ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ο Παναγιώτης, Bling!, Ο Κόκορας



  • Ο Παναγιώτης
    Η δασκάλα ρωτάει τον καινούριο μαθητή: - Πως σε λένε παιδί μου; - Παναγιώτη κυρία, απαντά εκείνος Και η ...

Ορειβάτες., Γιατί τα αποδημητικά πουλιά το χειμώνα πετάνε στα τροπικά κλίματα;, ΟΙ ΠΕΤΣΕΤΕΣ, ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ;, Οι αναμνήσεις, Ο κούκος, Η πεθερά ....


Ορειβάτες.

Ήταν κάποτε κάποιοι ορειβάτες που ξεκίνησαν για την κορυφή ενός βουνού. Καθώς σκαρφαλώναν, ένας από τους ορειβάτες ξεφεύγει σε έναν γκρεμό και πέφτει. Οι άλλοι του φωνάζουν: 
- Είσαι ζωντανός;
- Ναι.
- Είσαι καλά;
- Ναι.
- Τότε σκαρφάλωσε πάνω, προς εμάς.
- Δε μπορώ.
- Γιατί;
- Ακόμη πέφτωωωωωωωωωωωωωω...

ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ


Μια μέρα ένας Έλληνας υπουργός εξωτερικών πάει στην Αμερική να επισκευτεί τον συναδελφό του Αμερικανό υπουργό εξωτερικών. Όταν μπήκε μέσα, το σπίτι του προκάλεσε μεγάλο θαυμασμό και του λέει: 

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ!!!


ΠΗΓΗ :  Versus Travel Newsletter

newsletter@versus-travel.g

ΤΑΞΙΔΙΑ : ΣΕ ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΔΡΕΣΔΗ - ΜΕΓΑΛΟ ΟΜΑΝ - ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΙΡΜΑΝΙΑΣ 



Αυτά μόνο στον κόσμο των ζώων. Αυτό το VIDEO πρέπει να το δεί όλη η ανθρωπότητα. Α Ξ Ι Ζ Ε Ι

Πραγματικά το βίντεο που ακολουθεί θα συγκλονίσει όποιον θα το δει.

Επειδή έχω και εγώ μεγάλη αδυναμία στο ζώο αυτό που σώνεται από ένα άλλο δεν ήταν δυνατόν να κάνω και εγώ την ανάρτηση αυτή στο δικό μου blog και όπως θα διαβάσατε να το προωθήσετε και εσείς σε φίλους γνωστούς και όπου δει.

Η υπερβολική κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων το ίδιο επικίνδυνη για την υγεία όσο το κάπνισμα

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr  " 

Posted: March 16, 2014 at 11:12 am, Last Updated: March 15, 2014 at 4:54 pm
η-υπερβολική-κατανάλωση-ζωικών-πρωτεινών-αυξάνει-τον-κίνδυνο-θανάτου-όπως-και-το-τσιγάροΗ υπερβολική κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων – η κατανάλωση δηλαδή ζωικών πρωτεϊνών – όχι μόνο αυξάνει τον κίνδυνο θνησιμότητας από καρκίνο αλλά ευθύνεται και για πρόωρους θανάτους σε ανθρώπους μέσης ηλικίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας.

Τίμησαν τον Αρχιφύλακα Ανδριτσόπουλο που έπεσε απο τα πυρά των Αλβανών δραπετών !

ΠΗΓΗ :  "    pentapostagma.gr    " 

Posted: March 16, 2014 at 12:00 pm, Last Updated: March 16, 2014 at 1:11 am

Τίμησαν τον Αρχιφύλακα Ανδριτσόπουλο που έπεσε απο τα πυρά των Αλβανών δραπετώνΑγρίνιο: Τίμησαν τον αστυνομικό που σκότωσαν οι Αλβανοί δραπέτες των φυλακών  Τρικάλων!

Σε μια σεμνή και λιτή τελετή και μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα από το Δήμο Αγρινίου τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσόπουλου, που σκοτώθηκε στις 17 Ιουνίου 2013, στο Δίστομο την ώρα του καθήκοντος σε συμπλοκή με τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.
Σύμφωνα με το  aerasnews.grτα αποκαλυπτήρια της προτομής που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Βασίλειος Παπασάικας, έγιναν από το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγο κ. Αθανάσιο Ματσίκα και το Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Συνταγή: πρωινό ρόφημα που θωρακίζει την καρδιά

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr      "

Posted: March 16, 2014 at 6:17 pm, Last Updated: March 16, 2014 at 6:18 pm
ximosΣύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Ερευνών Αντιοξειδωτικών του Αμερικανικού Yπουργείου Γεωργίας η ταυτόχρονη λήψη χυμού πορτοκαλιών και μη επεξεργασμένης βρώμης προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις και δυσλειτουργίες.

Απόπειρα ανατίναξης του αγωγού φ.α. στην Κριμαία – Μάχη στον κεντρικό σταθμό – Ο ρόλος των ΗΠΑ

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr     "

Posted: March 16, 2014 at 7:21 pm
RussianTankMachinegunLEπιβεβαιώνονται τελικά από τα γεγονότα τα περιεχόμενα των υποκλοπών των email της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο όπου ο βοηθός του στρατιωτικού ακολούθου έδινε οδηγίες για σαμποτάζ στις κριμαϊκές υποδομές: Πριν λίγο οι αρές της Κριμαίας ανακοίνωσαν ότι αποκρούστηκε ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ οι οποίοι επιχείρησαν να τινάξουν στον αέρα τον κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου της περιοχής.

Εξοπλίζουν τα αεροπλάνα τους με… πυρηνικές βόμβες!

ΠΗΓΗ :  "   pentapostagma.gr     " 

Posted: March 16, 2014 at 9:15 pm, Last Updated: March 16, 2014 at 7:18 pm
  • Βέλγιο, Ολλανδία, Τουρκία, Γερμανία και Ιταλία θα εξοπλίσουν τα αεροσκάφη τους με ΝΑΤΟϊκές πυρηνικές βόμβες
B-LRSΜετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Σύμφωνα με την USAF, για το 2015, προβλέπεται η ενσωμάτωση πυρηνικών βομβών τύπου B61, σε 12 μαχητικά αεροσκάφη F-16 και σε πέντε μαχητικά τύπου Tornado των ειδικών μοιρών του ΝΑΤΟ, αναφέρει η αμερικανική ιστοσελίδα fas.org στις 13 Μαρτίου. Ο εξοπλισμός των αεροσκαφών που επιχειρούν από αεροπλανοφόρα, με πυρηνικά όπλα θα ξεκινήσει το 2015 και θα ολοκληρωθεί το 2017-2018.

Πως αποξηραίνω τροφές;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    "

Posted: March 16, 2014 at 10:26 pm, Last Updated: March 16, 2014 at 7:12 pm
dehydratingΑποξήρανση τροφίμων
Για όσους δεν ξέρουν η αποξήρανσή τροφών είναι μια πολύ παλιά τεχνική, συντήρησης τροφών. Κατά την αποξήρανσή, αφαιρείτε το νερό/υγρασία που περιέχεται στην τροφή, με αποτέλεσμα, οι τροφές να συντηρούνται για μεγάλο διάστημα. Και επειδή με την σημερινή κατάσταση, όλοι έχουμε μπει στον πειρασμό να στοκάρουμε τρόφιμα, η αποξήρανσή φαίνεται ως μια πολύ καλή λύση.

“Αιτούμαι ακρόαση υπουργού” – Τι φέρεται να είχε ζητήσει ο υπαρχηγός Στόλου και γιατί

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    "

Posted: March 17, 2014 at 9:00 am, Last Updated: March 17, 2014 at 1:03 am
Τι φέρεται να είχε ζητήσει ο υπαρχηγός Στόλου και γιατί Ακρόαση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας φέρεται να είχε ζητήσει ο πρώην πλέον υπαρχηγός Στόλου Σπύρος Κονιδάρης. Ακολουθώντας πιστά την ιεραρχία όπως προβλέπουν οι κανονισμοί ο υπαρχηγός είχε αναφερθεί στους ανωτέρους του, στον Αρχηγό Στόλου δηλαδή.

Πως φθάσαμε στη λύση των υποβρυχίων και ποια είναι τα μεγάλα εμπόδια

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr     "

Posted: March 17, 2014 at 11:00 am, Last Updated: March 17, 2014 at 1:03 am
Πως φθάσαμε στη λύση των υποβρυχίων και ποια είναι τα μεγάλα εμπόδιαΠιο κοντά από ποτέ στην παραλαβή των τριών υποβρυχίων 214 που εδώ και χρόνια αναμένουν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά την ολοκλήρωση της ναυπήγησής τους και την παραλαβή τους από το Πολεμικό Ναυτικό,φαίνεται να έχει φθάσει το ΥΠΕΘΑ και το ΠΝ. Η ανακοίνωση Αβραμόπουλου δίνει μια διέξοδο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.

Ζαχάρωσε το μέλι! Και τώρα τι κάνουμε;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   "

Posted: March 15, 2014 at 5:21 pm, Last Updated: March 15, 2014 at 3:46 pm
zaxarose-to-meli-kai-tora-ti-kanoΜην ανησυχείτε, η κρυστάλλωση είναι ένα καθαρά φυσικό φαινόμενο και συμβαίνει στα διαλύματα εκείνα που είναι υπερκορεσμένα σε σάκχαρα, όπως ακριβώς το μέλι. Επομένως η φυσική κατάσταση του μελιού είναι η κρυστάλλωση. Όλα τα μέλια, εκτός από το πευκίσιο και το ελατίσιο, κρυσταλλώνουν. Αν όχι, κάτι συμβαίνει.

Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα μπορούν να ναυπηγούν πολεμικά πλοία τρίτων Χωρών

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr     "

Posted: March 15, 2014 at 9:00 pm, Last Updated: March 15, 2014 at 7:03 pm
Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα μπορούν να ναυπηγούν πολεμικά πλοία τρίτων ΧωρώνΤην είδηση ότι τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα μπορούν να ναυπηγούν πολεμικά πλοία για ναυτικές δυνάμεις τρίτων χωρών αποκάλυψε σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-Amyna, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη κατα την διάρκεια της συνάντησης του με εργαζόμενους στα ναυπηγεία.

Alexander Dugin: “Η Ρωσία θα απορροφήσει την Ουκρανία μέχρι το Δνείπερο ποταμό”

ΠΗΓΗ : " pentapostagma.gr    " 

Posted: March 15, 2014 at 9:26 pm, Last Updated: March 15, 2014 at 10:16 pm
Alexander Dugin“ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ”
Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν ο γεωπολιτικός σύμβουλος του Β.Πούτιν και δημιουργός της Ευρασιατικής Ένωσης, αυτός που καθορίζει την γεωπολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας με άρθρο του που ανάρτησε στην ιστοσελιδα του ξεκαθαρίζει ότι, η Ρωσια δεν έχει άλλη επιλογή από το να επέμβει
στην Αν.Ουκρανία αμέσως μετά το δημοψήφισμα στην Κριμαία, μέχρι τις όχθες του Δνέιπερου ποταμού, προς ανάκτηση της ανατολικής Ουκρανίας. Οτιδήποτε δεξιά του Δνείπερου θα περιέλθει στην ρωσική επικράτεια. Εάν ο Β.Πούτιν προχωρήσει και θεμελιώσει αυτό το σχεδιασμό, στο άμεσο μέλλον η Ευρώπη θα αποαμερικανοποιηθεί και θα στραφεί στην Ορθοδοξη Ρωσια.Τελικός στόχος για τον Α.Ντούγκιν είναι η απορρόφηση της Ευρώπης εντός της Ευρασιατικής Ένωσης, και κρίσιμο σημείο για αυτό αποτελούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία.

Rockall: Το μικροσκοπικό ακατοίκητο νησάκι που το διεκδικούν τέσσερις χώρες

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr     " 

Posted: March 15, 2014 at 11:05 pm, Last Updated: March 15, 2014 at 4:46 pm
Το Rockall είναι ένα πολύ μικρό ακατοίκητο νησάκι χωρίς ιδιαίτερα ξεχωριστά χαρακτηριστικά, αλλά, έχει κερδίσει το ενδιαφέρον τεσσάρων κρατών τα οποία ερίζουν εδώ και πενήντα χρόνια για να το έχουν υπό τη σημαία τους.
Βρίσκεται περίπου 800 χλμ μακριά από την
δυτική ακτή της Σκοτίας, έχει πλάτος μόλις 25 μέτρα και ύψος 21 μέτρα κι όμως, αυτός ο βράχος στη μέση του πουθενά κρύβει έναν πραγματικό θησαυρό.

ΓΙΑΤΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΔΙ;

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr   "

Posted: March 16, 2014 at 8:00 am, Last Updated: March 16, 2014 at 12:50 am
ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΔΙ
«Τώρα πού μπήκαμε στήν περίοδο τής νηστείας έχω, μαζί μέ άλλους, δύο απορίες. Η πρώτη έχει σχέση μέ τήν εβδομάδα τής Τυροφάγου: Γιατί επιτρέπεται το γάλα καί τά γαλακτοκομικά προϊόντα καί δέν επιτρέπεται τό κρέας; Απαγορεύονται τά κοτόπουλα καί επιτρέπονται τά αυγά. Η δεύτερη. Γιατί στόν καιρό τής Μ. Τεσσαρακοστής δεν τρώμε ψάρια καί τρώμε τα «θαλασσινά» καί τό χαβιάρι ή μερικές φορές τρώμε ελιές καί όχι λάδι;»

Μεγάλο θαῦμα στοὐς Ἁγίους Τόπους! Θέλετε τόν Κύριο Ἰησοῦ Χριστό;

ΠΗΓΗ : "     pentapostagma.gr     " 

Posted: March 16, 2014 at 10:30 am, Last Updated: March 15, 2014 at 11:16 pm
thavma-stous-agious-topous-xristosΜεγάλο πρόσφατο θαῦμα στούς Ἁγίους Τόπους!
Μία Ἑλληνίδα προσκυνήτρια, ἐπισκέφθηκε πρόσφατα τούς Ἁγίους Τόπους.
Ἔβγαλε διάφορες φωτογραφίες μέσα στό Ναό τῆς Ἀναστάσεως καί σέ ἄλλα προσκυνήματα. Ὅταν γύρισε στήν Ἑλλάδα, ἔδωσε τό φίλμ γιά ἐμφάνιση. Κατά τήν διάρκεια τῶν φωτογραφήσεων, δέν παρατήρησε νά γίνεται κάτι ἰδιαίτερο στίς λήψεις πού ἔκανε. Ἔβλεπε κανονικά τούς χώρους, τά ἀντικείμενα καί τά πρόσωπα πού ἑστίαζε μέ τήν φωτογραφική της μηχανή. Κατά τήν ἐμφάνιση ὅμως τοῦ φίλμ στό φωτογραφεῖο, σέ μία ἀπό τίς φωτογραφίες (οἱ πληροφορίες ἀναφέρονται μέσα στό Ναό τῆς Ἀναστάσεως), ὅπως βλέπετε….ἐμφανίστηκε ὁ Χριστός!

“Καθάρισε” ο Δ.Αβραμόπουλος τα υποβρύχια: Άμεσα στην ιδιοκτησία του ΠΝ και οσονούπω στο Αιγαίο

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr     " 

Posted: March 16, 2014 at 11:00 am, Last Updated: March 16, 2014 at 1:01 am
τα υποβρύχια Άμεσα στην ιδιοκτησία του ΠΝ και οσονούπω στο ΑιγαίοΜε μία κίνηση-ματ και κατόπιν συμφωνίας με την ιδιοκτησια των ΕΝΑΕ δηλαδή με τον Ισκαντάρ Σάφα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε λύση στο φλέγον ζήτημα των υποβρυχίων. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με δική του πρωτοβουλία πέτυχε μία αλλαγή η οποία θα αλλάξει τις ισορροπίες στο συγκεκριμένο θέμα. Τα υποβρύχια πλέον περνούν στην κυριότητα του ελληνικού κράτους και συγκεκριμένα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Σύμφωνα με τη δήλωσή του:

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΧΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr     " 

Posted: March 14, 2014 at 5:00 pm, Last Updated: March 14, 2014 at 5:14 pm
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΧΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την ίδια περίοδο που στην ελληνική πρωτεύουσα ετοιμάζονται με δημόσια δαπάνη να αναγείρουν ένα μουσουλμανικό τέμενος ενώ παράλληλα λειτουργούν περί τα 100 ανεπίσημα τζαμιά σε πολλές περιοχές της Αθήνας, στην Τουρκία συνεχίζεται το άθλιο έργο της κακοποίησης χριστιανικών εκκλησιών, σε βαθμό να έχουν καταντήσει κυριολεκτικά αχούρια, ακόμα και κοινόχρηστες τουαλέτες, όπως ομολογούν ακόμα και τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ. Αλήθεια τι έχουν να πουν για αυτό το θέαμα οι κάθε είδους ακτιβιστές, που κόπτονται για τις θρησκευτικές ελευθερίες και για την προστασία των θρησκευτικών μνημείων σαν δείγμα δημοκρατίας και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ; Μάλλον στην περίπτωση αυτή έχουν τυφλωθεί από τους γνωστούς πάτρωνες και χρηματοδότες τους.

Μεγάλη ανακάλυψη στη Βεργίνα – Στο φως πέντε νέοι βασιλικοί τάφοι

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr     " 

Posted: March 14, 2014 at 7:27 pm, Last Updated: March 14, 2014 at 5:18 pm
megalh-anakalypsh-sth-bergina-sto-fws-pente-neoi-basilikoi-tafoiΠέντε νέους βασιλικούς τάφους με πλούσια διακόσμηση και σημαντικά κτερίσματα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στη βασιλική νεκρόπολη των Αιγών.
Η ταφική συστάδα των Τημενιδών αποκαλύπτεται κομμάτι κομμάτι και τα νέα ευρήματα παρουσιάζονται σήμερα το απόγευμα από τη διευθύντρια της ΙΖ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αγγελική Κοτταρίδη, κατά την πρώτη μέρα των εργασιών της 27ης Συνάντησης για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

Ακάθιστος Ύμνος

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   "

Posted: March 15, 2014 at 1:00 am, Last Updated: March 14, 2014 at 6:53 pm
Ακάθιστος ΎμνοςΑκάθιστος ύμνος επικράτησε να λέγεται ένας ύμνος «Κοντάκιο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την όρθια στάση, που τηρούσαν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της ψαλμωδίας του. Οι πιστοί έψαλλαν τον Ακάθιστο ύμνο όρθιοι, υπό τις συνθήκες που θεωρείται ότι εψάλη για πρώτη φορά, ενώ το εκκλησίασμα παρακολουθούσε όρθιο κατά την ακολουθία της γιορτής του Ευαγγελισμού, με την οποία συνδέθηκε ο ύμνος.

Ρωσικά γυμνάσια πάνω από τη Μεσόγειο

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr  " 

Posted: March 15, 2014 at 2:00 am, Last Updated: March 14, 2014 at 6:54 pm
Ρωσικά γυμνάσια πάνω από τη ΜεσόγειοΡωσικά μαχητικά αεριωθούμενα και ελικόπτερα άρχισαν εκπαιδευτικές πτήσεις πάνω από τη Μεσόγειο, φέρεται να δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.
Ο εκπρόσωπος Βαντίμ Σέργκα δήλωσε προς το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ πως το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ του ρωσικού Βόρειου Στόλου συμμετέχει στα γυμνάσια και η εκπαίδευση περιλαμβάνει τακτικές για προσβολή αεροπορικών στόχων και άλλες τεχνικές μάχης.

Οργανωμένα ταξίδια: Ενίσχυση δικαιωμάτων καταναλωτών

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

17/03/2014
Οι καταναλωτές που αγοράζουν πακέτα διακοπών στο Διαδίκτυο χρειάζονται επιπλέον προστασία, σε σχέση με αυτούς που τα αγοράζουν από ταξιδιωτικά πρακτορεία, τονίζουν οι ευρωβουλευτές. 

Ευκολότερη η χορήγηση φορολογικής ενημερότητας για τους μικροοφειλέτες

ΛΛΑΖΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

17/03/2014
Πιο εύκολη θα είναι πλέον η χορήγηση φορολογικής ενημερότητας για μικροοφειλέτες του δημοσίου.
Όπως προκύπτει από απόφαση του γενικού γραμματέα φορολογικών εσόδων Χάρη Θεοχάρη, «στις περιπτώσεις ύπαρξης συνολικής βασικής βεβαιωμένης ρυθμισμένης οφειλής μικρότερης των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ και ύπαρξης στοιχείων για άλλες απαιτήσεις (περιοδικές ή εφάπαξ) για την είσπραξη των οποίων είναι υποχρεωτική η προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας, τα κατώτατα όρια ποσοστών παρακράτησης ορίζονται στο δέκα τοις εκατό (10%).

Μ. ΣΑΛΛΑΣ: «ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΟΡΑ»

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ «ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ»

17/03/2014
«Κλειδί» για την ανάκαμψη της χώρας αποτελεί η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών για την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα.

Η πιο μακριά νύχτα της διαπραγμάτευσης

Με αιχμή του δόρατος απολύσεις και ΟΟΣΑ
17/03/2014
Μπορεί το «τελεσίγραφο» του Eurogroup να έληξε το βράδυ της Κυριακής, οι διαπραγματεύσεις όμως, που κράτησαν ένδεκα ώρες το Σάββατο και επαναλήφθηκαν το απόγευμα της Κυριακής με την βεβαιότητα ότι «η νύχτα θα είναι μακρά», συνεχίστηκαν, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών επέμεναν στις θέσεις τους – ανάμεσά τους οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2015 – και το ίδιο έκανε και η κυβέρνηση.
Με την αντιπολίτευση να μιλά για «θέατρο», τα ανοιχτά θέματα ανά υπουργείο δεν έκλειναν, με αιχμή του δόρατος τις απολύσεις στο δημόσιο και την πλήρη συμμόρφωση με την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ.

Διαστάσεις «επιδημίας» τείνει να πάρει το φαινόμενο του σκόπιμου αυτοτραυματισμού των νέων, που ενίοτε μπορεί να είναι και μοιραίος!



 Παιδοψυχίατρος κ. Μερσύνη Αρμενάκα
  
                                                                                Αθήνα 17 Μαρτίου 2014.
  
                            ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Διαστάσεις «επιδημίας» τείνει να πάρει το φαινόμενο του σκόπιμου αυτοτραυματισμού των νέων, που  ενίοτε μπορεί να είναι και μοιραίος!
Αυτό τονίζουν οι παιδοψυχίατροι και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες το 13% των νέων αντιμετωπίζει πρόβλημα αυτοτραυματισμού!
«Πίσω από το φαινόμενο του αυτοτραυματισμού των νέων κρύβεται συναισθηματικός πόνος και έντονη δυσφορία , που προκαλείται από το στρες  και τα προβλήματα της σύγχρονης ζωής» τονίζει η παιδοψυχίατρος κ. Μερσύνη Αρμενάκα, με την ευκαιρία της  Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον αυτοτραυματισμό.