ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Ταξίδι Συνδέσμου Αποστ.Σωμ. Ασφαλείας Ν.Αργολίδας στην ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ " Ενημέρωση για τα Αερόστατα "

Επειδή έχει ζητηθεί η περίπτωση βόλτας με αερόστατο στο ταξίδι που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας ασχολούμαστε με το θέμα αυτό για τους ενδιαφερόμενους. 


ΠΗΓΗ :  https://travelen.eu

Bόλτα με αερόστατο στην Καππαδοκία, Όσα πρέπει να ξέρεις

Βόλτα με αερόστατο Καππαδοκία

Το 90-95% ταξιδεύει στην Καππαδοκία για έναν και μοναδικό λόγο που δεν είναι άλλος από μία Βόλτα με Αερόστατο! Σίγουρα έρχονται στο μυαλό σου πολλές απορίες, όπως..  Ποια είναι η καλύτερη τιμή; Ποια εταιρεία να διαλέξω; Πόσο πριν καιρό πρέπει να κλείσω εισιτήρια; Ποια περίοδο να ταξιδέψω; Τι πρέπει να φοράω; Και άλλα πολλά. Μην βιάζεσαι! Είναι νωρίς ακόμη. Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις τα πάντα για να κάνεις την καλύτερη επιλογή και να έχεις μία μοναδική εμπειρία.. που για εμάς έμελλε να γίνει “εμπειρία ζωής”!

Τίποτα δεν συγκρίνεται με μία βόλτα με Αερόστατο στην Καππαδοκία

Λίγα λόγιαΤι είναι όμως αυτό που κάνει τη βόλτα με αερόστατο στην Καππαδοκία τόσο μαγική; Στην πραγματικότητα είναι τρία πράγματα. α) Οι ενδιαφέρουσες κοιλάδες, οι οποίες είναι ντυμένες με ιδιόμορφους γεωλογικούς σχηματισμούς που προήλθαν από έκρηξη ηφαιστείου, β) Τα απίθανα χρώματα της ανατολής και γ) Τα υπόλοιπα μπαλόνια! Χωρίς αυτά το σκηνικό θα ήταν φτωχό.


Η καλύτερη περίοδοςΗ καλύτερη περίοδος για βόλτα με αερόστατο στην Καππαδοκία (αλλά και για να γνωρίσεις την περιοχή) είναι μέσα Απριλίου ή αρχές Οκτωβρίου. Εκείνες τις περιόδους ο κόσμος δεν είναι υπερβολικά πολύς, ο καιρός είναι καλός και οι τιμές των καταλυμάτων ελαφρώς μειωμένες.


Πόσο καιρό πριν να κλείσω εισιτήριαΒρίσκεσαι σε ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο. Πολλοί νομίζουν πως αν ψάξουν μία βδομάδα πριν θα βρουν ευκαιρίες και μειωμένες τιμές. Άλλοι ότι θα πάνε στην Καππαδοκία και οι θέσεις θα τους περιμένουν..! Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει. Μιλάμε για μία παγκοσμίου φήμης δραστηριότητα που οι θέσεις γεμίζουν έως και 4 μήνες πριν την πτήση (τη High Season)! Γι’ αυτό..

Κλείσε θέση τουλάχιστον 2-3 μήνες πριν την άφιξη!


Δυσκολίες / προβλήματαα) Οι περισσότερες εταιρείες έχουν ενιαίο καλάθι με αποτέλεσμα να είναι ο ένας πάνω στον άλλον, τα selfie sticks να έρχονται στο κεφάλι σου και γενικά να επικρατεί ένας αναβρασμός για μία καλή θέση, αλλά και μια καλή φωτογραφία.

β) Το Μεγαλύτερο Πρόβλημα είναι αν τελικά θα καταφέρεις να πετάξεις! Ναι καλά ακούσατε.. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να ακυρώνονται οι πτήσεις λόγω των ανέμων. Το αερόστατο είναι  “φτερό στον άνεμο”, οπότε ακόμη και με 2 μποφόρ μπορεί να μη σηκωθεί. Φυσικά θα πάρεις τα χρήματά σου πίσω, όμως χάνεις την εμπειρία!

γ) Αν η πτήση ακυρωθεί το εισιτήριο δεν μεταφέρεται για επόμενη μέρα, καθώς όλες είναι Sold Out!

δ) Αυτό σημαίνει ότι μετά από μία ή περισσότερες μέρες ακύρωσης -ίσως- βρείτε θέσεις μόνο σε -όχι ποιοτικές- εταιρείες οι οποίες εκμεταλλεύονται την κατάσταση και ανεβάζουν την τιμή του εισιτηρίου 2-3 φορές, δηλαδή από 350 έως 650€ το άτομο!

ε) Αν έχει αέρα και παρόλα αυτά καταφέρει να απογειωθεί, τότε να είστε έτοιμοι για μία βόλτα μικρότερη σε διάρκεια (περίπου 30-40 λεπτά) και χαμηλότερη σε ύψος (περίπου 200-300μ.)


Οι εταιρείες και η επιλογήΕρχόμαστε στο πιο δύσκολο και σύνθετο κομμάτι, την εταιρεία! Σε μία συνεχώς αναπτυσσόμενη δραστηριότητα με μεγάλο κέρδος, έχουν κάνει την εμφάνισή τους δεκάδες εταιρείες οι οποίες υπόσχονται εξαιρετική εμπειρία, με ασφάλεια, άνεση κτλ.. Τα πράγματα όμως δεν είναι πάντα έτσι καθώς:

i) Ορισμένες απογειώνονται από σημεία που είναι ακατάλληλα για πτήση, λόγω ανέμων. Έτσι η βόλτα σου ακυρώνεται ενώ τα υπόλοιπα μπαλόνια πετάνε!
ii) Έχοντας ως σκοπό το μεγαλύτερο κέρδος γεμίζουν ασφυκτικά τα μπαλόνια με αποτέλεσμα να μην μπορείς: α) να κουνηθείς, β) να πάρεις τις φωτογραφίες που θέλεις, γ) να απολαύσεις το θέαμα.
iii) Δεν έχουν την ποιότητα και την εμπειρία που απαιτείται για μία τέτοια δραστηριότητα.
iv) Προκύπτουν προβλήματα με λάθος κρατήσεις, υπεράριθμο αριθμό ατόμων στα μπαλόνια, καθυστέρηση παραλαβής, ασυνεννοησίες κ.α.

Γι’ αυτό η εταιρεία που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχει..

α) Έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό.
β) Σύγχρονα Μπαλόνια και Καλάθια.
γ) 1-2 ανταλλακτικές αντλίες ηλίου.
δ) Μέσα στο μεγάλο καλάθι 4 μικρότερα, στα οποία να βάζουν max. 3 άτομα. (SOS)ε) Πρωινό πριν την πτήση και event με σαμπάνιες και μετάλλια μετά την πτήση.
στ) Τουλάχιστον 5-6 χρόνια λειτουργίας και να πληροί όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Σημαντικό: Στις περισσότερες εταιρείες οι άνθρωποι μέσα στο καλάθι είναι στοιβαγμένοι. Πλήρωσε 20-30€ περισσότερα και κλείσε θέση σε μία ποιοτική εταιρεία!


Αερόστατα στην Καππαδοκία Τιμή και ΠτήσειςΤο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται για μία φθηνή δραστηριότητα αφού ξεκινάει από 160€ και μπορεί να φτάσει μέχρι κάποιες χιλιάδες ευρώ!

Όλες οι εταιρείες έχουν στην γκάμα τους την α) απλή βόλτα (Μ.Ο. Ατόμων: 20, Μέση τιμή: 200€, Μέση διάρκεια: 1 ώρα) και την β) Αναβαθμισμένη βόλτα (Μ.Ο. Ατόμων 16, Μέση τιμή: 230€, Μέση διάρκεια: 1¼ ώρα). Τέλος, κάποιες εταιρείες προσφέρουν γ) Prive βόλτα, (Μ.Ο. Ατόμων: 1-4 δικά σου, Μέση τιμή: 3000-4000€, Μέση διάρκεια: 1.5 ώρα).

Η καλύτερη πτήση περιλαμβάνει..

? Παραλαβή – Παράδοση στο ξενοδοχείο.
? Πρωινό με μπουφέ.
? Πτήση κατά την ανατολή, διάρκειας 1 ώρας και 15 λεπτών.
? Μόνο 3 άτομα ανά καλάθι (4 μικρά καλάθια των 3 ατόμων, βλέπε παραπάνω). Έτσι έχετε πολύ χώρο για να κινηθείτε και να απολαύσετε τη διαδρομή. (Πολύ σημαντικό  ‼️)
? Λογικό Κόστος: 170€ (για πληρωμή με μετρητά).

?  Κάνε κράτηση τώρα  ?


Αλήθειες και μύθοιΑλήθειες:

 Η συντήρηση, η πτήση και όλη η οργάνωση γύρω από κάθε μπαλόνι έχει τεράστιο κόστος. Γι’ αυτό η τιμή για τ’ αερόστατα στην Καππαδοκία είναι τόσο ανεβασμένη.

 Στην μάχη για μία καλή φωτογραφία πολλά κινητά, GoPro και μηχανές πέφτουν απ’ τα μπαλόνια!

 Είναι μία μοναδική εμπειρία ζωής.

 Υπάρχει η περίπτωση να κάνεις αυτό το ταξίδι και να μην πετάξεις λόγω ανέμων.

Μύθοι:

❌ Μπορείς να πάρεις με άνεση μία φωτογραφία, όπως αυτές που παίρνουν οι μεγάλοι instagramers/influencers.

❌ Τα μπαλόνια πετάνε κάθε μέρα.

❌ Όσα πιο πολλά πληρώσεις τόσο πιο πολύ θα ευχαριστηθείς τη βόλτα.

❌ Δεν χρειάζεται να κλείσω εισιτήριο. Θα βρω όταν πάω εκεί.


Τι να φορέσω στο ΑερόστατοΤο θέμα της ενδυμασίας είναι κάτι που βασανίζει τους περισσότερους. Είναι σίγουρο πως το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να κρυώσεις. Από την άλλη όμως δεν θέλεις να βγεις στη φωτογραφία σαν κρεμμύδι!

Γυναίκες: Κολλάν ή καλσόν χοντρό (μιας και τα πόδια δεν φαίνονται), αέρινο Φόρεμα (για καλές λήψεις), Δερμάτινο μπουφάν και το απαραίτητο Αξεσουάρ για τα μαλλιά (φιόγκο, κοκαλάκι, καπέλο, μαντίλι).

? Άνδρες: Τζιν παντελόνι, Φανελάκι, Πουκάμισο, Γιλέκο και ένα Μπουφάν ή Ζακέτα ή Φούτερ (ανάλογα με την εποχή).

Θα πρέπει να ξέρεις επίσης ότι..

α) Η θερμοκρασία στο μέγιστο σημείο είναι 5-6 βαθμοί λιγότεροι από του εδάφους.
β) Το φλόγιστρο του αερόστατου βγάζει μεγάλες μάζες καυτού αέρα με αποτέλεσμα να “σπάει” το κρύο που κάνει στα ψηλά.


Πρέπει Να έχεις ένα επιπλέον ζακετάκι και ένα buffer για τον λαιμό.

 Να έχεις ένα μπουκαλάκι νερό

 Να κλείσεις τα εισιτήρια τουλάχιστον 3 μήνες πριν.

 Να έχει μαζί σου τη νέα GoPro Hero Black 8 για ανεπανάληπτες λήψεις.

 Να έχεις Selfie Stick. Είναι ότι πιο χρήσιμο για να κερδίσεις χώρο.

 Να μην αγχωθείς σε ποια μεριά θα καθίσεις. Ο πιλότος γυρνάει το καλάθι για βλέπουν όλοι.

 Να έχεις καλή διάθεση. Όσο κρύο κι αν έχει, όσοι Κινέζοι και να σε πατάνε, Απόλαυσε το! Είναι μία μοναδική εμπειρία που -πιθανόν- δεν θα ξανάρθει στη ζωή σου!


Χρήσιμες πληροφορίες (Tips)

  •  Στα μεγάλα σημεία απογείωσης και προσγείωσης υπάρχουν ασθενοφόρα και αυτοκίνητα της αστυνομίας.
  •  Αν πληρώσεις με κάρτα το κόστος είναι μεγαλύτερο (είτε σε Ευρώ, είτε σε λίρες αφού χάνεις με την ισοτιμία). Όλες οι εταιρείες δέχονται μετρητά (μόνο Ευρώ €) με μία μικρή έκπτωση 10-20€.
  •  Η καλύτερη θέση είναι μπροστά (όπως κοιτάει ο οδηγός) αριστερά στη γωνία. Εκεί θα πάρετε τις καλύτερες φωτογραφίες και θα έχετε την καλύτερη θέα.

  •  Στο μπαλόνι υπάρχει φαρμακείο, ενώ ο οδηγός έχει γνώσεις από πρώτες βοήθειες καθώς και περιστατικά κρίσης πανικού, υψοφοβίας κτλ.
  •  Το κόστος ασφάλισης του κάθε μπαλονιού ξεπερνάει τα 40 εκ. Ευρώ!
  •  Όσο πιο νωρίς κλείσετε τόσο πιο λογικές είναι οι τιμές που θα βρείτε.
  •  Αν η ταχύτητα του ανέμου είναι κάτω από 10km/h τότε θα πετάξετε. Με 10 έως 12 km/h υπάρχει πιθανότητα να πετάξετε, ενώ πάνω από 12km/h (δηλαδή 3 μποφόρ) δεν θα πετάξετε (ενημερωθείτε για την ταχύτητα του ανέμου)!
  •  Όσες πιο πολλές μέρες έχουν να πετάξουν λόγω αέρα, τόσο πιο πολύ ανεβαίνει η τιμή τους!
  •  Είναι απαγορευμένο για όποιον έχει υψοφοβία. Σκέψου που θα είσαι σε ένα καλάθι στα 1000μ. και δεν θα έχεις τη δυνατότητα να κατέβεις.
  •  Τα μπαλόνια δεν πετάνε κάθε μέρα. Μπορεί να έχει γίνει όλη η διαδικασία, να έχει φουσκώσει και τελικά να μην πάρει άδεια πτήσεις, λόγω καιρού (κυρίως λόγω ανέμων). Φανταστείτε να συμβαίνει αυτό για 4-5 μέρες τι τεράστιο κόστος για τις εταιρείες είναι αυτό. Εσείς παίρνετε πίσω τα χρήματά σας!

Τι πρέπει να σου μείνει? Υπάρχει πάντα η περίπτωση να μην πετάξεις (λόγω αέρα).

? Αν δεν πετάξεις και ψάξεις εισιτήρια για τις επόμενες μέρες να είσαι έτοιμος να πληρώσεις 2-3 φορές πάνω (όχι σε ποιοτικές εταιρείες).

? Πρέπει να κάνεις κράτηση τουλάχιστον 2-3 μήνες πριν.

? Προτίμησε εταιρείες με λίγα άτομα ανά καλάθι για να απολαύσεις την εμπειρία.

? Αν έχει αέρα η βόλτα μπορεί να κρατήσει μόνο 30 λεπτά και να πετάς σε χαμηλά ύψη.

? ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ. Είναι μία ΜΟΝΑΔΙΚΗ εμπειρία ζωής!

Βόλτα με αερόστατο Καππαδοκία


Έχεις επιπλέον απορίες ?; Άφησε τις στα σχόλια και θα σε βοηθήσουμε.