ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Οι Αρχάγγελοι Γαβριήλ και Μιχαήλ: Τι γιορτάζουμε στις 8 Νοεμβρίου

Οι Αρχάγγελοι Γαβριήλ και Μιχαήλ: Τι γιορτάζουμε στις 8 Νοεμβρίου

Η Εκκλησία στις 8 Νοεμβρίου γιορτάζει τη σύναξη των Παμμέγιστων αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, καθώς και των υπολοίπων Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων.

Πόσιμο το βρόχινο νερό;

Το βρόχινο νερό είναι ασφαλές για πόσιμο, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα και ενώ αυξάνονται οι κριτικές διεθνώς...

30-01-12_425018_1


Το βρόχινο νερό είναι ασφαλές για πόσιμο, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα και ενώ αυξάνονται οι κριτικές διεθνώς για το εμφιαλωμένο νερό. Οι ερευνητές μελέτησαν 300 σπίτια που χρησιμοποιούσαν δεξαμενές συλλογής βρόχινου νερού ως την πρωταρχική πηγή για τις ανάγκες τους και για να πίνουν.

Ξυπνάτε με πονοκέφαλο; Δείτε τι φταίει

Σίγουρα σας έχει τύχει κάποια στιγμή να ξυπνήσετε με φριχτό πονοκέφαλο, ακόμη κι αν δεν έχετε πιει αλκοόλ το προηγούμενο...

0ae735068442cc8563e7463e89ccccb0_L1





Σίγουρα σας έχει τύχει κάποια στιγμή να ξυπνήσετε με φριχτό πονοκέφαλο, ακόμη κι αν δεν έχετε πιει αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ.
Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες του πρωινού πονοκεφάλου;

ΔΕΙΤΕ πιο όμορφες πεζογέφυρες στον κόσμο! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Κάποιες αποτελούν θαύματα αρχιτεκτονικής, άλλες χρωστούν στη φύση την ύπαρξή τους! Μερικές γέφυρες είναι πολύ πιο εντυπωσιακές τη νύχτα. Σε...

43431



Κάποιες αποτελούν θαύματα αρχιτεκτονικής, άλλες χρωστούν στη φύση την ύπαρξή τους!
Μερικές γέφυρες είναι πολύ πιο εντυπωσιακές τη νύχτα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η μήκους 240 μέτρων πεζογέφυρα πάνω από τον ποταμό Tees στη βορειοανατολική Αγγλία. Το είδωλο της γέφυρας αντικατοπτρίζεται στο νερό ενώ τα φώτα κατά μήκος της αλλάζουν όταν περπατούν πεζοί πάνω της καθοδηγώντας τους στην απέναντι όχθη.

«Αγιο» επίρραμμα στις στολές των στρατιωτικών

Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος εξέδωσε διαταγή και καλεί όλους τους στρατιωτικούς (από τους κληρωτούς ως τους αξιωματικούς) να φέρουν...
stratiotikoi.medium



Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος εξέδωσε διαταγή και καλεί όλους τους στρατιωτικούς (από τους κληρωτούς ως τους αξιωματικούς) να φέρουν, όσοι το επιθυμούν, επίραμμα στους ώμους τους με τη μορφή τού… αγίου προστάτη του όπλου τους.

EΦΑΠΑΞ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: Αλλάζουν όλα πάει για κατάργηση η "ρήτρα αξιόμαχου"

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



EΦΑΠΑΞ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: Αλλάζουν όλα πάει για κατάργηση η "ρήτρα αξιόμαχου"
ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ, που λές, ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ !
Αυτό δεν λέει και εκείνο το τραγουδάκι ?
Από την αρχή ήταν γνωστό το μέγεθος της καλαμακίας ‘’περι αξιομάχου’’.
Το ‘’φάγαμε’’ και είπαμε και ένα τραγούδι, αφού τρόπος αντιδράσεως δεν υπάρχει. Εντός των Νόμων και Κανονισμών, εννοείται!
Υπάρχει όμως πρόταση. Να γίνει μετάταξη όλων των Στρατιωτικών σε υπαλλήλους της Βουλής των Ελλήνων !
Τότε θα ‘’λιγδώσει το αντεράκι’’, όπως λέει ο λαός….
    Πάει για κατάργηση η περιβόητη ρήτρα αξιόμαχου που έχει φέρει τα πάνω κάτω στον τρόπο υπολογισμού του εξάπαξ των στρατιωτικών. Το κυριότερο; Έχει “παγώσει” την καταβολή του!
    Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ιωάννη Κεφαλογιάννη ,ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος παραδέχεται αυτά που οι στρατιωτικοί από την πρώτη στιγμή είχαν επισημάνει αλλά κανείς δεν τους άκουγε.

Τελος στο τραπεζικο απορρητο της Eλβετιας για τους πολιτες της ΕΕ

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Τελος στο τραπεζικο απορρητο της Eλβετιας για τους πολιτες της ΕΕ
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
 ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
    Το ΕΚ υπερψήφισε την Τρίτη 27 Οκτ 2015 τη θέση του επί της συμφωνίας με την Ελβετία για την άρση του τραπεζικού απορρήτου των πολιτών της ΕΕ, κάτι που θα καταστήσει δυσκολότερη την απόκρυψη χρηματικών ποσών από τις φορολογικές αρχές. Η ΕΕ και η Ελβετία θα ξεκινήσουν την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των κατοίκων τους, αρχής γενομένης από το 2018.
   

Ασθενείς εν αμαρτία και υγιείς εν μετανοία


Ασθενείς εν αμαρτία και υγιείς εν μετανοία
ΧΡΙΣΤΟΫΦΑΝΤΟΣ
ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΣ ΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ
Ποος εναι  λόγος πού μς πλασε  Θεός; Τήν πάντησιν μς τήν δίδει  γιος Μάξιμος  μολογητής: « Θεός μς δημιούργησε, διά νά γίνωμε κοινωνοί τς Θείας Φύσεως καί μέτοχοι τς ϊδιότητός Του καί νά ναδειχθομε μοιοί Του μέ τήν κατά Χάριν θέωσιν, διά τήν ποίαν χουν συσταθ καί παραμένουν λα τά ντα καί χουν παραχθ καί γίνει λα τά μή ντα»(1).

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. Συνέντευξη σε δημοσιογράφο Κυπριακής Τηλεόρασης ( ΡΙΚ 1) Ερωτήσεις από τηλεθεατές και απαντήσει από τον Μητροπολίτη



Η μετάνοια ελευθερώνει και μας δίνει αλήθεια.Ο ίδιος ο Κύριος είπε «…γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς».
Είναι η μόνη στιγμή που είναι 100% δική μας.Αποκαλύπτουμε την ίδια την ζωή μας.Είναι η  δική μας η ζωή.Η μετάνοια συναντά την συγχώρεση.
Η καρδιά γεννάει  επιθυμίες.Ο νούς γεννάει λογισμούς.Εάν αυτά (επιθυμίες και λογισμοί) δεν φιλτραριστούν από τις εντολές τους Θεού,τότε εκστομίζονται και υλοποιούνται ως αμαρτίες.
Για τις αμαρτίες μας μετανοούμε. Προσευχόμαστε εξομολογούμενοι προς τον Κύριό μας τις αμαρτιές μας.Όχι στον εαυτό μου,κάνοντας αυτοκριτική (είμαι εγωϊστής,είμαι απαράδεκτος,στεναχώρεσα εκείνον κλπ).Προσευχή σημαίνη ευχή προς τον Χριστό.΄Εχει την λέξη «προς» μπροστά. Προ+σευχή: «Θεέ μου συγχώρσέ με που μίλησα έτσι στον ….Νίκο,που απάντησα άσχημα στον…Γιώργο.που σκέφθηκα αμαρτωλά για εκείνο το πράγμα.Συγνώμη που με την εγωπάθειά μου δημιούργησα πρόβλημα κλπ»

ΙΟΒΕ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣΤΟΣΟ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

06/11/2015

Βελτίωση παρουσίασε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Η μπύρα

Ήταν δύο τυπάκια ένα Σάββατο βράδυ του 4001 και δεν ξέρανε που να πάνε για ποτό. Λέει ο ένας:
- Βαριέμαι να πάμε στα γνωστά, δεν πάμε στον Αρη; Έχω καιρό να πάω σε αυτόν τον πλανήτη.

Δικαιολογία

Ένας τύπος έτρεχε με την μηχανή του βράδυ. Ξαφνικά βλέπει τα φώτα ενός περιπολικού να τον ακολουθούν, αλλά σκέφτεται ότι μπορεί να του ξεφύγει.