ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Ανοιχτή Επιστολή του Προέδρου της ΠΟΑΣΑ κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ε. αναρτά ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σ.Α. Ν. Αργολίδας

 



Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας αναρτά την παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Προέδρου της Π.Ο.Α.Σ.Α. κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ευαγγέλου.


 

Ανοιχτή επιστολή του προέδρου της ΠΟΑΣΑ προς τον κ Πρωθυπουργό Κύριε πρωθυπουργέ σε συνέχεια του υπομνήματος που σας ενεχυρίασε η Ομοσπονδία μας και ενόψει των ανακοινώσεων για το ποσοστό αύξησης των συντάξεων σας

Κ Α Λ Ω

όπως οι οποίες αυξήσεις δοθούν να είναι καθαρές και όχι να συνυπολογιστεί η "προσωπική διαφορά "Στη δεύτερη περίπτωση η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων δεν θα έχει καμμιά αύξηση Κύριε πρωθυπουργέ οι απόμαχοι της εργασίας ,εκτός από την οικογένεια τους, συντηρούν η βοηθούν άνεργα η υποαπασχολούμενα παιδιά η εγγόνια Οι συνταξιούχοι στήριξαν ,στα δύσκολα χρόνια των 2 μνημονίων "μαζί με τους εργαζόμενους "την οικονομία της πατρίδας μας Τώρα με την έκρηξη της ακρίβειας σε καύσιμα ,θέρμανση, είδη πρώτης ανάγκης, τώρα που περνάμε ένα ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ δεν διανύουμε ότι θα μας ΞΕΧΑΣΕΤΕ Πάνδημο αίτημα λοιπόν όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων

« ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ »

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σ.Α. Ν. Αργολίδας στην Υποδοχή λειψάνων Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας παραβρέθηκε  στην υποδοχή των λειψάνων των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης των εν Λέσβω μαρτυρούντων 

Λεπτομέρειες από την πηγή της Ανάρτησης " ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ " 

 

Το Ναύπλιο υποδέχθηκε από τη Λέσβο τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:20:00 μ.μ. |  |  | 

Μητροπολίτης Αργολίδας

Με θρησκευτική λαμπρότητα το Ναύπλιο υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ενδόξων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από τη νήσο Λέσβο την  Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022. 



Η υποδοχή έγινε από κλήρο και λαό στην είσοδο του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου στην συνοικία της Πρόνοιας. Τα Ιερά λείψανα θα παραμείνουν στο ναό από 10 έως 13 Οκτωβρίου 2022. 



Τα Ιερά Λείψανα που μετέφερε ο π. Καλλίνικος από την Μητρόπολη Μυτιλήνης ,υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, στα προπύλαια του Ιερού Ναού.



Μετά την υποδοχή ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.




Ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος ,ευχαρίστησε εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου Ιάκωβο, για την άδεια που έδωσε να μεταφερθούν τα Ιερά λείψανα από την ιερά Μονή στο Ναύπλιο, καθώς και τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο για την άδεια του να τεθούν προς προσκύνηση στον ενοριακό ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.






Κατά την παραμονή των ιερών λειψάνων στον Ιερό Ναό, έχει προγραμματισθεί να τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 07:00πμ έως και τις 09:00μμ. καθημερινά.







Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη είναι οσιομάρτυρες της χριστιανικής εκκλησίας. Είναι νεοφανείς άγιοι καθώς μαρτύρησαν 10 χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1463 μ.Χ.). Σύμφωνα με μαρτυρίες φαίνεται πως φανερώθηκαν από το 1959 με θαυματουργικό και θαυμαστό τρόπο. Η εορτή τους είναι δυο μέρες μετά το Πάσχα, δηλαδή την Τρίτη της Διακαινησίμου ή Λαμπροτρίτη, στην ομώνυμη μονή της Λέσβου. Στις 23 Ιουνίου 1959 αποκαλύφθηκε ένας τάφος αγνώστων κοντά στο χωριό Θερμή της Λέσβου.







Ειδικότερα, γίνονταν εργασίες αποκατάστασης ενός ναϋδρίου σε έναν λόφο εκεί κοντά και ο εργάτης Δούκας Τσολάκης έπεσε πάνω σε εκείνο τον τάφο. Μη ξέροντας περί τίνος πρόκειται και λόγω της ολιγοπιστίας του, άφησε τα ιερά λείψανα στον κορμό ενός δέντρου. Γέλασε και πήγε να φύγει όταν παρατήρησε ότι δε μπορούσε να κινήσει τα χέρια του. Έκπληκτος "λύθηκε" μόνον αφού έκανε τον σταυρό του για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια. Κατόπιν είδε έναν Άγιο, τον Άγιο Ραφαήλ κοντά στο ναΰδριο και από τότε μετεστράφει σε κήρυκα του γεγονότος αυτού και του νεοφανούς Αγίου.







Την ίδια χρονική περίοδο και κοντά με το άλλο γεγονός, η σύζυγος του Μαρία, σύμφωνα με πηγές, έγινε μάρτυρας μιας ανδρικής επιβλητικής παρουσίας που την αποπήρε κοντά σε ένα άλλο ναΰδριο. Από τότε άρχισαν οι εμφανίσεις του Αγίου στη σύζυγο του ιδιοκτήτη του χωραφιού, αλλά και σε άλλες προσκυνήτριες, προσκυνητές και παιδιά του χωριού, στον ύπνο τους αλλά και στον ξύπνιο τους. Παρουσιαζόταν εκείνος με άμφια ή ράσο και κάποιες φορές χωρίς να μιλά καν.







Άλλες φορές πάλι εμφανιζόταν με την Παναγία και την Αγία Παρασκευή να εξιστορείται τον βίο του και το μαρτύριό του με λεπτομέρειες. Επίσης, σε άλλες περιπτώσεις αποκάλυπτε το όνομά του λέγοντας πως ήρθε ο καιρός να τον γιορτάζουν την Τρίτη της Διακαινησίμου, καθώς ο ίδιος θα έκανε πολλά θαύματα. Οι διηγήσεις ανά τους κατοίκους ήταν ίδιες, χωρίς να υπάρχει κάποια συνεννόηση μεταξύ τους. Να σημειωθεί ότι ο τάφος του Αγίου Νικολάου ανακαλύφθηκε στις 13 Ιουνίου 1960.






Άλλη πηγή αναφέρει ότι στον ελαιώνα στη θέση Καρυές περιφερόταν μια φιγούρα ανάμεσα στα δέντρα μετά τη λειτουργία για τον εορτασμό της μνήμης τους. Το 1959 η οικογένεια του Άγγελου Ράλλη που είχε στην ιδιοκτησία της το κτήμα αποφάσισε να χτίσει μια εκκλησία στη θέση παλιάς. Στα θεμέλια και σε βάθος 2 μέτρων βρέθηκαν οι πρώτοι σκελετοί. 






Με πρώτη τη γυναίκα του Άγγελου Ράλλη, Βασιλική, ύστερα από αυτό το γεγονός, άρχισαν οι διηγήσεις και οι εμφανίσεις από τον Άγιο Ραφαήλ και σε άλλες πιστές του χωριού. Ήταν μια ψηλή και αυστηρή παρουσία ιερωμένου που εξιστορούταν και το μαρτύριο των συναθλησάντων του.














ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ