ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Αριστοτέλης: «Πώς εξοντώνεται ένας λαός» – Επίκαιρο το εφαρμόζουν πάνω μας

Αριστοτέλης: «Πώς εξοντώνεται ένας λαός» – Επίκαιρο το εφαρμόζουν πάνω μας


Δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά που ο Αριστοτέλης έγραψε τα «Πολιτικά» αποδείχθηκε όχι μόνο επίκαιρος και σοφός αλλά φάνηκε να ήξερε τον σχεδιασμό όσων ήθελαν να εξοντώσουν το λαό ο οποίος είναι ο ίδιος από τότε μέχρι σήμερα.

Πολύ Σημαντικό: Ο Άγνωστος Ρόλος Που Έχει Το Νερό Στην Καρδιακή Προσβολή

Πολύ Σημαντικό: Ο Άγνωστος Ρόλος Που Έχει Το Νερό Στην Καρδιακή Προσβολή

Η ανάγκη για σύνδεση είναι πιθανόν η πιο βαθιά ανθρώπινη ανάγκη

τέσσερις φίλοι κάθονται στη κορυφή ενός βουνού

Οι άνθρωποι αποκόπτονται και απομονώνονται όταν δεν αισθάνονται πραγματικά ορατοί και κατανοητοί από τους άλλους, όταν δεν εισπράττουν εκτίμηση γι’ αυτό που είναι, όταν δεν αισθάνονται ασφάλεια και δεν απολαμβάνουν την αγάπη και την αποδοχή.


Με τι αισθάνεστε να συνδέεστε; Ποια στοιχεία της ζωής σας νιώθετε ότι σας τρέφουν και σας συντηρούν;
Σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας του ανθρώπινου είδους, οι άνθρωποι ζούσαν πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι ζούμε σήμερα. Οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθιζαν να ζουν ενταγμένοι σε μια κοινωνία ενώ ήταν σχετικά ασυνήθιστο να ζει κάποιος μόνος. Κυνηγούσαν, αναζητούσαν ή καλλιεργούσαν την τροφή τους, γεγονός που τους βοήθησε να κατανοήσουν τους φυσικούς κύκλους: τις σχέσεις μεταξύ του αέρα και του νερού, του αέρα και του ήλιου, του εδάφους και της γης, όλες συνιστούν μέρος του εαυτού μας. Οι άνθρωποι εμπορεύονταν τη σοδειά τους με τους γείτονες τους ή με τις κοντινές κοινότητες, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλων.