ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Ο Σ.Α.Σ.Α. Ν. Αργολίδας συμμετέχει Ηλεκτρονικά στις Συνταξιουχικές Κινητοποιήσεις των Πανελληνίων Ομοσπονδιών Συνταξιούχων

 


Συνάδελφοι οι συνταξιουχικές οργανώσεις – Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Συνταξιούχοι διοργανώνουν συγκεντρώσεις – διαμαρτυρίες Πανελλαδικά σε διάφορες Πόλεις.

Μετά σχετικού εγγράφου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Π.Ο.Α.Σ.Α.  ενημερωθήκαμε σε ποιες πόλεις από αύριο 13-10-2022 θα πραγματοποιούνται, στον Νομό μας δεν υπάρχει καμία παρόμοια  κινητοποίηση.

Εμείς ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας συμμετέχουμε Ηλεκτρονικά στην διαμαρτυρία επισημαίνοντας τα παρακάτω :

 

 Φώτο από διαμαρτυρία στην Δ.Ε. Θεσσαλονίκη Πρόεδρος Π.Ο.Α.Σ.Α. κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος - Πρόεδρος Σ.Α.Σ.Α. Ν. Αργολίδας κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ 

Ως απόστρατοι συνταξιούχοι των Σ.Α. ανήκουμε στη μεγάλη οικογένεια των συνταξιούχων της πατρίδας μας .

Μια οικογένεια η οποία κατά τη διάρκεια των 10χρονων μνημονίων έχει υποστεί τα πάνδεινα και έχει εξωθηθεί σε κοινωνική περιθωριοποίηση και οικονομικό μαρασμό. 

Ζούμε μέσα στην κοινωνία και συμμετέχουμε μαζί σας στην ανάκτηση  των χαμένων μας και την διατήρηση των κεκτημένων μας .

Μαζί με όλους τους συνταξιούχους διεκδικούμε :

1. Πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις μας. Η οποιαδήποτε αύξηση δοθεί θα πρέπει να είναι καθαρή , να μην συνυπολογιστεί η προσωπική διαφορά και να έχει ξεκάθαρο χαρακτήρα ενίσχυσης του βιοτικού επιπέδου των συνταξιούχων. 

2.  Οριστική κατάργηση την προσωπικής διαφοράς , ως μέρος της σύνταξης και ένταξή της στο ανταποδοτικό σκέλος αυτής.  

3. Απόδοση όλων των αναδρομικών με πολιτική απόφαση . Άλλωστε αυτό είχε δεσμευτεί ο κ. Πρωθυπουργός ευρισκόμενος στην αντιπολίτευση.

4. Απόδοση στις συνταξιουχικές οργανώσεις των κρατήσεων του άρθρου 102 Ν.4387/16 . Είναι δικά μας χρήματα και αποτελούν την μοναδική ενίσχυση των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων προκειμένου αυτές να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

5. Γενναία αντίδραση της Κυβέρνησης στο κλίμα ακρίβειας που πλήττει την πατρίδα μας και τον κόσμο ολόκληρο , με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των αδύναμων οικονομικά νοικοκυριών. 

Συνάδερφοι συμπλέουμε στον αγώνα που δίνουν οι συνταξιούχοι προκειμένου να επιβιώσουν οικονομικά και να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας . Εμείς οι συνταξιούχοι , μαζί με τους εργαζόμενους της πατρίδας μας σταθήκαμε αντάξιοι της εθνικής μας υποχρέωσης και στηρίξαμε στα δύσκολα την οικονομία της πατρίδας μας . Τώρα που , κατά δήλωση του κ. Πρωθυπουργού η πατρίδα μας βρίσκεται σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης , τώρα που οι συνταξιούχοι για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους , τώρα που με την πενιχρή σύνταξή τους συντηρούν τα άνεργα παιδιά ή εγγόνια τους , τώρα δικαιούνται , περισσότερο από κάθε άλλη φορά , και απαιτούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. 

Εμείς οι απόστρατοι των Σ.Α. συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στον κοινό αγώνα των συνταξιούχων , στον αγώνα επιβίωσης , σε έναν αγώνα χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς κομματικές ή άλλου είδους αγκυλώσεις. 

 


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΜΑΣ


Για το Δ.Σ.

 

Ο Γεν. Γραμματέας                              Ο Πρόεδρος

Αντώνιος ΚΟΥΚΟΥΒΕΣ           Μιχαήλ ΜΑΝΤΑΣ

 











Υλοποίησης Πρότασης του Προέδρου του Συνδέσμου μας από την Ομοσπονδία ( Π.ΟΑ.Σ.Α. )

 


Μετά από πρόταση του Προέδρου κ. ΜΑΝΤΑ Μιχαήλ η Π.Ο.Α.Σ.Α. αποκτά την δική της εικόνα σε διαμαρτυρίες - συλλαλητήρια όπου ενέκρινε  με απόφασή της στο Διοικητικό Συμβούλιο της 20-9-2022 όλα τα παρευρισκόμενα μέλη της να έχουν διακριτικό γνώρισμα ( γιλέκο ). 

Οι προτάσεις σε ένα Σύνδεσμο και κατ΄ επέκταση στην Ομοσπονδία είναι μία βοήθεια στο μεγάλο φόρτο εργασίας που αντιμετωπίζει με τα διάφορα προβλήματα των Αποστράτων. 

Ως Σύνδεσμος  θα είμαστε πάντα δίπλα στην Ομοσπονδία και όπου είναι δυνατόν θα βοηθούμε και σας ευχαριστούμε για το ότι ασχοληθήκατε με την πρόταση η οποία είχε εποικοδομητικό χαρακτήρα.

Παρακάτω το έγγραφο της Ομοσπονδίας που στάλθηκε στον Σύνδεσμό μας.-