ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Προειδοποιήσεις ΗΠΑ- Ρωσία για την οικονομία

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

05/03/2014
Για ακόμη μία ημέρα συνεχίστηκε ο οικονομικός «πόλεμος» με φόντο την Ουκρανία.
Όπως έγινε χθες γνωστό από το πρακτορείο Reuters, υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους καθ' οδόν προς το Κίεβο ότι η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα θα συνεργαστεί με το Κογκρέσο για να εγκρίνει δάνειο ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, υπό μορφή δανειακών εγγυήσεων προς την Ουκρανία.
«Ένα μέρος αυτού θα γίνει μέσω ενός πακέτου (βοήθειας) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ένα μέρος θα είναι μέσω διμερούς βοήθειας, αλλά σε συνεργασία με τους εταίρους μας ώστε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία» πρόσθεσε.


Ακόμη, ο Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επιβάλουν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την επέμβασή της στην Κριμαία «το πιθανότερο πολύ σύντομα», σε διάστημα μερικών ημερών και όχι εβδομάδων.

Παράλληλα, από την Ουάσινγκτον ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου δήλωσε ότι το υπουργείο του είναι έτοιμο να στείλει τεχνικούς συμβούλους για να βοηθήσουν την Ουκρανία στις διαπραγματεύσεις της με το ΔΝΤ.

Από την πλευρά της, η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ πως ενδεχόμενες κυρώσεις σε βάρος της θα οδηγήσουν σε «κραχ του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Σεργκέι Γκλαζίεφ δήλωσε σήμερα ότι αν η Ουάσιγκτον επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, η Ρωσία είναι πιθανόν να αναγκασθεί να εγκαταλείψει το δολάριο ως νόμισμα αναφοράς και να αρνηθεί να αποπληρώσει τα δάνειά της προς τις αμερικανικές τράπεζες.

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου