ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Τα κάστανα και οι ευεργετικές τους ιδιότητες

Τα κάστανα και οι ευεργετικές τους ιδιότητες
    Τα κάστανα αποκαλούνται ως 'φάρμακο του χειμώνα' και δεν είναι καθόλου τυχαία η ταύτιση αυτή. Είναι ένα χειμερινός ξηρός καρπός που χαρακτηρίζεται ως ο βασιλιάς των ξηρών καρπών. Καστανιές κυρίως θα βρείτε στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και σε ορεινές περιοχές με αρκετό υψόμετρο πάνω από 250 μέτρα και υγρασία.

Παρακάτω σας αναλύουμε γιατί το κάστανο είναι σημαντική τροφή για την υγεία μας.
Κάστανα: Πηγή Ενέργειας
    Τα κάστανα είναι ξηροί καρποί με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, σε πρωτεΐνες και πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα προσφέροντας στο σώμα μας την απαραίτητη ενέργεια.
Ρίχνουν την χοληστερίνη
    Το κάστανο είναι καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, όπως ολεϊκού και παλμιτολεϊκού οξέος, τα οποία βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και αύξηση της καλής (HDL). Η μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε διαιτητικές φυτικές ίνες, που βοηθούν το γαστρεντερικό σύστημα, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, μπορεί να εμποδίσει την εμφάνιση παθήσεων της καρδιάς και των αρτηριών, βελτιώνοντας το λιπιδαιμικό προφίλ. Το κάστανο είναι γνωστό για την συμβολή του στην καλή λειτουργία του εντέρου, ως υποκατάστατο δημητριακών.
Καταπολεμά την υπέρταση
    Το κάστανο είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου, ασβεστίου, καλίου, μαγνησίου, φώσφορου και ψευδάργυρου. Έτσι, βοηθά στην καταπολέμηση της υπέρτασης, προλαμβάνει την αναιμία και βοηθά στην διατήρηση υγιούς σκελετού.
Αντιδράσεις: 


ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου