ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΓΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

πηγη : Votegreece.gr

 
2
 
0

καθηγητης διδακτικη ιστορια
Η φιλοσοφία του Βάζου…
Με ένα γυάλινο βάζο, μερικές πέτρες, λίγα βότσαλα και άμμο, ακόμη δυο τρεις μπιρίτσες ένας καθηγητής Φιλοσοφίας εμφανίστηκε στην τάξη του έχοντας έναν και μόνο σκοπό: Να γεμίσει το βάζο μπροστά στους μαθητές του. Κάθε φορά, όμως, σταματούσε και τους ρωτούσε: “Είναι γεμάτο το βάζο;” Μέχρι που έγινε ενοχλητικός με τις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις του και οι μαθητές άρχισαν να… απορούν με το παράξενο “πείραμά” του! “Είναι μια διδακτική ιστορία για τη ζωή”, τους είπε γελώντας. Και μόνο στο τέλος, όλοι κατάλαβαν τι ακριβώς εννοούσε…

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΚΟΤΑΣ -ΕΞΩ ΦΥΣΑΕΙ ΚΑΙ ΒΡΕΧΕΙ.wmv



Στο Ναύπλιο βρέχει.



ΠΗΓΕΣ :  Φώτο .www.google.gr,        Youtube, 

Κεφαλλονιά: Βγήκαν τα φιδάκια της Παναγίας

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, 

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ : "  http://www.newsbomb.gr   " 

Κεφαλλονιά: Βγήκαν τα φιδάκια της Παναγίας

Όσοι συμμετείχαμε στην πρόσφατη εκδρομή του Παραρτήματος είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τον ναό, να ακούσουμε την ιστορία από τον ιερέα και να προσκυνήσουμε την Παναγία.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ανήμερα της εορτής του Σωτήρος εμφανίζονται στη Κεφαλλονιά τα φιδάκια της Παναγίας.
Συγκεκριμένα, στο ναό της Κοιμήσεως στο Μαρκόπουλο χθες το πρωί εμφανίστηκε το πρώτο φιδάκι (όπως και πέρυσι). Νωρίτερα, στο πιο ορεινό χωριό, τα Αργίνια εμφανίστηκε άλλο ένα φιδάκι προς ικανοποίηση και χαρά των κατοίκων και προσκυνητών.

ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ 41ο ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

09/08/2016

Σε αρνητικό έδαφος για 41ο συνεχόμενο μήνα διατηρήθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιούλιο του 2016.
Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή παρουσίασε πτώση κατά 1% έναντι μείωσης 2,2% τον Ιούλιο του 2015 και κατά 1,6% έναντι μείωσης 1,3% τον Ιούνιο του 2016.
Ο μέσος δείκτης του δωδεκάμηνου Αύγουστος 2015 - Ιούλιος 2016 υποχώρησε κατά 1%, έναντι μείωσης 1,9% το αντίστοιχο διάστημα της περιόδου 2014 - 2015.

Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών, αντίθετα, σημείωσε άνοδο κατά 0,2% έναντι πτώσης 1,3% τον Ιούλιο του 2015 και πτώση κατά 1,2% έναντι μείωσης 1,2% τον Ιούνιο του 2016.

Στο δωδεκάμηνο Αυγούστου 2015 - Ιουλίου 2016, κατεγράφη μείωση 0,2% έναντι πτώσης 1,6% το αντίστοιχο διάστημα του 2014 – 2015.

Νέα βάρη για τους συνταξιούχους - Εισφορά 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ στο άθροισμα των συντάξεων

Νέα βάρη για τους συνταξιούχους - Εισφορά 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ στο άθροισμα των συντάξεων

Μπροστά σε νέες αυξήσεις εισφορών αναμένεται να βρεθούν οι ήδη συνταξιούχοι, καθώς σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, η εισφορά 6% υπέρ ΕΟΠΥΥ θα επιβάλλεται στοάθροισμα των συντάξεων.

Γιατί αργεί το ΜΤΣ να απαντήσει; Δύσκολες ερωτήσεις; Φόρτος εργασίας; Αδιαφορία; Καλοκαιρινές διακοπές;


Πέρασαν ήδη 3 βδομάδες, 21 ολόκληρες ημέρες και το Μετοχικό Ταμείο Στρατού δεν απάντησε στην από 15 Ιουλίου 2016 αίτηση μερισματούχου, μέσω επιστολής και e-mail, για...
ενημέρωση επί ερωτημάτων σχετικών με: (1) Την επίδραση των άρθρων 47 και 49 του ν.4387/2016 στα έσοδα του ΜΤΣ. (2) Τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ του ΜΤΣ επί του νόμου 4407/2016 του ΥΠΕΘΑ. (3) To ενοίκιο του μεγάρου του ΜΤΣ (ATTICA) από την PICAR. (4) Την καθυστέρηση καταβολής του ΒΟΕΑ για το 2016.  

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ " Περί αναπροσαρμογής χορηγηθέντων ΕΦΑΠΑΞ από 1-8-2012 και εντεύθεν "

Αγαπητοί συνάδελφοι  ο Σύνδεσμος Αποστράτων  Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Αργολίδας μετά από επίσημη ενημέρωση μέσω  e-mail που έλάβε σας γνωστοποιεί  σχετικά για την αναπροσαρμογή χορηγηθέντων ΕΦΑΠΑΞ που ισχύει για αυτούς  που συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 1-8-2012.





Εσείς που  Ηλεκτρονικά Ενημερώνεστε γνωστοποιείστε τους πιθανόν συναδέλφους που γνωρίζεται όποιους  υπάγονται σε αυτήν την περίπτωση.