ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Αυτόματα ο συμψηφισμός επιστροφής φόρων και οφειλών

ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

21/10/2014
Αυτόματα θα γίνεται ο συμψηφισμός επιστροφής φόρων και οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, από την επόμενη εβδομάδα, όπως προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε αυτό το νέο μηχανισμό αυτόματου συμψηφισμού αποτελούν η δημιουργία στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) βάσης δεδομένων συμψηφισμού ασφαλιστικών οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, στην οποία καταχωρούνται ηλεκτρονικά όλοι οι εργοδότες και ασφαλισμένοι με οφειλές, ανεξάρτητα εάν έχουν υπαχθεί ή όχι σε καθεστώς ρύθμισης και συνεπώς, δίνεται η δυνατότητα άμεσης διασταύρωσης των ηλεκτρονικών αρχείων οφειλετών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.
«Με τη μεγάλη αυτή θεσμική και οργανωτική τομή εκσυγχρονίζουμε με διαφάνεια και δικαιοσύνη, χωρίς ταλαιπωρίες και καθυστερήσεις, τις διαδικασίες επιστροφής φόρων προς τους πολίτες, ενώ απλοποιούνται δραστικά οι διαδικασίες καθώς για την είσπραξη ποσών δεν θα απαιτείται η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
«Ωφελημένοι του νέου αυτοματοποιημένου μηχανισμού συμψηφισμού επιστροφής φόρου και οφειλών θα είναι πρώτα και κύρια οι συνεπείς πολίτες – μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες που δεν οφείλουν στα ασφαλιστικά τους ταμεία, καθώς ήδη από το πρώτο διάστημα εφαρμογής της νέας on line διαδικασίας την επόμενη εβδομάδα θα μειωθεί δραστικά ο χρόνος αναμονής των επιστροφών φόρων», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου