ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Οδοιπορικό ταξιδίου ΣΥΝΔ.ΑΠΟΣΤΡ.ΣΩΜ.ΑΣΦΑΛ.Ν. Αργολίδας στην ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ στις " Αλησμόνητες Πατρίδες του Ξεριζωμού των Προγόνων μας "

22 και 23 Οκτωβρίου 2023

Συνάδελφοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και  Μέλη του Συνδέσμου  Ν. Αργολίδας, συνταξιδιώτες φίλοι και φίλες του face στην παρούσα ανάρτηση θα κάνουμε μαζί ένα Οδοιπορικό στην Καππαδοκία στις Αλησμόνητες Πατρίδες του ξεριζωμού των προγόνων μας.

Αναρτιούνται οι δύο (2) πρώτες ημέρες του ταξιδίου. 

Οι δε συμμετέχοντες σε αυτό το επιτυχημένο ταξίδι μας που προκύπτει όχι από τα δικά μου λόγια αλλά από εσάς.

Ως Πρόεδρος του Συνδέσμου έχοντας την ευθύνη που μου αναλογεί θα προσπαθήσω να σας φέρω πίσω κάποιες μέρες.

Δεν έχω κάνει Πανεπιστημιακές Σπουδές ή Διατριβή ή Διδακτορικό στο Δημοσιογραφικό κομμάτι αλλά απλά διαβάζοντας είτε στο   INTERNET  είτε στα Βιβλία που εκεί αγόρασα στους Αρχαιολογικούς χώρους μαζί με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τα video  θα προσπαθήσω για ότι το καλύτερο.

Για δε αυτούς που θα διαβάσουν την ανάρτηση θα τους πω πέντε (5) λέξεις που είναι όλο αυτό το ταξίδι που θα αναληθή στο παρακάτω οδοιπορικό.

ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ – ΤΟΠΙΟ – ΑΝΑΨΥΧΗ  και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.

Προκειμένου δώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα του ταξιδίου μας στην Καππαδοκία ένα  Ταξίδι στην Ιστορία του Ελληνισμού στις Αλησμόνητες Πατρίδες του ξεριζωμού των προγόνων  μας από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας 22 με 31-10-2023 πήραμε πολλές πληροφορίες από διάφορες Ιστοσελίδες και περισσότερα από την Βικιπαίδια.

Διαβάζοντας λοιπόν αυτές διαπιστώνεις ότι πολλοί Τούρκοι  δεν είναι Τούρκοι. Ένα δε ποσοστό  εξισλαμισμένοι και πολιτιστικά αποκομμένοι με τις πραγματικές τους ρίζες και η απορία είναι τι θα συμβεί όταν το καταλάβουν.

΄Οσοι κάνουν DNA τεστ αποκαλύπτουν την αλήθεια.

 Ιστοσελίδα : https://www.newsbomb.gr.

Ξεκινάμε το ταξίδι μας για την Καππαδοκία.

Οι εικόνες της Καππαδοκίας ποικίλουν.

Αφού φθάσαμε με το Καράβι από Πειραιά στην Χίο επιβιβαστήκαμε στο άλλο το οποίο μας πήγε στο Τσεσμέ.

Πρώτη εικόνα της Τουρκίας.

Φτάνοντας στο Τσεσμέ ξεκινάει το Οδικό μας Ταξίδι που το σύνολό του είναι περίπου στα 3. 000 ΚΜ.

Πολλά έχουμε ακούσει και διαβάσει, σήμερα αρχίζουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα.

Τα συναισθήματα ποικίλα λόγω του ότι πραγματοποιούμε αυτό το ταξίδι.

 

 

Πρώτη Ημέρα : Ναύπλιο – Πειραιάς – Χίος   22-10-2023


  Αφού επιβιβαστήκαμε στο Λεωφορείο από τον Ι.Ν. Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου υπήρξε ο χαιρετισμός μεταξύ μας και με την καλή διάθεση όλων μας μετέφερε ο ένας στον άλλο για ένα Καλό Ταξίδι. Από την πόλη του ΄Αργους πήραμε συνταξιδιώτες. Στην συνέχεια μία στάση στον Ισθμό όπου εκεί μας περίμεναν οι φίλοι μας από την ΣΠΑΡΤΗ υπήρξε ένα ευχάριστη συνάντηση για όλους μας καθότι συναντιόμαστε οι περισσότεροι στα ταξίδια του Συνδέσμου μας. Συνεχίζουμε τώρα για τον ΠΕΙΡΑΙΑ όπου και εκεί πήραμε μία συνταξιδιώτισσα έτσι ολοκληρώθηκε το γκρούπ συμμετεχόντων και μπήκαμε στο Καράβι για την ΧΙΟ.

Δεύτερη Ημέρα : Χίος – Τσεσμέ  – Αλάτσατα – Σκάλα Βουρλών - Σμύρνη 23-10-2023


Ξημερώματα βγήκαμε στην Χίο στο Λιμάνι των Μεστών όπου πήγαμε στο άλλο Λιμάνι για να επιβιβαστούμε σε αυτό που μας πήγε στο ΤΣΕΣΜΕ.

Είναι η πρώτη Τουρκική πόλη που συναντάμε σε αυτό το ταξίδι μας στην οποία είχαν μεταναστεύσει πολλοί Έλληνες από την Πελοπόννησο οι γνωστοί  « Μωραϊτες ».Μία Πόλη Τουριστική η οποία θεωρείται η καλύτερη στον κόσμο για τους φίλους της Ιστιοσανίδας.Το περιοδικό ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ για τον Δεκέμβριο 1904 και πριν 

μας λέει ότι ήταν 12.000 ΄Ελληνες Ορθόδοξοι και Τούρκοι 50

ΑΛΑΤΣΑΤΑ

Mία πόλη της Επαρχίας της Σμύρνης η οποία πήρε το όνομά της από το ΄Αλας και είχε Ελληνικό Ορθόδοξο Χριστιανισμό,

Σε αναμονή μέχρι να μπούμε μέσα Εκκλησία της Παναγίας " Εισόδια της Θεοτόκου " Τέμπλο του ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΧΑΛΕΠΑ 


 Η ίδρυσή της οφείλεται   κυρίως από Μετανάστες   της Μάνης.Από την πόλη αυτή ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα με ονομασία Νέα Αλάτσατα στο Δήμο Βύρωνα Αθηνών, στο Ηράκλειο Κρήτης. στην Εύβοια, στην Χαλκίδα, στην Λέσβο, στην  Σάμο,στην Θες/νίκη και στο Αγρίνιο.

Στην ανταλλαγή πληθυσμών πήγαν και εγκαταστάθηκαν Τούρκοι από την ΕΛΛΑΔΑ.

 

   ΣΚΑΛΑ ΒΟΥΡΛΩΝ

Η ονομασία Ελληνικής προέλευσης από τα Βούρλα. 

Για ένα γρήγορο Ρακί εκεί που γεννήθηκε ο Γεώργιος ΣΕΦΕΡΗΣ 

Ένα Αστυνομικό κτήριο ΣΜΥΡΝΗ  

Μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας Τρίτη κατά σειρά. Από την ταινία Σμύρνη μου Αγαπημένη μου για όσους την είδαν πολλά έχουν πουν.

Στο Ξενοδοχείο όπου κάναμε την πρώτη μας; διανυκτέρευση.

Στην Σμύρνη υπήρχαν συνοικίες  κατοικούνται από διάφορους λαούς.


Συνοικίες της Σμύρνης 

Μετά την καταστροφή.

Τα λόγια του Γεωργίου ΣΕΦΕΡΗ τα λένε όλα : Η ΣΜΥΡΝΗ είναι μία πόλη που έχει χάσει τον ίσκιο της όπως τα φαντάσματα.

Στο video μία συνοικία της Σμύρνης ακούγοντας τον ΧΟΤΖΑ  από τα μεγάφωνα να τους καλεί την ώρα αυτή για την προσευχή τους.

Βλέποντας και αντικρίζοντας την πόλη της Σμύρνης σου έρχεται στην μνήμη η  Μεγάλη Ιστορία του ξεριζωμού των Προγόνων μας.-

Διανυκτέρευση στην ΣΜΥΡΝΗ