ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Όπου σκάψεις η Αρχαία Ελλάδα είναι παντού. Εντυπωσιάζουν τα ευρήματα στην Πιερία(ΦΩΤΟ)

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: Δεκεμβρίου 15, 2014 at 7:54 μμ, Last Updated: 
H αρχαιολογική σκαπάνη για άλλη μία φορά μας «επιτρέπει» να θαυμάσουμε το ωραίο και το σπάνιο. Οι εργασίες για την κατασκευή οδικών τμημάτων στην περιοχή του Πλαταμώνα, κοντά στην Κατερίνη στάθηκαν αφορμή για την αποκάλυψη ενός ακόμη σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου στην Ελλάδα….

Ένα εκπληκτικό «μαύρο» Ευαγγέλιο βρέθηκε σε σπήλαιο της Μακεδονίας – Δείτε Φωτογραφίες

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,    " 

Posted: Δεκεμβρίου 14, 2014 at 11:22 πμ, Last Updated: 
Σε μια πολύ περίεργη ανακάλυψη έφτασε μια ομάδα ερευνητών στη προσπάθεια της να μελετησουν ένα σύμπλεγμα σπηλαίων σε περιοχή της Μακεδονίας.
Βρήκαν σε μια φυσική κόγχη τυλιγμένο σε δέρμα ζώου ένα βιβλίο το όποιο όταν άνοιξαν είδαν ότι είναι ένα «μαύρο» Ευαγγέλιο με σελίδες επεξεργασμένου δέρματος και αντί μελάνι φαίνεται να είναι ένα υλικό που παραπέμπει σε χαλκό η χρυσό.

100.000 παράνομα όπλα στα χέρια των κακοποιών! Μεγάλες ποσότητες καλάσνικοφ απο την Αλβανία

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,     " 

Posted: Δεκεμβρίου 13, 2014 at 8:33 μμ, Last Updated: 
Σχεδόν 18.000 παράνομα όπλα διαφόρων ειδών, περισσότερα δηλαδή από τον αριθμό που αναλογεί στη «δύναμη πυρός» των αστυνομικών της Αττικής, έχουν κατασχεθεί στη χώρα μας από το 2000 έως και τον περασμένο Μάιο, αριθμός που είναι, όπως λένε αστυνομικοί, ένα πολύ μικρό δείγμα των όπλων που «κυκλοφορεί» σε χέρια παρανόμων και εγκληματιών, καθώς οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό τους σε 100.000. Από τα κατασχεθέντα, τα 1.675 είναι αυτόματα στρατιωτικά όπλα, κυρίως καλάσνικοφ που ανήκαν σε μέλη συμμοριών.

Που πάει η ψυχή μας όταν πεθαίνουμε;; Διαβαστε…..

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: Δεκεμβρίου 15, 2014 at 8:31 πμ, Last Updated: 
Η ψυχή έχει ανάγκη να επικοινωνεί με τον Δημιουργό της
Όταν η ψυχή βγαίνει από το σώμα και ταξιδεύει προς τον ουρανό περνά μέσα από αυτά τα πνεύματα που σίγουρα θα προσπαθήσουν να κάνουν δύσκολο το ταξίδι της ψυχής.
Θα προσπαθήσουν να μην φτάσει στον ουρανό και αν είναι δυνατόν να την κατασπαράξουν.
Μόλις λοιπόν η ψυχή αρχίσει την άνοδο της τότε τα τελώνια την εξετάζουν για τις ανεξομολόγητες πράξεις της.
Ένα φρικτό δικαστήριο.

Γέροντας Γεώργιος Καυσοκαλυβίτης: Προειδοποίησα από το 2001 τον κόσμο ότι έρχεται κακό μεγάλο!


ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Δεκεμβρίου 15, 2014 at 12:30 μμ, Last Updated: 
Γεώργιος Αλευράς Καυσοκαλυβίτης
Συνέντευξη στη Στέλλα Μεϊμάρη
O Γέροντας Γεώργιος Αλευράς Καυσοκαλυβίτης, πνευματικός της Ιεράς Σκήτης Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους και υποτακτικός του Οσίου Πορφυρίου, μιλάει αποκλειστικά στο «pentapostagma.gr» για την γνωριμία και την ιδιαίτερη σχέση τους, τις παρακαταθήκες που του άφησε για το σήμερα, καθώς και τη θέση του Αγίου σχετικά με τα εθνικά μας θέματα.gewrgios2
Β” Μέρος Συνέντευξης
- Η Ελλάδα βιώνει μια πολύ δύσκολη περίοδο. Έχοντας μαθητεύσει κοντά στον Άγιο Πορφύριο, πιστεύετε ότι υπάρχει ελπίδα;
Αυτή η εποχή, αν την κοιτάξεις με τα υλικά ανθρώπινα μάτια, είναι μια τραγωδία και ακόμα είμαστε στην αρχή. Ο Γέροντας την είχε αποκαλέσει «συμφορά». Δεν είναι ωραίο να βλέπεις ανθρώπους να πεινάνε, να μη μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους, την Ελλάδα να παραπαίει, να εξευτελίζεται παγκοσμίως, να μας απειλούν, να μας χλευάζουν, να μας εξουθενώνουν. Και πιστεύω ότι θα γίνουν και άλλα χειρότερα.

Σύγκριση στόχων τουρκικής και ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας

ΠΗΓΗ : " pentapostagma   " 

Posted: Δεκεμβρίου 15, 2014 at 12:57 μμ, Last Updated: 
turkie
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Η Τουρκία θέτει τις στέρεες βάσεις σχετικά με τον φιλόδοξο στόχο, να παράγει το δικό της μαχητικό αεροσκάφος και να καταστεί «πλήρως τεχνολογικά ανεξάρτητη», σε χερσαία , ναυτικά και εναέρια οπλικά συστήματα, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, στην ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας hurriyetdailynews.com .

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΠΗΓΗ: " pentapostagma   " 

Posted: Δεκεμβρίου 13, 2014 at 9:09 πμ, Last Updated: 
…Ἡ ἀπομάκρυνση τῶν ἀνθρώπων ἀπὸ τὸν Δημιουργό του εἶχε δυσάρεστες συνέπειες στὴ ζωή του. Ὅμως ὁ Θεὸς δὲν ἐγκατέλειψε τὸ πλάσμα του. Στὸν κατάλληλο χρόνο στέλνει στὴ γῆ τὸν μονογενῆ του Υἱὸ, γιὰ νὰ σώσει τὸν κόσμο καὶ τὸν ἄνθρωπο. «Ὁ Θεὸς ἐπὶ γῆς ὤφθη καὶ τοῖς ἀνθρώποις συνανεστράφη» (Βαρούχ, γ´ 38). Ὁ ἀόρατος γίνεται ὁρατός, ὁ ἀπρόσιτος προσιτός, ὁ Θεὸς μαζὶ μὲ τοὺς ἀνθρώπους. Μέγα καὶ παράδοξον τὸ μυστήριον. Ἦλθε στὴ γῆ ὄχι ὅπως αὐτὸς μποροῦσε, ἀλλὰ ὅπως ἐμεῖς μπορούσαμε νὰ τὸν δοῦμε καὶ νὰ τὸν καταλάβουμε. 

Προσοχή: Απατεώνες στέλνουν πλαστά SMS από τράπεζες και υπ. Οικονομικών

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,     " 

Posted: Δεκεμβρίου 13, 2014 at 7:24 πμ, Last Updated: 
Προειδοποίηση προς τους πολίτες για απατεώνες που στέλνουν πλαστά SMS σε… κινητά τηλέφωνα προκειμένου να αποσπάσουν τα προσωπικά δεδομένα χρηστών απευθύνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΗΠΑ: Πείραμα για τεχνητή χιονόπτωση αποδίδει καρπούς

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: Δεκεμβρίου 13, 2014 at 6:33 πμ, Last Updated: 
c150256cd1a76364a65d141d6c31cb40_45672
Είναι ο ευσεβής πόθος σε πολλές περιοχές του κόσμου που έρχονται συχνά αντιμέτωπες με την ξηρασία: η προσπάθεια για «εκβίαση» των νεφών να βρέξουν ή ακόμα και να ρίξουν χιόνι.
Αν και πάντα τα πειράματα αυτά ήταν πάντα αμφιλεγόμενα, ένα νέο μεγάλο πείραμα που ολοκληρώθηκε στις ΗΠΑ απέδειξε ότι η λεγόμενη «σπορά νεφών» μπορεί να αυξήσει ελαφρώς τη βροχόπτωση ή τη χιονόπτωση.

Eurobank: «Η τάση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας δεν πρέπει να διακοπεί»

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma     " 

Posted: Δεκεμβρίου 13, 2014 at 12:20 πμ, Last Updated: 
eurobank
Tο πάγωμα των μεταρρυθμίσεων δύναται να ανακόψει τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας εκτιμούν οι αναλυτές της Eurobank. Απαιτείται επίσπευση των πολιτικών ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγικότητας.

Πότε και πώς νηστεύομε

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Δεκεμβρίου 12, 2014 at 11:23 μμ, Last Updated: 
 
νηστεία
Η λέξη  νηστεία είναι σύνθετη και προέρχεται από το αρνητικό μόριο νη και το ρήμα εσθίω, που είναι άλλος τρόπος του έσθω και του έδω και που σημαίνει τρώγω. Νήστις – η πρώτη λέξη που δημιουργήθηκε – σημαίνει αυτός που δεν εσθίει, που δεν τρώγει. Από την λέξη αυτή στη συνέχεια προήλθε το ρήμα νηστεύω και το αφηρημένο ουσιαστικό νηστεία, που αρχικά σήμαινε την πλήρη αποχή από τροφές και ποτά, δηλαδή την ασιτία και ατροφία.

Αμερικάνοι πεζοναύτες και Γάλλοι χωροφύλακες σε άσκηση «ελέγχου πλήθους» για ποιόν ετοιμάζονται;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: 
ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σε γαλλικό κέντρο εκπαίδευσης , βόμβες μολότοφ εκρήγνυνται, δακρυγόνα γεμίζουν τους δρόμους, όπου οι αμερικανοί πεζοναύτες την αποκαλούμενης «Air-Ground Task Force», Αφρικής και η γαλλική χωροφυλακή με θωρακισμένα οχήματα, προσπαθήσουν να ελέγξουν το πλήθος των «ταραχοποιών» σε μια υποτιθέμενη πόλη, στα πλαίσια κοινής άσκησης.

Aπάτη phishing στοχεύει Έλληνες χρήστες τραπεζικών υπηρεσιών e-banking

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



    Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, ότι έχει εντοπιστεί προσπάθεια αλίευσης και υποκλοπής κωδικών (Phishing Mail) από τραπεζικούς πελάτες, οι οποίοι είναι χρήστες ηλεκτρονικών υπηρεσιών e-bankingμε σκοπό τη διενέργεια συναλλαγών και τη μεταφορά χρημάτων τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων προσώπων στο εξωτερικό.

Σουλιώτες (Ο χορός του Ζαλόγγου )

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr     " 

Σουλιώτες (Ο χορός του Ζαλόγγου )

http://www.sansimera.gr/
    Οι κάτοικοι μιάς ορεινής περιοχής της Θεσπρωτίας με την ονομασία Σούλι. Έζησαν εκεί από τον 16ου αιώνα έως το 1822, με ένα διάλειμμα 17 ετών (1803 - 1820). Υπήρξαν σκληροτράχηλοι πολεμιστές και είναι γνωστοί για τη μακροχρόνια αντιπαράθεσή τους με την Οθωμανική εξουσία και τη συμμετοχή τους στηνΕπανάσταση του 1821.
    Οι Σουλιώτες κατοικούσαν σε 11 χωριά, σε μια περιοχή με απόκρημνους «υψηλούς και διαβόητους βράχους» (Κάλβος), που ορίζονται από δύο πασίγνωστες βουνοκορυφές, το Κούγκι και την Κιάφα. Ήταν χωρισμένοι σε 47 μεγάλες οικογένειες (φάρες), με σπουδαιότερες αυτές των ΖέρβαΤζαβέλαΔράκου, Δαγκλή,ΚουτσονίκαΜπότσαρηΚαραμπίνη και Νίκα.

Οκτώ μακαρονάδες για να την ρίξεις

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr      " 



6.Οκτώ μακαρονάδες για να την ρίξεις
    Τα ζυμαρικά είναι ο πιο γρήγορος δρόμος στην καρδιά μιας γυναίκας. Κι εσύ που πάλευες τόσο καιρό με δαχτυλίδια και λουλούδια.
    Ας συμφωνήσουμε κάτι. Τα αγαπάμε τα κορίτσια. Αλλά αγαπάμε λίγο παραπάνω τα κορίτσια που εκτιμούν το καλό φαγητό και μας συνοδεύουν στις διατροφικές μας ατασθαλίες. Η πραγματική πρόκληση είναι να μαγειρέψεις κάτι στο κορίτσι σου ή στην κοπέλα που διεκδικείς και να την κερδίσεις.
    Εμείς εδώ είμαστε φυσικά στο πλευρό σου και διαλέξαμε εκείνες τις συνταγές που θα κάνουν το κορίτσι να μπει στο what's app ή το facebook μετά το δείπνο και να γράψει στο thread που έχει με τις φίλες της ότι είσαι ο τέλειος. Αρκεί να μαγειρέψεις και σωστά.

Βρέθηκε στη Νότια Αφρική ... Ο θησαυρός του Καντάφι

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr    " 



Βρέθηκε στη Νότια Αφρική ... Ο θησαυρός του Καντάφι
The Sunday Independent (Νότια Αφρική), Réseau International     (μτφ. Κριστιάν)
Γιοχάνεσμπουργκ - Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής και ο Πρόεδρος Jacob Zuma βρέθηκαν στο κέντρο μιας διεθνούς διαφοράς που αφορά περισσότερα από 2 τρισεκατομμύρια ραντ(1 €= 14,45 ZAR, 12.12.14) σε δολάρια ΗΠΑ καθώς και εκατοντάδες τόνους χρυσού και τουλάχιστον 6 εκατομμύρια καράτια διαμάντια, περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στο λαό τηςΛιβύης.
    Μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός σε μετρητά στον κόσμο και είναι αποθηκευμένος σε παλέτες σε επτά πολύ καλά φυλαγμένες αποθήκες και καταφύγια σε μυστικούς τόπους μεταξύ του Γιοχάνεσμπουργκ και της Πρετόριας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΥΤΙΑ


Αγαπητοί συνάδελφοι
Κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ για τα θετικά σας σχόλια σχετικά με την ανοιχτή επιστολή που απέστειλα στον κ. Γιώργο Αυτιά και να σας πληροφορήσω ότι η ενέργεια μου αυτή είχε μεγάλη απήχηση σε κόσμο εκτός του κλάδου μας και έτσι έγινε γνωστή σε πολλούς η αδικία που έχουμε υποστεί. Τα μηνύματα που έχω λάβει είναι πάρα πολλά.

Στάση πληρωμών» στο ΕΟΒ τέκνων αποστράτων;

ΠΗΓΗ : "   http://eaasargolida.blogspot.gr   " 


Παρατηρήθηκε ότι, σε πολλά Ενημερωτικά Σημειώματα Σύνταξης Ιανουαρίου 2015 αποστράτων, το ΕΟΒ ΠΑΙΔΙΩΝ μειώθηκε, αν και υπέβαλαν στο ΓΛΚ τα σχετικά δικαιολογητικά (βεβαίωση φοίτησης κ.λπ.), λόγω ενηλικίωσης των παιδιών τους (συμπλήρωσαν τα 18 έτη).

Επίσης, αρκετοί είναι εκείνοι που... αν και υπέβαλαν τη σχετική αίτηση προς το ΓΛΚ, πριν 10-12 μήνες, δεν τους έχει ακόμη καταβληθεί το σχετικό επίδομα.

Ενημέρωση Μελών από Εκπρόσωπο Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ.

ΠΗΓΗ : "   http://eaasargolida.blogspot.gr   " 


Την Πέμπττη 18 Δεκ. 2014 και ώρα 11:00 το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. και υπεύθυνος για τα παραρτήματα Ταξχος ε.α. Χατσίκας Δημήτριος θα ενημερώσει τα μέλη του παραρτήματος για όλα τα θέματα που μας αφορούν με μια ανοικτή και πλήρη θεματολογία (πχ. στόχοι της Ε.Α.Α.Σ., οικονομικά θέματα) και θα απαντήσει σε απορίες, αλλά και θα δεχθεί προτάσεις για την μεταφορά τους στο Δ.Σ.