ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΩΡΑΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ Cuba - Faroe - Singapore - Yellowstone National Park.

Φωτογραφίες από προτεινόμενα μέρη για 

ταξίδια

΄Ολα ωραία αλλά ακριβά  

Cuba


Στον Αϊ Αντώνη το «Βάστα κι έλα» του Μαρίνου Γαλανάκη

ΠΗΓΗ : "  http://rethemnosnews.gr  " 

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 / 17:00
galanakis marinosΣτα νότια/νοτιοδυτικά της Αγίας Τρίαδας, οικισμού πια του Δήμου του Ρεθέμνους, δίπλ’ από το μικρό φαράγγι και σε μικρή απόσταση από τον οικισμό, βρίσκεται το ξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου.
Ο Τόπος αποτελεί τώρα τμήμα του «ΒΙΟ.ΠΑ.Ρ.» Βιομηχανικού Πάρκου του Ρεθέμνους.
Ο Ναϊσκος αυτός αποτελούσε και συνεχίζει ν’ αποτελεί μετόχι του Μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου – Αρσάνι.
Κατά την τάξη του Μοναστηριού, πάντοτε – καθώς και τώρα, όπως με πληροφορεί ο Ηγούμενος πατέραςΕφραίμ, – η Αδελφότητά του τελεί το μυστήριο τηςΘείας Ευχαριστίας δυο φορές το χρόνο σε όλους τους Ναούς, που ανήκουν στο Αρσάνι. Έτσι, κάθε χρόνο στις 17 Γενάρη και μια Κυριακή, κατά τη διάρκεια του Χριστός Ανέστη, λειτουργείται από αυτούς και το ξωκλήσι του Μεγάλου Αντωνίου, που φέρει την επωνυμία«Βάστα κ Έλα». Η επωνυμία ερμηνεύεται από το Λαό ως κάλεσμα μέθεξης στον εορτασμό, με σύσταση να κρατείς (βάστα) και το φαγητό σου, γιατί εκεί δεν υπήρχε τόπος και τρόπος να φιλοξενηθείς. Και τούτο, γιατί ο Τόπος ήταν χαλέπα.

Άνθρωπος, Φύση, Κλιματικές Αλλαγές και Ατμοσφαιρικές Τηλεσυνδέσεις


Posted: Ιανουαρίου 17, 2015 at 8:55 πμ, Last Updated: 
 Antarctic icebergs
Οι στατιστικά σημαντικές μεταβολές της μέσης κατάστασης του κλίματος ή της μεταβλητότητάς του, που τυπικά διαρκούν μία δεκαετία ή περισσότερο, αναφέρονται ως κλιματικές μεταβολές. Τα αίτια που τις προκαλούν ποικίλουν καθώς κάποια από αυτά είναι φυσικά, ενώ κάποια άλλα είναι αποτέλεσμα της ύπαρξης και των δραστηριοτήτων του ανθρώπου.

Αρχαιοελληνικό τραπέζι. ΤΙ ΕΤΡΩΓΑΝ πρωί -μεσημέρι- βράδυ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ…!


Posted: Ιανουαρίου 17, 2015 at 10:09 πμ, Last Updated: 
Τί πιο χαριτωμένη εγώ ζωή δεν ξέρω κι’ άλλη, παρ’ όταν όλος ο λαός τριγύρω αναγαλλιάζη, και στα παλάτια οι σύδειπνοι αράδα καθισμένοι ακούνε τον τραγουδιστή, με τα τραπέζια ομπρός τους, γεμάτα κρέας και ψωμί, κι ο κεραστής σαν παίρνη απ’ το κροντήρι το κρασί και χύνη στα ποτήρια. Στον κόσμο τ’ ομορφότερο λογιάζω αυτό πως είναι.
Ομήρου Οδύσσεια (Μετάφραση Αργ. Εφταλιώτη)
«Αρχή και ρίζα παντός αγαθού η της γαστρός ηδονή» (Επίκουρος 341-270 π.Χ.)
Τίποτα σε σχέση με τη διατροφή και το τελετουργικό της στην αρχαία Ελλάδα δεν είναι τυχαίο, όλα έκρυβαν μια λογική αιτία, μια μικρή σοφία…

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ…


Posted: Ιανουαρίου 17, 2015 at 9:41 πμ, Last Updated: 
Η υγεία της καρδιάς είναι καθοριστικής σημασίας για τη συνολική υγεία…
του ανθρώπου. Η σωστή διατροφή προστατεύει την καρδιά εφόσον συντρέχουν άλλες προϋποθέσεις, όπως η διατήρηση φυσιολογικού βάρους.
Πολλοί κάνουν το λάθος να επικεντρώνονται σε κάποια τρόφιμα, πιστεύοντας ότι αυτά θα τους αλλάξουν τη ζωή, όπως το σκόρδο, ταυτόχρονα όμως ακολουθούν κακή διατροφή, πλούσια σε κορεσμένα λίπη και trans-λιπαρά.
Αυτό φυσικά αποτελεί μια αυταπάτη. Στη σωστή διατροφή τα θρεπτικά συστατικά αλληλοβοηθούνται για την επίτευξη του στόχου που εν προκειμένω είναι η καρδιά και τα αγγεία.
Στις τροφές που λειτουργούν ευεργετικά στην καρδιά περιλαμβάνονται τα Ω3 λιπαρά, οι πολυφαινόλες και οι διαλυτές φυτικές ίνες.
Τέτοιες θα βρείτε στη βρώμη και στους ξηρούς καρπούς. Οι διαλυτές φυτικές ίνες φέρνουν σε μια ισορροπία τη χοληστερόλη του οργανισμού, βοηθώντας τις περιπτώσεις υπερχοληστερολαιμίας.
Ο γενικός κανόνας είναι ότι για να προστατεύσετε την καρδιά σας δεν χρειάζονται θυσίες και στερήσεις, αλλά μικρές αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες.

Διαταγή Κωσταράκου για την εκλογική άδεια των Στρατιωτικών


Posted: Ιανουαρίου 17, 2015 at 8:06 πμ, Last Updated: 
Με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, περί διευκολύνσεων του προσωπικού για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στις προσεχείς Βουλευτικές Εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015, καθορίζονται τα ακόλουθα:
α. Για τη μετάβαση του προσωπικού στον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος και την επιστροφή του στον τόπο που εδρεύει η Μονάδα- Υπηρεσία όπου υπηρετεί…

Το φθηνό κρέας και τα αντιβιοτικά


Posted: Ιανουαρίου 17, 2015 at 2:08 πμ, Last Updated: 
Στην Ελλάδα της κρίσης, το φθηνό, κυρίως χοιρινό, κρέας από “έκτακτη” απόλαυση έχει αναχθεί σε βασική διατροφική επιλογή, η οποία δείχνει πολλά για το δρόμο που έχουμε πάρει ως κοινωνία τόσο στο σκέλος της παραγωγής όσο και της κατανάλωσης.

Τα σουβλατζίδικα και τα ψητοπωλεία συχνά γεμάτα που ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά πόλεων και χωριών μαρτυρούν του λόγου το αληθές.
Κανείς δεν γνωρίζει την προέλευση των ζωικών προϊόντων ούτε βέβαια τις συνθήκες εκτροφής τους.

Λίγο πριν κοιμηθείς, σκέψου…


Posted: Ιανουαρίου 16, 2015 at 7:38 μμ, Last Updated: 
Λίγο πριν κοιμηθείς, σκέψου… Σκέψου ποιος είσαι, τι κάνεις πως πορεύεσαι στη ζωή σου.
Σκέψου το πώς κύλησε η μέρα και πώς εσύ αντέδρασες σε κάθε γεγονός.

Ανεκλπήρωτες επιθυμίες, υπαρξιακές ανησυχίες, άγχος και ψυχοθεραπεία


Posted: Ιανουαρίου 16, 2015 at 6:20 μμ, Last Updated: 
Depressed couple on psychotherapy
Η ζωή δεν είναι απλά μια διαδικασία που αποβλέπει στην διεκπεραίωση των υποθέσεών μας, στην επίλυση των προβλημάτων μας. Στην ζωή είναι σύμφυτη η διαρκής αναζήτηση προσωπικού νοήματος. Ενός σκοπού που υπερβαίνοντας τους επιμέρους σκοπούς, και τις συντεταγμένες της ατομικής ευδαιμονίας, δικαιώνει τις προσωπικές επιλογές του καθενός προς την κατεύθυνση της υπαρξιακής του πληρότητας.

Γιατι γινεται σαραντισμος της γυναικας(λεχωνας) και τι συμβολιζει!


Posted: Ιανουαρίου 16, 2015 at 5:31 μμ, Last Updated: 
07
«Κόλπους Πατρός τυπούσι του σου,Χριστέ μου, του Συμεών αι χείρες, αι φέρουσί σε.»
Τους κόλπους του ουρανίου Πατέρα συμβολίζουν, Χριστέ μου, τα χέρια του Συμεών που Σε κράτησαν στην αγκαλιά του.

ΜΗ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΤΕ!!! Ορίστε γιατί δεν πρέπει να δημοσιεύετε τίποτα για το παιδί σας στο Facebook


Posted: Ιανουαρίου 16, 2015 at 5:06 μμ, Last Updated: 
http://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2015/01/facebook-children-570.jpg
Μια συνηθισμένη εικόνα στο Facebook: Η φωτογραφία του παιδιού σας στο κολυμβητήριο, με την ταμπέλα του κολυμβητηρίου εμφανέστατη, δικό σας σχόλιο «Όλοι εδώ για να θαυμάσουμε τον Γιαννάκη!» και 50 likes από κάτω, κάποια από άτομα που δεν γνωρίζετε καν. Δίπλα στην φωτογραφία αυτή, στο άλμπουμ των φωτογραφιών σας στο Facebook, δεκάδες ακόμα φωτογραφίες του Γιαννάκη, από παραλίες της Κεφαλονιάς, από την πρώτη μέρα έξω από το σχολείο, από την βάφτισή του και 1-2 φωτογραφίες σε πιο «ιδιαίτερες» στιγμές, π.χ. με τον Γιαννάκη να κοιμάται μόνο με το σλιπάκι του. Επίσης με likes από άτομα που δεν γνωρίζετε.

Μέλι το θαυματουργό


Posted: Ιανουαρίου 16, 2015 at 4:44 μμ, Last Updated: 
Honey

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, άρωμα και γεύση, το μέλι ανήκει στις τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιό μας.

Ασπίδα κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων τα προϊόντα ολικής άλεσης

Posted: Ιανουαρίου 16, 2015 at 4:28 μμ, Last Updated: 
Τα προϊόντα ολικής άλεσης, όπως η βρώμη, το πλιγούρι και το κινόα, μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα, σύμφωνα με νέα, πολυετή μελέτη.
Στη νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «JAMA Internal Medicine», ο επικεφαλής ερευνητής δρ Κι Σουν, επίκουρος καθηγητής Διατροφής στη Σχολή Δημόσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, στη Βοστώνη, και οι συνεργάτες του ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 74.000 γυναίκες και 44.000 άνδρες, τους οποίους παρακολουθούσαν επί 24 έως 26 χρόνια.

Επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ- Αιτήσεις Ακύρωσης στο ΣτΕ. " ΑΦΟΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ " Σ.Α και Ε.Δ.



Αναμένεται εντός των προσεχών ημερών η απόφαση της 3μελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ, που εξετάζει τη συμμόρφωση ή μη της διοίκησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου Οικονομικών, στις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, αναφορικά με την αναδρομική μείωση των αποδοχών των Στελεχών των ΕΔ και ΣΑ. 

HOT DOG

Πάει ένας βλάχος σ ένα τοστάδικο:

- "Ένα τοστ θα ήθελα!"

- "Κρίμα μόλις τελειώσανε!"

- "Γαμώτο! Δεν πειράζει άντε γεια! 

O ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ...

Ο δάσκαλος διαβάζει την εκθεση του Τοτού η οποία έλεγε: Έκανα μια βόλτα στο δάσος τις προαλλες και στην ρίζα μιας βελανιδιάς βλέπω ένα μικρό σωρό απο πράσινα σκατά.

Η ΧΕΛΩΝΑ


Μια χελώνα περνούσε έξω από ένα μπαρ. Τσουπου τσουπου η χελώνα μπάινει μέσα στο μπαρ, κάθεται στο σκαμπό και λέει στον μπάρμαν:

Χταπόδια



- Τι ζητάει το αρσενικό χταπόδι στο πατέρα ενός θηλυκού χταποδιού;
- Τι;
- Ζητάει το χέρι,το χέρι,το χέρι,το χέρι,το χέρι,το χέρι,το χέρι,το χέρι της κόρης του.

Ατύχημα!!

Ένας φορτηγατζής ενώ οδηγούσε χτύπησε ένα πουλάκι, το οποίο έπεσε πετώντας στο παρμπρίζ του φορτηγού.

Βαρβιτσιώτης: "Λάθος ότι περιμέναμε το ΣτΕ για να "διορθώσουμε" αδικίες στους ένστολους"

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



 Βαρβιτσιώτης: "Λάθος ότι περιμέναμε το ΣτΕ για να "διορθώσουμε" αδικίες στους ένστολους"
‘’Τώρα κλαίς, γιατί κλαίς…
Σύ δεν ήσουν που γέλαγες χτές
Μόνος σου έχεις γκρεμίσει όσα εγώ είχα χτίσει
Τωρα τά ‘χα, γιατί κλαίς….’’
Ακόμα και τώρα ‘’ένστολους’’ κύριε Βαρβιτσιώτη μας ?
Δε βαρυέσαι, η μη αποκατάσταση των αδικιών ένα λαθάκι ήταν, όλοι κάνουμε τέτοια.
Το θέμα όμως είναι ότι
 ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ!
Διότι, ‘’ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΕΝ ΤΩ ΑΔΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ’’!
Τα λάθη πληρώνονται κ. Βαρβιτσιώτη. ΑΛΕΞ    “Δεν έπρεπε καν να περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και να φανεί ότι συρόμαστε πίσω απ΄ αυτή για να αποκαταστήσουμε τις αδικίες κατά των ένστολων”, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, απαντώντας σε ερώτηση για τις περικοπές στιςΈνοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Ο άθλος της Ανεξάρτητης Μεραρχίας.

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Ο άθλος της Ανεξάρτητης Μεραρχίας.
Δημητρίου Αμπελά Ανεξάρτητος Μεραρχία -Οι Άγνωστοι Μύριοι
    Η διαταγή που έλαβε στις 13 Αυγούστου 1922 η Ανεξαρτήτη Μεραρχία ήταν αποστολή αυτοκτονίαςγια να διασπάσει την ενότητά της τουρκικής επίθεσης στο Αφιόν Καραχισάρ έπρεπε πάση θυσία να διεισδύσει, από τα απόρθητα Στενά Κουμπέτ, με10.000 άνδρες, στο εχθρικό έδαφος και με κεραυνοβόλο επίθεση να αιφνιδιάσει τον εχθρό στα νώτα του.
    Η σύλληψη του σχεδίου επιτελικά, ήταν ορθή, τα μέσα όμως και ο χρόνος που διατέθηκαν στη Μεραρχία, αντικειμενικά, ήταν ανεπαρκή. Παρ’ όλα ταύτα, για την εκτέλεσή του, εθυσιάζετο μια ολόκληρη μεραρχία.

ΕΙΝΑΙ 200 ετών . . . . ! ! !

Διακοσίων ετών κατασκεύασμα και  λειτουργεί και ΣΉΜΕΡΑ.
Αυτοί είναι τεχνίτες (Καλλιτέχνες).Δείτε το Βιντεάκι,2 λεπτά είναι.
Άϊντε τώρα ο ...κλέφτης να βρει άκρη....!!!

Ένα θαύμα της μηχανικής,
που κατασκευάστηκε πριν από διακόσια χρόνια με απλά εργαλεία χειρός.