ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΕΝ ΕΤΕΙ 2014

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



6.ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΕΝ ΕΤΕΙ 2014

Παπακώστας Κωνσταντίνος
Σε μια σπηλιά της Βηθλεέμ άγνωστη, ταπεινή,
κατέβηκε ο Θεάνθρωπος τον κόσμο να διαβεί,
ασήμαντος και ταπεινός γεννήθηκε στη γη,
με ένα αστέρι μόνος του τον κόσμο να οδηγεί.

Γιατί μας προδίδει η καρδιά μας τον Δεκέμβριο

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



10.Γιατί μας προδίδει η καρδιά μας τον Δεκέμβριο
    Ο τελευταίος μήνας του χρόνου ο Δεκέμβριος δεν φέρνει μόνο τα Χριστούγεννα και τα δώρα αλλά προκαλεί και αύξηση των εμφραγμάτων.
    Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία ένα στα τέσσερα εμφράγματα εκδηλώνονται την ψυχρή περίοδο που διανύουμε τώρα με συνέπεια οι  καρδιολόγοι να «χάνουν» τους περισσότερους ασθενείς τους το χειμώνα, συγκριτικά με άλλες εποχές του χρόνου.

Εχθές καταβλήθηκε το επίδομα θέρμανσης

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Εχθές καταβλήθηκε το επίδομα θέρμανσης
protothema.gr
    Εχθές, παραμονή Χριστουγέννων, έγινε η δεύτερη πληρωμή -η πρώτη έγινε στις 26 Νοεμβρίουγια το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης σε όσους έχουν κάνει αιτήσεις μέχρι και τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας και έχουν εγκριθεί και δεν ήταν μέσα στην πρώτη πληρωμή.
    Συγκεκριμένα, καταβλήθηκαν στους δικαιούχους επιπλέον 46 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΕΡΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



3.ΠΕΡΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Το έστειλε ο Γιάννης Ζάχος
    Στα παλιά χρόνια, οι άνθρωποι ζούσαν με περισσότερη απλότητα. Τότες μέναν σε σπίτια και όχι σε πολυκατοικίες στοιβαγμένοι σαν περιστέρια στα διαμερίσματά τουςΕίχανε αυλές και τα παιδιά παίζανε πότε στην αυλή του ενός γείτονα και πότε στην αυλή του άλλου. Όλοι γνωρίζονταν μεταξύ τους.
    Όταν πλησίαζαν τα Χριστούγεννα φρόντιζαν οι άνθρωποι να καθαρίσουν εκτός από τα σπίτια τους και την ψυχή τους. Κάνανε νηστείες ολόκληρο 40ήμερο. Τις παραμονές των Χριστουγέννωνδεν έτρωγαν λάδι και δεν πίνανε οινοπνευματώδη ποτά. Από το πρωί τα παιδιά μετά την λειτουργία, χαρούμενα γύριζαν από σπίτι σε σπίτι και λέγανε τα κάλαντα.

Κάλαντα

ΠΗΓΗ: "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr" 



4.Κάλαντα
    Ευχετήρια και εγκωμιαστικά άσματα, που ψάλλουν τα παιδιά (ενίοτε και οι μεγάλοι) κατά τις παραμονές μεγάλων εορτών, όπως τα Χριστούγεννα (24 Δεκεμβρίου), η Πρωτοχρονιά (31 Δεκεμβρίου) και τα Θεοφάνεια (5 Ιανουαρίου). Κάλαντα άδονται ακόμα στις εορτές του Λαζάρου και των Βαΐων, τα λεγόμενα Βαΐτικα. Αντίθετα, τα κάλαντα της Μεγάλης Παρασκευής έχουν κατανυκτικό χαρακτήρα.

Το λαθρεμπόριο

Είναι ένας τύπος με μηχανάκι που ξεκινάει να περάσει τα σύνορα με μια μαύρη σακούλα. Φτάνοντας, τον σταματούν και τον ρωτούν:
- Τι έχεις στη σακούλα αρχηγέ;
- Χώμα!

ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ!


Με την δωρεάν εγγραφή σας αποκτάτε ένα ολοκαίνουργιο δικό σας κέντρο BizBiz.Mobi
342
Join Internet Secrets BEFORE reading the article below!
ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ!
Ο Ωκεανολόγος κ. Ρόμπερτ Μπάλαρντ, που ανακάλυψε μεταξύ άλλων το ναυάγιο του Τιτανικού, εντόπισε στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας αρχαία ακτογραμμή σε βάθος 150 μέτρων και εξηγεί: «Πριν από 12.000 χρόνια, οι παγετώνες άρχισαν να υποχωρούν και να λιώνουν σταδιακά. Κατόπιν, πριν από 7.600 χρόνια, τα νερά της Μεσογείου υψώθηκαν, διέσπασαν ένα φυσικό φράγμα στον Βόσπορο και εισέβαλαν στην Μαύρη Θάλασσα, η οποία ήταν λίμνη. Προκλήθηκαν καταστροφικές πλημμύρες και πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν ξαφνικά 130 μέτρα κάτω από την επιφάνεια». Ένα άλλο μέλος της ομάδας των εξερευνητών, ο κ. Ντέιβιντ Μίντελ, επίσης δήλωσε: «Δεν γνωρίζω αν αυτός ο κατακλυσμός ήταν ή όχι του Νώε, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι υπήρξε κατακλυσμός».

Παράδοση που μυρίζει… Ελλάδα


  Εκτύπωση | 25 Δεκέμβριος 2014, 06:52 | Σημερινή

Χρόνο με τον χρόνο φθίνει ή εξαφανίζεται
Το χριστουγεννιάτικο ψωμί, το χριστόξυλο, το «πάντρεμα» της φωτιάς και το «τάισμα» της βρύσης είναι από τα έθιμα που αξίζει όχι μόνο να γνωρίζουμε, αλλά και να μην ξεχνούμε


Τα ελληνικά έθιμα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων χρόνο με τον χρόνο φθίνουν ή εξαφανίζονται, λόγω των δυτικών τρόπων, που όλο και πιο συχνά υιοθετούνται από την ελληνική κοινωνία…

Το χριστουγεννιάτικο ψωμί
Το ψωμί των Χριστουγέννων είναι έθιμο της Κρήτης. Το φτιάχνουν οι γυναίκες με ιδιαίτερη φροντίδα και υπομονή. Το ζύμωμα είναι μια ιεροτελεστία. Χρησιμοποιούν ακριβά υλικά, ψιλοκοσκινισμένο αλεύρι, ροδόνερο, μέλι, σουσάμι, κανέλα και γαρίφαλα, λέγοντας: «Ο Χριστός γεννιέται, το φως ανεβαίνει, το προζύμι για να γένει». Πλάθουν το ζυμάρι και παίρνουν τη μισή ζύμη και φτιάχνουν μια κουλούρα. Με την υπόλοιπη φτιάχνουν σταυρό με λουρίδες απ’ τη ζύμη. Στο κέντρο βάζουν ένα άσπαστο καρύδι. Στην υπόλοιπη επιφάνεια σχεδιάζουν σχήματα με το μαχαίρι ή με το πιρούνι, όπως λουλούδια, φύλλα, καρπούς, πουλάκια. Για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, το χριστόψωμο είναι ευλογημένο ψωμί.

´Εκδοση μηνιαίων Ενημερωτικών Σημειωμάτων από το Γ.Λ.Κράτους...


Στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλεται από την Υπηρεσία Συντάξεων του Γ.Λ.Κράτους,για βελτίωση των παρεχόμενων στον πολίτη Υπηρεσιών, μείωση της γραφειοκρατίας, επιτάχυνσης των εργασιών κ.λ.π., που εκτελεί με τη συνδρομή της τεχνολογίας, σας ενημερώνουμε ότι από 01-01-2014, υπάρχει η δυνατότητα να ενημερώνεστε αναφορικά με τη σύνταξη που σας καταβάλλεται εκ μέρους του Δημοσίου (ακαθάριστα ποσά, κρατήσεις, πληρωτέο ποσό), από τη Διαδικτυακή Πύλη των Συντάξεων.