ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Οι πρώτες ώρες της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο – Πότε “ξύπνησε” το σύστημα

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   "

Οι πρώτες ώρες της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο
Αποβατική ενέργεια των Τούρκων μέχρι την πρώτη ανακωχή 221600
 
Ο Παπαγιάννης φαίνεται ότι άρχισε να ανησυχεί από την 18η και εξέπεμψε το ΣΗΜΑ ΝΔΚ 181125 ΙΟΥΛ  προς ΝΒΧ,ΣΕΠ Α, Β, Δ με κείμενο «ΕΝΤΕΙΝΑΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ. ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΠΑΡΑΥΤΑ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΥΠΟΠΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ Η ΑΕΡΟΣ». Δεν διέταξε όμως καμιά κίνηση ούτε έλαβε κανένα μέτρο. Ούτε όταν τις βραδινές ώρες της 19ης  άρχισαν να κινούνται προς τη νότια Κύπρο κύματα προσφύγων από τα βόρεια του νησιού. Με ΣΗΜΑ ΓΕΕΦ/3ον ΕΓ 191920 ΙΟΥΛ διατάχθηκε ετοιμότητα εφαρμογής του σχεδίου ΑΦΡΟΔΙΤΗ. Από τις 22:00  τα Radar και του Κορμακίτη και του Ριζοκάρπασου άρχισαν να αναφέρουν ομάδες πλοίων που κατευθυνόταν προς την Κύπρο. Είχαν εντοπίσει και την ομάδα που έκανε παραπλανητική κίνηση κινούμενη ανατολικά της Κύπρου προς την Αμμόχωστο και την κύρια αποβατική δύναμη που έπλεε προς την Κυρήνεια.  Τον Παπαγιάννη καθησύχαζε ο Α/ΓΕΕΦ που και αυτόν τον καθησύχαζε το ΓΕΕΘΑ από την Αθήνα λέγοντας του ότι οι Τούρκοι εκτελούν ασκήσεις. Κατά τις 03:00 ξημερώματα της 20ης ο Παπαγιάννης πλήρης ανησυχίας διέταξε συναγερμό των ναυτικών διοικήσεων, πλοίων και μονάδων χωρίς να έχει λάβει σχετική διαταγή από το ΓΕΕΦ το οποίο ενημέρωσε για τις ενέργειες του.[36],[37] Την 04:50 διατάχθηκαν οι Τ/Α που βρισκόταν στην ΝΒΧ να πλεύσουν προς τις θέσεις αποκρύψεως.

Ναοί και…χιονισμένα τοπία(47 φωτογραφίες)

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   "

Ναοί και...χιονισμένα τοπία
 

Κινεζικό πολεμικό στη Κύπρο – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΗΓΗ : "        pentapostagma.gr        "

Κινεζικό πολεμικό στη Κύπρο
Στο λιμάνι Λεμεσού κατέπλευσε το πρωί η κινεζική φρεγάτα «Yancheng» η οποία συμμετέχει στην επιχείρηση απομάκρυνσης των χημικών όπλων από τη Συρία, υπό την επίβλεψη της διεθνούς κοινότητας.
Κατά τον κατάπλου της στη Λεμεσό, τη φρεγάτα υποδέχτηκε ο υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου, συνοδευόμενος από τον πρεσβευτή της Κίνας στην Κύπρο.

Χρήσιμα (LINKS)

 
Εύρεση ταχυδρομικών κωδικών
http://www.postal.gr 

 
Εύρεση τηλεφωνικών αριθμών ΟΤΕ 
http://www.whitepages.gr/gr
 
Παγκόσμιος Τηλεφωνικός Κατάλογος http://katalogos.topweb.gr/index8.htm 

ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ Η άλλη, η «δική μας» Καλαβρία: Η καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας

 
 
      «Καλώς ήρτετε»: με αυτή τη φράση στα χείλη και με χαρούμενα πρόσωπα μας υποδέχονται σε μια Ελλάδα που η καρδιά της χτυπά έξω από τα δικά της όρια. Η Ελληνόφωνη Καλαβρία σαν τραγούδι φερμένο μέσα από τους αιώνες, ταξιδεμένο στις θάλασσες της Μεσογείου επιβιώνει χάρη στους κατοίκους της. Το μαγευτικό οδοιπορικό στα πιο απομονωμένα και φτωχικά σπλάχνα της Ιταλίας, όπου οι άνθρωποι μιλούν μια αρχαία δωρική γλώσσα, τα γκρεκάνικα, και σύσσωμοι καρδιοχτυπούν για να μη σβήσει η Μεγάλη Ελλάδα, είναι κάτι παραπάνω από συγκινητικό
Καλαβρία: Η καρδιά της
                                                          Μεγάλης
                                                          Ελλάδας
     Από μακριά διακρίνουμε τα τραχιά βουνά του Ασπρομόντε ποτισμένα με ιστορία και μνήμες από μια Ελλάδα που στοίχειωσε σθεναρά στα δύσβατα μονοπάτια των Ελληνόφωνων χωριών της Καλαβρίας.