ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ζάχαρη: Ποιο είδος μειώνει τη χοληστερίνη και κάνει καλό στο συκώτι




Ζάχαρη: Ποιο είδος μειώνει τη χοληστερίνη και κάνει καλό στο συκώτι



    Δεν είναι όλα τα είδη ζάχαρης το ίδιο. Αν και έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε τη ζάχαρη ως το λευκό τρόφιμο που αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες και αποτελεί σημαντική αιτία διαφόρων παθήσεων, όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης, στην πραγματικότητα υπάρχουν κάποιοι τύποι ζάχαρης με διαφορετικές ιδιότητες και επιπτώσεις από το σύνηθες.
    Έτσι, μην προτρέχετε να δαιμονοποίησετε την ζάχαρη! Επιστήμονες βρήκαν ότι ένα φυσικό είδος σακχάρου, που ονομάζεται τρεαλόζη, θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει στην πρόληψη της ηπατικής νόσου. Άραγε αυτό σημαίνει ότι θα ήταν εφικτό η κατανάλωση ζάχαρης να μην είναι τόσο κακή για την υγεία μας, αρκεί να μπορούμε να βρούμε τον σωστό τύπο ζάχαρης;
Τι μπορεί να προκαλέσει στο συκώτι

«Superfood superoils»: Τα έλαια που θωρακίζουν την υγεία και πόσο αποδίδει η καλλιέργειά τους




«Superfood superoils»: Τα έλαια που θωρακίζουν την υγεία και πόσο αποδίδει η καλλιέργειά τους



Dulezidar
    Νέα, καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα που παράλληλα συνδυάζονται με τις τάσεις της εποχής αναζητά η ελληνική γεωργία. Τάσεις, που δεν είναι άλλες από την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για την υγεία και την προστασία των ασθενειών μέσω προϊόντων που είναι πλούσια σε βιοσυστατικά.
    Ιδιαίτερα ευεργετική, και προσαρμοσμένη αιώνες στην ελληνική γεωργία, είναι η καλλιέργεια της ελιάς, από την οποία προέρχονται τα superfood oils. Πρόκειται για φυσικά φυτικά έλαια που θεωρούνται ιδιαίτερα ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία, καθώς περιέχουν, μεταξύ άλλων φυτοχημικά, τα οποία έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία.
    Ορισμένα από αυτά έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμά τον καρκίνο, ενώ άλλα έχουν «υγιή» λίπη και συμβάλουν στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων καθώς και φυτικές ίνες, που πιστεύεται ότι προλαμβάνουν το διαβήτη και τα πεπτικά προβλήματα.
Χαρακτηριστικά φυτικά είδη