ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΘΕΟΣ

ΠΗΓΗ : "   Votegreece.gr     " 

απιστος
Διάλογος μεταξύ γέροντα και άθεου
Ένα πρωινό συζητά ο Γέροντας Επιφάνειος Θεοδωρόπουλος με δυο-τρεις επισκέπτες στο σπίτι του. Ο ένας είναι ιδεολόγος άθεος και κομμουνιστής. Σε μια στιγμή έρχεται κάποιος απ’ έξω και τους πληροφορεί ότι η Αθήνα έχει γεμίσει από φωτογραφίες του Μαο Τσε Τουγκ με την επιγραφή: «Δόξα στον μεγάλο Μάο». Ήταν η ημέρα κατά την οποία είχε πεθάνει ο Κινέζος δικτάτορας.

ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ. ΠΟΙΗΜΑ

ΠΗΓΗ : "  Votegreece.gr   " 

στην σημαια ελληνικη σημαια

Μέσα μας βαθιά για σένα μια λαχτάρα πάντα ζει,
την ελπίδα συμβολίζεις και τη λευτεριά μαζί.
Γαλανόλευκη η θωργιά σου και φαντάζεις μες το νου
σαν το κύμα, σαν το γέλιο του πελάγου και τ’ ουρανού .

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΤΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ

ΠΗΓΗ : "   Votegreece.gr  " 

Αρτηριακή Yπέρταση
Ο Δρ Swapnil Hiremath από το Νοσοκομείο της Οττάβα στον Καναδά ζήτησε από έναν ασθενή του να φέρει μαζί του στο επόμενο ραντεβού το πιεσόμετρο που έχει στο σπίτι του, ώστε να του δείξει πώς να το χρησιμοποιεί σωστά. Παρατήρησε όμως κάτι πολύ παράξενο –το αποτέλεσμα που έδειχνε το πιεσόμετρο του ασθενούς είχε τεράστια διαφορά από το αποτέλεσμα που έδειχνε το πιεσόμετρο του γιατρού.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ

ΠΗΓΗ: "     Votegreece.gr    " 

μαθητης παρελαση
Από τον σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας και τον σύλλογο Διδασκόντων 33ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, είναι το παρακάτω δελτίο Τύπου στο οποίο περιγράφεται μιας άκρως συγκινητική ιστορία που τιμάει όλους τους εμπλεκόμενους.
Μας γράφουν:

΄Εβγαλε το ράσο του και το κρέμασε σε μία ακτίνα του ήλιου!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Νοεμβρίου 19, 2014 at 9:17 πμ, Last Updated: 
unnamed98543
»Ο ταπεινός άνθρωπος και θαύματα να κάνει,
 πάλι δεν πιστεύει στον λογισμό του…»
 
(Διήγηση Γέροντος Παϊσίου) 
Ήταν στην Ιορδανία ένας πολύ απλός παπάς που έκανε θαύματα.Διάβαζε ανθρώπους και ζώα που είχαν κάποια αρρώστια και γίνονταν καλά. Πήγαιναν και μουσουλμάνοι σ’ αυτόν, όταν έπασχαν από κάτι, και τους θεράπευε. Αυτός, πριν λειτουργήσει, έπαιρνε ένα ρόφημα με λίγο παξιμάδι και μετά όλη την ημέρα δεν έτρωγε τίποτε.

Επιθεώρηση ΓΕΠΣ της 34 Μ/Κ ΤΑΞ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,  " 

Posted: Νοεμβρίου 19, 2014 at 8:25 πμ, Last Updated: 
Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2014, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος κ. Αναστάσιος Μανώλας, επιθεώρησε Μονάδες και Ανεξάρτητες Υπομονάδες της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.


Εντυπωσιακό ψηφιδωτό έφερε στο φως αρχαιολογική σκαπάνη στο Διδυμότειχο

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Νοεμβρίου 19, 2014 at 7:58 πμ, Last Updated: 

Νέες εντυπωσιακές παραστάσεις έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, στο μεγάλο ψηφιδωτό που αποκαλύπτεται κομμάτι κομμάτι στο δάπεδο του ρωμαϊκού λουτρού στην Πλωτινόπολη Διδυμοτείχου.
Μέχρι στιγμής έχουν ανασκαφεί τα 90 από τα 140 τ.μ. του τεράστιου ψηφιδωτού δαπέδου
Στα δυτικά της κεντρικής παράστασης, όπου κυριαρχούν ιχθυοκένταυροι, δελφίνια, Νηρηίδες, αλλά και ο νεαρός Εβρος, γιος του βασιλιά της Θράκης Κάσσανδρου, που αναδύεται από το νερό, αποκαλύφθηκε φέτος μία παράσταση με θαλάσσιο ίππο και δύο έρωτες, που συμπληρώνουν διάχωρα με πτηνά και φυσικά μοτίβα. Ο ένας κρατάει τα χαλινάρια του ίππου και ο άλλος το κεφάλι του σε στάση «σκεπτόμενος».

«Με βρίζεις. Εγώ όμως είμαι πάντα κοντά σε σένα και σ” ό­λους τους στρατιώτες του τάγματος» – Συγκλονιστικό Θαύμα της Παναγίας!

ΠΗΓΗ : ¨"   pentapostagma   " 

Posted: Νοεμβρίου 19, 2014 at 1:33 πμ, Last Updated: 
«Ήμουν ανθυπασπιστής στο τάγμα της Κορέας. Δεν πίστευα πουθενά, παρά μόνο στη δύναμη των βαρέων όπλων που κατεύθυνα. Επί πλέον ήμουν αδιόρθωτα βλάσφημος

Πουτιν: Δεν θα μας υποτάξουν!

ΠΗΓΗ :"  pentapostagma     " 

Posted: Νοεμβρίου 19, 2014 at 12:47 πμ, Last Updated: 

Ανένδοτο αγώνα στις ΗΠΑ κήρυξε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης υποστηρικτών του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμιρ Πούτιν.

Η Αληθινή Νηστεία

ΠΗΓΗ : " pentapostagma     " 

Posted: Νοεμβρίου 19, 2014 at 12:26 πμ, Last Updated: 

Ν η σ τ ε ύ ε ι ς; Απόδειξέ το μέσα από τα έργα σου…
Ε ά ν δεις φτωχό, να τον ελεήσεις.
Ε ά ν δεις εχθρό, να συμφιλιωθείς μαζί του.
Ε ά ν δεις μια όμορφη γυναίκα, να μην την κοιτάξεις.

φταίνε τα γονίδιά μου για ό,τι συμβαίνει;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma      " 

Posted: Νοεμβρίου 18, 2014 at 11:00 μμ, Last Updated: 
DNA11-612x382
Γράφει ο Λεωνίδας Καστρινάκης
Από την σύγχρονη γενετική επιστήμη, γνωρίζουμε ότι είναι ελάχιστες οι διαταραχές που μπορούν να αποδοθούν σε ένα και μόνο γονίδιο, διότι η λειτουργία του κάθε γονιδίου εξαρτάται από ένα πλήθος μεταβλητών. Έχει αποδειχτεί ότι, το πως ένα γονίδιο εκφράζεται παράγοντας πρωτεΐνες, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το βιοχημικό του περιβάλλον. Στην συνέχεια, οι πρωτεΐνες αυτές πάλι θα επηρεαστούν από το περιβάλλον.

Καθαρός βίος και αγάπη για τον πλησίον

ΠΗΓΗ : " pentapostagma   " 

Posted: Νοεμβρίου 18, 2014 at 8:20 μμ, Last Updated: 
Γέροντας Σωφρόνιος του έσσεξ
33. Πώς να περάσουμε μια μέρα χωρίς αμαρτία, δηλαδή άγια; Νά το καθημερινό πρόβλημα μας. Πώς να μεταμορφώσουμε το είναι μας, το φρόνημα, τα αισθήματα, τις ίδιες τις φυσικές αντιδράσεις μας, ώστε να μην αμαρτήσουμε ενάντια στον Ουράνιο Πατέρα μας, στον Χριστό, στο Άγιο Πνεύμα, στην ανθρώπινη υπόσταση, στον αδελφό μας και σε κάθε πράγμα σ’ αυτή τη ζωή;

Γίνε πρότυπο σεβασμού στο παιδί σου με 10 απλούς τρόπους

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: Νοεμβρίου 18, 2014 at 7:22 μμ, Last Updated: 
Άκουγε το παιδί σου με προσοχή. Κοίτα το στα μάτια όταν σου μιλάει.
– Η γλώσσα που χρησιμοποιείς, οι λέξεις και ο τόνος της φωνής σου να είναι αυτά που θα αποδεχόσουν κι εσύ αν σου μιλούσε το παιδί σου.

Ο Πούτιν διώχνει ξένους διπλωμάτες απο την Ρωσία.

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,   " 

Posted: Νοεμβρίου 18, 2014 at 6:54 μμ, Last Updated: 
Image
Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν την απέλαση για κατασκοπεία πολωνών διπλωματών σε ανταπόδοση της απέλασης ρώσων διπλωματών από τη Βαρσοβία. Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι «πολλοί πολωνοί διπλωμάτες έχουν ήδη εγκαταλείψει το ρωσικό έδαφος εξαιτίας δραστηριοτήτων που δεν συνάδουν με τη διπλωματική τους ιδιότητα», μία διπλωματική έκφραση που χρησιμοποιείται για να παραπέμψει σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει ότι το μέτρο αποτελεί απάντηση στις απελάσεις στα μέσα του Οκτωβρίου και στη συνέχεια τον Νοέμβριο ρώσων διπλωματών που κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία στην Πολωνία.

Η Κίνα εισέρχεται δυναμικά στην Σερβία με αμυντική βοήθεια ύψους 1,1 εκατ. δολαρίων

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Νοεμβρίου 18, 2014 at 6:16 μμ, Last Updated: 
serbia 1
Η Κίνα εισέρχεται δυναμικά στην περιοχή των Βαλκανίων , και συγκεκριμένα στην Σερβία, με την επίτευξη αμυντικής συμφωνίας , που υπογράφηκε στο Πεκίνο. Οι γεωπολιτικές βλέψεις του «κινεζικού δράκου» στα βαλκάνια είναι πολύ μεγάλες, και σημαντικές όπως αναφέρουμε στο pentapostagma.gr.

Επιτρέπεται το σεξ στις ελληνικές φυλακές, σύμφωνα με τον νέο σωφρονιστικό κώδικα


Τη δυνατότητα στους κρατούμενους να συνευρίσκονται ερωτικά εντός των φυλακών δίνει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας που θα κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή.

ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΕΥΤΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ;, ΕΦΙΑΛΤΗΣ, ΑΙΜΟΒΟΡΟ ΦΥΤΟ

ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΕΥΤΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ;

- Όταν έχεις τελειώσει το σεξ και περιμένεις να φύγει...

Ο Εβραίος και η ρέγκα

Ήμαστε μέσα στο τρένο. Ένας Εβραίος κάθεται απέναντι από έναν Γερμανό και τρώει σιγά σιγά μια ρέγκα. Ο Γερμανός, περίμενε κάμποση ωρα, αλλά στο τέλος δεν άντεξε. 

Η κοιμισμένη ξανθιά


Είναι μία ξανθιά φοιτήτρια και κοιμάται στον καναπέ. Ξαφνικά ανοίγει την πόρτα η συγκάτοικος της που μόλις γύρισε από το Πανεπιστήμιο, και την βλέπει που κοιμάται.

Μερικά πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο μας τα παρουσιάζουν


19/11/2014
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τα στοιχεία για την ανάπτυξη που έδωσε στη δημοσιότητα η EUROSTAT - με την Ελλάδα να εμφανίζει (επιτέλους) όχι μόνο επιστροφή στην ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια ύφεσης, αλλά και το μεγαλύτερο επί του ΑΕΠ ποσοστό ανάπτυξης στην ευρωζώνη – είναι απογοητευτικά για το σύνολο σχεδόν της Ευρώπης.

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

19/11/2014
Αυξήθηκαν μέσα σε μια πενταετία, 2009 -2013, τα ποσοστά των νοικοκυριών της χώρας που αδυνατούν για οικονομικούς λόγους να προσφέρουν βασικά αγαθά και υπηρεσίες στα παιδιά τους, σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

19/11/2014
Στο υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων με την Κίνα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Mαξίμου με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής και Συμβουλευτικής Διασκέψεως (Βουλής) Κίνας, DU Qinglin.

Δεν υποχωρεί η κυβέρνηση στις πιέσεις της τρόικας




Εμπλοκή επαναβεβαιώνει η Κομισιόν

19/11/2014
«Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα μόλις εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις», διεμήνυσε από τις Βρυξέλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, επαναλαμβάνοντας πως στόχος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.

Μετά τις εφημερίδες, το internet καταβροχθίζει και την τηλεόραση

ΠΗΓΗ : "  http://www.skai.gr    " 



Οσοι κάνουν τηλεόραση στις ΗΠΑ ανησυχούν. Και δικαίως. Έρευνα του ινστιτούτου κοινωνικής έρευνας PEW Research δείχνει ότι ενώ πριν από μόλις 8 χρόνια το 42% των ανθρώπων μεταξύ 18 και 29 ετών έβλεπαν ειδήσεις στην τηλεόραση, σήμερα το ποσοστό τους μειώθηκε στο 30%.

6
Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι δημοσιογράφοι που εκφράζουν φόβους ότι η κρίση που χτύπησε αμείλικτα πριν από λίγα χρόνια τις εφημερίδες και τα περιοδικά, χτυπά τώρα και την πόρτα της τηλεόρασης.