ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΘΕΜΑ-1

Α Σ Τ Υ Ν Ο Μ Ι Α

Η ανάγκη της αστυνομίας έγινε αντιληπτή τον 5ο αιώνα π.Χ. στην Αθήνα, για την επίβλεψη των δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, για την συντήρηση των δρόμων κλπ.
Στη Σπάρτη, πρώτος ο Λυκούργος ανάθεσε την τήρηση της τάξης στους εφόρους. Στο Βυζαντινή Αυτοκρατορία το έργο της αστυνομίας ασκούσαν οι έπαρχοι, που είχαν αναλάβει και τη δικαστική εξουσία.
Κατά την Τουρκοκρατία, την επίβλεψη του τόπου είχε ο βοεβόδας με τους αγάδες και στις επαρχίες οι αρχηγοί των εθνοφυλάκων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Την Ελληνική Αστυνομία λόγω της ιδιαιτερότητας της υπηρεσίας αλλά και των πολλών επί μέρους υπηρεσιών της, την άφησα στο τέλος διότι στην συνέχεια θα αναρτηθούν διάφορα για τις επιμέρους υπηρεσίες της.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ


ΘΕΜΑ-2

ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ

Η Αστυνομία Πόλεων ήταν ένα μικρό σώμα 10-12 χιλιάδων ατόμων με αποστολή την αστυνόμευση της Αθήνας (το κέντρο) και του κέντρου του Πειραιά, της Πάτρας και της πόλης της Κέρκυρας (όχι το νησί). Τα προάστια της Αθήνας, του Πειραιά, της Πάτρας, το νησί της Κέρκυρας εκτός από την πόλη, η πόλη της Θεσσαλονίκης και όλη η υπόλοιπη ελληνική επικράτεια ήταν στην ευθύνη της Ελληνικής Χωροφυλακής, καθώς επίσης τα Δικαστικά Μέγαρα, η Βουλή, τα Ανάκτορα και η ασφάλεια υψηλών προσώπων σε όλη την επικράτεια. Τα δυο Σώματα ήταν αυτόνομα, είχαν τον δικό τους αρχηγό και υπάγονταν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Μόνο σε εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις υπήρχε συνεργασία των δυο Σωμάτων.

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ ΣΕ ΣΚΗΝΕΣ

ΠΗΓΗ : "    piotr owczarek (Google+)

noreply-fda0fc9c@plus.google.com  "
 sadik mu
piotr owczarek:
love love love



η εικόνα δεν εμφανίζεται

Μέσω του TaxisNet τα "ραβασάκια" της Eφορίας!



Ηλεκτρονικά μέσω του TaxieNet θα λαμβάνουν στο εξής τα..."ραβασάκια" της Eφορίας οι φορολογούμενοι. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να αποστέλλεται κάθε είδους ειδοποίηση της Eφορίας στα προσωπικά e-mail των φορολογουμένων, ωστόσο υπήρξαν αντιδράσεις για τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν κυρίως ηλικιωμένοι και φορολογούμενοι που δεν θα είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο και έτσι το σχέδιο απορρίφτηκε. 

ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ : " 1ο Σύστημα Προσκόπων Ναυπλίου από το 1992 μέχρι σήμερα.

Την 8-2-2002 έκλεισε   το 1Ο Σύστημα Προσκόπων Ναυπλίου όπου υπήρξε η σχετική ενημέρωση  στον  τότε ΄Εφορο Περιοχής Πελοποννήσου, όπως έτσι έπρεπε λόγω μη ανευρέσεως αντικαταστάτη.
Ως Αρχηγός Ομάδος Προσκόπων  σε παρέλαση


Σήμερα   Μάρτιος 2014  θα πω λίγα λόγια αρχίζοντας από τα τελευταία που  διαβάζεται  στο Δελτίο Τύπου  όπου δημοσιεύθηκε την 22-2-2002.
                       
  Από την Σχολή Εφόρων και Αρχηγών Συστημάτων


Η ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ

Η παρούσα ανάρτηση μαζί με αυτήν για την ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ  στο προηγούμενο blog ήταν μέσα στις Δημοφιλείς αναρτήσεις και λόγω της έναρξης της παρούσας ετικέτας σε αυτό επαναλαμβάνω  τις δημοσιεύσεις.  



 Η Προσκοπική στολή με τα διακριτικά σε ποίο σημείο πάει το κάθε σήμα.


ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ - ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ: Η Ζωή του Προσκόπου, κάνοντας πράξει αυτά που έμαθε στις συγκεντρώσεις, την Χειμερινή περίοδο στην Προσκοπική του γωνιά.

Η παρούσα ανάρτηση μαζί με αυτήν για την ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΣΤΟΛΗ στο προηγούμενο blog ήταν μέσα στις Δημοφιλείς αναρτήσεις και λόγω της έναρξης της παρούσας ετικέτας σε αυτό επαναλαμβάνω  τις δημοσιεύσεις.  

Η δε παρούσα είναι εμπλουτισμένη απο φωτογραφίες του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ναυπλίου από τις δικές του κατασκηνώσεις.

Θα δείτε παλιές τεχνικές των κατασκηνώσεων αλλά και τις σύγχρονες σκηνές.
Σε πολλά άλλα θέματα στις κατασκηνώσεις υπάρχουν βασικές αρχές από παλιά.
Από τις φωτογραφίες θα καταλάβετε τι σημαίνει Προσκοπική Κατασκήνωση και όποιος έχει κάνει Προσκοπισμό έχει πάρα πολλές αναμνήσεις από τις Προσκοπικές Κατασκηνώσεις.
Από το βιβλίο Προσκοπικές κατασκηνώσεις έχω πολλές εικόνες και ενημερώσεις.

   

Επίσης και από το Προσκοπικό Εγκόλπιο που είναι για
τον σύγχρονο Πρόσκοπο.

Αντικατάσταση Προέδρου Διοικητικών Συμβουλίων Μ.Τ.Στρατού και Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μ.Τ.Στρατού (ΝΙΜΙΤΣ).



Επτασφράγιστο μυστικό αποδεικνύεται τελικά ότι κρατούσαν την αντικατάσταση του τέως προέδρου του Μ.Τ.Στρατού, Αντιστράτηγου ε.α. Μιχαήλ Σιδηρόπουλου, ο Υ.ΕΘ.Α., καθώς και οι ..."παράγοντες" του Υπουργείου!! 

Φωκίδα: Eνα μέρος που δεν πάμε ποτέ και όμως αποτελεί έναν από τους σπανιότερους τόπους άγριας ομορφιάς [εικόνες]

ΕΛΛΑΔΑ
Φωκίδα: Eνα μέρος που δεν πάμε ποτέ και όμως αποτελεί έναν από τους σπανιότερους τόπους  άγριας ομορφιάς [εικόνες]

10.12.2013 14:17

Μπορεί να απέχει μόνο λίγες ώρες από την Αθήνα, ωστόσο για τους περισσότερους η Φωκίδα αποτελεί έναν ανεξερεύνητο τόπο άγριας ομορφιάς με πλούσιο γεωμορφολογικό τοπίο.

Oι αναγνώστες του Guardian ερωτευμένοι με την Ελλάδα: Ποιες είναι «οι καλύτερες ταβέρνες» της χώρας

ΖΩΗ
Oι αναγνώστες του Guardian ερωτευμένοι  με την Ελλάδα: Ποιες είναι «οι καλύτερες ταβέρνες» της χώρας


10.03.2014 12:51

Κι από Μάρτη καλοκαίρι για τους Βρετανούς που ήδη ονειρεύονται τις χαλάρωση το ηλιοβασίλεμα με ούζο και μεζέ δίπλα στο κύμα, στέλνοντας τις προτάσεις τους από την εμπειρία των διακοπών τους, στα νησιά και όχι μόνο.

Αντικαταστάθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μ.Τ.Σ.!!!!!!

Ούτε 2 ημέρες δεν πέρασαν και επαληθεύτηκε το άρθρο (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ),  που αφορούσε στην πιέσεις που δεχόταν ο πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού Αντιστράτηγος  ε.α. Μιχαήλ Σιδηρόπουλος να παραιτηθεί. Η κυβέρνηση τον ...........αντικατέστησε με τον Αντιστράτηγο ε.α. Χαρίλαο Μπουκοβάλα!!!!  (ΔΙΑΥΓΕΙΑ - ΑΔΑ: ΒΙΚ36-ΧΡΨ) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ.

Ξανθιά Αστυνομικός, Billy Balls, Στέγη



  • Ξανθιά Αστυνομικός
    Τρεις ξανθιές , εξετάζονται για να γίνουν αστυνομικίνες . Ο εξεταστής δίνει στην πρώτη κοπέλα μια φωτο...

Συντομία, Ο Θεός σε βλέπει!, Οι παπαγάλοι και η παπαγαλίνα...



  • Συντομία
    Αφού ο δάσκαλος εξήγησε στα παιδιά την έννοια της συντομίας, φώναξε ένα μαθητή να του περιγράψει μια δραματική...

Μαύρη τρίχα, Ευνουχισμός ή ;, Το μαυράκι και η νέα του μητέρα



  • Μαύρη τρίχα
    - Που έχει τη μοναδική μαύρη τρίχα μια ξανθιά ;- Στο δόντι !

ΤΟ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΟ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ,ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ,ΤΟ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΟ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ " ΑΣΤΕΙΑ ΜΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ "


ΤΟ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΟ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ

-- Μήπως βρήκατε ένα πεντοχίλιαρο, που έχασα εδώ χθες στο κατάστημά σας; ", ρωτά κάποιος.
-- "Όχι κύριε. Βρήκαμε μονάχα ένα κατοστάρικο"
-- "Δεν πειράζει. Δώστε μου το κατοστάρικο και μου χρωστάτε τα υπόλοιπα".

Ψαραντώνης και Σκουλάς


Όταν πυροβόλησαν ( από λάθος ) τον γνωστό Κρητικό λυράρη Σκουλά πήγε ο κουμπάρος του ο Ψαραντώνης στο νοσοκομείο και τον επισκέφτηκε εκεί λοιπόν ακολούθησε και ο εξής διάλογος ... 

Μα τί έγινε χτες βράδυ;


Ο Παναγιώτης ξυπνάει στο κρεβάτι του με ένα τρομερό πονοκέφαλο. Το κεφάλι του πάει να σπάσει. Με το ζόρι ανοίγει τα μάτια του και το πρώτο που βλέπει είναι 2 ασπιρίνες και ένα ποτήρι νερό στο κομοδίνο του. 
Ανακάθεται και βλέπει τα ρούχα του καθαρά και διπλωμένα στην καρέκλα μπροστά του. Κοιτάζει το δωμάτιο και συνειδητοποιεί ότι όλα είναι πεντακάθαρα και τακτοποιημένα. 

Η λίστα με τις ισχύουσες νέες τιμές φαρμάκων.




Δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. ο νέος κατάλογος φαρμάκων, με τις νέες τιμές και φυσικά τις αντίστοιχες αυξήσεις. 
Το Φ.Ε.Κ. με τη λίστα που καταρτίστηκε από την Ειδική Επιτροπή Κατάρτισης του θετικού καταλόγου, πήρε ημερομηνία 07/03/2014 και ισχύει από δημοσίευσής του. 
Πρακτικά, από Δευτέρα (10-03-2014), οπότε θα έχουν ενημερωθεί πλήρως και τα φαρμακεία και έτσι θα ενεργοποιηθούν οι αντίστοιχες τιμές. 

Οι άθλιοι σφετεριστές της Ελληνικής Ιστορίας


Γράφει ο
Ιωάννης Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α
Είναι κανείς ν’ απορεί, πως είναι δυνατόν μία περιοχή της Σερβίας που ονομάζετο, επί αιώνες «Vardar’s» και μετά την ανεξαρτητοποίηση της να πάρει το όνομα Γεωγραφικού τμήματος της Ελλάδος.
Όπως είναι γνωστό ο Κομμουνιστής Δικτάτωρ Τίτο με το έτσι θέλω, την σημερινή περιοχή των Σκοπίων που ανήκε στην Επικράτειά του (πρώην Γιουγκοσλαβία) και ονομάζετο ως προαναφέρθη «Βαρτράσκα», το 1944 την ονόμασε Μακεδονία. Με απώτερο σκοπό την εφαρμογή της επεκτατικής πολιτικής του προς την Μεσόγειο θάλασσα.

500 τόνοι τσιμέντο στην Κεφαλονιά

ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ

10/03/2014
Πεντακόσιους τόνους ενσακισμένου τσιμέντου παρέχει η Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν επείγουσες επισκευαστικές ανάγκες σε κτίρια δημοσίου συμφέροντος. 

ΥΠΟΙΚ: ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ

ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2014

10/03/2014
Σειρά δράσεων που έχουν σαν στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των τελωνείων και την απλοποίηση των διαδικασιών τους, προωθεί στη διάρκεια του τελευταίου έτους το υπουργείο Οικονομικών.