ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Μανώλης Χιώτης, Μαίρη Λίντα - Πολλές φορές

Τά ίδια λόγια μπορούμε να βάλουμε και σε αυτήν την ανάρτηση






Κάπου κάπου χρειάζεται να ακούμε και τους παλιούς τραγουδιστές που τραγουδούσαν τραγούδια μέσα από την ζωή του ανθρώπου για να τους τιμούμε.

Προϋποθέσεις θεμελίωσης δικαιώματος σύνταξης στρατιωτικών

Σ τ ρ α τ ι ω τ ι κ ο ί


Προϋποθέσεις θεμελίωσης δικαιώματος σύνταξης στρατιωτικών
Η κύρια προϋπόθεση για τη θεμελίωση του δικαιώματος σύνταξης των στρατιωτικών είναι η συμπλήρωση του απαραίτητου χρόνου υπηρεσίας. Τα όρια του χρόνου υπηρεσίας διαφοροποιούνται για τις ακόλουθες κατηγορίες:
Ασφαλισμένοι έως την 31/12/1992
Ασφαλισμένοι μετά την 1/1/1993
Για το σύνολο των προϋποθέσεων θεμελίωσης δικαιώματος σύνταξης των στρατιωτικών μπορείτε να δείτε το Συγκεντρωτικό Πίνακα Προϋποθέσεων Συνταξιοδότησης που ακολουθεί.
Συγκεντρωτικός Πίνακας Προϋποθέσεων ΣυνταξιοδότησηςΣυγκεντρωτικός Πίνακας Προϋποθέσεων Συνταξιοδότησης


Η αρμόδια διεύθυνση στην οποία πρέπει να απευθύνονται οι προς συνταξιοδότηση στρατιωτικοί, είναι η Διεύθυνση Προσωπικού ή Οικονομικού της υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί ο υπάλληλος. Μετά τον προέλεγχο, τα σχετικά έγγραφα διαβιβάζονται στην αρμόδια Δ/νση της Υπηρεσίας Συντάξεων του Γ.Λ. Κράτους.

Μ.ΧΙΩΤΗΣ & Σ.ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ

Την έδιωξα κι όμως την αγαπώ από τους μεγάλους τραγουδιστές.

Κάπου κάπου χρειάζεται να ακούμε και τους παλιούς τραγουδιστές που τραγουδούσαν τραγούδια μέσα από την ζωή του ανθρώπου για να τους τιμούμε.

ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΑ EURO


Τα 20 € είναι μία απλή Ιστορία κάπου κάπου τα βρίσκεις και τα έχεις  όσο μπορείς όπως μα λέιε και παρακάτ  εκείνα τα 100 € που τα βρίσκεις ;;;;;;;; 


ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ !!!


ΑΝΑΠΤΥΞΗ = ΠΑΡΙΣΙ - ΠΡΑΓΑ

΄Ενας τρόπος για να πηγαίνετε ταξίδια !!!


Μεταξύ Τελώνου και Ασώτου…

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr     " 

Τελώνου και ΑσώτουΈχουμε μπεί ήδη για τα καλά στο Τριώδιο και μεταξύ Τελώνου και Ασώτου η Εκκλησία εναρμονίζει κατάλληλα τις περικοπές και τα αναγνώσματα.
Σήμερα διαβάσαμε από το κατα Μάρκον την μετάνοια της αμαρτωλής, ενώ ο θεολόγος Ιωάννης μας θύμισε στον Απόστολο:

Δεν είναι τα Κομάντα της “Δ” …Αλλά οι Ευέλπιδες της ΣΣΕ (Περισσότερες Φωτο)

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr   " 

οι Ευέλπιδες της ΣΣΕΑν αυτά τα κορίτσια που πρίν ελάχιστους μήνες  ήταν στο Λύκειο και στα καφέ της Πλατείας …Και σήμερα κατεβαίνουν το Πύργο Οπλισμένες σαν  τα Κομάντα της ¨Δ¨  Ε δεν μασάμε  βρε και με τίποτα !
Στιγμιότυπα από την χειμερινή στρατιωτική εκπαίδευση της Στρατιωτική Σχολής Ευελπίδων.
Η εκπαίδευση, η οποία διαρκεί 4 εβδομάδες από 20 Ιανουαρίου 2014 μέχρι 14 Φεβρουαρίου 2014 διαχωρίστηκε σε δύο φάσεις:
Α. Εκπαίδευση κατά Τάξη (3 εβδομάδων)

Το μεγαλύτερο αιλουροειδές που έχετε δει! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr  " 

590_c4c5251cb4661543d6b0c464a5609844Μία σπάνια λίγρης, δηλαδή ένα ζώο που προήλθε από διασταύρωση αρσενικού λιονταριού και θηλυκής τίγρης, εντυπωσιάζει όχι μόνο με το μέγεθός της αλλά και με τη φιλική της συμπεριφορά.

Για όσους φοβούνται να κοινωνήσουν για να μην κολλήσουν μικρόβια – Αληθινό Περιστατικό

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr    " 

Για όσους φοβούνται να κοινωνήσουν για να μην κολλήσουν μικρόβιαΤα κουταλάκια και η λαβίδα!

Υπάρχουν χριστιανοί που φοβούνται να μεταλάβουν για να μην κολλήσουν μικρόβια!

Αν ηταν έτσι, δεν θα ζούσε κανένας απο τους ιερείς, επειδή στο τέλος καταλύουν το περιεχόμενο του Αγίου Ποτηρίου, από το οποίο κοινωνούν συχνά εκατοντάδες πιστοί με ποικίλες αρρώστιες. Κι όμως, κανένας ιερέας δεν έπαθε ποτέ τίποτα. Το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου ειναι “πύρ καταναλίσκον”.

Τα Αμερικάνικα Κομάντος επιμένουν να Ασκούνται …Ελληνικά ! (φώτο)

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr  " 

Τα Αμερικάνικα Κομάντος επιμένουν να Ασκούνται ...Ελληνικά
Αν κάποιοι ακόμη  έχουν να που κάτι κάτι για τα Κομάντος της  Ελλάδος …Ρωτήστε ή μάλλον δείτε τις φωτογραφίες της εκπαίδευσης και μάθετε γιατί οι Αμερικανοί επιμένουν στις Ασκήσεις με τους Έλληνες  Καβαλάρηδες των Ουρανών
Ολοκλήρωση της Συνεκπαίδευσης της 31ης ΜΕΕΔ με την 37th AS
Από το Σάββατο 1 έως και την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης (ΜΕΕΔ) με την 37th Airlift Squadron της 86th Airlift Wing των ΗΠΑ, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση του Ramstein, στη Γερμανία.

Εγκρίθηκε η καλλιέργεια γεννετικά τροποποιημένου καλαμποκιού…

ΠΗΓΗ :   "   pentapostagma.gr      " 

Η Ευρωπαική Ένωση άναψε Πράσινο Φως στην καλλιέργεια ενός ακόμα  μεταλλαγμένου καλαμποκιού ( TC1507) παρά την αντίθεση 19 χωρών.
mais_transgenique
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά,Βρυξέλλες για pentapostagma.gr
Παρά την αντίθεση των 19 χωρών-μελών,το γεννετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της αμερικανικής εταιρείας Pioneer θα επιτρέπεται το  να καλλιεργείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το καλαμπόκι TC1507 , θα  καλλιεργείται εντός εδάφους της Ε.Ε.,καθώς τα κράτη-μέλη που εναντιώνονταν στη αδειδότηση δεν κατάφεραν  να σχηματίσουν την απαιτούμενη από τον κανονισμό διευρυμένη πλειοψηφία.
“Δεν υπάρχει η απαιτούμενη διευρυμένη πλειοψηφία ενάντια σ’αυτήν την έγκριση της καλλιέργιας”, δήλωσε η Ελληνική Προεδρεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση,στα πλαίσια μίας δημόσιας συζήτησης ανάμεσα στους Υπουργούς ευρωπαικών θεμάτων στις Βρυξέλλες.

Υπολογισμός Σύνταξης σε φύλλο εργασίας xlsx {ΝΕΟ}

ΠΗΓΗ:  KRANOSGR

Σε συνέχεια των αναρτήσεων (2 Φεβ 2014 - ΕΔΩ) και (6 Φεβ 2014 - ΕΔΩ), που αφορούσαν στον υπολογισμό της σύνταξης πριν και μετά την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ  ο  Σμχος ε.α. Δημήτριος Σουφλής, κατασκεύασε το υπολογιστικό φύλλο xlsx, που ακολουθεί και θα σας σταλλεί με e-mail. Ο αρχικός σκοπός δεν άλλαξε. Επειδή ακούγονταν από τα ΜΜΕ τρελά νούμερα έπρεπε να ενημερωθούμε και στη συνέχεια να ενημερώσουμε δημοσιογράφους και ΜΜΕ ότι ακόμα και το καλύτερο σενάριο της διαρροής του ΣτΕ να επαληθευθεί, το ποσό "αύξησης" της σύνταξης σε μηνιαία βάση για τους εν αποστρατεία συναδέλφους θα κυμαίνεται από 25 έως και 145 ευρώ (μισθολογικός βαθμός Α/ΓΕΣ). 

Ποιοι ένστολοι κερδίζουν αύξηση 13%


Με σημαντικές αυξήσεις στο εφάπαξ που μεσοσταθμικά κινούνται στο 13% και σε απόλυτα νούμερα κυμαίνονται περίπου από 4.000 έως 20.000 ευρώ, ανάλογα με τον βαθμό αποστρατείας, αναμένεται να δικαιωθούν απόστρατοι αξιωματικοί του

Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας μετά την απόφαση-βόμβα του ΣτΕ.Οι κερδισμένοι από τη δικαστική απόφαση υπερβαίνουν τους 4.500, όσοι δηλαδή έχουν αποστρατευτεί από τον Αύγουστο του 2012 και μετά. Αυτοί θα δούνε το εφάπαξ τους να αναπροσαρμόζεται, αφού βάση υπολογισμού θα είναι πλέον το μισθολόγιο πριν από τις περικοπές του 2012.

Απίστευτο διαδραστικό χάρτη της ανθρώπινης γενετικής ιστορίας δημιούργησαν επιστήμονες.

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   " 

genetiki-istoria-660_0Ο πρώτος διαδραστικός χάρτης της ανθρώπινης γενετικής ιστορίας είναι γεγονός. Δημιούργημα Βρετανών και Γερμανών επιστημόνων δείχνει από που… κρατάει η σκούφια μας. Ο χάρτης δημιουργήθηκε αφού οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ανθρώπινο DNA κουβαλά ένα ολόκληρο ιστορικό αρχείο, δηλαδή δεδομένα για το πώς το γενετικό υλικό έχει αναμειχθεί με το πέρασμα των χρόνων.

Πρωθυπουργός: ”Είμαστε υπερήφανοι που ανήκει στην χώρα μας το Άγιο Όρος”

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr  " 

samaras agion orosΈφθασε στις Καρυές του Αγίου Όρους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και έγινε δεκτός από την Ιερά Κοινότητα με κωδωνοκρουσίες, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.
Ο κ. Σαμαράς ταξίδεψε με στρατιωτικό ελικόπτερο και στο ελικοδρόμιο των Καρυών τον υποδέχθηκαν αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου.
Με τα πόδια κατευθύνθηκε μέχρι τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, έξω από τον οποίο τον περίμεναν τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας.

Αναλύθηκε περιεχόμενο χαπιών που έφτιαχναν οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    " 

ΑΡΧΑΊΑ ΕΛΛΑΔΑΑμερικανοί αρχαιοβοτανολόγοι μπόρεσαν για πρώτη φορά να μελετήσουν και να αναλύσουν το περιεχόμενο χαπιών που έφτιαχναν οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα και τα οποία ανακαλύφθηκαν προ 20ετίας, σε ένα ναυάγιο ελληνικού πλοίου στα ανοιχτά της Τοσκάνης.

ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΟΠΛΟ-ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΗΔΗ!!!!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   " 

(ΒΙΝΤΕΟ)  : Στην πηγή της ανάρτησης.

ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΟΠΛΟ

Ο Έλληνας εφευρέτης Αρχιμήδης φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει ένα «όπλο κατευθυνόμενης ενέργειας», με τη μορφή ενός γιγαντιαίου καθρέφτη να επικεντρώνει τις ηλιακές ακτίνες πάνω στα ρωμαϊκά πλοία, να τα τυλίγει στις φλόγες για να προστατεύσει έτσι τις Συρακούσες το 210 π.Χ. από τον εχθρό. Από τότε, το «ξίφος του φωτός» έχει παραμείνει ένα άπιαστο όνειρο για τους οπλουργούς. Περισσότερο από 2.000 χρόνια αργότερα, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί συνεχίζουν πάνω στις προσπάθειες του Αρχιμήδη για το απόλυτο όπλο της αιθέριας κομψότητας. Όλα αυτά τα όπλα που χρησιμοποιούν κατευθυνόμενη ενέργεια, με τη μορφή μιας ακτίνας λέιζερ, για να απενεργοποιήσουν ή να σκοτώσουν έναν αντίπαλο.

Βόρειος Ηπειρος 100 χρονια Αγώνες για Ελευθερία και Δικαίωση 1914 – 2014Βόρειος Ηπειρος 100 χρονια Αγώνες για Ελευθερία και Δικαίωση 1914 – 2014

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   " 

(video) :  Στην ΠΗΓΗ ανάρτησης 


Ο “Σύλλογος Βορειοηπειρωτών” (έτος ίδρυσης 1920) σε συνεργασία με το “Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών” και την “Νεολαία Βορειοηπειρωτών” σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στο Επετειακό Διήμερο
Εκδηλώσεων που διοργανώνουν στις 15 & 16 Φεβρουαρίου 2014 με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων απ την Ανακύρηξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου (17 Φεβρουαρίου 1914)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 – Πολεμικό Μουσείο

6:00 μ.μ Προβολή Ταινίας : “Ένας αιώνας αγώνες του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου”
7:00 μ.μ Θεατρική και Μουσική Παράσταση “Επιστροφή στις Ρίζες μας” , Λαογραφικός Σύλλογος “Χάονες”
Δ/νση Πολεμικού Μουσείου: Ριζάρη 2, Στάση Μετρό Ευαγγελισμός

Απόλυτη ....δυστυχία, Ελέφαντας και Ζαρκάδι, Τα δυο περιστέρια στην Κόλαση !



  • Απόλυτη ....δυστυχία
    Δύο φίλοι συζητούν: - Απόλυτη ευτυχία δεν υπάρχει φίλε μου. Εκεί που χαίρεσαι για το θάνατο της πεθεράς σο...

Η ζυγαριά, Ξανθό προϊόν,Ο μπαμπάς και η μαμά



  • Η ζυγαριά
    Η σύζυγος στο σύζυγο: - Κοίτα, με το να ρουφάς την κοιλιά σου την ώρα που ζυγίζεσαι, δεν πρόκειται ν...

Τι κοινό έχουν οι πεθερές και οι τούρτες;, Τα δυο μυρμήγκια, Συζύτηση μεταξύ ξανθιών:



Ο νόμος, Ο νόμος.



  • Ο νόμος
    Ένας μαθητής ρωτάει τον δάσκαλο του : Κύριε , αφού η γη περιστρέφεται , πως δεν πέφτουν οι άνθρωποι όταν γυρίζει ανάποδα ;Το...

Δύο ψύλλοι, Μια ξανθιά στο σούπερ μάρκετ..., Και οι τρεις ήταν λάθος



  • Δύο ψύλλοι
    Δύο ψύλλοι βγαίνουν από τον κινηματογράφο. -Λοιπόν, λέει ο ένας, θα γυρίσουμε στο σπίτι με τα πόδια, η...

Ο Κόκορας, Το γυφτάκι με το ζωγραφικό ταλέντο, Η Ξανθιά οδηγός



  • Ο Κόκορας
    -Σε μια Γαλλική φάρμα ήταν ένας γέρος Κόκορας και έλεγε στον γιο του το μικρό Κοκοράκι "Γιε μο...

ΨΕΜΑΤΑΡΕΣ, ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, ΤΡΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ

ΨΕΜΑΤΑΡΕΣ

Κάνουν δύο φίλοι διαγωνισμό για το μεγαλύτερο ψέμα.
- Στο διπλανό χωριό, στο καμπαναριό, βλέπω μία μύγα!
- Εγώ δεν την βλέπω, αλλά ακούω τα βήματά της!

Στο Bόρειο Πόλο...


Ο Κωστίκας και ο Γιωρίκας βρίσκονται στο Βόρειο Πόλο και συζητάνε με έναν εσκιμώο σε ένα ιγκλού.
-Δε μου λες ρε φίλε, εδώ έχετε άσπρες γυναίκες;

Ναυαγοί στο Φάληρο

ΠΗΓΗ : "  http://www.enet.gr/  "


Η είδηση έτρεξε με ταχύτητα φωτός. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εφημερίδες και τηλεόραση βρέθηκαν σε χρόνο dt στο σημείο του συμβάντος, οπότε η διασπορά του στα πέρατα της γης ήταν θέμα λεπτών.
Είναι και η γενικότερη συγκυρία που ευνοεί κάθε είδους αφανισμούς κι εξαφανίσεις, οπότε η επανεμφάνιση ενός ναυαγού στο Φάληρο, δεκατέσσερις ολόκληρους μήνες από την εξαφάνισή του, ήταν ΤΟ γεγονός.

Ομιλία πατρός Ανδρέα Κονάνου-”Ψυχική γαλήνη σε καιρούς ταραχής”

ΠΗΓΗ : ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ   smountzouris@gmail.com   ΑΠΌ : http://www.pentapostagma.gr





Δείτε επίσης άλλες ομιλίες του πατέρα Ανδρέα Κονάνου:

ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ” Ὁ ὑπολογιστής εἶναι κι αὐτός μιά ἐφεύρεση ὅπως οἱ ὑπόλοιπες.


 ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ
Στή Γραφή λέει: «πάντα μοι ξεστιν λλ’ οκ γώ ξουσιασθήσομαι πό τίνος»
Αγαπητοί Ι και Α.!
Χρησιμοποιείτε διάφορα τεχνολογικά προϊόντα, τα οποία έχει εφεύρει ο άνθρωπος όχι χωρίς τον Θεό. Διότι ο Κύριος είπε ρητά: «Χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν».

Ο Γέροντας π.Παϊσιος (Ηγούμενος Ι.Μ.Κουτλουμουσίου, Γέρων π.Χριστόδουλος) Χριστ.Εστία,Κυριακή 19 Φεβρ.2014

Ενδιαφέρουσα ομιλία για τον π.Παϊσιο,που έγινε στην ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Λαρίσης,σήμερα (Κυριακή και ώρα 12,00).
Πολύ ενδιαφέρουσα  πνευματικώς,ομιλία του Ηγουμένου της Ι.Μ.Κουτλουμουσίου Αγίου΄Ορους,Αρχιμανδρίτου  π.Χριστοδούλου.



Μία Εκκλησία που αναδεικνύει Αγίους στις ημέρες μας δείχνει μία Εκκλησία ζώσα,όπως η Ορθόδοξη Εκκλησία.
 Ο αείμνηστος π.Νικόλαος (Μητροπολίτης Χαλκίδος) σε μια προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Χαλκίδα, όταν κλήθηκε να  απευθύνει  δυό λόγια στο  πυκνό εκκλησίασμα είπε,γυρίζοντας προς Ανατολάς «Δόξα σοι ο Θεός»,προς Δυσμάς, «Δόξα σοι ο Θεός»,προς Βορράν, «Δόξα σοι ο Θεός»και προς Νότον, «Δόξα σοι ο Θεός»
Ξαναγύρισε  πάλιν προς Ανατολάς και είπε «Χίλιες δόξες να έχει ο Θεός».

Επτά (7) μη ύστερα από κάθε γεύμα!!


Γιατί όταν κινδυνεύουμε πρέπει να καλούμε αμέσως το «112» -Απαντά σε 9 δευτερόλεπτα

Γιατί όταν κινδυνεύουμε πρέπει να καλούμε αμέσως το «112» -Απαντά σε 9 δευτερόλε

Ο τριψήφιος αριθμός 112 είναι αυτός που θα πρέπει ο κάθε πολίτης να έχει στο νου του μόλις βρεθεί σε κάποια έκτακτη ανάγκη. Μάλιστα βάσει των στοιχείων που δίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με ρυθμό 50% φέτος και 36% πέρυσι αυξήθηκε ο αριθμός των πολιτών που εξυπηρετούνται στην Ελλάδα μέσω του 112 όταν βρέθηκαν σε κατάσταση επείγουσας ανάγκης.