ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Οι δικαστές… καταδίκασαν την εισφορά αλληλεγγύης!

 

Από

 Adieksodos

 -


Στην κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους σέρνουν την κυβέρνηση οι δικαστές, επιταχύνοντας τις εξελίξεις.

Το ενδεχόμενο αυτό θα ανοίξει μια «τεράστια τρύπα» στον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 500 εκατ. ευρώ, που είναι δύσκολο να καλυφθεί, δεδομένου ότι έχουν δεσμευτεί πόροι και για τη χρηματοδότηση του πακέτου των μέτρων, ενάντια στην ακρίβεια.

Ειδικότερα σε ότι αφορά στην εισφορά αλληλεγγύης, η κυβέρνηση έχει αναστείλει την επιβολή της στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και στους πληττόμενους αυτοαπασχολούμενους, για το έτος 2021 και για το 2022.

Στο πλαίσιο αυτό, από τον Ιανουάριο, δεν παρακρατείται εισφορά στις αποδοχές των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.

Ωστόσο, επειδή η αναστολή της επιβολής της εισφοράς, έγινε μόνο για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και όχι και για το δημόσιο, υπάρχει αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εκπρόσωποι της οποίας ζήτησαν την εξαίρεσή τους.

Το σχετικό τους αίτημα τον επανέλαβαν μετ΄ επιτάσεως κατά τη συνάντηση που είχαν την περασμένο Παρασκευή με τον αναπλ. Υπουργό Οικονομικών, Θόδ. Σκυλακάκη.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης «έθεσαν το ζήτημα της αναστολής της εισφοράς αλληλεγγύης για τους δικαστικούς λειτουργούς και για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, διότι πρόκειται για έναν φόρο που επιβάλλεται πλέον αντισυνταγματικά στην συνεπέστερη κατηγορία φορολογουμένων παραβιάζοντας την αρχή της ισότητας στα δημόσια βάρη».

Όπως σημείωσαν, «είναι ένα μέτρο κατάφωρα άδικο το οποίο χωρίς καμία δικαιολογητική βάση επιβαρύνει το τρέχον έτος μόνο τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους στο δημόσιο την ίδια στιγμή που απαλλάσσονται από το συγκεκριμένο φόρο τα κέρδη των μεγάλων εταιριών».

Και η προειδοποίηση 

Όμως, η Ένωση των δικαστών και Εισαγγελέων, δεν μένει στο αίτημα, αλλά προειδοποιεί. «Ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας ούτε με τον προϋπολογισμό για το έτος 2022 τότε θα διεκδικήσουμε τις αξιώσεις μας δικαστικά», αναφέρουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Όπως αναφέρουν, ο κ. Σκυλακάκης τους επανέλαβε τη βούληση της Κυβέρνησης για πλήρη και μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, ανάλογα και με τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο το 2023.

Ωστόσο τονίζουν ότι «η Ένωση θα αναμένει μέχρι την οριστική κατάρτιση του προϋπολογισμού για να προβεί σε κάθε περαιτέρω ενέργεια».

Δικαστική διεκδίκηση

Οι δικαστές, κοντολογίς, στέλνουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση για την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους απασχολούμενους στο δημόσιο και τους συνταξιούχους.

Δίνουν περιθώριο μέχρι την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2022, την 19η Νοεμβρίου, να αναστείλει την εισφορά, αλλιώς, θα προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια.

Και επειδή, όπως υποστηρίζουν ο διαχωρισμός είναι αντισυνταγματικός, θα κερδίσουν την υπόθεση.

Σημειώνεται πως η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, υπολογίζεται με προοδευτική κλίμακα συντελεστών κυμαινόμενων από 2,2% έως και 10%, σε όσους φορολογούμενους αποκτούν συνολικό ετήσιο εισόδημα ( άθροισμα φορολογούμενων και απαλλασσόμενων εισοδημάτων από διάφορες πηγές) μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ.

Δηλαδή για τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα απαλλαγούν όσοι έχουν μηνιαίες αποδοχές άνω των 1.000 ευρώ. 

Επίσης επιβάλλεται στο άθροισμα όλων των εισοδημάτων του υπόχρεου ή στο τεκμαρτό, εάν αυτό είναι μεγαλύτερο.

ΠΗΓΗ : " 

  " 

Συντάξεις Νοεμβρίου – Πότε καταβάλλονται, τι ισχύει με αναδρομικά και δώρα

 

ΠΗΓΗ: http://roykoymoykoy.blogspot.com

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


 

Έφαγαν, ήπιαν και πλήρωσαν με πλαστά χαρτονομίσματα στο Ναύπλιο!

 

ΠΗΓΗ : http://roykoymoykoy.blogspot.com

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συντάξεις: Επανυπολογισμός για 195.000 συνταξιούχους – Οι αυξήσεις ανά Ταμείο

 


11 Οκτωβρίου 2021
 

Επανυπολογισμός με μέση αύξηση 6,2% θα γίνει στις συντάξεις 195.000 παλαιών – πριν από τον Μάιο του 2016- συνταξιούχων με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης.

Οι πρώτοι που θα δουν τις αυξήσεις είναι περίπου 145.000 συνταξιούχοι (με συντάξεις γήρατος και θανάτου άνω 30ετίας) με ποσά έως και 78 ευρώ επάνω στις συντάξεις που θα πληρωθούν από 22 ή από 25 με 27 Οκτωβρίου. Οι υπόλοιποι 50.000 συνταξιούχοι θα πάρουν τις αυξήσεις τους μέχρι τον Δεκέμβριο, καθώς ο επανυπολογισμός των συντάξεών τους βρίσκεται σε εκκρεμότητα.