ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας εόρτασε τον ΠΡΟΣΤΑΤΗ του " ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ " στον Κρασόκτιστο Παραλία Καραθώνας-video

 Ο   Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας λόγω του ότι είναι  προστάτης  ο ΄Αγιος Νικόλαος εόρτασε για το 2022 την 19η Μαϊου   στον ΄Αγιο Νικόλαο τον Κρασόκτιστο στην Καραθώνα.



Όπου με την υπ΄ αριθ. 232/2019   απόφαση το  Διοικητικό Συμβούλιο   θα εορτάζει εδώ την ημέρα αυτή κάθε χρόνο και είναι καταχωρημένο στο  ΄Αρθρο 42 του Νέου Καταστατικού δυνάμει της υπ΄αριθ΄2/2020 διάταξης του Ειρηνοδικείου Ναυπλίου


Πηγή και φωτογραφικό υλικό από την επαγγελματική σελίδων των " ΑΡΓΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΔΕΩΝ " 

με συμπληρώματα από το blogger  " ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ " 

Ναύπλιο: Πλήθος κόσμου στην εορτή του Άγιου Νικόλαου του Κρασόκτιστου στην παραλία Καραθώνας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:56:00 μ.μ. |  |  | 


Με λαμπρότητα τιμήθηκε την Πέμπτη 19 Μαϊού η εορτή της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών, στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του κρασόκτιστου στην παραλία Καραθώνα στο Ναύπλιο που είναι χτισμένο μέσα στην άγρια ομορφιά των βράχων με φόντο το απέραντο γαλάζιο.

Για πρώτη φορά ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας και η Ένωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας ο "Μίνωας" τίμησαν με πανηγυρικό εσπερινό τον Άγιο Νικόλαο τον "Κρασόκτιστο" στον αύλειο χώρο του Ιερού ναού. 
Την 20ην Μαΐου 2022, η Εκκλησία μας τιμά την μετακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου του κρασόκτιστου στην Καραθώνα Ναυπλίου. 
Την παραμονή της εορτής, εψάλει αρχιερατικός εσπερινός, μετά αρτοκλασίας από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο . 

Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αργολικού κόλπου.