ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΕΟΠΥΥ: Αλλάζει η διαδικασία αποζημίωσης για τα γυαλιά οράσεως


ΕΟΠΥΥ: Αλλάζει η διαδικασία αποζημίωσης για τα γυαλιά οράσεως
    Αλλάζει ο τρόπος αποζημίωσης των γυαλιών οράσεως έπειτα από σχετική απόφαση του ΕΟΠΥΥ.
    Ειδικότερα από τις 
16 Ιανουαρίου και μετά θα γίνονται δεκτές μόνο οι ηλεκτρονικές γνωματεύσεις ενώ θα αποζημιώνονται μόνο όσοι οπτικοί έχουν συμβληθεί με τον Οργανισμό.
    Σύμφωνα με τη διαδικασία που ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ, οι εκτελέσεις γνωματεύσεων που θα πραγματοποιηθούν μετά τις 
16 Ιανουαρίου 2017, καθώς και η υποβολή των δαπανών, θα διενεργείται μόνο μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών υποβολών και μόνο από συμβεβλημένους πάροχους και όχι από τους ασφαλισμένους.

ΠΟΜΙΔΑ: Αδύνατη η εφαρμογή της διάταξης για την αυτόνομη θέρμανση.


ΠΟΜΙΔΑ: Αδύνατη η εφαρμογή της διάταξης για την αυτόνομη θέρμανση.
Σε συνέχεια της χθεσινής σχετικής αναρτήσεως
    Αδύνατη είναι, σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, «η εφαρμογή και λειτουργία της νέας διάταξης περί δήθεν αυθαίρετης αυτονόμησης από την κεντρική θέρμανση των πολυκατοικιών», όπως αναφέρει σε νέα ανακοίνωσή της για το θέμα.
    Συγκεκριμένα, επί της τροπολογίας του άρθρου 39 του πρόσφατου Ν. 4447/2016, η ΠΟΜΙΔΑ συμπληρωματικά παρατηρεί ότι είναι αδύνατη πρακτικά και νομικά η εφαρμογή και λειτουργία της καθόσον:
      1. Η επίμαχη διάταξη δεν προσδιορίζει ποιές είναι οι «ανεξάρτητες μονάδες θέρμανσης» οι οποίες μπορούν να εγκατασταθούν χωρίς άδειες και εγκρίσεις κλπ. στα διαμερίσματα πολυκατοικιών. Συνεπώς καθένας που έχει στο διαμέρισμά του τοποθετημένα 1-2 κλιματιστικά, ή ένα απλό τζάκι, ή μια ξυλόσομπα, μπορεί κάλλιστα να ισχυριστεί προσχηματικά ότι αυτό αποτελεί «ανεξάρτητη μονάδα θέρμανσης»  και να διεκδικεί απαλλαγή από τη συμμετοχή του στις κοινόχρηστες δαπάνες θέρμανσης.

ΕΦΚΑ - Ενιαίο μητρώο ασφαλισμένων: Μέχρι τις 16 Ιανουαρίου το μεταβατικό διάστημα


ΕΦΚΑ - Ενιαίο μητρώο ασφαλισμένων: Μέχρι τις 16 Ιανουαρίου το μεταβατικό διάστημα
    Από την 1η Ιανουαρίου 2017, ξεκίνησε η λειτουργία του ΕΦΚΑ, ενός σύγχρονου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, με στόχο, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, ώστε να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.