ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ντοκούμεντα από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έδωσε ο τουρκικός στρατός


 ntokoumenta-apo-tin-tourkiki-eisboli-stin-kupro

Ανέκδοτες φωτογραφίες και βίντεο από τις δύο φάσεις της τουρκικής εισβολής έδωσαν από το αρχείο τους οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη δημοσιότητα, με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα.
Οι φωτογραφίες δόθηκαν από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή και αναμεταδίδονται από όλα σχεδόν τα τουρκικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρεται, πρόκειται για νέες φωτογραφίες και βίντεο από την τουρκική εισβολή στο νήσι.


 
Στο βίντεο διάρκειας 1.24 λεπτών φαίνονται τουρκικά τανκ, Τούρκοι κομάντο και αλεξιπτωτιστές κατά τη διάρκεια της εισβολής, απόβαση στρατιωτών στο Πέντε Μίλι, τουρκικά πολεμικά, ενώ για μερικά δευτερόλεπτα φαίνονται Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι πολέμου που κατεβαίνουν από ένα λεωφορείο και ακολουθεί η είσοδος τουρκικών δυνάμεων σε πόλη που κατέλαβαν. Μάλιστα, σύμφωνα με το euronews, φαίνονται και τουρκοκύπριοι να χειροκροτούν και να ζητωκραυγάζουν από την είσοδο των τουρκικών στρατευμάτων στις κυπριακές πόλεις. 
 
Οι φωτογραφίες είναι παρόμοιες και αφορούν την απόβαση στο Πέντε Μίλι, τη δημιουργία εκεί προγεφυρώματος, ρίψη αλεξιπτωτιστών, στρατιωτικό υλικό όπως χρησιμοποιημένους κάλυκες, αντιαεροπορικό του τουρκικού στρατού, Τούρκους στρατιώτες και άλλες εικόνες από τις επιχείρησεις του τουρκικού στρατού κατά την εισβολή. 
 




iefimerida


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/ntokoumenta-apo-tin-tourkiki-eisboli-stin-kupro.html#ixzz2lUiiWnxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου