ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Διατροφή για να μειώσετε το λίπος στο συκώτι

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma     " 

Posted: 
diatrofi-gia-na-miosete-to-lipos-sto-sikoti
Η λιπώδης διήθηση ήπατος ή στεάτωση είναι η υπέρμετρη συσσώρευση λίπους υπό μορφή τριγλυκεριδίων στο κυτταρόπλασμα των ηπατοκυττάρων. Οι κυριότερες αιτίες είναι η κατάχρηση αλκοόλ και η παχυσαρκία.
Σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί ηπατική έκφραση του μεταβολικού συνδρόμου και συνδυάζεται με τα επιμέρους χαρακτηριστικά του, δηλαδή με την κεντρικού τύπου παχυσαρκία, την ινσουλινοαντίσταση, τη δυσλιπιδαιμία και την υπέρταση. Πρόκειται για μια νοσηρή κατάσταση που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Καταργούν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και δημιουργούν ενιαίο αριθμό

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Σεπτεμβρίου 15, 2014 at 8:32 μμ, Last Updated: 
katargoun-afm-kai-amka-kai-dimiourgoun-eniaio-arithmo
Καταργούν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και δημιουργούν ενιαίο αριθμό
Στην ενοποίηση του AΦM και του AMKA όλων των πολιτών σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση για να διασφαλίσει τις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων που, με βάση κεντρική πολιτική απόφαση, θα γίνονται ενιαία από τα μέσα του 2017.

«Τοις βασιλεύσι» ή «τοις ευσεβέσι»; Απάντηση σε «προοδευτική» (και ανιστόρητη) απορία

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: Σεπτεμβρίου 15, 2014 at 1:32 μμ, Last Updated: 
assets_LARGE_t_942_43772995_type12128
Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Αθανασίου
Απολυτίκιο.
Σῶσον, Κύριε, τὸν λαόν σου καὶ εὐλόγησον τὴν κληρονομίαν σου, νίκας τοῖς βασιλεῦσι κατὰ βαρβάρων δωρούμενος, καὶ τὸ σὸν φυλάττων διὰ τοῦ Σταυροῦ σου πολίτευμα
Κοντάκιο.

Αυτό το βότανο έτρωγε ο στρατός του Μέγα Αλέξανδρου για ενέργεια – Eίναι 50 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη και φυτρώνει στην Ελλάδα

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Σεπτεμβρίου 15, 2014 at 12:00 μμ, Last Updated: 
files.php_
Τα παρακάτω βότανα είναι θρεπτικά όπως επίσης και θεραπευτικά και μπορούν να μας βοηθήσουν ως συμπυκνωμένες πηγές τροφίμων την εποχή που δεν υπάρχουν πολλά φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ξηροί καρποί και σπόρια.

ΤΑΞΙΔΙΑ : 1.-ΤΑ ΠΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ - 2.-ΠΛΗΡΕΣ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΝ ΠΑΡΚΟ ΟΥΓΚΑΜ - ΤΣΑΤΚΑΛ - 3.-ΑΡΜΕΝΙΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ - ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ




ΠΗΓΗ : "     Versus Travel Newsletter

newsletter
@versus-travel.gr    "

ΑΑΑ.Για τον Αντίχριστο.π.Πορφύριος

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com     "  







Με ρώτησε ο γέροντας Πορφύριος: «Για πες μου, παιδί μου, τί λέει ο γέροντας Αιμιλιανός (Σιμωνοπετρίτης) για το 666 και τον αντίχριστο;»

Του λέω: «Γέροντα, μας είπε σε μια σύναξη να μην ανησυχούμε. Εμείς να ενδιαφερόμαστε να έχουμε μια ζωντανή σχέση με τον Χριστό και του αντιχρίστου να μην του δίνουμε πολύ σημασία, γιατί εκείνος θα γίνει το κέντρο της ζωής μας και όχι ο Χριστός».
Αμέσως χτύπησε τα χεράκια του στο κρεβάτι και είπε: « Τί λες παιδί μου, τί λες παιδί μου, δόξα σοι ο Θεός που βρήκα κι ένα πνευματικό να συμφωνεί μαζί μου. Ρε παιδί μου, αυτοί οι πνευματικοί, εδώ στον κόσμο, τί έχουν κάνει! Έχουν αναστατώσει τις ψυχές, δημιούργησαν ένα σωρό προβλήματα, οικογενειακά και ψυχολογικά με το 666 και τα σχετικά. Δεν μπορεί ο κόσμος να κοιμηθεί και άρχισαν να παίρνουν ψυχοφάρμακα και υπνωτικά χαπάκια για να μπορούν να κοιμηθούν. Τί είναι αυτό το πράγμα; Δεν τα θέλει αυτά τα πράγματα ο Χριστός!

Ταξίδι στο ΒΥΖΑΝΤΙΟ

Η δύναμη της Προσευχής.

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com     " 


Ο νέος΄Αγιος της Εκκλησίας μας,που αγιοκατατάχθηκε μόλις πέρυσι.Γνωστός και ως ο ΄Αγιος της Ομονοίας,αφού ήταν Ε΅φημέριος στην Πολυκλινική ,που ευρίσκεται δίπλα στην Ομόνοια.
Επομένως ,τον Άγιο δεν κάνει η εποχή,ούτε η πολυκοσμία,αλλά ο αγώνας του που προσελκύει την Χάρη του Θεού,αυτό που οι Πατέρες λένε "άκτιστες ενέργειες του Θεού" .Η εποχή μας πόσους τέτοιους Αγίθους αναδεικνύει;
" Οπου πλεονάζει η αμαρτία (αποστασία) εκεί υπερπλεονάζει η Χάρις του Θεού".
Δεν αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος;
ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, 

Η δύναμη της Προσευχής.

ΛΟΓΟΙ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
ΜΟΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΠΤΑ
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ
Ο μοναχός φαίνεται απόκοσμος και ακοινώνητος για πολλούς. Φαίνεται, ότι κοιτάζει μόνο την ψυχή του, ότι δεν προσφέρει τίποτα στην Εκκλησία, στον κόσμο. Αυτό δεν είναι έτσι. Τόσα χρόνια αν διατηρήθηκε η Εκκλησία, οφείλεται στον μοναχισμό. Αυτό που μπαίνει στο μοναστήρι και τα δίνει όλα στον Χριστό μπαίνει στην Εκκλησία. Ίσως να πει κάποιος:

Οι δοκιμασίες βοηθούν να συνέλθουν οι άνθρωποι.

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 

Έτσι δυνάμωνε και παρηγορούσε ένας ΄Αγιος Γέροντας της εποχής μας τους πολυπληθείς πονεμένους που έτρεχαν στο ΄Αγιον΄ορος και πήγαιναν στο καλυβάκι του,στην Καψάλα.
Αυτό είναι θαύμα (κατά την δική μου άποψη,βέβαια).Ενας απλός ("αγράμματος",κατά κόσμον) Μοναχός (Καλόγερος) να δίνει αυτές τις σοφές συμβουλές, παραινέσεις και απαντήσεις.Και το θαύμα το ζούσες στην συνέχεια διότι έφευγες "ξαλαφρωμένος",λες κι ένα χέρι σήκωσε το βάρος της ψυχής σου (άγχος,στρες,βιοτικές μέριμνες,όπως θέλεις πες το).Και το θαύμα είναι ότι σε εκείνον τον απλό Καλογεράκο κατοικούσε (ενοικούσε) η Θεία Χάρις(οι άκτιστες ενέργεις του Θεού,που λένε οι Πατέρες,το Πνεύμα .
το΄Αγιον .
Δόξα τω Θεώ που μας αξίωσε να γνωρίσουμε ένα ζωντανό (εν Ζωή) ΄Αγιο στις ημέρες μας.Και τούτο όχι για να καυχιέμαστε και να υπερηφανευόμαστε,αλλά για να ταπεινωνόμαστε και να συνειδητοποιούμε την ασημαντότητά μας και την αμαρτωλότητά μας.
ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Οι δοκιμασίες βοηθούν να συνέλθουν οι άνθρωποι.

Σεπτεμβρίου 16, 2014

- Γέροντα, μαθαίνω για την ταλαιπωρία των δικών μου. Θα τελειώσουν ποτέ τα βάσανά τους;
- Κάνε υπομονή, αδελφή μου, και μη χάνεις την ελπίδα σου στον Θεό. Όπως κατάλαβα από όλες τις δοκιμασίες που περνούν οι δικοί σου, ο Θεός σας αγαπάει και επιτρέπει όλες αυτές τις δοκιμασίες για ένα λαμπικάρισμα πνευματικό ολόκληρης της οικογένειας. Εάν εξετάσουμε κοσμικά τις δοκιμασίες της οικογένειάς σου, φαίνεστε δυστυχισμένοι. Εάν όμως τις εξετάσουμε πνευματικά, είστε ευτυχισμένοι, και στην άλλη ζωή θα σας ζηλεύουν όσοι θεωρούνται σε τούτη την ζωή ευτυχισμένοι. Με αυτόν τον τρόπο ασκούνται και οι γονείς σου, μια που τον αρχοντικό τρόπο, τον πνευματικό, δεν τον γνωρίζουν ή δεν τον καταλαβαίνουν. Πάντως, κρύβεται ένα μυστήριο στις δοκιμασίες του σπιτιού σου, αλλά και σε ωρισμένα άλλα σπίτια, ενώ γίνεται τόση προσευχή! «Τις οίδε τα κρίματα του Θεού;». Ο Θεός να βάλη το χέρι Του και να δώση τέρμα στις δοκιμασίες.

Μη δέχεστε τα σκουπίδια κανενός! (Εξαιρετικό)

Ευχαριστώ πολύ για την αποστολή.Το προωθώ αμέσως,στους φίλους της ομάδας επικοινωνίας.Διδακτικό

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com     " 


Μη δέχεστε τα σκουπίδια  κανενός!
Η αλληγορία του απορριμματοφόρου
Μια μέρα βρισκόμουν σε ένα ταξί και πήγαινα στο αεροδρόμιο. Το ταξί προχωρούσε στη δεξιά λωρίδα του δρόμου, όταν ξαφνικά ένα μαύρο αυτοκίνητο πετάχτηκε από ένα χώρο στάθμευσης ακριβώς μπροστά μας. Ο οδηγός του ταξί πάτησε το φρένο, γλίστρησε και κατάφερε να μην χτυπήσει το άλλο αυτοκίνητο για λίγα μόλις εκατοστά!

Η Ιρλανδία δείχνει τον δρόμο



16/09/2014

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Στις 13 Σεπτεμβρίου, η Ιρλανδία έλαβε το πράσινο φως από την ΕΕ για να προεξοφλήσει ως το τέλος του έτους τα δάνεια που είχε λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και η Πορτογαλία.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΣΤΑ 2,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014

16/09/2014
Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,317 δισ. ευρώ εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 16-9-2014

From: Charalambos V. Sioufas [mailto:cvs@sioufas.com]
Sent: Tuesday, September 16, 2014 7:24 AM
To: Charalambos V. Sioufas
Subject: FW: 16/9/2015




From: apoyevmatini@googlegroups.com [mailto:apoyevmatini@googlegroups.comOn Behalf Of Απογευματινή Κωνσταντινούπολη
Sent: Tuesday, September 16, 2014 2:17 AM
To: apoyevmatini@googlegroups.com
Subject: 16/9/2015
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 

Ενδιαφέρον ανάγνωσμα,ιστορικό,για την κατοχή

ΠΗΓΗ : "  http://www.drakotrypa.gr   " ΚΑΙ ΑΠΟ E-MAIL : ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com


Η Ιταλική κατοχή και η Ιταλική τραγωδία

Η Μεραρχία Πινερόλο της Λάρισας
Η τύχη των Ιταλών στρατιωτών και περιστατικά της Δρακότρυπας Καρδίτσας
 


AeraΗ νικηφόρα πορεία του ελληνικού στρατού απέναντι στα ιταλικά στρατεύματα του Μουσολίνι που ξεκίνησε από τις πρώτες βδομάδες του Νοέμβρη του 1940, ήταν μοιραίο να ανακοπεί μετά την επίθεση των Γερμανών που δέχτηκε η χώρα μας τον Απρίλη του 1941. Στο διάστημα αυτό πάνω από οκτώ χιλιάδες ήταν οι νεκροί στρατιώτες και αξιωματικοί που έπεσαν στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας. Η Δρακότρυπα, όπως και πολλά άλλα χωριά, πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος με εννέα συνολικά νεκρούς .
 
Κατοχή

ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΖΗΤΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ.ΟΙΚ....


Με παρέμβασή τους, προς τον Υπουργό Οικονομικών,(20) βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν τον συμψηφισμό των πάσης φύσεως υποχρεώσεων των Στρατιωτικών προς το Δημόσιο με τα αναδρομικά του Σ.τ.Ε.