ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Αναδρομικά: Ποιοι συνταξιούχοι πάνε ταμείο το 2020 – Τι ποσά θα πάρουν



Δημοσίευση:
 3 Ιανουαρίου 2020, 7:26 πμ



Μέσα στο πρώτο 6μηνο ξεκαθαρίζει πλήρως το τοπίο. Πόσα θα πάρουν οι συνταξιούχοι από τα «φρέσκα» αναδρομικά του 2019. Σε τι ποσά ελπίζουν για τα παλιά αναδρομικά του 2015.
 

Άδειες: Τι δικαιούνται τελικά οι γυναίκες–μητέρες που εργάζονται


Δημοσίευση: 2 Ιανουαρίου 2020, 8:57 πμ
Έναν χρήσιμο οδηγό εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων για την εργαζόμενη γυναίκα εξέδωσε το ΙΝΕ – ΓΣΕΕ, στον οποίο περιλαμβάνεται και ένα ειδικό κεφάλαιο σχετικά με το καθεστώς που ισχύει για όλες τις άδειες που δικαιούται η εργαζόμενη γυναίκα.

Αναλυτικά το ισχύον καθεστώς για προστασία της μητρότητας κατά τη διάρκεια της εργασιακής σχέσης καθώς και όλο το πλέγμα για τη χορήγηση αδειών είναι το ακόλουθο:

«Ο έρωτας στα χιόνια»: Του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη



«Ο έρωτας στα χιόνια»: Του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

    Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία διηγήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, έργο ωριμότητας του μεγάλου Σκιαθίτη συγγραφέα. Σύμφωνα με μαρτυρία του Γρηγορίου Ξενοπούλουο Παπαδιαμάντης έγραψε το έργο αυτό για να αποδείξει σε αυτούς που τον κατέκριναν για τον καλογερισμό του, ότι δεν γράφει μόνο θρησκευτικά διηγήματα.
    Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ”Ο έρωτας στα χιόνια” δημοσιεύτηκε την Πρωτοχρονιά του 1895 στην εφημερίδα Ακρόπολις του Βλάσση Γαβιηλίδη.
    
Kαρδιά του χειμώνος. Xριστούγεννα, Άης Bασίλης, Φώτα.

2020: Τι θα συμβεί - Δέκα μεγάλες προβλέψεις



2020: Τι θα συμβεί - Δέκα μεγάλες προβλέψεις
    Μελλοντολόγοι και επιστήμονες επιχειρούν να προβλέψουν τι θα συμβεί το 2020. Παράλληλα προσπαθούν να απαντήσουν σε μία σειρά κρίσιμα ερωτήματα, όπως ποιες θα είναι παγκόσμιες υπερδυνάμεις, αλλά και πόσο θα ζούμε και ποια θα είναι η καθημερινότητά μας.
    Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «Usa Today», οι δέκα προβλέψεις για το 2020 είναι οι ακόλουθες:

O χειρότερος μήνας για κάθε ζώδιο για το 2020



O χειρότερος μήνας για κάθε ζώδιο για το 2020

https://thessbomb.blogspot.com
    Μπορεί το 2020 να θεωρείται μια γενικώς καλή αστρολογική χρονιά, για όλα τα ζώδια, όμως υπάρχει ένας μήνας κατά τον οποίο θα συναντήσουν αρκετές δυσκολίες και προβλήματα, θα δυσαρεστηθούν από μια εξέλιξη, θα στενοχωρηθούν ή θα δοκιμαστούν οι αντοχές τους.

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Τι ισχύει από 1/1/2020




Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Τι ισχύει από  1/1/2020


Ποιοι εξαιρούνται από την υποχρέωση του 30% με ηλεκτρονικά μέσα
https://thessbomb.blogspot.com
    Από 1η Ιανουαρίου 2020 ενεργοποιήθηκε το νέο καθεστώς για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

    Μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και όσοι αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα θα πρέπει να εξοφλούν με πλαστικό χρήμα ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής δαπάνες αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών, αξίας ίσης με το 30% του συνολικού ετήσιου πραγματικού εισοδήματός τους.

Στο ραντεβού του ΣΤΕ θα συμμετάσχει και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας προγραμματίζει μετακίνηση μελών του προκειμένου παραστούν την 10-1-2020. Τρόπο μετακίνησης κ.λ.π. θα σας ανακοινωθεί σε νεότερη Ανάρτηση αναμένοντας το σχέδιο της Ομοσπονδίας " Π.Ο.Α.Σ.Α. " .


Επιβάλλεται να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή καθότι η απόφαση αφορά όλους μας. 


10 Ιανουαρίου 2020, οι συνταξιούχοι δίνουν ραντεβού στο ΣτΕ

Μετά την προσφυγή του ΕΦΚΑ στο ΣτΕ θα κριθεί οριστικά στις 10 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Παρασκευή, με τη διαδικασία της πιλοτικής δίκης η τύχη των αναδρομικών για 2,5 εκατ. συνταξιούχους.