ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ=ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ για τα καμένα Δάση. Συνεργασία Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας με φορείς

 




Με αφορμή πολλών δημοσιευμάτων περί αναδάσωσης των καμένων περιοχών μου ήλθε στην μνήμη η εθελοντική κίνηση που έγινε πριν αρκετά χρόνια από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ναυπλίου.


Μετά από συντονισμένες ενέργειες  ως  Αρχηγός Συστήματος με την Δασική Υπηρεσία έγινε δεντροφύτευση 1000  δέντρων στον Προφήτη Ηλία πριν αρκετά χρόνια τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα και φαίνονται στην φωτογραφία σε τι ύψος έχουν φτάσει.

Κρυονέρι: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον 43χρονο εμπρηστή – Παρίστανε τον εθελοντή πυροσβέστη


Κρυονέρι: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος συνελήφθη ως υπαίτιος εμπρησμού δασικής έκτασης στην περιοχή Μαντρί

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 43χρονου οδηγού αστικού λεωφορείου, ο οποίος συνελήφθη για εμπρησμό στο Κρυονέρι προχώρησε η εισαγγελία της Αθήνας.

Ο συγκεκριμένος άνδρας βρέθηκε στο σημείο όπου είχε ξεσπάσει η φωτιά στο Κρυονέρι παριστάνοντας τον εθελοντή πυροσβέστη! Αν και υποτίθεται ότι βρισκόταν εκεί για να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς, ξαφνικά μερικά μέτρα πίσω του προέκυπταν νέες εστίες. Αμέσως μετά έσπευδε στις εστίες που είχε ανάψει ο ίδιος και προσποιούνταν ότι τις έσβηνε, ενώ όταν η δράση του έγινε αντιληπτή έσπευσαν στο σημείο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και του πέρασαν χειροπέδες.