ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ο ΜΑΘΗΤΗΣ

Ο πατέρας του Τοτού, πήγε στο σχολείο για να πάρει τους βαθμούς του γιου του. Στο σχολείο καθώς είδε πως οι βαθμοί του ήταν μεταξύ 5 και 7 ρώτησε τους καθηγητές του για την πορεία του παιδιού του.

ΔΩΡΕΑΝ ΓΕΥΜΑ

Περπατούν ο Κωστίκας με το Γιωρίκα και ξαφνικά βλέπουν μια κουράδα. Λέει ο Κωστίκας στον Γιωρίκα:
- "Εάν σου δώσω ένα δεκαχίλιαρο θα το φας;" 

Γιαγιά. Ακατάλληλο. " ΄Ανω των 18 χρονών "

Τις προάλλες που περπατούσα βλέπω μια γιαγιά πανικόβλητη, να κλαίει μέσα στο δρόμο. Την πλησιάζω:

Λάθος μέρος. " Ακατάλληλο Για άνω των 18 χρονών "

Δύο ξανθές παίζαν γκόλφ και το μπαλάκι χτύπησε έναν διπλανό παίκτη. Αυτός έβαλε τα χέρια ανάμεσα στα σκέλη και φώναζε από πόνο.

Παράταση ενός μήνα στην καταβολή της α” δόσης του ΕΝΦΙΑ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma     " 

Posted: Αυγούστου 8, 2014 at 11:00 πμ, Last Updated: 
παράταση-ενός-μήνα-στην-καταβολή-της-δόσης-του-ενφια
Στόχος της παράτασης είναι να διορθωθούν τα λάθη χωρίς επιβάρυνση των πολιτών, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι ήταν πρόταση του ΠΑΣΟΚ
- Από Σεπτέμβρη ξεκινάει η πληρωμή των δόσεων
Παράταση ενός μήνα για την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑανακοίνωσε ο Ευ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε χθες το πρωί με τον πρωθυπουργό.
Στόχος της παράτασης είναι να διορθωθούν τα λάθη και να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές χωρίς επιβάρυνση και ταλαιπωρία των πολιτών, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών. Στην ανακοίνωσή του τονίζεται ότι πρόκειται για «πρόταση που είχε διατυπώσει εδώ και ημέρες το ΠΑΣΟΚ».

Κρήτη: Σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα στη Ζώμινθο [Εικόνες]

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma  " 

Posted: Αυγούστου 8, 2014 at 10:00 πμ, Last Updated: 
σπουδαία-αρχαιολογικά-ευρήματα-στη-ζώμινθο-εικόνες
Μετά από πεντέμιση εβδομάδες ανασκαφής στη Ζώμινθο το ήδη μεγάλο κτήριο της Ζωμίνθου στα 1187μ. ύψος επεκτάθηκε με την αποκάλυψη νέων χώρων. 

Ρωσία: Σε νέα ποσοστά ρεκόρ η δημοτικότητα του Πούτιν

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: Αυγούστου 8, 2014 at 9:00 πμ, Last Updated: 
ρωσία-σε-νέα-ποσοστά-ρεκόρ-η-δημοτικότητα-του-πούτιν
Η δημοτικότητα του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε σε νέο ρεκόρ τον Αύγουστο με ποσοστό ικανοποίησης προς το πρόσωπό του στο 87%, το υψηλότερο ποσοστό εδώ και έξι χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε από το ανεξάρτητο κέντρο Levada.

Η “Αγκυρα «παραπονιέται» ότι ελληνικό F 16 εγκλώβισε αεροσκάφος της

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: Αυγούστου 8, 2014 at 8:00 πμ, Last Updated: 
η-άγκυρα-παραπονιέται-ότι-ελληνικό-f-16-εγκλώβισε-αεροσκάφος-της
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας υποστηρίζει με  ανακοίνωσή του ότι ένα ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος  F-16 δήθεν παρενόχλησε αναγνωριστικό σκάφος του τουρκικού Ναυτικού στον – όπως υποστηρίζει ψευδώς- Διεθνή Εναέριο Χώρο του Αιγαίου. Στην ανακοίνωση – που επικαλείται σήμερα η τουρκική εφημερίδα Haberturk σε δημοσίευμα με τον τίτλο «Παρενόχληση από ελληνικό αεροσκάφος» – αναφέρεται  ότι το ελληνικό F – 16 έκανε δυο φορές εγκλωβισμό του τουρκικού με το ραντάρ.

Μην αγγίξετε αυτό το λουλούδι

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Αυγούστου 8, 2014 at 6:06 πμ, Last Updated: 
louloudi-dilitirio
Σπάνιο λουλούδι που έχει την ονομασία «corn-cockle» ή πιο επιστημονικά «agrostemma githago» μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο.

ΣΟΚ: Δείτε τι περιέχουν οι κοτομπουκιές…

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma  " 

Posted: Αυγούστου 8, 2014 at 3:39 πμ, Last Updated: 
psitompoukies
Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα εδέσματα μικρών και μεγάλων…
Μπορεί να μην είναι και τόσο υγιεινό, λόγω του τηγανητού της υπόθεσης, όμως λίγοι μέχρι τώρα γνώριζαν πως οι αγαπημένες σε όλους μας κοτομπουκιές περιέχουν εκτός από… λίγο κοτόπουλο και 27 άλλα συστατικά, που αυτομάτως το καθιστούν «απαγορευμένο».

3 πράγματα (που ίσως δεν ξέρατε) για την τιμωρία!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Αυγούστου 8, 2014 at 2:17 πμ, Last Updated: 

paidi-kai-timoria
1. Τα μυστικά της τιμωρίας είναι δύο: Αυτοέλεγχος και ενοχές

Σύμφωνα με μακρόχρονη έρευνα που πραγματοποίησε ομάδα ψυχολόγων του Πανεπιστημίου της Αϊόβα στις Η. Π. Α, υπάρχουν δύο «μηχανισμοί» που συμβάλλουν στο να γίνουν τα παιδιά ευσυνείδητοι και ευγενικοί ενήλικοι: ο αυτοέλεγχος και οι ενοχές. Η επικεφαλής της έρευνας Grazyna Κochanska, η οποία ασχολείται με την ανάλυση της παιδικής συμπεριφοράς επί δύο δεκαετίες, υποστηρίζει ότι τα παιδιά αρχίζουν να νιώθουν ένοχες, πώς έκαναν δηλαδή κάτι λάθος, αν κάνουν κάποια σκανταλιά, ήδη από την ηλικία των δύο ετών. Για να υπάρχει βέβαια αυτή η θετική επίδραση του «τρικ των τύψεων» θα πρέπει οι γονείς να προκαλούν «ενοχές» στα μικρά παιδιά με την έννοια της συνέπειας και όχι της ενοχοποίησης. Όπως σημειώνει η ψυχολόγος, «τα παιδιά δεν θέλουν να στενοχωρούν τους γονείς τους γιατί τους αγαπούν πολύ. Ακριβώς γι΄ αυτό, όταν κάνουν κάποιο λάθος καλό είναι οι γονείς να τους δείχνουν πως η πράξη αυτή τους στενοχωρεί είτε με σιωπηρή στάση- που εκφράζει λύπη- είτε με τη φράση «αυτό που έκανες με στενοχώρησε πολύ». Θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό γιατί ακόμη κι αν δεν συμμορφωθούν εκείνη τη στιγμή σίγουρα θα το σκεφτούν αργότερο

Ο γεωπόνος απαντά: τρώμε ελιές από άρρωστα λιόδεντρα;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma     " 

Posted: Αυγούστου 8, 2014 at 1:51 πμ, Last Updated: 
Ερώτηση
Έχω ένα κτήμα με λίγες ελιές και είχαν προσβληθεί από καρκίνωση, που αντιμετώπισα με ψεκασμούς χαλκού. Μπορώ να καταναλώσω φέτος τους καρπούς ή πρέπει να το αποφύγω λόγω ραντίσματος;
rogna-olivo-thumb-large
Απάντηση
Αγαπητέ φίλε bostanista,
H καρκίνωση ή φυματίωση είναι μια σοβαρή μεταδοτική ασθένεια που προσβάλλει την ελιά και οφείλεται στο βακτήριο Pseudomonas savastanoi. Το κύριο σύμπτωμα της ασθένειας αυτής είναι η εμφάνιση αρχικά φυματίων (μικρών σφαιρικών όγκων), κυρίως κατά μήκος των νεαρών κλάδων αλλά και στους πιο ηλικιωμένους, ακόμα και στον κορμό. H ασθένεια προκαλεί μειωμένη ανάπτυξη βλαστών που μπορεί να φτάσει και μέχρι την ξήρανση. Γενικότερα, εξασθενεί το δένδρο και προκαλεί μειωμένη παραγωγή.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Αυγούστου 7, 2014 at 10:00 μμ, Last Updated: 
μεγάλη-αποκάλυψη-η-ρωσία-προετοιμάζεται-για-εισβολή-μεγάλης-κλίμακας
Τις τελευταίες 48 ώρες η Ρωσία έχει διπλασιάσει τις δυνάμεις της κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία. Η Δύση ανήσυχη προσπαθεί να «μαντέψει» τα επόμενα σχέδια του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αριστουργηματικές φωτογραφίες από την Ελλάδα του 1900-1946

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,   " 

Posted: Αυγούστου 7, 2014 at 9:00 μμ, Last Updated: 
αριστουργηματικές-φωτογραφίες-από-την-Ελλάδα-του-1900-1946
Ο Ελβετός Φρεντ Μπουασονά απαθανάτιζε τοπία και ανθρώπους της Ελλάδας πριν από 100 χρόνια. 
O Φιλέλληνας Ελβετός Fred Boissonnas είναι ο πρώτος ξένος φωτογράφος που περιηγήθηκε τόσο πολύ στον Ελληνικό χώρο, από το 1903 και για περίπου τρεις δεκαετίες αργότερα. Ταξίδεψε από την Πελοπόννησο ως την Κρήτη και τον Όλυμπο και από την Ιθάκη ως το Άγιο Όρος.

Με εξαγορές ευρωπαϊκών εταιρειών εκτός ΕΕ παρακάμπτει τις κυρώσεις η Ρωσία

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Αυγούστου 7, 2014 at 6:00 μμ, Last Updated: 
με-εξαγορές-ευρωπαϊκών-εταιρειών-εκτός-ΕΕ-παρακάμπτει-τις-κυρώσεις-η-Ρωσία
Κινούμενες μεθοδικά και θέλοντας πάντα να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τους αντιπάλους τους οι Ρωσικές εταιρείες συνάπτουν συμφωνίες με ευρωπαϊκές εταιρείες που όμως δεν ανήκουν στην ΕΕ κάνοντας τις όποιες κυρώσεις να αποτελούν «νεκρό γράμμα». Έτσι συμφωνίες με νορβηγικές και ελβετικές εταιρίες έχει συνάψει η ρωσική πετρελαϊκή Rosneft. Οι συναλλαγές αφορούν σε τεχνολογικό εξοπλισμό και συστήματα εξόρυξης πετρελαίου βαθέων υδάτων, όπως στην περιοχή της Αρκτικής.

Όλο και λιγότερο υπέρ της δυτικίζουζας Ευρώπης οι Έλληνες

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Αυγούστου 7, 2014 at 5:00 μμ, Last Updated: 
όλο-και-λιγότερο-υπερ-της-δυτικίζουσας-Ευρώπης-οι-Έλληνες
Η Αυστρία ταυτίζεται ολοένα και περισσότερο με την Ευρωπαϊκή Ενωση και οι Αυστριακοί αισθάνονται ολοένα και περισσότερο Ευρωπαίοι και μάλιστα σε ποσοστό «ρεκόρ» την ίδια στιγμή που  ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά «ευρωπαϊκού συναισθήματος» εμφανίζουν οι Ελληνες, που, με ένα 49%, βρίσκονται στην 26η θέση του καταλόγου. 

Σε αναζήτηση 2ου μηχανισμού στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma     " 

Posted: Αυγούστου 7, 2014 at 4:00 μμ, Last Updated: 
σε-αναζήτηση-2ου-μηχανισμού-στο-ναυάγιο-των-αντικυθήρων
Η ερευνητική αποστολή των Ελλήνων και των Αμερικανών επιστημόνων, που θα καταδυθεί σε λίγες εβδομάδες στον βυθό των Αντικυθήρων, θα έχει φέτος ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν είναι άλλο από την ειδική, προηγμένη στολή Εxosuit, η οποία θα βοηθήσει τους δύτες να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία και παρατεταμένη παρουσία κάτω από το νερό. Η στολή είναι διαστημικού τύπου και έχει κατασκευαστεί από καναδική εταιρεία.

Έξι άγνωστες πληροφορίες για τα αμύγδαλα

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,     " 

Posted: Αυγούστου 7, 2014 at 3:00 μμ, Last Updated: 
έξι-άγνωστες-πληροφορίες-για-τα-αμύγδαλα
Γνωστά για την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς αλλά και με πολλά άλλα οφέλη, τα αμύγδαλα έχουν κι άλλες ευεργετικές ιδιότητες για να «υπερηφανεύονται».
Ανήκουν στην οικογένεια των ροδάκινων