ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Το θαύμα των εικόνων της Αγιάς Σοφιάς που άφησε άφωνους τους Τούρκους


·                                  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
·                                 | Εκτύπωση |
Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015
Γράφτηκε από τον/την Nikosxeiladakis.gr - 18.50


radikal

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια καταπληκτική ιστορία που δείχνει το μέγεθος της ορθόδοξης αγιοσύνης στο μεγαλύτερο αρχιτεκτονικό της δημιούργημα που χαρακτηρίστηκε σαν ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα του ανθρωπίνου πολιτισμού, στον ναό της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ίδιος ο τουρκικός τύπος, (εφημερίδα Radikal, δημοσιογράφος, Ömer Erbil), καταμαρτυρώντας άλλο ένα ισχυρό σημάδι παρουσίας της Ορθόδοξης αγιοσύνη της στην γειτονική χώρα.

BBC: Oι ταξιδιώτες του βυθού: Η μαγεία των δελφινιών (Ελληνικοί υπότιτλοι)

Για τους φίλους της θάλασσας να απολαύσετε τα δελφίνια






ΠΗΓΗ : " Youtube,    "


Τα 10 πιο δημοφιλή on-line ντοκιμαντέρ [Δείτε τα με ελληνικούς υπότιτλους]

ΠΗΓΗ : "   http://forum.osarena.net  " 

Συζήτηση στην κατηγορία 'Ντοκιμαντέρ - Ταινίες -Μουσική - Βιβλία - Τέχνη' που ξεκίνησε ο χρήστης constantinos16 Φεβ 2013.
  1. constantinosΜπουμπούκος

    Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα λίστα που το dailyarticle.gr , το οποίο την δημιούργησε, την χαρακτηρίζει σαν η λίστα με τα 10 καλύτερα Ντοκιμαντέρ. Εμείς θα λέγαμε ότι είναι η λίστα με τα δημοφιλέστερα Ντοκιμαντέρ.
    Το πόσο καλά είναι ας το κρίνει ο καθένας μόνος του. Και τα 10 Ντοκιμαντέρ πάντως είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα! Κάτω από κάθε περιγραφή υπάρχει ένα ενεργό λινκ για να τα δείτε δωρεάν online.
    1. Zeitgeist: The Movie

    [IMG]

    Η ταινία Zeitgeist είναι ένα ντοκιμαντέρ του 2007 από τον Peter Joseph. Υποστηρίζει μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας του μύθου του Χριστού, εναλλακτικές θεωρίες για το ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και ότι οι τραπεζίτες χειραγωγούν ένα διεθνές νομισματικό σύστημα και ελέγχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ώστε να εδραιώσουν την εξουσία τους.

Το μυστικό δάσος της Ρωσίας | Ντοκιμαντέρ

Ένα ντοκιμαντέρ για το δάσος Ουσούρι στην Ρωσία. Τι πραγματικά μαγευτικό κατοικεί ..


Το μυστικό δάσος της Ρωσίας | Ντοκιμαντέρ  ( Πατώντας επάνω στα μπλέ γράμματα βγαίνει ο σύνδεσμος και στην συνέχεια πατώντας και πάλι βγαίνει και απολαύστε το )

ΠΗΓΗ : "  http://www.dailymotion.com/video/xyx2gx_national-geographic-h-agria-rwsia-to-mustiko-dasos-x264-dsr-grltv_shortfilms#from=embediframe  "
ΠΗΓΗ : " http://ntokimanter.gr  " 

Ο άθεος και η γριούλα.....






Του π. Δημητρίου Ντούτκο

Στις δώδεκα τα μεσάνυχτα, χτύπησαν την πόρτα στην Εκκλησία. Ήταν μια γριούλα. Και ζητούσε παπά, να πάει να κοινωνήσει έναν άρρωστο.
Ο παπάς ετοιμάστηκε και βγήκε αμέσως μαζί της. Πλησιάζουν σε ένα φτωχό σπιτάκι, τύπου παράγκας.

Ενημέρωση για Λήψη Μητρώου Ασφαλισμένου ΙΚΑ στα Βιβλιάρια Υγείας τέως ΟΠΑΔ (Χορήγηση Ασφαλιστικής Ικανότητας)

ΠΡΟΣΟΧΗ   το ΑΜΑ (Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου) είναι απαραίτητο σε όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου.
Σ.Κ. 
 
 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
 
Σας κοινοποιώ την παρακάτω ενημέρωση, που αφορά σχετικό θέματος, καθόσον δεν δύναται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Α.Σ. λόγω προσωρινού τεχνικού προβλήματος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΚΑΡΠΟΣΤΑΛ-ΤΟΠΙΑ


Squamish, Canada


St. Kitts


Για τους ψυχαναλυτές


Posted: Φεβρουαρίου 18, 2015 at 10:35 πμ, Last Updated: 
Γέροντας-Πορφύριος-02

Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου
Αυτά που λένε οι ψυχαναλυταί δεν είναι αυτά που λένε οι Πατέρες της Εκκλησίας. Δεν είναι με την Χάρη του Θεού. Αυτά είναι για παιδιά αθέων ανθρώπων. Είναι από διαφόρους υπαρξιστάς, ψυχαναλυτάς, τον Φρόιντ, διαφόρους ψυχολόγους και ψυχιάτρους. Από εκεί βγαίνουν και λένε:

Πρόσληψη 157 αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (4 Θεολόγοι)


Posted: Φεβρουαρίου 18, 2015 at 10:13 πμ, Last Updated: 
Προσλήψεις 157 αναπληρωτών εκπαιδευτικών πλήρους και μειωμένου ωραρίου κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ17, ΠΕ18 και ΠΕ19-20 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για το διδακτικό έτος 2014-2015

H σχολή γνώριζε ότι ο 20χρονος αγνοούμενος φοιτητής είχε πέσει θύμα bullying


Posted: Φεβρουαρίου 18, 2015 at 10:00 πμ, Last Updated: 
foithths
Και να που το ξενόφερτο bulling έφτασε και στην Ελλάδα. Σημαίνει νταηλίκι και είναι μια μορφή κακοποίησης, πιο συγκεκριμένα εκφοβισμού ή εξαναγκασμού. Αυτή συνεπάγεται περιοδικά επαναλαμβανόμενες πράξεις που σκοπό έχουν την επιβολή ενός ατόμου ή μιας ομάδας πάνω σε ένα άλλο άτομο ή ομάδα. Το νταηλίκι αποτελείται από τρία βασικά είδη κακοποίησης – συναισθηματική, λεκτική και σωματική.

Ο πόλεμος για τους σπόρους


Posted: Φεβρουαρίου 18, 2015 at 9:26 πμ, Last Updated: 
Τα ψιλά γράμματα από το πόλεμο των τροφίμων
Με τη δημιουργία “ιδιοκτησίας” των σπόρων μέσα από διπλώματα ευρεσιτεχνίας, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και η επιβολή τους παγκοσμίως μέσω του ΠΟΕ, η βιομηχανία της βιοτεχνολογίας έχει εγκαθιδρύσει μια μονοπωλιακή αυτοκρατορία για τους σπόρους και την τροφή.

Το γλύκισμα της αγάπης (Υπέροχη Αληθινή Ιστορία)


Posted: Φεβρουαρίου 18, 2015 at 8:37 πμ, Last Updated: 
Ο όσιος Δαβίδ ο Γέροντας γεννήθηκε στο χωριό Γαρδινίτζα. Σέ ηλικία τριών ετών βλέπει τον Τίμιο Πρόδρομο. 

Το γεγονός αυτό ήταν η προσωπική του κλήση στη μοναχική ζωή και πολιτεία. Όταν έγινε μοναχός, επιδόθηκε με περισσό ζήλο σε κόπους, νηστείες και αγρυπνίες προσπαθώντας με κάθε τρόπο ν” αποφεύγει το φοβερό δοξάρι της κενοδοξίας. 

Πως αλλάζει η ζωή τελικά…


Posted: Φεβρουαρίου 18, 2015 at 8:15 πμ, Last Updated: 
Ήταν μια οικογένεια όπου για πολλά χρόνια ζούσε κάτω από τα όρια της φτώχειας, στα όρια της εξαθλίωσης. Όλοι προσπαθούσαν για το καλύτερο, μα οι κόποι τους δεν ανταμείβονταν…
Συνολικά ήταν 4 άτομα. Ένας πατέρας, μία μητέρα και τα δύο παιδιά τους. Το ένα ήταν αγόρι και το άλλο κορίτσι, 14 ετών και 12 αντίστοιχα. Τα δύο παιδιά ήταν στεναχωρημένα πολύ βλέποντας την κατάσταση όλη και όχι μόνο την αισθηματική. Το αγόρι ήταν πολύ ευαίσθητο σε πολλά θέματα.

Τι συμβαίνει και βλέπουμε μυγάκια, κηλίδες ή τριχίτσες στα μάτια μας; Πόσο σοβαρό μπορεί να είναι; (floaters)


Posted: Φεβρουαρίου 18, 2015 at 7:25 πμ, Last Updated: 
του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr
 
Ενα από τα πιο συχνά ενοχλήματα που αναφέρουν οι ασθενείς που επισκέπτονται τον οφθαλμίατρο είναι τα «μυγάκια» που βλέπουν στο οπτικό τους πεδίο, τα οποία γίνονται ιδιαίτερα αντιληπτά όταν κοιτούν σε ομοιόμορφο οπτικό πεδίο.  Τα «μυγάκια» ή μυιοψίες ή floaters, γίνονται συνήθως περισσότερο ευδιάκριτα σε ένα φωτεινό υπόβαθρο, π.χ. στον γαλάζιο ουρανό, ή σε έναν άσπρο τοίχο. 
 
Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι βλέπουν κατά καιρούς μυγάκια ή στίγματα ή τριχίτσες και λεπτές ίνες να επιπλέουν ελεύθερα στο υγρό του ματιού τους. Αυτά τα ιπτάμενα μυγάκια κινούνται μέσα και έξω από το οπτικό πεδίο και συνήθως τα παρατηρούμε πιο έντονα όταν κοιτάζουμε ένα ομοιόμορφο φόντο που έχει ανοιχτό χρώμα, όπως π.χ. έναν άσπρο τοίχο ή τον ουρανό.
 

Συλλαμβάνεται ο τ.Διοικητή της ΕΥΠ


Posted: Φεβρουαρίου 18, 2015 at 1:34 πμ, Last Updated: 
Για την απόπειρα δολοφονίας του Καραμανλή. Ο ανακριτής Δημ. Φούκας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και για Αμερικανό πράκτορα που συμμετείχε στην απόπειρα. Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε δικαστικό πλέον επίπεδο για το γιγαντιαίο πολιτικό σκάνδαλο του δικτύου υποκλοπών, που είχαν στήσει οι Αμερικανοί για να παρακολουθούν τις συνομιλίες του Κ. Καραμανλή όταν ήταν πρωθυπουργός και στο βρόμικο σχέδιο «Πυθία» που προέβλεπε τη δολοφονία του για να μην υπογράψει τις συμβάσεις για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream με τον Βλαντιμίρ Πούτιν που άλλαζαν τον ενεργειακό χάρτη στην Ευρώπη.

Οι «δέκα εντολές» της δίαιτας


Posted: Φεβρουαρίου 18, 2015 at 1:09 πμ, Last Updated: 
Ο συνδυασμός ενός ισορροπημένου προγράμματος διατροφής με… συστηματική φυσική δραστηριότητα αποτελεί αδιαμφισβήτητα το «κλειδί» της επιτυχίας στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Ανεξάρτητα όμως από το διαιτολόγιο που θα επιλέξει να ακολουθήσει κανείς, υπάρχουν ορισμένες στρατηγικές που μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Οι τροφές που κάνουν καλό στο πάγκρεας!

Posted: Φεβρουαρίου 17, 2015 at 10:40 μμ, Last Updated: 
λαχανικά
Το πάγκρεας διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην πέψη. Όταν η τροφή αδειάζει από το στομάχι στο λεπτό έντερο, αναμιγνύεται με πεπτικά ένζυμα από το πάγκρεας που εξουδετερώνουν τα οξέα του στομάχου, προλαμβάνοντας τη βλάβη στο έντερο.

Έσβησαν 300.000 χρέος από άνεργη δανειολήπτρια


Posted: Φεβρουαρίου 17, 2015 at 9:23 μμ, Last Updated: 
Την πλήρη απαλλαγή της από την καταβολή χρηματικών δόσεων προς τις τράπεζες…
αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Καβάλας για μια άνεργη δανειολήπτρια, οι συνολικές οφειλές της οποίας προς τις τράπεζες ανέρχονταν στο ποσό των 300.000 ευρώ.

ΣΟΚάρει η ομολογία μιας Ελβετίδας: “ΜΙΣΩ τους ΕΛΛΗΝΕΣ γιατί…” " ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ " ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΒΩΡΙΖΟΥΝ "

Posted: Φεβρουαρίου 17, 2015 at 8:58 μμ, Last Updated: 

Ποια είναι η σοκαριστική ομολογία μίας Ελβετίδας για τους Έλληνες; Διαβάστε γιατί τους μισεί…
Στο βιβλίο με τίτλο Σκυλάνθρωποι καταγράφεται η αφήγηση μιας Ελβετίδας που επιχειρεί να ερμηνεύσει με ενδιαφέροντα τρόπο την άσχημη συμπεριφορά των Ευρωπαίων απέναντι στους Έλληνες.