ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Μ Ο Υ Σ Ε Ι Α " Ηλεκτρονικός θησαυρός . Όλα τα Μουσεία σε e-book "

ΠΗΓΗ : " roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Πατώντας επάνω στα μπλέ γράμματα ανοίγει σύνδεσμος πατάμε πάλι και στην συνέχεια ανοίγουν τα αρχεία.

Το Μουσείο Ακροπόλεως E-Book GR
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο E-Book GR

7 σημάδια της ανεπάρκειας πρόσληψης πρωτεϊνών

ΠΗΓΗ : " pentapostagma   " 

Posted: Οκτωβρίου 27, 2014 at 9:17 πμ, Last Updated:
7-σημάδια-της-ανεπάρκειας-πρόσληψης-πρωτεϊνών

 Οι  πρωτείνες αποτελούν ένα δομικό συστατικό του οργανισμού μας – τα μαλλιά, τα νύχια, και ο μυϊκός μας ιστός απαιτούν πρωτείνες. Αυτά είναι τα 7 προειδοποιητικά σημάδια που καταδεικνύουν ότι δεν λαμβάνετε αρκετές πρωτεϊνες:

ΕΠΙΒΙΩΣΗ: Μάθετε πως να προβλέπετε τον καιρό με λαική μετεωρολογία

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Οκτωβρίου 27, 2014 at 7:31 πμ, Last Updated:
Ο καιρός αποτελεί ένα από τους βασικότερους παράγοντες για την σχεδίαση κινήσεων στο βουνό. Μαζί με το έδαφος και τον ..εχθρό, εξετάζεται με μεγάλη προσοχή κατά την εκτέλεση στρατιωτικής εκτίμησης της κατάστασης. Υπάρχουν σύγχρονες μέθοδοι και όργανα που δίνουν με μεγάλη ακρίβεια και προσέγγιση, μετεωρολογικές προγνώσεις. 

Αμύγδαλο: το υπερόπλο της διατροφής

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Οκτωβρίου 26, 2014 at 11:50 μμ, Last Updated:
amugdala

Το αμύγδαλο δεν είναι ένας απλός ξηρός καρπός. Το αμύγδαλο, είναι ένα superfood, που για να είμαστε ακριβείς, δεν είναι ανήκει καν στην οικογένεια των ξηρών καρπών, καθώς ουσιαστικά είναι ο σπόρος της αμυγδαλιάς, που κρύβεται μέσα στον καρπό της.
Το αμύγδαλο βγαίνει σε δυο εκδοχές, τη γλυκιά και την πικρή έκδοση, από τις οποίες η πρώτη είναι η βρώσιμη και η δεύτερη χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή του αμυγδαλέλαιου. Το αμύγδαλο ακόμα επεξεργάζεται και βγαίνει σε διάφορες μορφές, όπως είναι το γάλα από αμύγδαλο, το αλεύρι και το βούτυρο αμυγδάλου.

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Οκτωβρίου 26, 2014 at 9:52 μμ, Last Updated:
 IMG_5340 (Small)
Με κάθε λαμπρότητα έορτάστηκε και αυτή τη χρονιά, ή μνήμη του Αγίου έν-δόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου  του Μυροβλήτου, στον όμόνυμο Ναό στην Τρίπολη, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας-Κυνουρίας κκ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ των επισήμων και τεραστίου πλήθους πιστών χριστιανών.

Φωτογραφίες: Αυτά είναι τα ευρήματα από τη χρονοκάψουλα του 1901 στη Βοστόνη..

ΠΗΓΗ : " pentapostagma   "

Posted: Οκτωβρίου 26, 2014 at 6:06 μμ, Last Updated:

Φωτογραφίες: Αυτά είναι τα ευρήματα από τη χρονοκάψουλα του 1901 στη Βοστόνη

Γράμματα, φωτογραφίες, αποκόμματα εφημερίδων, κονκάρδες από καμπάνιες πολιτικών και ένα προεδρικό μήνυμα για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είναι ανάμεσα στα ευρήματα από τη χρονοκάψουλα του 1901 που βρέθηκε στο κεφάλι του αγάλματος του χρυσού λιονταριού της Βοστόνης.Το κόκκινο βιβλίο το οποίο ήταν πάνω-πάνω στο ορθογώνιο κουτί μεγέθους κουτιού παπουτσιών αποδείχθηκε ότι είχε τίτλο «Οι εξωτερικές σχέσεις των ΗΠΑ» και υπότιτλο «Το ετήσιο μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ» που μεταδόθηκε στο Κογκρέσο στις 7 Δεκεμβρίου 1896 με τους μελετητές να το αποδίδουν στον Γκρόβερ Κλίβελαντ.

Τα παιδιά των διαλυμένων οικογενειών

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    "  

Posted: Οκτωβρίου 26, 2014 at 6:00 μμ, Last Updated:
Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης
- Γέροντα, όταν ο άνδρας έχει κάποιο πάθος, αναγνωρίζει ότι φταίει, εξομολογείτε κλπ, αλλά δέχεται ακόμη επιδράσεις και λέει στη γυναίκα του: «Σας παιδεύω, κι εσένα και τα παιδιά∙ καλύτερα να φύγω, να σας στέλνω χρήματα από μακριά, για να μην ταλαιπωρείσθε», τι πρέπει να κάνει η γυναίκα;
- Αν ο άνδρας νιώθει πράγματι έτσι όπως λέει, αυτό δείχνει ότι έχει πολύ φιλότιμο και η γυναίκα πρέπει να κάνει υπομονή. Όμως καλό είναι να μην πιστεύει εύκολα αυτά που ακούει∙ να βλέπει βαθύτερα. Γιατί καμιά φορά μπορεί ο άνδρας να λέει δήθεν από αρχοντιά: «Να φύγω, να μη σας παιδεύω», ενώ θέλει στα αλήθεια να φύγει, γιατί έχει μπλέξει με άλλη.

Αγκινάρα: Γνωρίστε τα ευεργετικά συστατικά του άνθους της μεσογειακής διατροφής

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Οκτωβρίου 26, 2014 at 5:54 μμ, Last Updated:
141006-thumb-2xsmbuba5jxamcwp9p6fb4
Η αγκινάρα είναι ένα χαρακτηριστικό λαχανικό της μεσογειακής κουζίνας, με
“ιδιαίτερη» εμφάνιση και υψηλή θρεπτική αξία.
Αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, ενώ παράλληλα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ, το οποίο παίζει βασικό ρόλο στη διαδικασία σύνθεσης του DNA. Επιπλέον, περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης C, που δρα ως αντιοξειδωτικό ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού και καλίου που βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Ψάρι φούσκα, έστειλε 11 άτομα στο νοσοκομείο

ΠΗΓΗ : " pentapostagma,     " 

Posted: Οκτωβρίου 26, 2014 at 3:38 μμ, Last Updated:
psari-fouska
Μια καλή χειρονομία ενός φίλου, οδήγησε στο νοσοκομείο 11 ανθρώπους. Το ψάρι φούσκα (Fugu) που μαγείρεψαν αποδείχθηκε πιο επικίνδυνο και από το κυάνιο.

Η οικογένεια Σόουζα από το Ρίο ντε Τζανέϊρο πέρασε δύσκολες ώρες, μετά από την κατανάλωση ενός ψαριού Fugu. Το ψάρι τους το είχε κάνει δώρο φιλικό τους πρόσωπο, αφού το είχε ψαρέψει ο ίδιος, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο ψάρι είναι δηλητηριώδες.

Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας





Posted: 27 Oct 2014 08:26 AM PDT
Πάνε αρκετά χρόνια από τότε που η Κατερίνα Λ. έμεινε έγκυος...

Η αγωνία μεγάλη γιατί είχε μια ηλικία που οι γυναικολόγοι προτείνουν να γίνει προγεννητικός έλεγχος για πιθανές γενετικές ανωμαλίες....

Η λαχτάρα να αποκτήσει παιδί ήταν μεγάλη και έτσι η παρηγοριά της ήρθε από τη προσευχή και ειδικά προς τον Αρχάγγελο Μιχαήλ που είναι ο προστάτης του νησιού της Λέσβου εδώ και χρόνια... και της οικογενείας της.

Περί της συκοφαντίας.


Οκτωβρίου 27, 2014 — Χαράλαμπος
τοπίο - Άγιον Όρος
Υμνογράφος Χαράλαμπος Μπούσιας
Για τη συκοφαντία διαβάζουμε στα Γεροντικά και στα Συναξάρια των Αγίων τα εξής αξιοπρόσεκτα:
Στον Αββά Αντώνιο ήλθε κάποτε ένας αδελφός από κάποιο κοινόβιο, ο οποίος συκοφαντήθηκε για πορνεία. Ήλθαν και οι αδελφοί από το κοινόβιο, για να τον θεραπεύσουν και να τον πάρουν. Αντί, όμως, για αγάπη, του έκαναν έλεγχο και εκείνος προσπαθούσε να απολογηθεί λέγοντας ότι δεν έπεσε σε εκείνο το αμάρτημα. Ο Αββάς Παφνούτιος που βρισκόταν εκεί άκουγε τη συνομιλία και θλιβόταν, για τον τρόπο αντιμετωπίσεως των άλλων αδελφών. Έτσι, βρήκε την ευκαιρία και τους είπε:

Μπράβο παιδιά -Έλληνες μαθητές λένε τον Εθνικό ύμνο μέσα στην Αγιά Σοφιά! [βίντεο]

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό βίντεο

ΠΗΓΗ : "  http://eaasargolida.blogspot.gr   " 

STOP ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΤΟΚΩΝΟ ΒΑΖΟΥΝ ΝΕΟΙ ΕΝΔΟΚΕΡΑΤΙΚΟΙ ΔΑΚΤΥΛΙΟΙ



                                                          Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014.


                 
                               ΔΕΛΤΙΟ     ΤΥΠΟΥ
Απόλυτα επιτυχής , σε ποσοστό που ξεπερνά το 95%,  είναι η αντιμετώπιση του κερατόκωνου (εκφυλιστική πάθηση του κερατοειδή) με τους νέους ενδοκερατικούς δακτυλίους kerarings!
Η εμφύτευση τους, σε συνδυασμό με τη θεραπεία διασύνδεσης κολλαγόνου (crosslinking),μειώνει σημαντικά το ποσοστών των ασθενών με κερατόκωνο, οι οποίοι υποβάλλονται σε μεταμόσχευση κερατοειδούς για να αντιμετωπίσουν την εκφυλιστική πάθηση.
Οι ενδοκερατικοί δακτύλιοι Kerarings είναι βιοτεχνολογικό προϊόν και εμφυτεύονται  στο στρώμα του κερατοειδή.
« Οι δακτύλιοι Kerarings ομαλοποιούν την πρόσθια επιφάνεια του κερατοειδούς και μειώνουν το διαθλαστικό σφάλμα που οφείλεται στον κερατόκωνο και άλλες εκτατικές διαταραχές του κερατοειδή» αναφέρει ο διαπρεπήςχειρουργός οφθαλμίατρος  Δρ Γιάννης Μάλλιας και προσθέτει: