ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Ημέρα Μεγάλης Εορτής " Του Σταυρού " 14 Σεπτεμβρίου ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

 



 

Την 14η Σεπτεμβρίου 1976 ορκίστηκα στην Αστυνομική Διεύθυνση της Ελληνικής Χωροφυλακής στο ΝΑΥΠΛΙΟ και στην συνέχεια ΤΡΙΠΟΛΗ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ για την Βασική Εκπαίδευση στο Πεζικό και μετά στην Π.Σ.Ο.Χ. Ρόδου που έβγαλα την Σχολή και ονομάσθηκα ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ.





Τοποθετήθηκα στο Αστυνομικό Τμήμα Νεμέας.




Το 1984 μετατέθηκα στις Υπηρεσίας της Α.Υ. ΄Αργους και  για ένα χρονικό διάστημα σε Πολιτικό Γραφείο.

Το 2004 στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας.

Την 1-3-2008 άλλη μία μεγάλη ημέρα « Ημέρα Διαγραφής ».



Περάσανε  31, ½ χρόνια στην Ελληνική Χωροφυλακή και στην 

σημερινή Ελληνική Αστυνομία από τότε που κατατάχθηκα.

Ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου, ημέρες που πέρασαν εύκολα, ημέρες που πέρασαν δύσκολα από τις συνθήκες της εργασίας.

Θέλω να πω όμως ότι ήταν ένα επάγγελμα που με γέμιζε και δοξάζω τον θεό που αποστρατεύθηκα σώος και υγιής.

Από τότε και μετά είμαι και πάλι κοντά στον χώρο της Αστυνομίας ως Απόστρατος όπου οι Απόστρατοι Συνάδελφοι με έχουν τιμήσει και είμαι Πρόεδρος δύο τριετίες του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας και τώρα τους υπηρετώ εθελοντικά  που πολλές φορές νομίζω ότι υπηρετώ ακόμη.


΄Ετσι γεμίζει ο ελεύθερος χρόνος ευχάριστα 


με κάτι 


που αγαπούσα όταν υπηρετούσα αλλά το ίδιο 

και τώρα ως πολίτης.-


Για όσους εορτάζουν σήμερα τους εύχομαι ολόψυχα  

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Τα μυστικά της εισφοράς αλληλεγγύης: Για ποιους καταργείται και για ποιους διατηρείται -Oι μεγάλοι κερδισμένοι

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΤΑ 600 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ


Τα μυστικά της εισφοράς αλληλεγγύης: Για ποιους καταργείται και για ποιους διατηρείται -Oι μεγάλοι κερδισμένοι

Τα μυστικά της εισφοράς αλληλεγγύης: Για ποιους καταργείται και για ποιους διατηρείται -Oι μεγάλοι κερδισμένοι

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ13|09|2020 | 07:12

Τα μυστικά της εισφοράς αλληλεγγύης: Για ποιους καταργείται και για ποιους διατηρείται -Φωτογραφία: Shutterstock

Γιώργος Παππούς

Το «ξήλωμα» της εισφοράς αλληλεγγύης, της πάλαι ποτέ έκτακτης εισφοράς, φαίνεται ότι ξεκίνησε, ωστόσο θα πρέπει να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για δυναμική ανάκαμψη μετά το Μάρτιο του 2021, έτσι ώστε η κατάργηση που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός να γίνει σε μόνιμη βάση.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Μητσοτάκης: 12 μέτρα για την Οικονομία -Τέλος η εισφορά αλληλεγγύης, πού καταργείται ο ΕΝΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 12|09|2020 | 19:42

Κάθε χρόνο βγαίνουν από τις τσέπες των φορολογούμενων περίπου 1,1 δισ ευρώ μόνο για την πληρωμή της εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία έχει ενσωματωθεί στο φόρο εισοδήματος. Οι χαμένοι είναι ή μάλλον ήταν, οι φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Ο Πρωθυπουργός χθες το βράδυ εξήγγειλε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, με ισχύ για το 2021, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι οι Ευρωπαίοι στην παρούσα φάση της υψηλής αβεβαιότητας δεν εμφανίζονταν... άνετοι σε φοροελαφρύνσεις που θα επιβάρυναν και τους Προϋπολογισμούς μετά το πέρας της κρίσης, δηλαδή τα έτη 2022 και μετά. Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι στην κυβέρνηση ήδη σχεδιάζουν το επόμενο βήμα, που είναι η μονιμοποίηση αυτής της ελάφρυνσης, ευθύς μόλις επιβεβαιωθεί η επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτά είναι τα καλά νέα.


Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης καλύπτει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες. Αντιθέτως, ΔΕΝ αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, με το σκεπτικό ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών δεν επλήγησαν εισοδηματικά από την πρωτοφανή κρίση του κορωνοϊού, καθώς δεν υπέστησαν μειώσεις μισθών και συντάξεων, άρα δεν είχαν εισοδηματικές απώλειες. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη της απασχόλησης κι ότι τα δημοσιονομικά/ταμειακά περιθώρια είναι συγκεκριμένα, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης τουλάχιστον για το 2021, αφορά μόνο στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.


Το κόστος για τον Προϋπολογισμό και αντιστοίχως το όφελος γι’ αυτούς τους φορολογούμενους, υπολογίζεται σε τουλάχιστον 600 εκατ. Ευρώ κι αυτό σημαίνει πρακτικά ότι συνολικά η συγκεκριμένη παρέμβαση “κουρεύει” πάνω από το 50% της εισφοράς αλληλεγγύης. Για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, το όφελος θα αποτυπωθεί στις κρατήσεις φόρου από την Πρωτοχρονιά του 2021, ενώ ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες θα δουν τη διαφορά με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2021, οπότε θα διαγραφεί η εισφορά αλληλεγγύης.


Αναμφίβολα οι μεγάλοι ωφελημένοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι ήδη για τη φετινή χρήση θα έχουν πολύ μικρότερο φόρο εισοδήματος, μετά την αλλαγή της φορολογικής κλίμακας και την εισαγωγή του συντελεστή 9% για εισοδήματα ως 10.000 ευρώ. Σε αυτήν τη μείωση, που πέρασε με τον τελευταίο φορολογικό νόμο τον περασμένο Δεκέμβριο, θα προστεθεί η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης. Για παράδειγμα, επαγγελματίας με καθαρά κέρδη 25.000 ευρώ, θα έχει όφελος 1.350 ευρώ από το φόρο εισοδήματος κι άλλα 426 ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης, δηλαδή συνολικά 1.776 ευρώ.


Όσον αφορά στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, το μεγαλύτερο όφελος θα προκύψει για τα μεσαία εισοδήματα, όπως άλλωστε επεσήμανε στη γενική του τοποθέτηση ο Πρωθυπουργός, με δεδομένο ότι ως τις 12.000 ευρώ δεν επιβάλλεται εισφορά  αλληλεγγύης. Για παράδειγμα, μισθωτός των 2.000 ευρώ θα έχει ετήσιο όφελος 576 ευρώ και μισθωτός των 2.500 ευρώ θα έχει όφελος περίπου 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΦΚΑ, ο μέσος μισθός του ιδιωτικού τομέα για εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης είναι 1.202 ευρώ- πρόκειται για στοιχεία Ιανουαρίου, δηλαδή πριν το σοκ της πανδημίας- κι αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το ετήσιο όφελος από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης διαμορφώνεται στα 110 ευρώ.



Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/oikonomia