ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Πώς θα πληρώνουμε διόδια

Πώς θα πληρώνουμε διόδια

    Την κατάργηση των σταθμών διοδίων σχεδιάζει το υπουργείο Μεταφορών. Ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης περιέγραψε τον τρόπο που θα λειτουργεί το νέο σύστημα πληρωμής και χρέωσης των διοδίων στις εθνικές οδούς και περιγράφοντας το πώς θα λειτουργήσει, είπε ότι, «θα έχουμε μια συσκευή ή μια εφαρμογή στο κινητό, με την οποία θα χρεωνόμαστε για τα χιλιόμετρα που διανύουμε».

Τα κάστανα και οι ευεργετικές τους ιδιότητες

Τα κάστανα και οι ευεργετικές τους ιδιότητες
    Τα κάστανα αποκαλούνται ως 'φάρμακο του χειμώνα' και δεν είναι καθόλου τυχαία η ταύτιση αυτή. Είναι ένα χειμερινός ξηρός καρπός που χαρακτηρίζεται ως ο βασιλιάς των ξηρών καρπών. Καστανιές κυρίως θα βρείτε στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και σε ορεινές περιοχές με αρκετό υψόμετρο πάνω από 250 μέτρα και υγρασία.

Πάρτε από τα παιδιά σας, κινητά και τάμπλετ

Πάρτε από τα παιδιά σας, κινητά και τάμπλετ
    Εχει διαπιστωθεί ότι το μπλε φως που εκπέμπει η οθόνη των καθημερινής χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, ταμπλέτες, e-books κ.απροκαλεί διαταραχές στο βιολογικό μας ρολόι και δημιουργεί σοβαρές διαταραχές στον μηχανισμό του ύπνου.

Η κρεμάστρα εφευρέθηκε για να μην… τσαλακωθεί ένα σακάκι!


Η κρεμάστρα εφευρέθηκε για να μην… τσαλακωθεί ένα σακάκι!
    Πίσω στο 1903 εφευρέθηκε ένα από τα πιο απαραίτητα καθημερινά αντικείμενα. Η κρεμάστρα επινοήθηκε στο Τζάκσον του Μίτσιγκαν όταν ένας νεαρός άντρας δεν είχε που να κρεμάσει το σακάκι του μπαίνοντας σε ένα γραφείο. Ο Albert J. Parkhouse εργαζόταν στην εταιρεία Timberlake Wire and Novelty Company, η οποία έφτιαχνε διάφορα είδη από σύρμα.
    Μια μέρα, φτάνοντας στη δουλειά του είδε ότι όλες οι κρεμάστρες στον τοίχο ήταν πιασμένες και δεν
είχε πού να αφήσει το σακάκι του. Δεν ήθελε να το βάλει σε μια καρέκλα όλη μέρα και να τσαλακωθεί. Έτσι αποφάσισε να βρει μια λύση.

Στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου

Στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου

    Την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου σηματοδοτεί η χθεσινή, πρώτη τριμερής συνάντηση των υπουργών Αμυνας των τριών χωρών στην Αθήνα. Οι τρεις υπουργοί Π. Καμμένος,Αβιγκντόρ Λίμπερμαν και Χριστ. Φωκαΐδης συμφώνησαν στη δημιουργία μόνιμης επιτροπής η οποία θα προετοιμάζει τις τριμερείς υπουργικές συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση.   Επίσης, αποφασίστηκε η επέκταση της συνεργασίας σε επίπεδο επιχειρήσεων και ασκήσεων. Οι τρεις υπουργοί τόνισαν μάλιστα ότι το τριμερές σχήμα συνεργασίας είναι δυνατόν να διευρυνθεί και από όσες χώρες της περιοχής επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό. Η δυνατότητα διεύρυνσης της συνεργασίας αυτής αφορά πρωταρχικά την Αίγυπτο, αν και δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη επί τούτου, αλλά διατυπώνεται για να καθησυχαστούν οι ανησυχίες της Αγκύρας. Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι «η αστάθεια που χαρακτηρίζει την Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μεμονωμένα από κάθε κράτος. Απαιτείται συλλογική προσπάθεια και συνεργασία».

Κατεβάζουν την τιμή εισιτηρίων του ΟΑΣΘ από τα μηχανήματα μέσα στα λεωφορεία


Κατεβάζουν την τιμή εισιτηρίων του ΟΑΣΘ από τα μηχανήματα μέσα στα λεωφορεία
    Τέλος στην αυξημένη -κατά 10 λεπτά- τιμή του εισιτηρίου στα μηχανήματα του λεωφορείου βάζει ο ΟΑΣΘ.
    Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι, σε εφαρμογή της αριθμ. Α οικ.70061/ 3873/2017 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, από την 15η Νοεμβρίου 2017 γίνεται αναπροσαρμογή των κομίστρων του.