ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ { " 4η Ημέρα " Π Ρ Α Γ Α " }

-Αρχές Ιανουαρίου 2014 ένα νεαρό ζευγάρι από το Ναύπλιο  πραγματοποίησε ένα  ταξίδι « ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ ».
-Κατά τις διαδρομές από το ένα κράτος στο άλλο πέρασαν και από τις πόλεις : Μπρατισλάβα και Κάρλο Βι βάρι.
-΄Ηταν πραγματικά ένα πολύ ωραίο ταξίδι πλην όμως για την εποχή θα έπρεπε να υπήρχε το χιόνι. Το χιόνι όμως για την χρονιά αυτή άργησε.
-Θα δείτε όμως στο τέλος των φωτογραφιών του 2014 και φωτογραφίες από ένα  άλλο ταξίδι « Νοέμβριο 2010 » γονέων των παιδιών όπου σε αρκετές φωτογραφίες υπάρχει χιόνι και αλλάζει τελείως το τοπίο μάλιστα μία έχει αναρτηθεί και μπαίνοντας στο blogg φαίνεται.  

-Θα αναρτηθούν επτά (7) αναρτήσεις μία για κάθε ημέρα. ΄Ολες αυτές οι αναρτήσεις θα είναι στην ετικέτα « ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ » όπου και έτσι πραγματοποιήθηκε το ταξίδι.


-Επίσης ίδιος θα είναι ο τίτλος κάθε ανάρτησης με μόνο διαφορά ως προς την ημέρα ανάρτησης (Πρώτη-Δεύτερη-Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-΄Εκτη και ΄Εβδομη ) .-


ΚΑΣΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ 


« ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ » Τρίτη (3) ημέρα " Διαδρομή Βουδαπέστη - Πράγα μέσω ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ " Μ ε συμπληρωματικές φωτογραφίας απο Νοέμβριο του Νοέμβριο του 2010

-Αρχές Ιανουαρίου 2014 ένα νεαρό ζευγάρι από το Ναύπλιο  πραγματοποίησε ένα  ταξίδι « ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ ».
-Κατά τις διαδρομές από το ένα κράτος στο άλλο πέρασαν και από τις πόλεις : Μπρατισλάβα και Κάρλο Βι βάρι.
-΄Ηταν πραγματικά ένα πολύ ωραίο ταξίδι πλην όμως για την εποχή θα έπρεπε να υπήρχε το χιόνι. Το χιόνι όμως για την χρονιά αυτή άργησε.
-Θα δείτε όμως στο τέλος των φωτογραφιών του 2014 και φωτογραφίες από ένα  άλλο ταξίδι « Νοέμβριο 2010 » γονέων των παιδιών όπου σε αρκετές φωτογραφίες υπάρχει χιόνι και αλλάζει τελείως το τοπίο μάλιστα μία έχει αναρτηθεί και μπαίνοντας στο blogg φαίνεται.  

-Θα αναρτηθούν επτά (7) αναρτήσεις μία για κάθε ημέρα. ΄Ολες αυτές οι αναρτήσεις θα είναι στην ετικέτα « ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ » όπου και έτσι πραγματοποιήθηκε το ταξίδι.


-Επίσης ίδιος θα είναι ο τίτλος κάθε ανάρτησης με μόνο διαφορά ως προς την ημέρα ανάρτησης ( Πρώτη-Δεύτερη-Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-΄Εκτη και ΄Εβδομη ) .-




ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    " 

Last updated on 
soumelaΠραγματικό ενδιαφέρον ή πονηρός ελιγμός; Σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η είδηση την οποία δημοσίευσαν τουρκικές εφημερίδες όπως η ευρείας κυκλοφορίας “Σαμπάχ” για τουρκικό αίτημα επιστροφής της ιστορικής θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο στην Τραπεζούντα. 

Έτσι θα είναι τα νέα πακέτα τσιγάρων από τον Μάιο του 2014 – Οι εικόνες που θα δείτε προκαλούν αηδία

ΠΗΓΗ : " pentapostagma.gr   " 

Last updated on 
7Περιθώριο μέχρι τα μέσα του 2016 έδωσε η ΕΕ στις χώρες – μέλη της για να εφαρμόσουν τη νέα αντικαπνιστική Οδηγία που εγκρίθηκε σήμερα και προβλέπει μεταξύ άλλων μεγαλύτερες προειδοποιήσεις και απωθητικές εικόνες πάνω στα πακέτα..
Η νέα Οδηγία για τα Προϊόντα Καπνού προβλέπει:
Οι συσκευασίες με λιγότερο από 20 τσιγάρα θα απαγορευτούν, καθώς οι συσκευασίες πρέπει να είναι αρκετά μεγάλες για να φιλοξενούν τις προειδοποιήσεις.
1
Για τον ίδιο λόγο οι συσκευασίες καπνού για στρίψιμο πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον 30 γραμμάρια καπνού.

Μεγάλη Τεσσαρακοστή:όχι μιζέρια και κατήφεια αλλά…μετάνοια!

ΠΗΓΗ :  "  pentapostagma.gr   "

Last updated on 
γιαγιάΘα εισέλθουμε και φέτος στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, στην κατεξοχήν χρονική περίοδο που η Εκκλησία μας, μας προτρέπει να ασκηθούμε ακόμα περισσότερο δια της νηστείας, της προσευχής, της μετανοίας, των κατανυκτικών και πολύωρων ακολουθιών για να ξεφύγουμε από τα δίκτυα της λήθης και της μετριότητας, από την φυλακή των παθών και της αμαρτίας.
Μας καλεί λοιπόν η Εκκλησία μας να ζήσουμε αυτή την περίοδο με αυστηρή νηστεία και νίψη θέλοντας να μας προετοιμάσει καλύτερα όχι μόνο για την μεγάλη εβδομάδα ή την Ανάσταση του Χριστού μας αλλά θέλει η Εκκλησία να μας οδηγήσει στην προσωπική μας Ανάσταση και Μεταμόρφωσή μας εν Αγίω Πνεύματι.

Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   " 

Last updated on 
καταθλιψη
«Το γάρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην» (1)
Του Φώτη Μιχαήλ, ιατρού
Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’70 η κατάθλιψη ήτανε νόσημα σπανιότατο στην πατρίδα μας. Από ‘κει και πέρα, όμως, τα πράγματα άλλαξαν: Η ανασφάλεια, η απογοήτευση, η θλίψη και η απόγνωση άρχισαν να μας επισκέπτονται όλο και πιο συχνά. Οι ψυχίατροι πύκνωσαν και οι συνταγές με αντικαταθλιπτικά πήραν την ανιούσα.

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   " 

Last updated on 
οραμα περι αντιχρίστου(Τα κείμενα που διαβάζετε είναι από φυλλάδια που μοιράστηκαν στην περιοχή της Μακεδονίας από το τέλος του 2010 έως και το Μάρτιο του 2012 από κάποιους Χριστιανούς και μοναχούς του Αγίου Όρους. Όπως όλα στη ζωή έτσι κι αυτό είναι δική σας επιλογή αν θα το πιστέψετε, ή όχι)
ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΟΣΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Προφητεία τρίτου παγκοσμίου πολέμου και απελευθέρωσης της Κωνσταντινούπολης
Όλα όσα έγραψαν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας θα γίνουν μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Μου είπε ο γέροντας, ότι όταν ήταν νέος είχε διαβάσει τις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και είχε συγκλονισθεί.

Σημαντικὲς ἐπισημάνσεις ἀπὸ ἕναν Χημικὸ γιὰ τὸ νηστίσιμο τυρὶ καὶ ἄλλες συναφεῖς τροφὲς

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr    " 

Last updated on 
νηστίσιμο τυρίΓράφει ὁ Γεώργιος Παπαφώτης, Χημικός, Ιωάννινα
Κύριε διαχειριστὴ τῆς ἰστοσελίδας,
ἀπευθύνομαι σὲ σᾶς γιατί πιστεύω ὅτι λόγω τῆς θέσεώς σας καὶ τοῦ κύρους τῆς ἰστοσελίδας σας μπορεῖτε νὰ ἐνεργήσετε γιὰ τὴν ἐνημέρωση τῶν ἀναγνωστῶν σας γιὰ τὸ θέμα ποὺ στὴ συνέχεια θὰ σᾶς ἀναπτύξω.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ



ΠΗΓΗ :  Valmor .Amorim (Google+)

noreply-16cdbede@plus.google.com
hand itchy
Valmor .Amorim:
Oh~~~My Deer!!!! You're like a boss.

η εικόνα δεν εμφανίζεται

ΚΑΡΟΥΖΕΛ

Οδηγείς ενα αμαξάκι με σταθερή ταχύτητα.
Αριστερά σου, μια μπαλαρίνα σου κλείνει το δρόμο.

Πώς πέθανε ο τελευταίος Πόντιος μάγειρας;, Το 'status', Ο ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ,

Πώς πέθανε ο τελευταίος Πόντιος μάγειρας;

Έφαγε μακαρόνια Μέλισσα.

Το 'status'

-Τί είναι status ;
- Status είναι όταν ο Πλανητάρχης σε καλεί να του πεις τη γνώμη σου.
- Μπα, δεν νομίζω...
- Status είναι όταν ο Πλανητάρχης σε καλεί να συζητήσετε ένα πρόβλημά του μαζί του.
- Μπα, ούτε αυτό είναι...
- Status είναι όταν είσαι στο Οβάλ Γραφείο με τον Πλανητάρχη, και το τηλέφωνο χτυπάει. Το σηκώνει ο Πλανητάρχης, ακούει για ένα λεπτό, και μετά το δίνει σε σένα, λέγοντας:
- Για σένα είναι!


Η ΣΦΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΕΛΟΣ



Ένας παθιασμένος Νέο δημοκράτης έχει τόσο πολύ ψύχωση με το κόμμα του που όταν βλέπει γραφείο του ΠΑΣΟΚ σπάει τα τζάμια με μια σφεντόνα . Τελικά η γυναίκα του τον πάει σε μια κλινική μπας και ξεπεράσει αυτή του την ψύχωση .
Μετά από 1 μήνα ιατρικής παρακολούθησης αποφασίζει ο γιατρός να του κάνει ένα τεστ για να δει πως πάει : 

Διάφορα Αστειάκια!!!

ΠΗΓΗ :   Aπό   "  e-mail     " 

Τι σχολή έχεις τελειώσει;
- marketing
- και με τι ασχολείσαι;
- construction manager of suvlaki (τυλιχτης πιτογυρου)



Eβαλα πλυντήριο και εκεί που κάθομαι αραχτός στον καναπέ, το βλέπω να χτυπιέται να κάνει θόρυβο και να περνάει από δίπλα μου...
Και λέω τι γίνεται ρε μάγκα μου....Θα τα απλώσει κιόλας???


Έστρωσα χτες σατέν σεντόνια.....
Έβαλα σατέν πυτζάμες και έπεσα για ύπνο.....
Ξύπνησα σήμερα 5 χλμ νοτιοανατολικά!

ΠΡΟΟΔΟΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

05/03/2014
Τις επιδόσεις των ΗΠΑ φαίνεται ότι προσεγγίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά στην καινοτομία, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ουκρανία: Η επανάσταση που… άργησε


Γράφει ο
Ιωάννης Παρίσης
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α.
Τα όσα συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν στην Ουκρανία αποτελούν κύριο θέματα του ειδησεογραφικού ρεπορτάζ, ειδικά των τηλεοπτικών καναλιών, αλλά και των συζητήσεων των πολιτών. Η Ουκρανία είναι μια πολύ μεγάλη χώρα, με την οποία ο Ελληνισμός συνδέεται από αιώνων, πολιτισμικά και θρησκευτικά.

Χρυσή πόλη η Σιγκαπούρη

Η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

05/03/2014
Η πιο ακριβή πόλη του κόσμου είναι η Σιγκαπούρη, σύμφωνα με την Economist Intelligence Unit (EIU).

Η Goldair Handling επεκτείνεται σε 3ο αεροδρόμιο της Βουλγαρίας

ΑΝΑΛΗΨΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΓΕΙΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

05/03/2014
Την ανάληψη των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στο τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βουλγαρίας, το αεροδρόμιο της Βάρνας, κέρδισε η Goldair Handling.

Νέα διαφωνία ΤτΕ – τρόικας για τις ανάγκες των τραπεζών

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ

05/03/2014
Εξακολουθούν να διαφωνούν ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και οι εκπρόσωποι της τρόικας για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών.

ΙΟΒΕ: ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ

ΟΡΙΑΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

05/03/2014
Βελτιωμένο είναι το οικονομικό κλίμα της χώρας, σύμφωνα με τη μηνιαία μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), αν και τον Φεβρουάριο καταγράφηκε οριακή επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Προειδοποιήσεις ΗΠΑ- Ρωσία για την οικονομία

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

05/03/2014
Για ακόμη μία ημέρα συνεχίστηκε ο οικονομικός «πόλεμος» με φόντο την Ουκρανία.
Όπως έγινε χθες γνωστό από το πρακτορείο Reuters, υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους καθ' οδόν προς το Κίεβο ότι η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα θα συνεργαστεί με το Κογκρέσο για να εγκρίνει δάνειο ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, υπό μορφή δανειακών εγγυήσεων προς την Ουκρανία.
«Ένα μέρος αυτού θα γίνει μέσω ενός πακέτου (βοήθειας) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ένα μέρος θα είναι μέσω διμερούς βοήθειας, αλλά σε συνεργασία με τους εταίρους μας ώστε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία» πρόσθεσε.

Αντίστροφη μέτρηση για Eurogroup και δόση

Εν αναμονή «δήλωσης επαρκούς προόδου»

05/03/2014
Με παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά φαίνεται ότι θα δοθεί μια πολιτική διέξοδος στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Ο κ. Σαμαράς αναμένει το τέλος των επιμέρους συζητήσεων των εκπροσώπων των δανειστών με τους επικεφαλής των επίμαχων υπουργείων, αλλά και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, προκειμένου να παρέμβει, ώστε την προσεχή Δευτέρα, στο Eurogroup, να υπάρξει πολιτική δήλωση που θα οδηγεί στην «απελευθέρωση» της δόσης.

ΙΣΤΟΡΙΑ " ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ "

Ρωσικά πολεμικά πλοία απέκλεισαν την είσοδο της ουκρανικής ναυτικής βάσης στη Σεβαστούπολη, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε ξανά την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας από τη Ρωσία.


3.392 προσλήψεις σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ" από τα μέσα της άνοιξης αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες προσλήψεις για φέτος στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. 
Την αυλαία των προσλήψεων θα ανοίξει το Λιμενικό με (337) μόνιμες προσλήψεις Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων.Θα ακολουθήσουν έπειτα οι (500) μόνιμοι Ειδικοί Φρουροί, (75) Οπλίτες Βραχείας Ανακατατάξεως με θητεία, (1.500) εποχικοί δασοπυροσβέστες και (160) ψυχολόγοι, μεταφραστές και κοινωνικοί λειτουργοί στην ΕΛ.ΑΣ. με συμβάσεις μίσθωσης έργου. Παράλληλα, με πανελλαδικές εξετάσεις......>>
θα εισαχθούν (820) υποψήφιοι στις Στρατιωτικές Σχολές.

Ανακοίνωση Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. για εφάπαξ.




ΑΦΟΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ τ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ
 
Το ΤΕΑΠΑΣΑ με ανακοίνωσή του με θέμα: «Ρύθμιση θεμάτων παροχών του Τομέα Πρόνοιας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Τ.Π.ΑΣ.) και του Τομέα Πρόνοιας Υπαλλήλων της Αστυνομίας Πόλεων (Τ.Π.Υ.Α.Π.) του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.) ως προς τον καθορισμό του ύψους και του τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος και τον προσδιορισμό των εισφορών των ασφαλισμένων μετόχων αυτών.»