ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Η Νίκη!
Όταν άδικα σε βρίζουν, «καμαρώνεις» για τις ύβρεις
και γαλήνια μειδιάς, τότε ξέρεις να νικάς!
Όταν σ’ έχουνε ξεχάσει κι εν πολλοίς παραπετάξει 
και συ μέσα σου γελάς, τότε ξέρεις να νικάς!

Αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας μου ΟΛΟΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ


ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΘ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΛΗΡΩΜΗ 2% ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΟΧΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΤΣ ΜΤΝ ΜΤΑ  ΔΩΣΤΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ !

ΘΕΜΑ: Εισφορές-Κρατήσεις Υπέρ ΕΛΟΑΣ-Ν-Α - Αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας ως

ΟΠΥ-ΕΠΥ (μετέπειτα ΕΜΘ) ως μετοχικής σχέσεως μου με τον ΕΛΟΑΣ-Ν-Α .

ΣΧΕΤ.: α.Ν.Δ 398/1974
            β. Ν.788/1978
            γ. Ν.2936/2001
            δ.Ν.3257/2004
            ε. Γνωμοδότηση 299/2008/ΝΣΚ
          στ.Ν.3865/2010
           ζ. Εγκύκλιος Αρ.Πρωτ:27135/0092/17 Φεβ 11/Υπουργείο Οικονομικών
           η.Φ.800/ΑΔ 949/Σ.390/25-1-2013 έγγραφο ΕΛΟΑΑ

ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ

Κύριε, πριν πάρω σήμερα το τιμόνι στα χέρια μου, ζητώ αυτήν την χάρη.

1

Βοήθησέ με να χρησιμοποιήσω το αυτοκίνητο με νηφαλιότητα και φρόνηση, όχι ανυπόμονα, όχι εγωιστικά, αλλά για ήρεμη και ευγνώμονα εξυπηρέτηση και όχι για επίδειξη ή νευρική εκτόνωση ή αχόρταγη απληστία πολυπραγμοσύνης.

ΕΠΙΜΟΝΗ στην προσευχή


 
Μάθε να προσεύχεσαι. Βίαζε τον εαυτόν σου εις την προσευχήν. Κατά αρχάς θα εύρης δυσκολίαν , ύστερον όμως όσον περισσότερον βιάζης τον εαυτόν σου , τόσον ευκολώτερον θα προσεύχεσαι.

Έλλειμμα και διαμόρφωση χρέους - Το πρωτογενές έλλειμμα - επόμενα χρόνια - Τόκοι και διόγκωση Χρέους:Ανακεφαλαίωση.

Πολύ καλό αυτό.Ενημερωτικό.Παίρνεις μια ιδέα για το  πρωτογενές πλεόνασμα και το …δημόσιο χρέος.
π.χ.Όταν εγώ έχω μισθό 100 € και ξοδεύω το 90 €,τότε έχω πρωτογενές πλεόνασμα 10 €.
Εάν,όμως έχω και δάνειο με 20 € το μήνα τότε  στην πραγματικότητα από τον μισθό μου υπολείπονται  1) €.Μπαίνω μέσα 10 €,Δηλαδή:90 για τα έξοδά μου και 20 για το δάνειο=110 €.Πρόσεχε,ο μισθός μου είναι 100 (μπήκα μέσα 10€).ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ,όμως,ότι  ΕΧΩ ΚΑΙ  (πρωτογενές) πλεόνασμα 10 € !!!!!

Τώρα αυτό μετέφερέ το στο κράτος και  να αισθάνεσαι υπερήφανος διότι έχεις  πρωτογενές πλεόνασμα αλλά  έχει (δημόσιο) χρέος  3000 δις € περίπου,ήτοι σε δόσεις μερικά € πλέον του ενός μισθού τους καθενός μας. ΄Όμως,πρόσεχε,ΕΧΕΙΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.Και εάν οι μισθοί πάνε  στην μέση,από ότι,είναι ΤΩΡΑ,το πλεόνασμα αυτό θα διπλασιασθεί!!!!Το καταλάβαμε όλοι;
Πάντως εγώ,το μισοκατάλαβα.


Ο ΣΑΜΟΥ ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ

Παρασκευή, 22 Νοέμβριος 2013 18:12 imsamou.blogspot.gr

alt

Αποθρασύνθηκαν οι Χιλιαστές σε Σάμο και Ικαρία σύμφωνα με το μήνυμα του μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιου προς τους πιστούς.

Ολόκληρο το μήνυμα έχει ως εξής:  Αγαπητοί μου Πατέρες και Αδελφοί,

Είναι γεγονός, ότι τον τελευταίο καιρό οι Χιλιαστές, οι αυτοαποκαλούμενοι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» αποθρασύνθηκαν στα Νησιά μας και περιοδεύουν στις πόλεις και τα χωριά μας κηρύσσοντας διεστραμμένη την Αγία Γραφή και διδάσκοντας τις αιρετικές τους πλάνες, πολλές από τις οποίες τις υιοθέτησαν από τις μεγαλύτερες και καταδικασμένες από την Εκκλησία αιρέσεις, όπως ο Αρειανισμός, οι Πνευματομάχοι, οι Εικονομάχοι και άλλοι.

Φιλοκαλούμεν και φιλοσοφούμεν


Oι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι με τα ρητά και τα έργα τους.

Η πιο κάτω ιστοσελίδα είναι σε υπέρτατο βαθμό χρήσιμη για κάθε σκεπτόμενο και καλλιεργημένο  Έλληνα.

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗ ΓΗ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΩΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ!
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013Οι ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και της Μεγάλης 
εβδομάδας του Πάσχα είναι μία πρόκληση να 
σκεφτούμε σοβαρά το νόημα της Ανθρώπινης Ζωής
και να δώσουμε σ’ αυτήν ένα περιεχόμενο 
αισιοδοξίας και απερίγραπτης χαράς.

Υπερθέαμα – Supershow,όντως,υπερθέαμα.Καταπληκτικότατο.Είναι το κάτι άλλο!.


Πατήστε στην σελίδα και στην συνέχεια στον σύνδεσμοΠΗΓΗ : "   Εκ e-mail     ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ   " 

ΔΕΝ είναι ένα απλό ηλιοβασίλεμα...... Η φωτογραφία του αιώνα.
Click the image to open in full size.Ότι και να πεις για αυτή 
τη φωτογραφία θα είναι πάντα λιγότερο της αξίας της. Φαινομενικά είναι μια απλή όμορφη 
φωτογραφία ηλιοβασιλέματος.

Η ΘΡΑΚΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.


ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΑΣΚΑΛΟ (προωθηστε το)
Προς: Τους Έλληνες συμπολίτες μας
Είναι γνωστό σε όλους πως το κράτος μας κάνει εδώ και χρόνια τα πάντα για να σώσει την αγαπημένη μας πατρίδα. Για να το επιτύχει αυτό έχει επιλέξει την οδό της οικονομικής μας εξαθλίωσης και παράλληλα της ψυχολογικής και ηθικής. Κάνει δηλαδή τα πάντα, για να μην κάνει τίποτα.

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ...


Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα-άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, «Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους». 

Η τραγική αχαριστία του Ντενκτάς στον Γλαύκο Κληρίδη

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/ntenktas-kliridis.html#ixzz2lVk1gQr6


ntenktas-kliridis
Ο αγαπητός φίλος Νιγιαζί Κιζίλγιουρεκ τέλειωσε με τις εξής γραμμές το πρώτο μέρος του άρθρου που έγραψε για τον Γλαύκο Κληρίδη, τον οποίο αποκάλεσε «Δεύτερο Άνδρα»:
«Ο Κληρίδης, ο οποίος δεν χάλασε το χατίρι του Ραούφ Ντενκτάς που του ζήτησε βοήθεια κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, πήρε τη σύζυγο και τα παιδιά του Ντενκτάς στο αυτοκίνητό του, τους οδήγησε στο Αεροδρόμιο Λευκωσίας, ολοκλήρωσε προσωπικά τις διαδικασίες αγοράς εισιτηρίων και τους έστειλε στην Τουρκία. Ύστερα τηλεφώνησε στον Ντενκτάς και του γνωστοποίησε την κατάσταση. ’Εντάξει Ραούφ, πέταξαν τα παιδιά’. Ο Ντενκτάς ουδέποτε παραδέχτηκε αυτή την καλοσύνη που του έγινε και διέψευσε τον Κληρίδη. Αυτό πλήγωνε πολύ τον Κληρίδη». 

ΘΑΝΑΤΟΣ επιφανών αρχαίων ΕΛΛΗΝΩΝ από 500 ΩΣ 332 π.Χ.Πυθαγόρας       500 π.Χ.  ετών 80: εξορία από πείνα.
Μιλτιάδης         489 π.Χ. ετών 65: φυλακή.
Αριστείδης        468 π.Χ. ετών 72: εξορία από πείνα.
Θεμιστοκλής     461 π.Χ. ετών 66: εξορία.
Αισχύλος          456 π.Χ. ετών 69: εξορία.

ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ "ΣΠΟΡ" ΤΩΝ ΟΥΝΩΝ
Τα γλυπτά που αρπάξανε οι Γερμανοί από τον Ναό της Αφαίας, αποτελούν μία "άγνωστη" ιστορία που για κάποιο λόγο αποφεύγουν να διηγούνται οι γνωρίζοντες αρχαιολόγοι!

ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΣΕ 18 ΜΗΝΕΣ ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/provlepoun-oti-se-18-mines-tha-dialuthei-h-tourkia.html#ixzz2lVhwcOtVΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την έναρξη μιας πολύ κρίσιμης περιόδου η οποία μπορεί να οδηγήσει σε χρονικό διάστημα 18 μηνών ακόμα και στην διάλυση της Τουρκίας, προβλέπει ένα γνωστό αμερικανικό «Κέντρο Πολιτικής», πρόβλεψη που όπως ήταν επόμενο προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας. Τα γεγονότα που θα συμβούν την επόμενη περίοδο, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, θα ωχριούν μπροστά στα σοβαρά επεισόδια που είχαν γίνει με αφορμή το πάρκο Γκαζί της Κωνσταντινούπολης και κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση με σοβαρές συνέπειες στον ευρύτερο περίγυρο της Τουρκίας. 

Να μην παρερμηνευθεί η «βουβαμάρα» των Αποστράτων


     Διαβάζουμε κι ακούμε τις τελευταίες ημέρες ορισμένους κύκλους να συντηρούν το θέμα της περαιτέρω μείωσης των μισθών και των συντάξεων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Περπάτημα: Το μαγικό φάρμακο

Περπάτημα: Το μαγικό φάρμακο


Γράφει: Μουράτης Ελευθέριος, Οστεοπαθητικός - Φυσιοπαθολόγος

Το περπάτημα είτε γίνεται στην εξοχή είτε ακόμα και στη γειτονιά μας έχει τεράστια οφέλη για την υγεία μας. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αν ο καθημερινός περίπατος ήταν χάπι, θα γινόταν μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές των γιατρών μιας και η συμβολή του στην υγεία είναι τεράστια.
Το περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών νόσων: από έμφραγμα και εγκεφαλικό μέχρι κάταγμα ισχίου και γλαύκωμα. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, ωστόσο επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν τα παραπάνω. Το περπάτημα δε απαιτεί συνταγογράφηση, το ρίσκο παρενεργειών είναι ελάχιστο και τα οφέλη τεράστια:

Χρήσιμο για τους προσευχομένους με κομβοσχοίνι.

October 14, 2009
Πρω κα βράδυ βγάζε τ κομποσχοινάκι π τ χέρι σου κα κάμε στν κάθε κόμπο μι π τς παρακάτω προσευχές:
01. Μνήσθητι Κύριε υπέρ ειρήνης του κόσμου.
02. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε την Εκκλησία μας και την Ορθοδοξία μας.
03. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τον Επίσκοπο μας και την συνοδεία αυτού.
04. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους απανταχού γης Ορθοδόξους κληρικούς και λαϊκούς.
05. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τον Πνευματικό μας Πατέρα και την συνοδεία αυτού.
06. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τον Ελληνικό Στρατό και τα Σώματα Προστασίας.
07. Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε τους άρχοντες του έθνους μας.

ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΜΕ 1.000.000 ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΕΦΙΑΛΤΗ!

ΠΗΓΗ : http://oimaskespeftoun.blogspot.gr

Το ΣΠΑΕΙ ξεσκεπάζει σήμερα την Αλβανική Οργάνωση "ΦΥΣΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ"που συλλέγει μεθοδικά εδώ και καιρό υπογραφές Αλβανών από "αλύτρωτα αλβανικά εδάφη", για την κατάθεση στον ΟΗΕ επισήμου και
ενυπόγραφου αιτήματος εδαφικής αποκάταστασης της Αλβανίας στα "φυσικά της σύνορα"! Δηλαδή τον εφιάλτη της Μεγάλης Αλβανίας!

Αρχηγός της Οργάνωσης είναι ο ΚαθηγητήςKoco Danaj, ο οποίος με σειρά βιβλίων, άρθρων, διαλέξεων και επαφών, έχει καταφέρει να συλλέξει όχι μόνο υπογραφές, αλλά και χρηματική ενίσχυση! 

Κάνε τον σταυρό σου και σφύρα καλά...

Συνέχεια από προηγούμενο  για την απαγόρευση του σταυροπροσκυνήματος από τους διαιτητές,όταν μπαίνουν στο γήπεδο.


Κάνε τον σταυρό σου και σφύρα καλά...
18.11.2013 - 21:11
Η είδηση που σας αποκάλυψε ο Sportdog, ότι σε σεμινάριο της ΚΕΔ έγινε ειδική σύσταση στους διαιτητές της Super League να σταματήσουν να κάνουν τον σταυρό τους, επειδή, λέει είναι δείγμα, χαμηλής αυτοεκτίμησης, έφερε ξανά στην επιφάνεια το ερώτημα, για το πόσο συνδέεται το ποδόσφαιρο με τη θρησκεία.

Ένας ΑΘΕΟΣ καθηγητής της φιλοσοφίας συζητά με έναν φοιτητή του (τον Αϊνστάϊν!!), για την σχέση μεταξύ επιστήμης και πίστης στον Θεό.


Καθηγητής: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;
Φοιτητής: Βεβαίως, κύριε.
Καθ.: Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτ.: Φυσικά.
Καθ.: Είναι ο Θεός παντοδύναμος;
Φοιτ.: Ναι.

Απίστευτο: Απαγόρευσαν στους διαιτητές να κάνουν το σταυρό τους στα γήπεδα...!
Απαγορεύουν στους διαιτητές να κάνουν το σταυρό τους κατά τη διάρκεια ενός αγώνα γιατί λέει είναι «δείγμα χαμηλής αυτοεκτίμησης».

Bring Them Back - English Version www.bringthemback.org

Send to all your contacts!
ΠΗΓΗ :
ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ


14 λόγοι για να τρώτε αγγούρι

 
Τo αγγούρι είναι το τέταρτο σε καλλιέργειες λαχανικό στον κόσμο και είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για τη γενική υγεία των ανθρώπων, ενώ συχνά οι επιστήμονες αναφέρονται σε αυτό χαρακτηρίζοντάς το «υπερτροφή».Βάλτε λοιπόν στο καλάθι των αγορών σας μερικά αγγούρια και πηγαίνετε στο ταμείο. Με αυτό τον τρόπο κάνατε ένα τεράστιο δώρο υγείας σε εσάς, αλλά και την οικογένειά σας.

Ντοκούμεντα από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έδωσε ο τουρκικός στρατός


 ntokoumenta-apo-tin-tourkiki-eisboli-stin-kupro

Ανέκδοτες φωτογραφίες και βίντεο από τις δύο φάσεις της τουρκικής εισβολής έδωσαν από το αρχείο τους οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη δημοσιότητα, με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα.
Οι φωτογραφίες δόθηκαν από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή και αναμεταδίδονται από όλα σχεδόν τα τουρκικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρεται, πρόκειται για νέες φωτογραφίες και βίντεο από την τουρκική εισβολή στο νήσι.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ! ΜΗ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΤΕ !
Οπωσδήποτε να το ιδείτε.΄Εχει υπότιτλους.Πολύ αξιοόλογο
Μακάρι και το Υπουργείο Πολιτισμού να το αξιοποιήσει.Μακάρι!!!
Σωτ.Μ.
 
 

Η εκρηκτικά ελεύθερη ενέργεια του Ελληνισμού.

 

161
Λίγο ἀκόμα θὰ ἰδοῦμε
τὶς ἀμυγδαλιὲς ν᾿ ἀνθίζουν.
Λίγο ἀκόμα θὰ ἰδοῦμε
τὰ μάρμαρα νὰ λάμπουν,
νὰ λάμπουν στὸν ἥλιο
κι ἡ θάλασσα νὰ κυματίζει.
Λίγο ἀκόμα, νὰ σηκωθοῦμε
λίγο ψηλότερα.
(Απόσπασμα από το ποίημα «Μυθιστόρημα» του Γιώργου Σεφέρη)

Λίγο ψηλότερα, μας προτρέπει να σηκωθούμε ο ξενιτεμένος, επί πολλά χρόνια λογοτέχνης, Γιώργος Σεφέρης. Γιατί η απόσταση που δημιουργείται με την απόσχιση από τα πάτρια εδάφη έχει και τα καλά της
Το οπτικό πεδίο γίνεται πιο ευδιάκριτο, όταν βρίσκεσαι στο απυρόβλητο της βασανιστικής και μονότονης καθημερινότητας. Τότε που τα ψιμύθια του μικρόκοσμού της εξαχνώνονται και μένει γυμνό, αδρό, αυθεντικό. 
Οι αμυγδαλιές, τα μάρμαρα, ο ήλιος και η θάλασσα ευωδιάζουν Ελλάδα, που πονά και σφάζει η έλλειψή της. Η λόγχη της στέρησης κατάφερε με τέσσερις λέξεις - κλειδιά να συμπτύξει όλα τα ιδιότυπα χαρακτηριστικά του τόπου μας, της Ελλάδας...