ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

«Δεμένος» με το κινητό του ο σύγχρονος άνθρωπος

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma     "

Posted: Οκτωβρίου 12, 2014 at 9:00 μμ, Last Updated: 

Ο μέσος χρήστης smartphone χρησιμοποιεί τη συσκευή του πάνω από 1.500 φορές

Λονδίνο
Ο μέσος χρήστης «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου (smartphone) χρησιμοποιεί πλέον τη συσκευή του πάνω από 1.500 φορές την ημέρα, ξεκινώντας από τις επτάμισι το πρωί, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα. Πολλοί χρήστες, ελέγχουν τον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και το facebook, διαβάζουν τις τελευταίες ειδήσεις ή ενημερώνονται για τον καιρό, προτού καν σηκωθούν από το κρεβάτι τους με… την τσίμπλα ακόμη στο μάτι.

Το βαπτιστήριο του Καθεδρικού Ναού του Μιλάνου(4ος αιώνας)

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma       "

Posted: Οκτωβρίου 12, 2014 at 7:16 μμ, Last Updated: 
Ο εντυπωσιακός καθεδρικός ναός του Μιλάνου είναι η σημαντικότερη εκκλησία και έδρα του αρχιεπίσκοπου της πόλης ενώ θεωρείται ως μία από της σημαντικότερες εκκλησίες παγκοσμίως.
Ο πρώτος ναός με το βαπτιστήριο  σύμφωνα με μαρτυρίες αφού εκεί έγινε μια σύνοδος το 355 υπήρχε.Το 374 επίσκοπος Μιλάνου ήταν ο Άγιος Αμβρόσιος.Από την εποχή εκείνη διασώζεται και το βαπτιστήριο το οποίο είναι οκταγωνικό.Το 387 όταν ο Άγιος Αμβρόσιος βάπτισε τον Άγιο Αυγουστίνο η βάπτιση πιθανόν να έγινε σε αυτό το βαπτιστήριο.

Αμφίπολη: Αποκαλύφθηκε το μεγαλύτερο τμήμα του ψηφιδωτού [Εικόνες]

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: 
amfipoli-apokalyfthike-to-megalytero-tmima-toy-psifidotoy
Ανακοίνωση που αφορά το μυστικό του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού
Νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες από την αρχαιολογική σκαπάνη στον τύμβο Καστά της αρχαίας Αμφίπολης βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ποιά τηλεόραση; Νέα μελέτη του Ericsson ConsumerLab δείχνει ότι οι Ελληνες τηλεθατές προτιμούν streaming αντί της τηλεόρασης


227
Join Internet Secrets BEFORE reading the article below!
Ποιά τηλεόραση; Νέα μελέτη του Ericsson ConsumerLab δείχνει ότι οι Ελληνες τηλεθατές προτιμούν streaming αντί της τηλεόρασης
Η τελευταία έκθεση Ericsson ConsumerLab TV & Media Report με βάση 23 χώρες δείχνει ότι η παρακολούθηση βίντεο μέσω streaming είναι πλέον σχεδόν στα ίδια επίπεδα με την παρακολούθηση παραδοσιακής τηλεόρασης, καθώς το 75% των καταναλωτών παρακολουθεί βίντεο μέσω streaming αρκετές φορές την εβδομάδα, σε σύγκριση με το 77% που παρακολουθεί παραδοσιακή τηλεόραση. Η έρευνα, που πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά, παρατηρεί επίσης ότι ένας στους πέντε καταναλωτές (19%) είναι διατεθειμένος να πληρώσει για τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση στο αγαπημένο του περιεχόμενο από κάθε συσκευή, μια αύξηση της τάξης του 25% σε μόλις δύο χρόνια.

Ο συμβολισμός και η σημασία των Καρυατίδων στην αρχαία Ελλάδα


311
Join Internet Secrets BEFORE reading the article below!
Ο συμβολισμός και η σημασία των Καρυατίδων στην αρχαία Ελλάδα
Οι Καρυάτιδες του Ερεχθείου (που τώρα στεγάζονται στο Μουσείο της Ακρόπολης) εντάσσονται σε ένα ιερό κτίσμα, στη νότια πρόσταση του Ερεχθείου, πάνω από τον τάφο του Κέκροπα, του πανάρχαιου χθόνιου ήρωα των Αθηνών

Πώς τιμωρούσαν το μοιχό και τη μοιχαλίδα στην αρχαιότητα;

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    "

Posted: Οκτωβρίου 12, 2014 at 9:59 πμ, Last Updated: 
Πώς τιμωρούσαν το μοιχό και τη μοιχαλίδα στην αρχαιότητα;
Τι ήταν η ραφανίδωσις; Γιατί έβαζαν στα οπίσθια του μοιχού τη ραφανίδα (ραπανάκι); Ποιοι ήταν οι εύπροικτοι; Πως ήταν το κούρεμα “μοιχόν”; Ποια ήταν η ονοβάτιδα;

Θεσσαλονίκης Άνθιμος: ''Πονάει η ψυχή μου''


| Εκτύπωση | Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014
Γράφτηκε από τον/την paraskhnio.gr - 17.18


Thessalonikhs Anthimos

Του Αργύρη Παπακώστα
Θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι ταυτισμένη με την Ορθοδοξία. Αγωνιά για τη στάση των Σκοπίων και δεν διστάζει να πανηγυρίσει για τα ευρήματα της Αμφίπολης.
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος δεν κρύβεται και, μιλώντας στο «Π», δηλώνει τον σεβασμό προς τον άνθρωπο που δοκιμάζεται από την κρίση και συμπαραστέκεται σε όποιον έχει ανάγκη.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΩΣ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ .Κ.Χολέβας






Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΩΣ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων
Η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος θα αρχίσει συντόμως, όπως δεσμεύθηκε δημοσίως ο Πρωθυπουργός και ένα από τα θέματα που έχει θέσει η Νέα Δημοκρατία είναι και η συνταγματική κατοχύρωση της γλώσσας μας και της εθνικής μας ταυτότητας. Θεωρώ πολύ σημαντική αυτή την πρόταση και μακάρι να υλοποιηθεί. Η εθνική και γλωσσική μας ταυτότητα απειλείται από τις ανιστόρητες δοξασίες ορισμένων γειτόνων, αλλά και από ψευδοπροοδευτικές θεωρίες και ανωφελείς μοντερνισμούς ξενομανών νεοελλήνων. Είναι δικαίωμα και υποχρέωση ενός λαού να προστατεύει την ιστορία του, τη γλώσσα του, τη θρησκεία του και τις παραδόσεις του για να μην καταλήξει άμορφος χυλός κάτω από τον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποιήσεως.

Διευκρινίσεις για την επιστροφή περικοπών και αναδρομικών

ΣΧΟΛΙΟΟι απόψεις και οι πληροφορίες που βρίσκονται στο παρόν άρθρο που αναρτήθηκε στο bloko.gr είναι του δημοσιογράφου Παναγιώτη Δημητρακόπουλου, ο οποίος προφανώς καταγράφει τις απόψεις στελεχών του ΥΠΟΙΚ. Να δούμε αν συμφωνήσει και το Τριμελές Συμβούλιο του ΣτΕ στις 28 Νοε 2014. Όπου υπήρχε η λέξη "ένστολος" αντικαταστάθηκε με το στρατιωτικός. Απόστολος Παπαπαρίσης
Σε μια προσπάθεια να εξηγηθούν πολλές από τις απορίες που συνεχίζουν να έχουν στρατιωτικοί αναφορικά με το ύψος της αποκατάστασης των αποδοχών τους, ειδικά την τελευταία εβδομάδα, μετά δηλαδή την δημοσιοποίηση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού και τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός από του βήματος της Βουλής, το bloko.gr κρίνει σκόπιμο να εξηγήσει, με όσο απλούστερο τρόπο γίνεται, μια σειρά παραμέτρων που αφορούν το σκεπτικό του οικονομικού επιτελείου και κατ΄ επέκταση της Κυβέρνησης, σε ότι αφορά την συμμόρφωση του Δημοσίου με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1619



ΠΗΓΗ : "  Δημήτριος Θέμελης
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη Δημήτριος Θέμελης
themelisdim@yahoo.gr    "
ΑΓΑΠΗΤΟΙ  ΜΟΥ  ΦΙΛΟΙ  ΚΑΙ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
Καλημέρα
ΠΗΓΑ ΓΙΑ ‘’ΨΑΡΕΜΑ’’ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΠΙΑΣΑ !
ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Όπου * υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα.
ΤΟ ‘ENΔΕΚΑΡΙ + ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1619  ΕΙΝΑΙ

Τα 7 θαύματα του κόσμου και όχι μόνο...!!!! ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη Δημήτριος Θέμελης
themelisdim@yahoo.gr   " 


Η εκδοση του Ευγενιδίου Ιδρύματος είναι θαυμάσια και όχι στις σαν τετριμμένες αναφορές στα 7 θαύματα της Αρχαιότητας.
Ενδιαφέρον ιδιαίτερο τουλάχιστον για μένα έχει η εισαγωγική και  αναλυτικότατη εξήγηση της σημασίας του "μαγικού" αριθμού 7.
Φυλάξτε το στα αρχεία σας και διαβάστε το όταν θα έχετε καιρό και όρεξη.

ΠΟΝΤΙΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

Είναι σε ένα αστυνομικό τμήμα ένας πόντιος αξιωματικός υπηρεσίας και κάνει τη βάρδια του. Κάποια στιγμή χτυπάει το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη είναι ένας τραυλός.
Γγγεια σσσας ειειειεναιαιαι εεεενα ααααλογο που εεεχει ψψψψοφήσει και να εεεερθετε να το πππαρετε..
Μάλιστα κύριε του λέει και ο Πόντιος, που είναι; 

Από τι πέθανε η πριγκίπισσα Νταϊάνα;

Ένας Αγρινιώτης είχε μεγάλη περιέργεια να μάθει από τι πέθανε η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ρωτούσε τους θαμώνες στο καφενείο που πήγαινε.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουριστική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA

13/10/2014
Το υπουργείο Τουρισμού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε όλο το φάσμα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, τόνισε η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλόντας στη διεθνή συνάντηση «Πολιτιστικά Τοπία σε περιοχές Natura 2000», που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ 1944


Εύζωνας της Προεδρικής Φρουράς ύψωσε την ελληνική σημαία στην τελετή για την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους ναζί Γερμανούς κατακτητές το 1944, που έγινε στην Ακρόπολη.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Επί τάπητος η έξοδος από το μνημόνιο μέσα στη χρονιά

Στη συνάντηση με το ΔΝΤ




13/10/2014
Η επίτευξη του στόχου της Ελλάδας να καταφέρει να βγει από το μνημόνιο εντός της χρονιάς αυτής κυριάρχησε στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στην έδρα του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 13-10-2014


Απογευματινή - Απογευματινή
Καθημερινή εφημερίδα (Κωνσταντινούπολη / Τουρκία)
Τηλ: +90 212 2932035
Fax: +90 212 2255974

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   "