ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Ψηφιακή θυρίδα στα ΚΕΠ αποκτούν πλέον οι πολίτες - Ποια πιστοποιητικά θα εκδίδονται



Ψηφιακή θυρίδα στα ΚΕΠ αποκτούν πλέον οι πολίτες - Ποια πιστοποιητικά θα εκδίδονται


    Ο κάθε πολίτης μπορεί να έχει και τη δική του ψηφιακή θυρίδα όπου θα καταχωρούνται κατευθείαν ψηφιακά τα πιστοποιητικά και έγγραφα που έχει αιτηθεί από το ΚΕΠ.
    Στις επόμενες μέρες τα ψηφιακά ΚΕΠ με νέες αναβαθμισμένες υπηρεσίες θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών χωρίς ταλαιπωρία, γρήγορα και χωρίς καν να βγούνε από το σπίτι τους.
    Ειδικότερα, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει σχεδιάσει τη νέα εποχή των ΚΕΠ εμπλουτίζοντάς τα με δυο νέους τρόπους αποστολής των εγγράφων που αιτείται ο πολίτης: Θα γίνεται είτε με mail είτε μέσα από την ψηφιακή θυρίδα του.
    Πώς ακριβώς θα γίνεται αυτό και τι βήματα θα πρέπει να ακολουθεί; Μπαίνοντας στο 
gov.gr, θα υπάρχει επιλογή για σύνδεση ΚΕΠ, όπως υπάρχει τώρα η εξουσιοδότηση, η υπεύθυνη δήλωση και η άυλη συνταγογράφηση.

«Θα διάλεγα την Ελλάδα για παγκόσμιο ηγέτη»


«Θα διάλεγα την Ελλάδα για παγκόσμιο ηγέτη»

Εγκώμια για την Ελλάδα και έντονες επικρίσεις για τις ΗΠΑ

Δημοσίευση 16/4/2020 | 16:16

Εγκώμια για την Ελλάδα και έντονες επικρίσεις για τις ΗΠΑ επιφύλαξε ο κορυφαίος Ισραηλινός φιλόσοφος και συγγραφέας Γιούβα Νόα Χαράρι, επιλέγοντας κατηγορηματικά τη χώρα μας για να διευθύνει τον κόσμο, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για την πανδημία του κορωνοϊού.

Γ. Βρούτσης: Αλλάζουμε το μέλλον – Ξεκινάει η πιλοτική λειτουργία της ψηφιακής σύνταξης «ΑΤΛΑΣ»


Ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία της νέας διαδικασίας απονομής κύριας σύνταξης «ΑΤΛΑΣ» στον e-ΕΦΚΑ, ως αποτέλεσμα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χειρόγραφης  διαδικασίας. Στο πλαίσιο αυτής της πιλοτικής λειτουργίας εντάσσονται δύο μεγάλες κατηγορίες αποφάσεων συνταξιοδότησης:
α) οι αποφάσεις μεταβίβασης κύριων συντάξεων λόγω θανάτου για τους ασφαλισμένους όλων των τέως ταμείων.
β) οι αποφάσεις συντάξεων γήρατος τέως ΟΓΑ χωρίς διαδοχική ασφάλιση.
Οι κατηγορίες αυτές αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% των αποφάσεων συνταξιοδότησης που εκδόθηκαν το 2019 και ειδικότερα η πρώτη 34.268 αποφάσεις και η δεύτερη περίπου 12.000 αποφάσεις. Συνολικά οι δύο κατηγορίες ξεπερνούν τις 46.000 αποφάσεις επί συνόλου 114.305 αποφάσεων συνταξιοδότησης που εκδόθηκαν το 2019.
Η πιλοτική λειτουργία υποστηρίζει αυτοματοποιημένα τα 4 από τα 5 στάδια της πλήρους ψηφιακά αυτοματοποιημένης διαδικασίας, ειδικότερα:

Ξεκινά συστηματικότερος και αυστηρότερος έλεγχος της λειτουργίας των ΜΚΟ - Δημοσιεύθηκε σχετική ΚΥΑ 14/4/2020


Ξεκινά η λειτουργία του Μητρώου ΜΚΟ και μελών ΜΚΟ στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Δημοσιεύθηκε, χθες 14/4/2020, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έναρξη λειτουργίας του «Μητρώου Ελληνικών και Ξένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)», καθώς και του «Μητρώου των Μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)». Επίσης, ξεκινά την λειτουργία του ο ιστότοπος ngo.migration.gov.gr
Τον συστηματικότερο και αυστηρότερο έλεγχο της λειτουργίας των ΜΚΟ, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης στη χώρα μας, καθώς και των φυσικών προσώπων που συνεργάζονται με αυτές, προβλέπει η κοινή απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου.