ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Εορτασμός Αγ.Νικολάου ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ Πολεμικού Ναυτ.-Λιμενικού Σώματος-Εμπορικού Ναυτ.και του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Απ.Σωμ.Ασφαλείας Ν.Αργολίδας

Σήμερα 5 Δεκεμβρίου 2022 παραμονή εορτής Αγίου Νικολάου τελέστηκε  εσπερινός  στον Ι.Ν. Παναγίας λόγω εργασιών του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

Εορτή του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος και του Εμπορικού Ναυτικού.

Επίσης σήμερα εορτάζει και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας -  " Ο ΄Αγιος Νικόλαος "  καθότι είναι Προστάτης των μελών του Συνδέσμου όπως αναγράφεται στον τίτλο.

Επειδή προέχουν τα αναφερόμενα (Πολεμικό Ναυτικό-Λιμενικό Σώμα-Εμπορικό Ναυτικό)  το Δ.Σ. του Συνδέσμου πήρε απόφαση όπως να εορτάζεται τον Μάϊο στις 19 του μηνός  στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Κρασόκτιστου Καραθώνα Ναυπλίου. 

΄Ηδη το 2022 εορτάστηκε εκεί για πρώτη φορά μετά την ΠΑΝΔΗΜΙΑ.

Το 2023 θα εορταστεί με ακόμη καλύτερο προγραμματισμό από το Δ.Σ. του Συνδέσμου ΘΕΟΥ θέλοντος.

Λεπτομέρειες εορτασμού από την Επαγγελματική  Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ "  


 

Το Σώμα του Λιμενικού στο Ναύπλιο τιμά τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:53:00 μ.μ. |  |  | 
Περιφορά
Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα το Λιμενικό Σώμα στο Ναύπλιο τίμησε τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό ναό της Παναγίας Ναυπλίου, μιας και ο Ιστορικός ιερός ναός του Αγίου Νικολάου είναι κλειστός εδώ και κάποια χρόνια ,μιας και είχε υποστεί σοβαρές ζημιές στην στέγη και στο εσωτερικό του. 
Έτσι μέχρι να αποκαταστηθούν οι ζημιές ο ναός δεν λειτουργεί και ο εορτασμός γίνεται στην Παναγία Ναυπλίου. 
Τον εορταστικό εσπερινό και το θείο κήρυγμα τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φρίμης .
Μετά το πέρας του εσπερινού έγινε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπλίου.
Τον πανηγυρικό εσπερινό και την λιτανεία της εικόνας παρακολούθησαν ο Λιμενάρχης Ναυπλίου Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου, το προσωπικό του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, Εκπρόσωποι Στρατιωτικών Σωμάτων,  καθώς και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Τάσος Ζαφείρης. Κατά τον εσπερινό έψαλλε ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδας Δημήτριος Καρκαλάτος.

ΠΗΓΗ :  










Μητσοτάκης: Ενίσχυση 600 ευρώ το Δεκέμβριο στους υπαλλήλους ΕΛ.ΑΣ και Λιμενικού

 


Μητσοτάκης: Ενίσχυση 600 ευρώ το Δεκέμβριο στους υπαλλήλους ΕΛ.ΑΣ και Λιμενικού

5 Δεκεμβρίου 2022
 

Ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στον θάνατο 11χρονου μαθητή από έκρηξη λέβητα σε σχολείο, στις Σέρρες – Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε εξαγγελία εφάπαξ ενίσχυσης των υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού με 600 ευρώ τον Δεκέμβριο προχώρησε ο πρωθυπουργός από την Τρίπολη, όπου πραγματοποίησε ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε στην παρουσίαση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2030, προϋπολογισμού 5,25 δισ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 200 έργα και αρκετές πρόσθετες παρεμβάσεις.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε επιγραμματικά στις τράπεζες, τονίζοντας την ανάγκη να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί σε σχέση με την συλλογική προσπάθεια, όπως είπε χαρακτηριστικά. Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση πιέζει τις τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, αλλά και να αυξήσουν τα επιτόκια καταθέσεων και να μειώσουν τις προμήθειες.

Οι εξαγγελίες

«Με βάση τις μεγάλες δυσκολίες της αγοράς και γνωρίζοντας πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες στην αγορά, διατηρείται για άλλο έναν χρόνο το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι ένστολοί μας όλα αυτά τα χρόνια, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού. Όλο το μάχιμο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού θα λάβει τον Δεκέμβριο 600 ευρώ ανά υπάλληλο, οριζόντια, μαζί με τη μισθοδοσία» ήταν η εξαγγελία του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στο θάνατο του 11χρονου μαθητή από έκρηξη λέβητα στο σχολείο του, στις Σέρρες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η συντήρηση των σχολικών μονάδων δεν είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης, αλλά διαβεβαίωσε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποδοθούν οι ευθύνες «εκεί που πρέπει».

Αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των πολιτών – την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τις αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, την επιδότηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα μέτρα στήριξης των αγροτών. Παράλληλα, μίλησε για το σύνολο των κρίσεων που έχει κλήθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνησή του – από την πανδημία και τις επιτπώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, ως την προσπάθεια «εισβολής» μέσω μεταναστών στον Έβρο.

ΠΗΓΗ :