ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Η Ελληνική απάντηση στους Τούρκους: Έχουμε και εμείς κανόνες εμπλοκής

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: 
POLEMIKO PLOIO_b1
«Εχουμε και εμείς κανόνες εμπλοκής εγκεκριμένες από τον πρωθυπουργό και από το Υπουργικό Συμβούλιο όχι μόνον στο Αιγαίο, αλλά και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Θα ήταν έκπληξη για μας εάν οι Τούρκοι δεν είχαν έως τώρα και αυτοί τέτοιους κανόνες».

Προσοχή! τουρκικό σχέδιο εν εξελίξει

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Νοεμβρίου 10, 2014 at 10:26 πμ, Last Updated: 
kountouriotis
Και έτερο τουρκικό πλοίο σεισμικών ερευνών  κατεβαίνει στην Κύπρο – ρωσικό αποβατικό πλοίο στην περιοχή
Η Τουρκία καθώς διαφαίνεται τις τελευταίες ώρες , έχει σχεδιάσει και εκτελεί κατά γράμμα «ειδικό σχέδιο», για να ανεβάσει και άλλο  την ένταση στην περιοχή.  Σκοπός της η διάρρηξη πάση δυνάμει, του μετώπου Ελλάδος, Ισραήλ, Αιγύπτου και Κύπρου , ακόμα και εάν χρειαστεί να γίνει « ναυτικό επεισόδιο»,όπως αναφέρουμε με σειρά άρθρων στο   Pentapostagma.gr.

ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΡΑΜΠΕΣ…

ΠΗΓΗ: "    pentapostagma,     " 

Posted: Νοεμβρίου 10, 2014 at 9:19 πμ, Last Updated: 
Είναι αρκετά σύνηθες να παθαίνουμε κράμπες, ενώ γυμναζόμαστε. Ωστόσο, σύμφωνα με αρκετές ιατρικές έρευνες, αυτός ο ξαφνικός μυϊκός σπασμός…
με τον συνακόλουθο πόνο, μπορεί να αποτελεί ένδειξη ύπαρξης κάποιου πολύ σοβαρού προβλήματος υγείας.

“Επιδρομή” των αδέσποτων αγελάδων σε χωράφι με κηπευτικά…

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma      " 

Posted: Νοεμβρίου 10, 2014 at 7:57 πμ, Last Updated: 
Αδέσποτες αγελάδες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες με κηπευτικά είδη…
που βρίσκονται σε περιοχή έξω από τη Λαμία. Ανάστατη η ιδιοκτήτρια μετράει τις “πληγές” στα προϊόντα της και αγανακτισμένη ζητάει τη βοήθεια και τη συνδρομή των αρμόδιων φορέων.

Είναι σίγουρο ότι ετοιμάζουν «μεγάλο κόλπο» οι Τούρκοι σε Κύπρο και Αιγαίο

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Νοεμβρίου 9, 2014 at 9:21 μμ, Last Updated: 
turkey (12)
Η συνάντηση στο Κάιρο «ξύπνησε» άσχημες μνήμες στην Άγκυρα, σχετικά με τις στρατιωτικές δυνατότητες, Ελλάδος, Αιγύπτου και Κύπρου, συνεπικουρούμενες από το Ισραήλ.

Απαλλαγείτε με πανεύκολο τρόπο από τον επιχείλιο έρπη

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,   " 

Posted: Νοεμβρίου 9, 2014 at 9:05 μμ, Last Updated: 
επιχείλιος-έρπης
Ο επιχείλιος έρπης είναι μία πληγή ή φουσκάλα που εμφανίζεται συνήθως γύρω από την περιοχή των χειλιών. Αν δεν θέλετε να πάρετε φάρμακα για να απαλλαγείτε από τον έρπη, τότε υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να το καταφέρετε παρασκευάζοντας μία απλούστατη σπιτική συνταγή.

Διαδικτυακή «Επιχείρηση Onymous»: 17 άτομα και εκατοντάδες εγκληματικές ιστοσελίδες ενώπιον του νόμου

ΠΗΓΗ : " pentapostagma    " 

Posted: Νοεμβρίου 9, 2014 at 8:42 μμ, Last Updated: 
σκοτεινό-διαδίκτυο
- Eκατοντάδες εγκληματικές ιστοσελίδες του Σκοτεινού Διαδικτύου ενώπιον του νόμου
Πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκε η ολοκλήρωση της «Επιχείρησης Onymous» που αρχικά εμφανίσθηκε ως μία στοχευμένη επίθεση αποκλειστικά κατά του εμπορίου ναρκωτικών μέσω του «σκοτεινού διαδικτύου» (σ.σ. pentapostagma.gr – Dark Web).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ… ΣΤΟ ΠΟΔΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΥΠ… ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟΒΑΣΗ…!!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: Νοεμβρίου 9, 2014 at 8:30 μμ, Last Updated: 
384900-net-kastelorizo-ast-1
Γράφει ο Δ. Γιαννακόπουλος
Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού περιήλθαν από τις αρχές του μήνα οι Αρχές ασφαλείας και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, λόγω των αυξανόμενων πληροφοριών περί επικείμενου θερμού επεισοδίου από την πλευρά της Τουρκίας, το οποίο –μέχρι στιγμής τουλάχιστον- δεν έχει «χαρτογραφηθεί».

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

Για να κάνεις μια γυναίκα ευτυχισμένη, χρειάζεται μόνο να είσαι:
1. φίλος
2. σύντροφος
3. ερωμένος
4. αδερφός
5. πατέρας
6. δάσκαλος
7. εκπαιδευτής
8. μάγειρας
9. ξυλουργός
10. υδραυλικός 

Economist: Οι αρχαίοι έλληνες είχαν πετυχει την αειφόρο ανάπτυξη


368
Join Internet Secrets BEFORE reading the article below!
Economist: Οι αρχαίοι έλληνες είχαν πετυχει την αειφόρο ανάπτυξη
Θα μπορούσαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι να ενδιαφέρονται για έννοιες όπως, «ανάπτυξη», «κεφάλαιο» και «ΑΕΠ»; Ο Economist δίνει την απάντηση και τα στοιχεία.
Οι έννοιες αλλά και οι αρχές του καπιταλισμού και της ανάπτυξης, ίσως να ήταν παντελώς άγνωστες ή και αδιάφορες στους αρχαίους προγόνους μας, όμως δύο μελετητές των οικονομικών συνθηκών της αρχαιότητας θεωρούν ότι έστω και υποτυπωδώς οι οικονομίες της αγοράς λειτουργούσαν από τότε.

Ενοποιούνται τα Μετοχικά Ταμεία για να σωθεί το ΜΤΣ

ΠΗΓΗ :  "   http://staratalogia.blogspot.gr   "

Προμηνύεται θύελλα αντιδράσεων από τους θιγόμενους



Προ των πυλών είναι, καθώς φαίνεται, η ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων, που θα αποβεί μεν σωτήρια για το πολύπαθο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, αναμένεται όμως, από την άλλη, να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς θίγονται τα άλλα ΜΤ.

Ήδη, λιγότερο ή περισσότερο έντονα, οι μετοχομερισματούχοι του ΜΤΝ και του ΜΤΑ έχουν εκδηλώσει τη διαφωνία τους σε μια... τέτοια εξέλιξη. Και αυτό γιατί οι ίδιοι δεν βλέπουν κανένα όφελος από μια τέτοια εξέλιξη. Αυτός είναι και ο λόγος που σήμανε «συναγερμός» μόλις έγινε γνωστή η ύπαρξη πίνακα σεπαρουσίαση της Μόνιμης Διακλαδικής Επιτροπής, που επεσήμανε μεγάλες αποκλίσεις στα μερίσματα του ΜΤΣ, του ΜΤΝ και του ΜΤΑ στους στρατιωτικούς με 35 χρόνια υπηρεσίας. Το μέρισμα στο ΜΤΣ ξεκινάει από τα 35,90 ευρώ για τον Λοχία και φτάνει στα 203,77 ευρώ για τον Α/ΓΕΣ, στο ΜΤΝ κυμαίνεται από τα 128,25 ευρώ για τον Κελευστή έως τα 416,47 ευρώ για τον Α/ΓΕΝ και στο ΜΤΑ ξεκινάει από τα 101,40 ευρώ για τον Σμηνία και φτάνει στα 288,60 για τον Α/ΓΕΑ.

”Πράσινο φως” για την οριοθέτηση ΑΟΖ από την τριμερή στο Κάιρο

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr/    " 



    Την επίσπευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και Αιγύπτου για την οριοθέτηση των μεταξύ τους ΑΟΖαποφάσισαν οι ηγέτες των τριών χωρών κατά την σημερινή τριμερή Σύνοδο Κορυφής στο Κάιρο, μεταδίδει ο απεσταλμένος του Αθηναϊκού Πρακτορείου ΕιδήσεωνΣπύρος Γκουτζάνης. Συγκεκριμένα το ανακοινωθέν αναφέρει: “Οι τρεις χώρες υπογραμμίζουμε την καθολική ισχύ της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και αποφασίζουμε να προχωρήσουμε το ταχύτερο τις διαπραγματεύσεις μας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας όπου αυτό δεν έχει ακόμη γίνει”.

O Εβραίος πρώτος σκόρερ της Εθνικής

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



O Εβραίος πρώτος σκόρερ της Εθνικής
Κωστής Χριστοδούλου
    Ο άγνωστος πρωταγωνιστής από την Θεσσαλονίκη που πέτυχε το πρώτο γκολ της νεοσύστατης Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου
    Πριν από 85 χρόνια η νεοσύστατη Εθνική Ελλάδας θα έδινε τον πρώτο της επίσημο αγώνα ποδοσφαίρου.  Στις 7 Απριλίου 1929 θα συναντούσε στο Απόστολος Νικολαϊδης την δεύτερη ομάδα τηςΙταλίας. Του αγώνα αυτού είχε προηγηθεί αγώνας με την Σουηδία στα πλαίσια της Ολυμπιάδας του 1920 όπου η Ελλάδα είχε γνωρίσει την πρώτη βαριά της ήττα με 9-0. Τυπικά αυτός ο αγώνας δεν καταγράφεται καθώς δεν είχε συσταθεί ακόμη η Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η «Εθνική» που είχε λάβει μέρος ήταν ανεπίσημη.   Τρία χρόνια μετά την σύσταση της ΕΠΟ το 1926 θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας απέναντι στους Ιταλούς.  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερον Βήμα», «ο αγώνας θα αποτελέσει σημαντικό σταθμόν εις την ιστορίαν του ελληνικού ποδοσφαίρου, διότι για πρώτη φοράν εμφανίζεται επί του γηπέδου πραγματική εθνική ομάς σχηματισθείσα από ωργανωμένην ποδοσφαιρικήν ομοσπονδίαν».

41 ενδιαφέρουσες ιστορικές φωτογραφίες ΠΑΛΙΕΣ

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com    " 

Περιοχή συνημμένων