ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

«40 Χρόνια καταδύσεις σε 40 χρόνια ιστορίας»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ–ΑΦΙΕΡΩΜΑ

02/10/2014
Μια «ξενάγηση» στην ενάλια πολιτιστική μας κληρονομιά , ένα ταξίδι στο βυθό και στα ναυάγιά του ετοίμασε ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής, μέσα από τη φωτογραφική έκθεση του Ινστιτούτου Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών (Ι.ΕΝ.Α.Ε.), με τίτλο, «40 Χρόνια καταδύσεις σε 40 χρόνια ιστορίας» στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών(Γυάλινο), που εγκαινιάστηκε το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, στην παραλία της Βάρκιζας, με ελεύθερη είσοδο, για το κοινό.

ΟΟΣΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ «ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ

02/10/2014
Έντονη ανησυχία για την ανεργία των νέων, που ξεπερνά το 50% σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία, σε ομιλία του, στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Κοντά σε συμφωνία για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια

Συνεχίζονται οι επαφές

02/10/2014
Με διαδοχικές συναντήσεις με τα επιτελικά στελέχη των υπουργείων που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις συνεχίζονται οι επαφές των εκπροσώπων των δανειστών μας.

Σχεδόν η ίδια σύνταξη, είτε με δικαίωση, είτε με ...ημίμετρα!!! (Αναλυτικοί Πίνακες)


Ο Απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας,Επαμεινώνδας ΚΟΛΟΜΕΤΣΟΣ,αναλύει παραστατικά το πως θα διαμορφωθεί η σύνταξή του,είτε με τη δικαίωση από το Σ.τ.Ε, είτε με τα ημίμετρα,καθότι έχει μπεί αλγόριθμος   (κόφτης) στις συντάξεις και οι αυξήσεις  δεν θα φαίνονται,διότι  θα απορροφούνται από τις κρατήσεις και ως εκ τούτου θα παραμείνει στα ίδια περίπου με τα σημερινά επίπεδα!!

Δικαστικοί κύκλοι βλέπουν ...κενά στο κυβερνητικό σχέδιο για τους ένστολους!...


Μεγάλο πρόβλημα μπορεί να προκύψει για την κυβέρνηση και με τους ένστολους,

Βιωσιμότητα Μετοχικών Ταμείων,άρθρο 220 Ν.4281/2014...



Το καλοκαίρι ψηφίστηκε ο N.4281/14, που περιλαμβάνεται το “περίφημο” άρθρο 220: Εγκύκλιος Ν.4281 της 26-9-2014. 

ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ Σ.Α. & Ε.Δ. ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2015...



Σε έκτακτη συγκέντρωση χθές (30/09/2014) στην έδρα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στη Μεσογείων, τα Προεδρεία των φορέων των Ε.Δ. και Σ.Α., συμφώνησαν στην από κοινού εντατικοποίηση των ενεργειών, προκειμένου να εφαρμοσθούν στο ακέραιο, τα προβλεπόμενα στην απόφαση του Σ.τ.Ε.

OI XAMENOI KAI OI KEΡΔΙΣMENOI TOY ΝΕΟY ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟY...


Διαβάζοντας κανείς το δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα", με θέμα το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, διαπιστώνει κανείς ότι δυστυχώς για μια ακόμη φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, δλδ τα Σώματα Ασφαλείας και οι Στρατιωτικοί είναι και πάλι τελευταίοι στους μισθολογικούς πίνακες, καθόσον ο βασικός μισθός του Ανθυπολοχαγού είναι 887 ευρώ, ενώ των άλλων υπαλλήλων του Δημοσίου είναι 1.037 ευρώ και 1.092 ευρώ για τους τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης αντίστοιχα......>> Δύο χρόνια από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, το οποίο άρχισε να «ξηλώνεται» στα δικαστήρια πρώτα για τις αποδοχές των ίδιων των δικαστών και μετά για τους ενστόλους, οι οποίοι θα πάρουν σημαντικές αυξήσεις τον Νοέμβριο(;), η κυβέρνηση δέχεται την ασφυκτική πίεση της τρόικας να προχωρήσει σε νέες αλλαγές που θα ισχύσουν από το 2015. 

ΕΤΕΑ :Ο "ΛΑΚΚΟΣ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ" ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΟΧΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ...


Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) κήρυξε ιδιότυπη"στάση πληρωμών" στις νέες επικουρικές συντάξεις,για να μην αυξηθούν τα ελλείμματα του Ταμείου. 
Ο σκοπός της άτυπης οδηγίας για"στάση πληρωμών",είναι για να αποτραπεί το ενδεχόμενο νέα μείωση των συντάξεων. Το ΥΠΟΙΚ, για να μην γίνουν περικοπές και για να περιορισθεί το έλλειμα του ΕΤΕΑ θα θέσει σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης επιχορήγησης και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενονα ενισχυθεί από τον Λογαρισμό Συνταξιούχων Δημοσίου.....>>
Διαβάστε Περισσότερα ►

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 2-10-2014

-----Original Message-----
From: Charalambos V. Sioufas [mailto:cvs@sioufas.com]
Sent: Thursday, October 02, 2014 6:36 AM
To: Charalambos V. Sioufas
Subject: FW: 2/10/2014



-----Original Message-----
From: apoyevmatini@googlegroups.com [mailto:apoyevmatini@googlegroups.com]
On Behalf Of Απογευματινή Κωνσταντινούπολη
Sent: Thursday, October 02, 2014 2:22 AM
To: apoyevmatini@googlegroups.com
Subject: 2/10/2014
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com

Σαμαράς: Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για το μισθολόγιο των ενστόλων

Α,έτσι το λένε τώρα…. «Ο,τι πρέπει θα κάνουμε για το μισθολόγιο των ενστόλων»,όχι ότι  μας επιβάλλει το ΑΝΏΤΑΤΟ Δικαστήριοο,το ΣτΕ.

Ας μην ξεχνάμε τα Δικαστήρια δεν κρίνουν μόνο το  δίκαιο και το άδικο,το νόμιμο και παράνομο,αλλά και το τι είναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ και τι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΌ.
Και εάν είναι  αντισυνταγματικό πρέπει   αμέσως να θεραπευθεί η αντισυνταγματικότητα.
Και  εν προκειμένω θεραπεύεται μόνο με την ακύρωση του Νόμου που  το ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ έκρινε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.
Καθαρές κουβέντες κ.Πρωθυπουργέ.
Όχι  «ήξεις αφίξεις ου,εν πολέμω θνήξεις».
ΠΗΓΗ : "   ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 
«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014»

«Η Ελλάδα της υπερηφάνειας, η Ελλάδα της ισχύος, η Ελλάδα του κύρους είναι εδώ» δήλωσε ο πρωθυπουργός, από τον νομό Έβρου, όπου παρακολούθησε την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης «Περμενίων 2014».

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Τόνισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο εγγυητής της ασφάλειας της Πατρίδας μας» και δεσμεύτηκε ότι «η πολιτεία θα κάνει εκείνο που πρέπει προκειμένου να ανταποκριθεί με κάθε μέσο στις συνθήκες, στις ανάγκες, ακόμα και με το θέμα του μισθολογίου, για να διασφαλίσει και το μέλλον σε αυτά τα λαμπρά παιδιά. Αυτή είναι η ψυχή του Έλληνα στρατιώτη, που την είδαμε να υπάρχει πίσω από κάθε αεροπλάνο, από κάθε ελικόπτερο, από κάθε άρμα».

Οι ξεχασμένοι ελληνικοί ναοί στη Μεγάλη Ελλάδα



Ναός αφιερωμένος στην Αθηνά - γύρω στο 500 π.Χ. στην Ποσειδωνία της Μεγάλης Ελλάδας


Ο Παρθενώνας στην Αθήνα έχει δει λεηλασίες πολέμου, βανδαλισμούς, ρύπανση και έπεσε θύμα αρχαιοκαπήλων, παρόλα αυτά είναι πάντοτε το πιο σημαντικό θέαμα στην πόλη.

Αλλού, στον ελληνικό κόσμο, υπάρχουν ελληνικοί ναοί  που μπορούν να τον ανταγωνισθούν, αλλά, έχουν, πραγματικά,  λησμονηθεί.

Μόνο εντρυφώντας κανείς σε πηγές μπορεί να τους εντοπίσει.

Πενήντα χιλιόμετρα νότια της Νάπολης, στις δυτικές ιταλικές ακτές, βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας ελληνικής αποικίας της Ποσειδωνίας, γνωστής τώρα με το ρωμαϊκό όνομα Paestum.

Εντός των τειχών της αρχαίας πόλης διατηρούνται όχι μόνον ένας αλλά τρεις εντυπωσιακοί, άθικτοι, ελληνικοί ναοί που είχαν εγκαταλειφθεί και αγνοήθηκαν, ίσως επειδή περιβάλλονται από ένα λοιμώδη  προστατευτικό βάλτο – από το Μεσαίωνα μέχρι την «ανακάλυψή» τους από τους αρχαιολόγους, τους ιστορικούς, τους αρχιτέκτονες, τότε, ως συνέχεια της Αναγέννησης, τον δέκατο όγδοο αιώνα.

Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ " Γιά άνω των 18 χρονών "

'Οσοι αρχίσετε να διαβάζεται καλόν θα είναι να διαβάσετε όλο.
 Ο καθένας έχει τις δικές του ιδέες και απόψεις. 
Για να διαβαστεί πρέπει να πατήσετε επάνω στα κόκκινα γράμματα και στην συνέχεια στον Σύνδεσμο.
΄Οπως έχω γράψει και παλαιότερα στο blog αναρτούνται διάφορα θέματα για όλους. 


  Ο γενικός αρχίατρος Παύλος Διδάγγελος, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 18ου Ιατρικού Συνεδρίου Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοινώνει: Δρ...

ΠΗΓΗ : Μέσω E-MAIL, η αναφερόμενη σελίδα.