κακή χοληστερίνη θα μπορούσε να βοηθήσει τον καρκίνο να εξαπλωθεί στο σώμα προειδοποιούν οι επιστήμονες.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ στην Αμφίπολη: Δεν σταματούν να βρίσκουν νομίσματα από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέσα και έξω από το ταφικό μνημείο! Γιατί δεν μας τα δείχνουν?


Posted: Μαρτίου 24, 2015 at 2:54 μμ, Last Updated: 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiO8IXPQbmG6qfOo2Nid-P2qM4kCNkvJQp4RIhFaj7zNIt4DpNXX-gSlbWCFRh67We7NXOqOmz_LWO9v8H-rOHK-6h8y9Wkwb7tBiN2oZokA_IzG-L9TxkRTp4eXCNKl3PRtqVuoNoZiDwC/s1600/CEA7CF81CF85CF83CF8CCF8220CEA3CF84CEB1CF84CEAECF811.jpg
Στις 29/11/2014 η κ. Περιστέρη δήλωνε ότι στον τύμβο Καστά βρέθηκαν νομίσματα της εποχής του Μεγάλου Αλέξανδρου, καθώς και του 2ου και 3ου πΧ αιώνα, αλλά και στοιχεία κεραμικής. Συγκεκριμένα κατά την παρουσίασή της στην Αθήνα δήλωσε τα εξής:

Πολύποδες χοληδόχου κύστης: Αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης


Posted: Μαρτίου 24, 2015 at 12:37 μμ, Last Updated: 
Οι πολύποδες στη χοληδόχο κύστη είναι τοπικές υπερπλασίες του βλεννογονικού ιστού ή μορφώματα που προκύπτουν από εναπόθεση χοληστερόλης και άλλων λιπιδίων και αποτελούν ένα αρκετά συχνό εύρημα.
Υπολογίζεται ότι στο 1-5% του ενήλικου, κυρίως, ανδρικού πληθυσμού ανακαλύπτονται τυχαία πολύποδες κατά τον έλεγχο με υπερήχους που αφορούν διερεύνηση του ανώτερου πεπτικού σωλήνα ή παθήσεων του ήπατος και των χοληφόρων.
Ένα στα είκοσι υπερηχογραφήματα θα αναδείξει πολύποδες, ενώ σε χοληδόχους που έχουν εξαιρεθεί χειρουργικά, καταγράφονται σημαντικά ποσοστά παρουσίας πολυπόδων.

ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ "ΜΗΤΣΑΡΑΣ"

Ήταν λοιπόν ο Μήτσος ο οποίος είχε εργοστάσιο που κατασκεύαζε καρφιά με το όνομα "Μητσάρας". Επειδή οι πωλήσεις ήταν πολύ χαμηλές, αποφάσισε να πάει σε μια διαφημιστική εταιρία.
- Εντάξει κύριε Μήτσο, του λέει ο υπάλληλος, η διαφήμισή σας θα προβληθεί μετά το ματς Ολυμπιακός - Παναθηναικός. 

TO ΑΝΤΡΟΓΥΝΟ

Ήταν ένα αντρόγυνο και μια φορά η γυναίκα ρωτάει τον άντρα:
- Τι θα έκανες αν πέθαινα;
- Τι εννοείς τι θα έκανα; απαντά εκείνος.
- Θα ξαναπαντρευόσουν;
- Όχι, βέβαια, λέει εκείνος.
- Μα δεν σ αρέσει να είσαι παντρεμένος;
- Ε, μ αρέσει.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΦΕΥΡΕΘΟΥΝ ;

01. ABS για ποδήλατα.
02. Αερόσακοι για αεροπλάνα.
03. Imobilizer για αναπτήρες.
04. Τσίχλα με γεύση ασπιρίνης.
05. Φορτιστής για μπαταρίες με μπαταρίες.
06. Ηλεκτρικός νυχοκόπτης.
07. Καλαμάκια με μπαταρίες.
08. Κοντέρ ταχύτητος για όπισθεν.
09. Κλειδαριά ενεργοποιούμενη με παλαμάκια.
10. Τηλεφωνικός κερματοδέκτης χωρίς καλώδιο.

Πλεονεκτήματα που θα προκύψουν αν οι Ταλιμπάν αναλάβουν την εξουσία της Ελλάδος

Πλεονεκτήματα που θα προκύψουν αν οι Ταλιμπάν αναλάβουν την εξουσία της 
Ελλάδος: 
1) Επίλυση του κυκλοφοριακού (οι γυναίκες δεν θα μπορούν να οδηγούν). 
2) Αύξηση των χώρων σταθμεύσεως (οι γυναίκες δεν θα μπορούν να οδηγούν).1 
3) Δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων (οι γυναίκες δεν θα μπορούν να 
οδηγούν). 

Απρόθυμοι οι Έλληνες για τις σκληρές δουλειές

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr " 



Απρόθυμοι οι Έλληνες για τις σκληρές δουλειές
Μπορεί να λέμε ό τι θέλουμε, αλλά η αλήθεια να λέγεται !
Του Φώτη Κουτσαμπάρη fkoutsamparis@makthes.gr
    Την απροθυμία των Ελλήνων να εργαστούν σε δύσκολες χειρωνακτικές εργασίες καταδεικνύει η κάλυψη των εποχικών θέσεων εργατών γης από αλλοδαπούς που διαβιούν στη χώρα μας.
    Οι αγρότες, παρότι η ανεργία των νέων στη χώρα μας βρίσκεται στο 51% και το γενικό ποσοστό στο 26%, αναγκάζονται να ζητούν εργάτες από ξένες χώρες, κυρίως από την Αλβανία, για τις ανάγκες φροντίδας και συγκομιδής της παραγωγής τους. Φέτος ο αριθμός των αδειών διαμονής μετακλητών εργατών γης (και αλιεργατών) που εγκρίθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία (για διάστημα έξι μηνών ή ενός έτους) φτάνει στις 20.000 και είναι πενταπλάσιος από την προηγούμενη διετία (4.240 άδειες). Ωστόσο είναι αμφίβολο εάν τελικά θα απασχοληθούν όλοι οι μετακλητοί που μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα με νόμιμο τρόπο, διότι το εργατικό κόστος των αλλοδαπών έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Είναι λοιπόν πιθανό πολλοί αγρότες να επιλέξουν να απασχολήσουν τουρίστες πληρώνοντας μαύρα μεροκάματα από το να επωμιστούν το κόστος των παραβόλων και της ασφαλιστικής κάλυψης που προβλέπει η νομοθεσία για τους μετακλητούς.
    Οι μεγαλύτερες ανάγκες σε επίπεδο νομού στη Βόρεια Ελλάδα καταγράφονται στην Ημαθία και την Πέλλα, όπου υπάρχει μεγάλη παραγωγή δενδροκομικών. Για το 2015 και 2016 στο νομό Ημαθίας εγκρίθηκε ανώτατο όριο αδειών διαμονής για 2.980 εργάτες γης και 2 εργάτες κτηνοτροφίας και στην Πέλλα 2.638 και 16 αντίστοιχα. Οι αριθμοί είναι αυξημένοι, εάν αναλογιστεί κανείς ότι το 2013 (προ διετίας) είχαν εγκριθεί στην Ημαθία 877 άδειες και στην Πέλλα 522. Στην Πιερία εγκρίθηκαν φέτος 618 άδειες διαμονής εργατών γης και 2 κτηνοτροφίας, στο Κιλκίς 10, στις Σέρρες 14 εργατών γης και 4 κτηνοτροφίας, στη Χαλκιδική 7 εργατών γης και 238 αλιεργατών. “Ο αριθμός των αιτήσεων για μετακλητούς εργάτες έχει αυξηθεί για τρεις λόγους. Πρώτον, πλέον τηρούμε λογιστικά βιβλία και το εργατικό κόστος καταχωρείται στα έξοδα. Δεύτερον, πολλές φάρμες φέτος είναι παραγωγικές. Έγινε στροφή των αγροτών προς το βιομηχανικό ροδάκινο και θα έχουμε αυξημένη παραγωγή. Τρίτον, φέτος μας δόθηκε η ευκαιρία να καλέσουμε μεγαλύτερο αριθμό εργατών, κάτι που δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια”, αναφέρει στη “ΜτΚ” ο Παναγιώτης Μεσαλάς, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr " 



25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντιστράτηγος ε.α. Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.
             Στην ωραία αυτή γαλανή γωνία της γης, με τον λαμπρό και ζείδωρο ήλιο της, επί πέντε χιλιάδες  (5.000) χρόνια τώρα, όσα μέχρι σήμερα έχει αριθμήσει η σκαπάνη του αρχαιολόγου, εγεννήθη, εξετράφη και έζησε η ελληνική φυλή.  Οι έλληνες είναι αυτόχθονες εις την γην αυτήν.
             Η 25η Μαρτίου του 1821 είναι μια ημερομηνία σταθμός από τις τόσες άλλες, που έχει να παρουσιάσει το ελληνικό έθνος στην μακραίωνη ιστορία του.

Δέκα προϊόντα που τρώγονται μετά τη λήξη τους!

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

Έ, τώρα μην το πάρετε ‘’τοις μετρητοίς’’ για όλα.
Εκτός και εάν έχει πέσει μεγάλη πείνα…
    Κάθε χρόνο πετιούνται στα σκουπίδια περίπου 1,3 τρις τόνοι φαγητού παγκοσμίως, σύμφωνα με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμματου Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Αυτή η σπατάλη δεν επιβαρύνει μόνο την οικονομία αλλά και το περιβάλλον αφού γίνεται μεγάλη σπατάλη νερού, γης και ενέργειας. Τα τρόφιμα όμως που καταλήγουν στα σκουπίδια δεν είναι κατ’ ανάγκη χαλασμένα καθώς υπάρχουν τροφές, τυποποιημένες και μη, τις οποίες μπορούμε να τις καταναλώσουμε ακόμα και μετά την ημερομηνία λήξης. Δείτε λοιπόν στη συνέχεια τη λίστα…

Πατσάς, μπουγάτσα, πίτσα. Εκεί που οι ξενύχτηδες της Θεσσαλονίκης σχηματίζουν ουρές

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Πατσάς, μπουγάτσα, πίτσα. Εκεί που οι ξενύχτηδες της Θεσσαλονίκης σχηματίζουν ουρές
Ρεπορτάζ: Χριστίνα Φωτεινάκη
    Είναι γνωστό ότι οι Θεσσαλονικείς πέρα από το να διασκεδάζουν, έχουν αδυναμία και στο καλό φαγητό. Για αυτό το λόγο υπάρχουν συγκεκριμένα καταστήματα στο κέντρο της πόλης που με την ποιότητά τους έχουν κερδίσει τους νέους αλλά και τους παλιότερους "ξενύχτηδες". Εμείς βρήκαμε τον καλύτερο πατσάτην καλύτερη μπουγάτσατο τοστάδικο με τη μεγαλύτερη ποικιλία και την πιο ιδιαίτερη πίτσα της πόλης και σας τα παρουσιάζουμε. Το πιο πιθανό είναι ότι όλοι έχετε περάσει τουλάχιστον μία φορά από τα παρακάτω καταστήματα και έχετε δοκιμάσει τις γεύσεις που έχουν συνδέσει την ταυτότητά τους με αυτήν της Θεσσαλονίκης.

Μήνυμα επί τω Ευαγγελισμώ της Θεοτόκου και τη Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου



Μήνυμα επί τω Ευαγγελισμώ της Θεοτόκου και τη Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα πί τ Εαγγελισμ τς Θεοτόκου
καί τ θνικ ορτ τς 25ης Μαρτίου
γαπητοί δελφοί,
Διπλ χαρά σήμερα ναβλύζει, πουράνια καί αώνια φ’ νός, πίγεια δέ φ’ τέρου, μέσα στόν μυστικό Παράδεισο τς κκλησίας μας, γιά τόν Εαγγελισμό τς Παναχράντου Θεοτόκου Μαρίας καί Μητρός το Κυρίου μν ησο Χριστολλά καί γιά τήν πέτειο τς νάρξεως τς λληνικς παναστάσεως το 1821 ναντίον τν Τούρκων.  ρθόδοξη καί θνική συνείδηση συνέδεσε ξ ρχς χρονικς λλά καί συμβολικς τόν πελευθερωτικό μας γνα ναντίον τς τουρκικς σλαμικς κατοχς τεσσάρων αώνων μέ τόν ορτασμό το ψίστου γεγονότος τς νσαρκώσεως τοΠαντοκράτορος Θεο Λόγου, το Θεανθρώπου ησο, κατά τή στιγμή το Εαγγελισμο τς Παναγίας μας· διότι ξ ρχς τό νιστάμενο Γένος τν λλήνων Ρωμην θεσε τήν θνικοθρησκευτική τουπανάσταση πό τή σκέπη το Χριστο καί τς Θεοτόκου, διά τν ελογιν τς κκλησίας.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 25-3-2015


Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com    "

Λόγοι σοφίας και χάριτος Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου


Όλοι οι πόλεμοι των δαιμόνων εναντίον μας οφείλονται σε μια από τις εξής αιτές: ή στην φιληδονία ή στην υπερηφάνεια ή στον φθόνο των δαιμόνων.

Οι εμπαθείς και οι αδύνατοι πολεμούν με τα πάθη τους, οι δυνατοί με τον διάβολο.

Τι έγραψε ο Νίτσε για τους Έλληνες



Πιο επίκαιρος από ποτέ ο γερμανός φιλόσοφος, ποιητής, συνθέτης και φιλόλογος Φρίντριχ Βίλχελμ Νίτσε (Friedrich Wilhelm Nietzsche, 1844 – 1900). Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15, ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος, αποδεικνύοντας ότι ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του.
Το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο έχει ως εξής:

Ο Πρόεδρος ΣΑ/ΣΣΑΣ μιλά για την αποκατάσταση αποδοχών των Στρατιωτικών (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ, κ. Ι. Αντωνιάδης, καλεσμένος χθες (23/03/2015) στην εκπομπή «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΤΗΡΙΑ» στο ART CHANNEL, με την κ. Φ. Σαβοργινάκη μιλά για την αποκατάσταση των αποδοχών των Στρατιωτικών. Πατήστε εδώ για το βίντεο

Ο Κανάρης συναντά τον Ματρόζο !!!


 Ματρόζος
>
νας Σπετσιώτης γέροντας, σκυφτς π τ χρόνια,
> μ κάτασπρα μακρι μαλλιά, μ πύρινη ματιά,
> σν πλάτανος θεόρατος γυρμένος π᾿ τ χιόνια,
> περνοσε πάντα στ νησ τ μαρα γηρατειά.
> Εναι π κείνη τ γενι κι  γερο-καπετάνος
> πο κόμα κα στν πνο του τν τρεμε  Σουλτάνος.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΗΓΗ : "  Votegreece.gr  " 

μακεδονικος αγωνας macedonia history
Λόγος του στρατηγού Σαμπάνη για τον Μακεδονικό αγώνα.
Πολλά χρόνια πριν, δημοσιεύθηκε στα ψιλά των εφημερίδων η είδηση με τον τίτλο: ΑΠΗΓΟΡΕΥΘΗ ΦΙΛΜ ΔΙΟΤΙ ΘΙΓΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ. Στο δημοσίευμα αυτό διαβάζουμε τα εξής: Απηγορεύθη η συνέχισις της προβολής του «Τελευταίου των Κομιτατζήδων». Η ταινία ελληνικής παραγωγής προβάλλεται στους Αθηναϊκούς κινηματογράφους από της παρελθούσης Δευτέρας. Αναφερόμενο το φίλμ στην εγκληματική δραστηριότητα των Βουλγάρων εισβολέων κατά τη διάρκεια της Κατοχής στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αποσύρεται διότι εθεωρήθη ότι θίγει τις ομαλές – σήμερα – σχέσεις Ελλάδος και Βουλγαρίας. (Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της 28-2-1970).
Κυρίες και κύριοι, οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των κρατών διαφοροποιούνται από καιρού εις καιρόν, σύμφωνα με τις εκάστοτε συγκυρίες και τους διεθνείς συσχετισμούς. Τα σημαντικά όμως γεγονότα, τα οποία έχουν καταγραφεί από την ιστορία, δεν πρέπει να αποσιωπώνται. Δεν πρέπει να αγνοούμε ή να ξεχνούμε την ιστορία μας. Τα έθνη πρέπει να ενθυμούνται δια να διδάσκονται, έλεγε ο Θουκυδίδης. Και ο Λαμαρτίνος προσθέτει «Η ιστορία διδάσκει τα πάντα, ακόμα και το μέλλον».