ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΝΙΚΟΛΙΟ

Κατεβαίνει ο Μανούσος κάθε Κυριακή από το Μιτάτο και πάει στη εκκλησία του χωριού στέκεται μπροστά στο τέμπλο,στην εικόνα του Αγίου Νικολάου και του λέει: "Aι Νικόλα κάνε ως την άλλη Κυριακή να έχω παντρευτεί". Έρχεται όμως η Κυριακή ο Μανούσος δεν έχει παντρευτεί αυτό γίνεται συνέχεια οπότε σκέφτεται και λέει: "Μπρε κι ο Aγιος φοβέρα θέλει"

Ήταν άρρωστος

Ηταν δύο Πόντιοι δημοτικοί υπάλληλοι και δούλευαν πυρετωδώς μέσα στο καταμεσήμερο. Ο ένας έσκαβε, έσκαβε, έσκαβε και έφτιαχνε τρύπες, και ο άλλος τον ακολουθούσε και τις γέμιζε ξανά με χώμα.

ΕΠΕΙΓΟΝ! Δεν έχεις να πληρώσεις τη ΔΕΗ; Nα τι πρέπει να κάνεις…


Posted: Ιανουαρίου 25, 2015 at 11:21 πμ, Last Updated: 
Δεν έχεις χρήματα για να πληρώσεις την ΔΕΗ; Ορίστε τι πρέπει να κάνεις…

Κανείς πολίτης δεν μπορεί να στερείται του βασικού κοινωνικού αγαθού που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα.
Ειδικά σήμερα, περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας, υποστηρίζει η Περιφέρεια Αττικής και προχωράει στο πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους», αναλαμβάνοντας τη δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού.

Αυτά σίγουρα δεν τα ξέρατε για τις αυτοκόλλητες ετικέτες


Posted: Ιανουαρίου 25, 2015 at 1:59 πμ, Last Updated: 
images (1)
Τις συναντάμε συνήθως όταν αγοράζουμε φρούτα από κάποιο κατάστημα και όχι από την λαϊκή αγορά.
Είναι οι αυτοκόλλητες ετικέτες που υπάρχουν σε κάθε ένα φρούτο και τις οποίες πολλοί άνθρωποι προσπαθούν μετά… μανίας να ξεκολλήσουν πριν το καταναλώσουν.

Τα κινητά πιο βρώμικα και από… τουαλέτα


Posted: Ιανουαρίου 24, 2015 at 7:01 μμ, Last Updated: 

Με τα smartphones να έχουν μετατραπεί σε επιστήθιους φίλους μας και να κουβαλούν το βακτηριακό μας αποτύπωμα οι επιστήμονες συνιστούν τον συχνό καθαρισμό τους

Τα κινητά πιο βρώμικα και από… τουαλέτα
Συχνό καθάρισμα του κινητού με ένα νωπό μαντιλάκι με σαπούνι και νερό ή με λίγο οινόπνευμα, καθώς και συχνή ανανέωση των προστατευτικών αυτοκόλλητων συνιστούν οι επιστήμονες

Νέο ρωσικό πυραυλικό σύστημα προκαλεί συναγερμό στην δύση


Posted: 
rusia  1

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Η ρωσική εταιρεία Almaz-Antey αποκαλύπτει ένα νέο κινητό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων
Σύμφωνα με φυλλάδιο  που δημοσιεύθηκε, από την ρωσική εταιρεία Almaz-Antey, εμφανίζεται νέος  ρωσικός πύραυλος , που περιλαμβάνει ένα έξι-τροχών τροχοφόρο μεταφορέα-εκτοξευτή, με  ένα άγνωστο είδος βαλλιστικών πυραύλων. Ορισμένες αναφορές στο διαδίκτυο αναφέρουν την κωδική P222, καθώς και ότι αυτό  αποτελεί μέρος του  πυραυλικού συστήματος «Nudol», αναφέρει το έγκυρο αμυντικό πόρταλ janes.com.

Γρηγόριος Ναζιανζηνός

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
13.Γρηγόριος Ναζιανζηνός
Από τη Βικιπαίδεια,
    Ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός (περ. 329 – 25 Ιανουαρίου 389 ή 390) (επίσης γνωστός ως Γρηγόριος Θεολόγος και Γρηγόριος της Ναζιανζού) ήτανΑρχιεπίσκοπος της Κωνσταντινουπόλεως τον 4ο αιώνα μ.Χ. Θεωρείται ευρέως ως ο πιο ταλαντούχος ρήτορας μεταξύ των Πατέρων της Εκκλησίας. Ως κλασσικά εκπαιδευμένος ομιλητής και φιλόσοφος του Ελληνισμού, κατάφερε να συνδυάσει τον Ελληνισμό με την πρώτη εκκλησία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
    Ο Γρηγόριος είχε σημαντικό αντίκτυπο στη διαμόρφωση της Τριαδικής θεολογίας τόσο μεταξύ των ελληνόφωνων και λατινοφώνων θεολόγων και έγινε γνωστός ως «Τριαδικός Θεολόγος». Τα περισσότερα από τα έργα του επηρεάζουν τους σύγχρονους θεολόγους, ειδικά όσον αφορά τα τρία Πρόσωπα της Αγίας Τριάδας. Ήταν φίλος με δύο αδέρφια, τον Βασίλειο και τον Ιωάννη.
    Ο Γρηγόριος είναι άγιος και της Ανατολικής και της Δυτικής Χριστιανικής Εκκλησίας. Στη Ρωμαϊκή Καθολική Εκκλησία θεωρείται ως ένας από τους Δασκάλους της Εκκλησίας - στην Ανατολική Ορθόδοξη και στη Δυτική Καθολική Εκκλησία είναι γνωστός ως ένας από τους Τρεις Ιεράρχες, μαζί με τον Βασίλειο τον Μέγα και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο.
    Ο Γρηγόριος γεννήθηκε στο χωριό Αριανζός, κοντά στην Ναζιανζό της νοτιοδυτικής Καππαδοκίας. Οι γονείς του, Γρηγόριος ο Πρεσβύτερος και Νόννα, ήσαν πλούσιοι γαιοκτήμονες. Η Νόννα έστρεψε τον σύζυγο της στον Χριστιανισμό, ο οποίος βαπτίστηκε το 325 μ.Χ, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, το 328 ή 329 χειροτονήθηκε επίσκοπος Ναζιανζού. Ο νεαρόςΓρηγόριος και ο αδερφός του,Καισάριος της Ναζιανζού, τον πρώτο καιρό ήταν μαθητές του θείου τους, Αμφιλόχιου. Ο Γρηγόριος σπούδασε ρητορική και φιλοσοφία στη Ναζιανζό, στη Καισάρεια, στην Αλεξάνδρεια και στην Αθήνα. Στην Αθήνα συνάντησε και έγινε φίλος με τον Βασίλειο τον Μέγα και τον Ιουλιανό. Στην Αθήνα, δάσκαλοι του ήταν οι γνωστοί ρήτορες Ιμέριος και Προαιρέσιος.

Αλ Καπόνε

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr  "

ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Αλ Καπόνε
Από τη Βικιπαίδεια,
    Ο Αλφόνσο «Αλ» Καπόνε (προφέρεται Καπόν, Νέα Υόρκη 1899 -1947 Παλμ Άιλαντ, Φλόριντα) ήταν διαβόητος γκάνγκστερ, λαθρέμπορος οινοπνευματωδών ποτών που έδρασε στις ΗΠΑ και δέσποζε στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος από το 1925 έως το1931, στην περίοδο της ποτοαπαγόρευσης.
    Γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1899 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και ήταν το τέταρτο από τα συνολικά εννέα παιδιά του Γκαμπριέλε Καπόνε και της Τερεζίνα Ραΐολα, Ιταλών μεταναστών από την Νάπολη. Σε ηλικία μόλις 14 ετών εγκατέλειψε το σχολείο ενώ ήταν ήδη μέλος δύο συμμοριών, στους «Μαχαιροβγάλτες» του Μπρούκλιν και στους «Σαράντα κλέφτες Τζούνιορς». Άρχισε να δουλεύει σε διάφορα μαγαζιά και σύντομα έγινε μέλος της συμμορίας του Μανχάταν «Five Points». Τότε ήταν που έπιασε δουλειά στο πανδοχείο Χάρβαρντ του Φράνκι Γαίηλ. Εκεί απέκτησε και τις ουλές στο αριστερό του μάγουλο, που του χάρισαν το προσωνύμιο«Scarface» (= Σημαδεμένος). Αιτία ήταν ένα τολμηρό σχόλιο για την αδερφή ενός θαμώνα, ο οποίος δεν δίστασε να του χαράξει το μάγουλο.

10 λαχταριστές πίτες στον κόσμο!

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



    Με βασικά συστατικά τους το φύλλο και από εκεί και πέρα αγαπημένα υλικά γέμισης που επιλέγει ο καθένας, οι πίτες τηγανίζονται ή ψήνονται στο φούρνο και αποτελούν βασικό πιάτο των περισσότερων λαών του κόσμου.

Μονοήμερες στο βουνό: 7 σενάρια εκδρομής

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr    " 



Μονοήμερες στο βουνό: 7 σενάρια εκδρομής
της Ηρώς Κουνάδη
    Ποιος είπε ότι για να δείτε φύση (χιονισμένη ή όχι) πρέπει ντε και καλά να κλείσετε ένα Σαββατοκύριακο σε κάποιο ορεινό χωριό; Τα βουνά της Αττικής, όπως και εκείνα γύρω της, προσφέρονται για ωραιότατες μονοήμερες εκδρομές, συνδυάζοντας πεζοπορία σε ειδυλλιακά μονοπάτια, σλάλομ σε χιονόστρωτες βουνοπλαγιές και φαγητό ή απλώς καφεδάκι σε χουχουλιαστά σαλέ και καταφύγια. Επτά τέτοια σενάρια εκδρομών, που δεν θα σας κοστίσουν πολλά, συγκεντρώσαμε παρακάτω.