ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Μην βάζετε ΠΟΤΕ τις ωμές πατάτες στο ψυγείο .

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ 

Μην βάζετε ΠΟΤΕ τις ωμές πατάτες στο ψυγείο .
nidirect.gov.uk
    Οι μη μαγειρεμένες πατάτες πρέπει να αποθηκεύονται σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να τις βάζετε στο ψυγείο “για να κρατήσουν περισσότερο”!
    Αν το κάνετε αυτό, τότε θα αυξηθεί η ποσότητα ζάχαρης που περιέχουν οι πατάτες και ως αποτέλεσμα θα αυξηθούν και τα επίπεδα μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται ακρυλαμίδιο, η οποία παράγεται από τα σάκχαρα της πατάτας όταν αυτή μαγειρεύεται (ψητή, τηγανητή, ή στον φούρνο) σε υψηλές θερμοκρασίες.

14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ. Ο Άγιος Νεομάρτυς και Οσιομάρτυς Δαμιανός

Ο Καρδιτσιώτης Μοναχός του Αγίου ΄Ορους που συνέχισε την άσκηση στην΄Οσσα (Κίσσαβο) και εμαρτύρησε τα πρώτα χρόνια της Τουρκοκρατίας,στον Πηνειό ποταμό,κάτω από τον΄Αγιο Αχίλλειο,εκεί που υπάρχει επιγραφή για τον χρόνο του μαρτυρίου του.
Εορτάζει αύριον (14 Φεβρουαρίου) η μνή μη του.
Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε ΄ΟΛΟΥΣ μας.

ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, 


14 Φεβρουαρίου 2016
Μαρτύρησε στις 14 Φεβρουαρίου 1568
Ο Άγιος καταγόταν από το χωριό Ρίχοβο της περιοχής των Αγράφων. Από νεαρά ηλικία πήγε στο Άγιο Όρος,όπου έγινε μοναχός στην Ι. Μ. Φιλοθέου. Αφού έζησε λίγο καρό στο κοινόβιο,έφυγε και υποτάχθηκε σε ένα σημειοφόρο ασκητή ονόματι Δομέτιο και ζούσε ησυχαστική ζωή.
Έμεινε εκεί σχεδόν τρία χρόνια αγωνιζόμενος με προθυμία και ακρίβεια, ώστε κάποτε αξιώθηκε να ακούσει θεία φωνή που του έλεγε, Δαμιανέ δεν πρέπει να ζητάς μόνο το συμφέρον το δικό σου αλλά και των άλλων. Άφησε λοιπόν το Άγιο Όρος και πήγε στην περιοχή του Ολύμπου όπου περιόδευε τα χωριά και κήρυττε στους Χριστιανούς τη μετάνοια και την τήρηση των εντολών του Χριστού.