ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Παραδόθηκε στους κατοίκους της Αθήνας η νέα πλατεία Ομονοίας


Παραδόθηκε στους κατοίκους της Αθήνας η νέα πλατεία Ομονοίας

Τα φώτα του συντριβανιού άνοιξαν και τα νερά άρχισαν τον δικό τους χορό

Δημοσίευση 14/5/2020 | 21:26

Η πλατεία Ομονοίας έλαμψε ξανά και πλέον ομορφαίνει την Αθήνα.

Τα αποκαλυπτήρια της πλατείας Ομονοίας έγιναν το βράδυ της Πέμπτης, παρουσία του δήμαρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Τα φώτα του συντριβανιού άνοιξαν και τα νερά άρχισαν τον δικό τους χορό, ενθουσιάζοντας όσους βρίσκονταν εκεί.
Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στα αποκαλυπτήρια της πλατείας Ομονοίας, χειροκροτώντας την αλλαγή στην όψη του εμβληματικού τοπόσημου της Αθήνας. Το σκηνικό στο κέντρο της πόλης έχει αλλάξει και το γκρίζο, μελαγχολικό τοπίο, μεταμορφώθηκε σε πανέμορφο χώρο πρασίνου.
Ο κόσμος τραβούσε φωτογραφίες και βίντεο από το συντριβάνι της πλατείας Ομονοίας, ενώ την ίδια ώρα η δημοτική αστυνομία τους καλούσε να κρατήσουν αποστάσεις.

Καθημερινό περπάτημα για μισή ώρα: Οι 7 θετικές αλλαγές που θα συμβούν στη ζωή σας


Ακούτε συχνά από μη ειδικούς και μη, να λένε ότι το περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση για την υγεία.
Σας βοηθά να χάσετε βάρος και να απαλλαγείτε από το στρες, συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και απομακρύνει τον κίνδυνο πολλών χρόνιων παθήσεων.
Είναι επίσης σημαντικό ότι πρόκειται για την πιο απλή μορφή άσκησης και δεν απαιτεί τίποτα παραπάνω από ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.
Δείτε ποιες είναι οι αλλαγές που μπορείτε να περιμένετε αν περπατάτε για μισή ώρα τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας:

Σκέψεις ν’ ανοίξουν του Αγίου Πνεύματος τα ξενοδοχεία – Πως θα «σωθεί» ο τουρισμός


Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα παρουσιαστεί το συνεκτικό σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό, ύστερα από τη χθεσινή παρουσίαση του γενικού πλαισίου και των κατευθυντηρίων γραμμών από την Κομισιόν. Το ενδιαφέρον ουσιαστικά στρέφεται στα
οικονομικά κίνητρα (π.χ. μείωση ΦΠΑ) και στις διμερείς συμφωνίες για ανταλλαγή τουριστών, με τις συζητήσεις να έχουν ωριμάσει για μια σειρά από χώρες όπως η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Κύπρος και το Ισραήλ.

Στόχος είναι εκτός των άλλων οι συμφωνίες αυτές να λειτουργήσουν ως αντίβαρο για την πιθανή απώλεια τουριστών από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία κτλ.), οι οποίες προκρίνουν την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού ή τις οδικές μετακινήσεις που πρακτικά δεν αφορούν την Ελλάδα.
Την εξέλιξη αυτή είχε φωτογραφίσει, άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εισήγησή του στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών επτά χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία την πανδημία την προηγούμενη εβδομάδα. Έκανε συγκεκριμένα λόγο για συστηματική συνεργασία ανάμεσα σ’ αυτές τις χώρες και τη δημιουργία ασφαλών διαδρόμων που θα επιτρέψουν τη μετακίνηση ανθρώπων μεταξύ συγκεκριμένων χωρών, αλλά με συγκεκριμένους υγειονομικούς κανόνες και πρωτόκολλα. Ανάμεσα στις επτά χώρες συγκαταλέγονται, άλλωστε, η Αυστρία και το Ισραήλ.