ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Η Μητέρα μου.π.Πετρώνιος Τανάσε,Ρουμάνος Γέροντας,στη Ρουμάνικη Σκήτη


Οκτωβρίου 20, 2014 — Χαράλαμπος
Γέρων Πετρωνίου Τανάσε
Γέροντος π. Πετρωνίου Τανάσε (†2011)
Δικαίου Ρουμανικ
ς Σκήτης Τιμίου Προδρόμου γίου ρους
Σ  όλη την ζωή της ζούσε μια βαθειά πνευματική ζωή. Στις εορτές συμμετείχε με πολλή ευλάβεια, ακόμη και στις μικρότερες. Βέβαια δεν γνώριζε από βιβλία, είχε διάκρισι και διαίσθησι, δεν εγνώριζε από εορταστικούς κύκλους και όμως συμμετείχε σ  όλες τις εορτές, στις νηστείες και στα ετήσια μνημόσυνα της Εκκλησίας μας αλανθάστως.

Κρουαζιέρα στον Βόσπορο

Κάναμε αυτή την κρουαζιέρα στον Βόσπορο.
Δες την ασιατική και την ευρωπαϊκή ακτή.
Τώρα ενώνονται με τρεις γέφυρες σύγχρονες.



Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 

Η Ναυμαχία του Τραφάλγκαρ

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Η Ναυμαχία του Τραφάλγκαρ 
http://www.sansimera.gr/
    Αποφασιστικής σημασίας ναυμαχία μεταξύ του αγγλικού και του γαλλοϊσπανικού στόλου, που εντάσσεται στο πλαίσιο τωνΝαπολεόντειων Πολέμων (1800 - 1815). Ήταν η πιο σημαντική ναυμαχία των Ναπολεόντειων πολέμων και η βασικότερη ναυμαχία του 19ου αιώνα. Ο στόλος του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, αποτελούμενος από 27 πλοία, κατέστρεψε τον ενωμένο στόλο Γάλλων και Ισπανών που αποτελούνταν από 33 πλοία. Γάλλοι και Ισπανοί έχασαν 22 πλοία, ενώ οι Βρετανοί κανένα

Πόσο είναι το "μεροκάματο του τρόμου"; Οι άνδρες του ΤΕΝΞ "παίζουν" με το θάνατο

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr/   "

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πόσο είναι το "μεροκάματο του τρόμου"; 
Οι άνδρες του ΤΕΝΞ "παίζουν" με το θάνατο
http://www.onalert.gr/
    Όσοι εύκολα πέφτουν στην παγίδα του
 “κοινωνικού αυτοματισμού”, όσοι χωρίς πολύ 
σκέψη μιλούν το 2014 ακόμη για “καραβανάδες” 
καλό θα είναι να απαντήσουν στο ερώτημα:πόσο 
κοστολογούν την δουλειά που κάνουν οι 
στρατιωτικοί των φωτογραφιών που δημοσιεύουμε;
    Πρόκειται για προσωπικό της 112 ΟΝ του ΤΕΝΞ,
 οι οποίοι εκτέλεσαν μια ακόμη επικίνδυνη
 αποστολή .

Η βόμβα του Μπόμπο



Γύρισε ο Μπόμπος από το σχολείο όλο χαρά κάτι που αμέσως έβαλε σε υποψίες την μητέρα του .

Τα λεφτα της εκκλησιας

Κάποτε συναντήθηκαν 3 ιερείς, ένας χριστιανός ορθόδοξος, ένας μουσουλμάνος και ένας καθολικός, όπου συζητούσαν για τον τρόπο που μοιράζουν τα λεφτά της εκκλησίας. 
Αρχίζει πρώτος ο καθολικός και λέει: 

Σημαντική μεταβολή του καιρού την Τετάρτη

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: 
αλλάζει-το-σκηνικό-του-καιρού
Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από την ερχόμενη Τετάρτη και από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες, την ενίσχυση των ανέμων και την πτώση της θερμοκρασίας.

Το Αντίδωρο και τι πρέπει να γνωρίζουμε για αυτό

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Οκτωβρίου 21, 2014 at 9:55 πμ, Last Updated: 
Ο Ιερός Καβάσιλας μας λέει: «Ο άρτος που διανέμεται ως αντίδωρο, έχει από πριν αγιασθεί, επειδή προσφέρθηκε στον Θεό. Όλοι οι εκκλησιαζόμενοι χριστιανοί τον δέχονται με ευλάβεια μέσα στην δεξιά κυρτή τους παλάμη και ασπάζονται το δεξί χέρι του Ιερέως που πριν από λίγο ακούμπησε και κομμάτιασε το πανάγιο Σώμα του Σωτήρος Χριστού. Επειδή αγιάσθηκε ολόκληρο, γιαυτό πιστεύεται από την Εκκλησία μας ότι το χέρι του λειτουργού μεταδίδει αυτόν τον αγιασμό σε όσους το αγγίζουν και το ασπάζονται»

Τελετή καθέλκυσης υποβρυχίου «ΩΚΕΑΝΟΣ»

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: Οκτωβρίου 21, 2014 at 8:32 πμ, Last Updated: 
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου πραγματοποιήθηκε η τελετή καθέλκυσης του εκσυγχρονισμένου υποβρυχίου «ΩΚΕΑΝΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ στον Σκαραμαγκά, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου.

Υπέροχο κέικ που δε χρειάζεται ψήσιμο!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma     " 

Posted: Οκτωβρίου 21, 2014 at 7:39 πμ, Last Updated: 
keik
Είναι εύκολο, νόστιμο και δε χρειάζεται ψήσιμο!
Υλικά:
185γραμμ. βούτυρο
100γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο

Οι καλύτερες, φυσικές λύσεις για φρέσκια αναπνοή στο λεπτό

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: Οκτωβρίου 21, 2014 at 6:36 πμ, Last Updated: 
σελινο
Για να έχετε πάντα φρέσκια και δροσερή αναπνοή στο λεπτό χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές με φυσικά προϊόντα.
Σίγουρα θα δείτε διαφορά…
1. Βουρτσίστε τη γλώσσα σας με την οδοντόβουρτσα. Κρατήστε το στόμα σας καθαρό και την αναπνοή σας φρέσκια.

" ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ;"

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,    " 

Posted: Οκτωβρίου 20, 2014 at 9:37 μμ, Last Updated: 
Το παγκόσμιο «παραλήρημα» με τα εντυπωσιακά ευρήματα του τάφου της Αμφίπολης συνεχίζεται, παράλληλα με τις θεωρίες για το ποιος είναι θαμμένος στο λόφο Καστά…
«Νερό στο μύλο» της επιστημονικής -και όχι μόνο- αντιπαράθεσης έρχεται να ρίξει το Discovery, το οποίο φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του, την άποψη ότι το ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, αφενός δείχνει το ποιος είναι θαμμένος στον τάφο και αφετέρου αποτελεί, σύμφωνα και με τον τίτλο του δημοσιεύματος, το καλύτερο πορτραίτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

10 φρούτα για την καθημερινή ρύθμιση του διαβήτη

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    "

Posted: Οκτωβρίου 20, 2014 at 7:28 μμ, Last Updated: 
10-φρούτα-για-την-καθημερινή-ρύθμιση-του-διαβήτη
Ο διαβήτης είναι μία σοβαρή, χρόνια πάθηση που καθίσταται ένα μείζον πρόβλημα υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο, τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Η εκμάθηση τρόπων για την καθημερινή ρύθμιση της πάθησης είναι πολύ σημαντική. Στην ακόλουθη λίστα αναφέρουμε 10 φρούτα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που θα βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, παρέχοντας παράλληλα στον οργανισμό όλες τις βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία και τις φυτικές ίνες που χρειάζεται για το βέλτιστο επίπεδο υγείας.
Μήλα
Τα μήλα αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή για τους διαβητικούς, καθώς συγκεντρώνουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πηκτίνη (σ.σ. pentapostagma.gr – πηκτίνη μήλου). Η πηκτίνη διασπάται με αργούς ρυθμούς στον οργανισμό και μειώνει το ρυθμό έκκρισης ινσουλίνης που βοηθά τους διαβητικούς ασθενείς.

Οι 10 πιο... άκυροι νόμοι του κόσμου

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr    " 

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
6.Οι 10 πιο... άκυροι νόμοι του κόσμου
http://www.seleo.gr/
    Η νομοθεσία από χώρα σε χώρα διαφέρει, ενώ υπάρχουν διάφοροι νόμοι στον κόσμο που μοιάζουν σαν να μας κάνουν… πλάκα.
1. Στη Σαουδική Αραβία θεωρείται παράνομο για μια γυναίκα να οδηγεί αυτοκίνητο, ενώ δεν επιτρέπεται ούτε η ψήφος, κάτι που πρόκειται να αλλάξει μέσα στο 2015. (Κάλλιο αργά παρά ποτέ).
2. Ο σοδομισμός είναι παράνομος γενικά στο Αϊντάχο, τη Γιούτα, το Μίσιγκαν, τη Βόρεια και Νότια Καρολίνα, τη Φλόριντα, την Αλαμπάμα, τον Μισισιπή και τη Λουϊζιάνα. Στη Μοντάνα, το Κάνσας, την Οκλαχόμα και το Τέξας, όμως, ο σοδομισμός απαγορεύεται μόνο για τους ομοφυλόφιλους.

Εκλεψαν 2 εκατ. ευρώ μετρητά και κοσμήματα αμύθητης αξίας από 90χρονη πρώην δικαστικό στο Κολωνάκι.

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr/    " 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
1.Εκλεψαν 2 εκατ. ευρώ μετρητά και κοσμήματα αμύθητης αξίας από 90χρονη πρώην δικαστικό στο Κολωνάκι.
Δικαστικός είπατε ? Ανεμομαζώματα, διαολοσκορπίσματα….
    Το ιλιγγιώδες ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά, αλλά και κοσμήματα αμύθητης αξίας άρπαξαν ληστές από το διαμέρισμα 90χρονης πρώην εισαγγελέα στο Κολωνάκι, στην καρδιά της Αθήνας.
    Η είδηση προκαλεί πραγματικό σοκ από το ύψος του ποσού που φύλασσε στο σπίτι της η άτυχη ηλικιωμένη, ενώ, αρχικά η αστυνομία δεν ήταν σίγουρη πως η υπέργηρη γυναίκα είχε υπολογίζει σωστά τα χρήματα.
    Επειτα από νέα επαφή που είχαν με την 90χρονη πρώην δικαστικό συνειδητοποίησαν ότι δεν είχε πάθει κάποιο σοκ ή αντιμετωπίζει κάποια ασθένεια, αλλά έχει δίκιο για την αξία του ποσού που της έκλεψαν.
    «Η οικονομική κρίση και η πιθανή πτώχευση της χώρας με ανάγκασαν να βγάλω τα χρήματα από τις τράπεζες. Τα είχα βάλει μέσα στην ντουλάπα, όπου τα βρήκαν οι δράστες και τα πήραν» κατέθεσε η άτυχη 90χρονη.
    Την ίδια στιγμή ένας αξιωματικός που συμμετέχει στις έρευνες μιλάει για μια καλοστεκούμενη γυναίκα, με ειρμό στη σκέψη της, που περιέγραψε λεπτομερώς τον εφιάλτη που έζησε.
    Η απίστευτη ληστεία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της πόλης, τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Οι δύο διαρρήκτες αναρριχήθηκαν από τον φωταγωγό στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου και από ανασφάλιστο παράθυρο της κουζίνας μπήκαν στο πολυτελές νεοκλασικό διαμέρισμα.
    Η 90χρονη, που εκείνη την ώρα μελετούσε ένα βιβλίο, είδε ξαφνικά μπροστά της τους δύο άγνωστους κουκουλοφόρους. Την ακινητοποίησαν στην καρέκλα, τη χτύπησαν και άρχισαν να ψάχνουν το διαμέρισμα.  Τελικά άρπαξαν τα... πακέτα με τα χαρτονομίσματα και τα χρυσαφικά, και έφυγαν σαν κύριοι.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (19-20 Ὀκτωβρίου 1912)

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
2.Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (19-20 Ὀκτωβρίου 1912)
ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Ο ΚΡΩΦΟΡΔ ΠΡΑΪΣ-ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΤΩΝ «ΤΑΪΜΣ»
http://eistorias.wordpress.com/,
    Ἡ 7η Μεραρχία εἶχε φθάσῃ στὴν γέφυρα τοῦΝισέλ, [στὸν Ἴναχο, παραπόταμο τοῦ Σπερχειοῦ  καλούμενο τότε Βιστρίτσα ἤ Βιστριτζᾶ], ἀπό τὶς 17 Ὀκτωβρίου, καὶ διατάχθηκε νὰ προστατεύσῃ τὸ κύριο σῶμα ἀπό πλευρικὴ ἐπίθεση ἐκ μέρους τῶν τούρκων, φτάνοντας ἔως τὶς γέφυρες τοῦ Λουδία (ὁ Πράις τὸν ἀναφέρει γιὰ τὴν ἐποχή ἐκείνη μὲ τὴν τουρκικὴ του ὀνομασία ὡς Καρᾶ-Ἀσμᾶκ).
    Ὁπωσδήποτε τὰ Γιαννιτσᾶ εἶναι φύσῃ ὀχυρή θέση καθὼς ἡ πόλη ἐκτείνεται στοὺς πρόποδες ἀπόκρημνης ὁροσειρᾶς, τῆς ὁποίας ἡ διεύλεση εἶναι ἀδύνατη καὶ ἡ ὁποία εἶχε ὁχυρωθεῖ γιὰ νὰ κυριαρχῇ στὴν πεδιάδα μέχρι τὴν λίμνη καὶ τὸ ἕλος. Συνεπῶς τὰ Γιαννιτσᾶ ἦταν θέση στὴν ὁποία ὁ ἁμυνόμενος στρατὸς, θὰ μποροῦσε νὰ χρησιμοποιήσῃ μὲ ἐπιτυχία καὶ νὰ ἀποκλείσῃ κάθε ἀπόπειρα προελάσεως κατὰ τῆς Θεσσαλονίκης.

Δείτε και αυτό το εργάκι για χαλάρωση!

ΜΠΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

΄Οποιος ψάχνει πολύ τρώει και καμιά μπουνιά



Από e-mail   φίλου    

Φορολογική δήλωση Βρετανού = απλά τέλειο!!!!!! " ΣΟΦΟΝ.......ΣΟΦΟΤΑΤΟΝ....Λ. "


--------



Ένας Βρετανός πολίτης έστειλε τη φορολογική του δήλωση
και στο ερώτημα: