ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Όλο και λιγότερο υπέρ της δυτικίζουζας Ευρώπης οι Έλληνες

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Αυγούστου 7, 2014 at 5:00 μμ, Last Updated: 
όλο-και-λιγότερο-υπερ-της-δυτικίζουσας-Ευρώπης-οι-Έλληνες
Η Αυστρία ταυτίζεται ολοένα και περισσότερο με την Ευρωπαϊκή Ενωση και οι Αυστριακοί αισθάνονται ολοένα και περισσότερο Ευρωπαίοι και μάλιστα σε ποσοστό «ρεκόρ» την ίδια στιγμή που  ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά «ευρωπαϊκού συναισθήματος» εμφανίζουν οι Ελληνες, που, με ένα 49%, βρίσκονται στην 26η θέση του καταλόγου. 

Όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία του Ευρωβαρομέτρου που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι Αυστριακοί αισθάνονται Ευρωπαίοι σε ένα ποσοστό 77%, που είναι κατά 14 μονάδες υψηλότερο από εκείνο στην προηγούμενη ανάλογη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.
Οι Αυστριακοί βρίσκονται στη δεύτερη θέση του καταλόγου ως προς το ευρωπαϊκό συναίσθημα των πολιτών των 28 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τους Γερμανούς να είναι στην πρώτη θέση ως οι πλέον Ευρωπαίοι και αυτό σε ποσοστό 79%.
Ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά «ευρωπαϊκού συναισθήματος» εμφανίζουν οι Ελληνες, που, με ένα 49%, βρίσκονται στην 26η θέση του καταλόγου και ακολουθούν οι Ιταλοί με ποσοστό 47% και τελευταίοι είναι οι Βούλγαροι με 45%, ενώ ο μέσος όρος των πολιτών των 28 της ΕΕ βρίσκεται στο 65%.
Οι Βρετανοί είναι η «έκπληξη» της έρευνας, καθώς το ποσοστό εκείνων που αισθάνονται Ευρωπαίοι είναι στο 52% και εκτιμάται σχετικά υψηλό σε σχέση με τη γενικότερη ευρωσκεπτική στάση τους. 
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου